5 Redenen Waarom Mannen Graag Dominant in Bed Zijn

Je kent het gangbare stereotype wel: mannen zijn dominant en vrouwen zijn onderdanig in bed. De man ligt meestal bovenop, bepaalt het tempo van de seks en in welke standjes er geneukt wordt. Natuurlijk, er zijn ook gevallen waarbij juist de vrouw dominant en de man onderdanig is; maar over het algemeen gaat men ervan uit dat de man de leider is in bed.

Hoe komt dat eigenlijk? Wat maakt het stereotype van de dominante man? Waarom vindt hij het fijn om de baas te zijn in bed? En hoe zit het met mannen die niet zo dominant zijn, of vrouwen die juist eens het roer in handen willen nemen? In dit artikel ga ik uitgebreid in op de leidende man in bed en geef ik je 5 redenen waarom mannen graag dominant in bed zijn.

dominant1

Wat betekent dominant zijn in bed?

Dominantie in de slaapkamer kan een boel verschillende vormen aannemen. In de eerste plaats gaat het erom dat de dominante persoon bepaalt wat er gebeurt tijdens de seks. Dus in welk standje er gesekst wordt, wanneer jullie overgaan op een ander standje, hoe snel of hoe langzaam de seks gaat, enzovoorts. De dominante persoon neemt het initiatief.

Je kunt dit nog verder doortrekken. Sommige dominante mannen vinden het geil om wat ruwer met hun partner om te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het ruw omdraaien van de vrouw, al direct sneller te neuken, haar stevig vast te pakken. Andersom zijn er veel vrouwen die het heel opwindend vinden wanneer de man ze wat harder behandelen, of wanneer ze bevelen krijgen die ze moeten uitvoeren.

Dan zijn er nog mannen die hun dominantie uiten in (lichte) fysieke pijn. Dit kan redelijk onschuldig zijn, zoals spanken of bijten in de tepels, maar het kan ook wat verder gaan. Er zijn wel minder mannen die dit geil vinden dan de mannen uit de vorige ‘categorieën’. Hetzelfde geldt voor de vrouwen die willen dat er zo met hen omgegaan wordt in bed.

Aan de top van de dominantie-piramide staan de mensen die van sm houden. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de man de vrouw vastbindt aan het bed en hij mag doen met haar wat hij wil. De vrouw is helemaal aan de man overgelaten. Hier komt vaak nog wat meer pijn in het spel, evenals attributen zoals zweepjes, riemen, latex pakjes en seksspeeltjes.

dominant2

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

5 redenen waarom mannen graag dominant zijn in bed

Nu vraag je je misschien af waarom het zo vaak de mannen zijn die de dominante positie in bed bekleden. Daar zijn een aantal redenen voor, die ik hier met je ga bespreken. Je zult zien dat een aantal redenen ook van toepassing kunnen zijn op vrouwen die graag dominant zijn.

Reden 1: Het zit in de mannelijke natuur

Hoewel mensen al vele miljoenen jaren aan het evolueren zijn, zit er nog steeds een dierlijk instinct in ons. Dit komt bijvoorbeeld naar boven als we ons in een gevaarlijke situatie bevinden. De adrenaline giert dan door je lichaam en je besluit om te vechten of te vluchten. Zo’n instinct hebben we ook als het gaat om seks.

Als je seks hebt met iemand die je dierbaar is en die je vertrouwt, kun je je helemaal laten gaan. Je hoeft niet na te denken over allerlei dingen, maar je kunt het ‘dier’ in je naar boven laten. Seks is immers ook een dierlijke lust die we hebben. Bij mannen betekent dit vaak dat zij dominant zijn en met de vrouw doen wat ze willen.

dominant3

Als je erover nadenkt, is dat ook niet zo gek. De man is immers degene die penetreert, en de vrouw degene die gepenetreerd wordt. In zekere zin is de man dus sowieso al in een ‘dominante’ positie. Wanneer je dan ook nog je rationele kant loslaat en je overgeeft aan je dierlijke kant, kom je als man al snel in een dominante bui.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Reden 2: Dominantie uit ‘frustratie’

Sommige mannen zijn van nature redelijk dominant. In het dagelijks leven kunnen ze echter een boel obstakels tegenkomen waardoor ze niet zichzelf kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de werkvloer, waar je rekening moet houden met collega’s, managers en gezaghebbenden. Ze moeten de dominante kant dus onderdrukken om normaal te functioneren.

Zoals ik al zei, kun je tijdens de seks al je onderdrukkingen laten gaan. Je bent alleen met je partner, er is niets of niemand die jullie tegenhoudt. Je kunt dus volledig je gang gaan en doen en laten wat je wilt. Voor veel mannen betekent dat dus dat ze hun dominante kant eindelijk naar voren kunnen laten komen.

Reden 3: Omdat de vrouw het geil vindt

Als er mannen zijn die graag dominant zijn in bed, zijn er natuurlijk ook vrouwen die graag de onderdanige positie innemen. Zij vinden het heel opwindend als de man het initiatief neemt en bepaalt wat er gebeurt. Ze laten alles begaan en laten de man zijn werk doen. Dit windt ze veel meer op dan zelf het initiatief nemen.

Wanneer de man van zijn partner weet dat ze hiervan houdt, dan kan hij besluiten om eens dominant te zijn in bed. Als hij dan ziet hoe lekker zijn bedpartner het vindt, wordt hij er ook extra opgewonden van. Het effect versterkt elkaar eigenlijk; de man is dominant omdat zijn partner het geil vindt, waardoor zijn partner nog meer opgewonden wordt, de man nog geiler en dominanter wordt, enzovoorts.

dominant4

Dit betekent niet per se dat de man tegen zijn zin dominant is. Integendeel, sommige mannen weten van zichzelf niet dat ze het fijn vinden om dominant te zijn. Pas als ze het proberen en zien wat voor effect het heeft, gaan ze het vaker doen. Of ze maken een uitzondering in de slaapkamer; normaal zijn ze niet zo dominant, maar in de slaapkamer komt die verborgen kant naar boven.

Reden 4: Uit de band van vertrouwen

Het is niet makkelijk om jezelf heel onderdanig op te stellen. Dat kost een erg sterke band van vertrouwen tussen de man en de vrouw. Je bent heel kwetsbaar als je je onderdanig opstelt tijdens de seks. Dat geeft dus aan dat je jouw partner vertrouwt, dat hij je geen echte pijn zou doen en dat hij je respecteert.

Voor de man betekent dit dat hij dominant kan zijn en kan doen wat hij wil, omdat zijn partner dit toestaat en hem vertrouwt. Dit wederzijdse vertrouwen en respect zorgen ervoor dat jullie het dier in je los kunnen laten. Jullie band gaat nog verder dan de algemene sociale norm, jullie kunnen compleet jezelf zijn bij elkaar. En dat kan gewoon heel geil zijn.

dominant5

Reden 5: Vanwege de machtspositie

Als je dominant bent in bed, dan heb je een bepaalde macht. Mensen willen altijd graag de macht in handen hebben, en dan zijn dat vooral de mannen. Het hebben van macht in bed vanuit die dominante positie kan dus extra opwindend zijn voor een man. Hij mag alles doen waar hij ooit van gedroomd heeft.

Uiteraard komt die machtspositie ook tot stand doordat de vrouw hem dit geeft. Zij staat toe dat hij deze macht heeft en kan doen wat hij wil. Wanneer de man zelf de machtspositie grijpt zonder dat de vrouw dit wil, is dit niet meer een gezonde seksuele relatie. Het gaat, zoals in reden 4 besproken, om het vertrouwen dat jullie in elkaar hebben.

Zijn alle mannen dan dominant in bed?

Je raadt het al; natuurlijk zijn niet álle mannen dominant in bed. Er zijn genoeg mannen te vinden die soms dominant, dan weer wat meer onderdanig zijn. Zij vinden het ook geil als hun partner eens het initiatief neemt en doet wat ze wil. Er zijn ook mannen die compleet onderdanig zijn en hun ‘meesteres’ alle controle over hen geven.

En dat mag natuurlijk allemaal! Wat wel fijn is in een seksuele relatie, is als jullie persoonlijkheden op elkaar afgestemd zijn. Twee onderdanige mensen gaan niet zo goed samen, net als twee hele dominante personen. Dit kan in het echte leven al botsen, dus laat staan als het over de slaapkamer gaat!

dominant6

Bovendien zijn veel mensen niet uitgesproken dominant of onderdanig. Veel mensen hebben wel een beetje van allebei en vinden het prettig om af te wisselen. Dat is ook heel belangrijk! Zelfs als je normaal een sterk dominant persoon bent in bed, kan het goed zijn om eens de andere kant te ervaren. Je weet dan zelf ook hoe je beter de dominante in bed kan zijn.

En de vrouw dan? Kan zij ook dominant in bed zijn?

Ja natuurlijk! Sommige vrouwen vinden het juist helemaal niet fijn als ze verteld worden wat ze moeten doen en er maar van alles met ze gedaan wordt. Nee, zij moeten juist degenen zijn die het initiatief nemen! Dit kan voor mannen ook heel opwindend zijn. Ik denk dat maar weinig mannen het standje ‘cowgirl’ niet geil vinden – zij zit bovenop en bepaalt het tempo. Hmmm…

Hopelijk weet je nu iets meer over de dominantie van (sommige) mannen en waar die precies vandaan komt. Wees ook niet bang om te experimenteren met rollen in de slaapkamer! Er zijn nog zo veel dingen te ontdekken in bed dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen. Veel plezier!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *