Waarom moet je veilig vrijen?

Waarom veilig vrijen? - Vrijen doe je zo!

Veilig vrijen is niet zomaar iets waar je aan voorbij kunt gaan. Niet alleen moet je veilig vrijen om niet ongewenst zwanger te raken, maar juist ook om geen risico te lopen op een Seksueel Overdraagbare Aandoening, ofwel een SOA.

Sta even stil bij veilig vrijen!

Veilig vrijen is niet iets wat je moet doen omdat iedereen dat zegt. Veilig vrijen begint bij jezelf! Je moet je bewust zijn van de risico’s die je loopt op het moment dat je met iemand onbeschermde seks hebt, ook al vertrouw je diegene nog zo goed. Het minste wat je kunt doen is gewoon een condoom gebruiken. Een condoom omdoen is niet moeilijk en kan onderdeel uitmaken van het liefdesspel.

Wil je weten hoe je een condoom moet gebruiken? Kijk dan snel even de seks-cursus Condoom omdoen (LINK), waarin ons koppel je in het echt laat zien hoe je dit het gemakkelijkst en veiligst kunt doen.

Zonder op dit moment op schokkende details in te gaan, wil ik toch even een paar Seksueel Overdraagbare Aandoeningen noemen:

Chlamydia:

Deze infectie komt veel voor, vooral bij jongere vrouwen. De oorzaak ligt bij een bacterie in de geslachtsdelen van de vrouw die, via orale seks en daarna tongzoenen, ook weer in de keel van de vrouw kunnen komen. Daardoor kan een Chlamydia keelontsteking ontstaan.

Syfilis:

Dit is een heel ernstige SOA, zeker als je zwanger bent. Als er Syfilis bij jou geconstateerd wordt, ben je verplicht om dit te melden bij de gezondheidsdienst. Deze zullen op hun beurt weer al jouw sekspartners informeren en oproepen voor een controle.

Hepatitis B:

Dit is een leverontsteking die seksueel overdraagbaar is.

Gonorroe (druiper)

Een prima te behandelen ontsteking van de slijmvliezen van de penis, de vagina, de anus en de keel. Behandeling gebeurt met injecties of met medicijnen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Heb je een vaste partner?

Voor sommigen maakt het niet uit of ze met of zonder een condoom vrijen, en voor anderen is het condoom omdoen inmiddels een gewoonte geworden. Maar er zijn ook mensen die het vrijen zonder condoom minder prettig en minder spontaan vinden. In dat geval ga je natuurlijk overwegen om het condoom volgende keer maar te vergeten. Dit zou kunnen, maar let dan wel even op het volgende:

Allebei laten testen

Het blijft natuurlijk een kwestie van vertrouwen, en je gaat er natuurlijk vanuit dat je partner geen onbeschermde seks met anderen heeft, dus vreemdgaat. In dat geval kunnen jullie overwegen om je te laten testen bij de huisarts of bij de Rutgers Stichting. Als uit de test blijkt dat jullie beide geen Seksueel Overdraagbare Aandoening hebben, kunnen jullie je helemaal onbeschermd uitleven. Let er wel op dat je eerlijk moet zijn tegenover elkaar, ook als je een keertje vreemd gegaan bent en met een ander onbeschermde seks hebt gehad. Als jullie samen daarna weer seks hebben gehad, moeten jullie je beide weer laten testen om zeker te zijn. Het is een ‘gedoe’ allemaal, maar het is belangrijk om hier zeker van te zijn.

Wil jij het risico lopen om een Seksueel Overdraagbare Aandoening te krijgen?

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *