Hoe een condoom omdoen?

Hoe een condoom omdoen? - Vrijen doe je zo!

Om op het grote moment de gebruiksaanwijzing uit de verpakking te halen, de bril op te zoeken voor de kleine lettertjes, en daarna de gebruiksaanwijzing te lezen is niet echt reëel. In de praktijk wordt er dus maar wat aangerommeld met condoom omdoen, met een risico voor verkeerd gebruik met alle mogelijke gevolgen van dien. Zorg er dus voor dat je deze kennis vooraf hebt, en dat je eventueel een paar keer oefent. Als man kun je natuurlijk op jezelf oefenen, en als vrouw kun je bijvoorbeeld een banaan pakken, of natuurlijk de dildo gebruiken die in je nachtkastje ligt.

Hoe een condoom omdoen, stap voor stap:

Schrik niet van deze hele lijst, maar het zijn wel dingen die je moet weten voordat je een condoom gaat gebruiken.

 • Misschien is het wat minder spontaan, maar leg op een subtiele plaats één of meerder condooms klaar. Op deze manier wordt je niet onderbroken in waar je mee bezig bent.
 • Tijdens het vrijen, op het moment suprême, pakt de man of de vrouw het condoom. Het is ook erg spannend om de vrouw het condoom om te laten doen, maar dat is natuurlijk naar eigen behoefte en smaak.
 • Pak het condoom en scheur de verpakking voorzichtig open. Gebruik geen tanden, geen schaar of een ander scherp voorwerp, omdat hierdoor het condoom kan beschadigen. Ook oppassen met scherpe ringen en lange nagels.
 • Bekijk het condoom goed, en zorg dat de opgerolde zijde aan de buitenzijde van het condoom zit. Dit kun je natuurlijk zien, maar je kunt het ook voelen.
 • Pak met duim en wijsvinger het topje vast zodat er tijdens het uitrollen geen lucht achterblijft in het condoom. Door aanwezigheid van lucht kan het condoom knappen.
 • Terwijl je het topje nog steeds tussen duim en wijsvinger vasthoudt, plaats je het condoom op de stijve penis en rol je het voorzichtig af naar beneden. Let ook hier goed op scherpe sieraden en nagels.
 • Als dit niet goed lukt, of je hebt de condoom aan de verkeerde zijde vast, verwijder deze dan en gooi het weg. Bedenk dat ook in het voorvocht uit de penis sporen van sperma kunnen zitten. Een foutief aangebracht condoom dus altijd weggooien en nooit hergebruiken!
 • In verband met een sterk verminderde erectie na de daad, is het belangrijk om de penis direct terug te trekken nadat de man klaargekomen is. Als je te lang wacht, kan het gebeuren dat het condoom achterblijft in de vagina als de penis teruggetrokken wordt.
 • Om helemaal zeker te zijn, hou je de onderkant van het condoom vast tijdens het terugtrekken.
 • Meestal kun je dan de condoom vrij gemakkelijk van de penis af te laten glijden. Zo niet, dan een klein stukje oprollen en dan verwijderen.
 • Leg een knoop in het condoom en gooi het in de prullenbak. Om verstoppingen te voorkomen gooi je het in ieder geval niet in het toilet!
 • Bedenk hierna goed dat er sperma op je vingers kan zitten, en dat er zeker sperma op de penis zit. Denk er dus om als je daarna je vriendin bijvoorbeeld gaat vingeren of als de penis weer in de vagina-streek komt.

Het lijkt een hele waslijst, waardoor je misschien bang bent dat alle passie en opwinding verdwenen zal zijn tegen de tijd dat de operatie ‘condoom omdoen’ klaar is. Maar dat is niet waar. De eerste keer zal misschien even wat zoeken en klungelen zijn, maar daarna zal het een automatisme worden wat onderdeel zal zijn van het liefdesspel en waar je geen last van zult hebben.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *