Lichaamstaal is dé basis van flirten en versieren!

Lichaamstaal is de basis van flirten en versieren - Vrijen doe je zo!

Je hebt thuis vast al geoefend op je beste openingszinnen. Zinnen die in de praktijk waarschijnlijk nooit zullen werken, want als door lichaamstaal blijkt dat er een eerste klik is, hoef je alleen maar gewoon ‘Hoi’ te zeggen. De lichaamstaal tussen twee mensen doet de rest.

Wist je dat de eerste indruk voor 55% wordt bepaald door lichaamstaal? Voor de rest is 38% verantwoordelijk voor je stem, de klank en stembuigingen. Uiteindelijk is maar 7% verantwoordelijk voor wat je wérkelijk zegt.

Om op een snelle manier te weten of de ander ook daadwerkelijk belangstelling voor je heeft, kun je jezelf aanleren om lichaamstaal te herkennen. Maar wat betekenen al deze signalen? Hoe kun je ze herkennen en wat zegt dit over de ander?

Lichaamstaal 1: Houding

Kijk eens naar jezelf, als je met iemand staat te praten: Kijk naar de stand van je voeten, waar kijk je naar als je aan het praten bent en wat doe je met je armen? Je houding verteld veel over jezelf. Zo is het natuurlijk ook met diegene waar je mee staat te praten. Als diegene geïnteresseerd is in wat je staat te vertellen, staat deze vaak met de voeten naar je toe, kijkt je aan en gebruikt zijn handen om iets uit te drukken. Gekruiste armen, gebalde vuisten en altijd de benen over elkaar betekent heel vaak een gesloten persoonlijkheid met een hele dikke en ondoordringbare muur om zich heen. Staan de voeten een andere kant op? Dan staat de ander klaar om weg te lopen, dus niet erg geïnteresseerd in jou.

Lichaamstaal 2: Spiegelen

Als twee, of meer, mensen elkaar wel zien zitten, zal het heel vaak voorkomen dat ze elkaar spiegelen. Dat wil zeggen dat iedere beweging en verandering van houding gekopieerd wordt. Deze vorm van lichaamstaal gaat meestal onbewust, maar geeft wel duidelijk aan dat er een connectie is. Onbewust ontdek je op deze manier dat de ander hetzelfde wil als jou, dus zal je diegene meer vertrouwen.

Lichaamstaal 3: Elkaar aanraken

Het is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat als mensen elkaar aanraken zich eerder verbonden zullen voelen en sympathie voor elkaar zullen hebben. Dit aanraken betekend niet direct het strelen of aanraken van erogene zones, maar gewoon aanraken op neutrale plekken. Je kunt bijvoorbeeld gerust even een arm om de schouder leggen als je met een vrouw aan het praten bent, maar doe dit op een natuurlijke en ongedwongen manier. Kijk in ieder geval niet naar je hand! Let op haar reactie en trek sowieso je hand na een paar seconden weer terug. Als de reactie niet afwijzend was, of misschien zelfs wel beter, kun je het nog een paar keer proberen om af te tasten wat de ander prettig vindt en hoe deze reageert. Maar doe dit altijd op een natuurlijke en ongedwongen manier, anders zal dit té geforceerd overkomen en zou een slecht signaal afgeven.

Lichaamstaal 4: Oogcontact

Door het zoeken van oogcontact kun je al heel veel te weten komen over de ander, tenminste hoe de ander over jou denkt. Erg nuttig op het moment dat je elkaar nog niet kent! Als de ander jouw oogcontact opmerkt en glimlacht, betekent dit heel duidelijk dat deze interesse heeft in jou. Geef zelf ook een ontspannen glimlach ten teken dat ook jij open staat voor verder contact. Dus als het van beide kanten bevestigd wordt, is het tijd om een praatje te gaan maken.

Ook tijdens een gesprek is het belangrijk om oogcontact te houden. Hiermee geef je niet alleen aan dat je geïnteresseerd bent in wat de ander aan het vertellen is, maar ook of de ander je echt leuk vindt of niet. Vrouwen hebben de gewoonte om te gaan knipperen met hun ogen, als ze iemand leuk vinden, terwijl mannen onbewust hun ogen wat groter maken door hun wenkbrauwen iets op te trekken. Voor beide seksen geldt dat de pupillen groter worden als ze aan het praten zijn met een aantrekkelijk persoon. Ook zijn de ogen erg beweeglijk tijdens het flirt-spel. Dit zijn allemaal wetenschappelijk bewezen feiten, en zijn niet te faken!

Lichaamstaal 5: Afstand tussen elkaar

Een heel krachtig stukje lichaamstaal is de afstaand tussen de beide lichamen tijdens een gesprek. Als je bijvoorbeeld met een collega aan het praten bent, zal deze maximaal 1,5 meter van je af staan, maar nooit dichterbij dan 0,5 meter. Deze 50 centimeter is je persoonlijke en intieme ruimte. Tijdens het flirten zal de persoonlijke ruimte af en toe betreden worden door beide personen. Let op de reactie van de ander! Op het moment dat dit toegelaten wordt, betekend dit dat ze je leuk vindt. Als de ander de ruimte direct weer groter maakt, dan is deze nog niet zo ver of heeft helemaal geen belangstelling. Dit laatste is mede afhankelijk van de andere lichaamstaal.

Lichaamstaal 6: Kleding

Vooral voor vrouwen is kleding een heel duidelijk signaal naar de omgeving. Deze signalen kunnen erg duidelijk zijn door het aantrekken van een héél kort rokje en een héél diep decolleté, maar dat ligt er wel erg dik bovenop. Het is veel leuker om subtiele signalen uit te zenden. Signalen die aan de ander vertellen dat je wel open staat voor contact, maar niet direct met de eerste de beste de koffer in duikt. Kleed je dus vrouwelijk, maar ga niet overdrijven. Voel je gewoon lekker zonder onbedoelde signalen uit te zenden!

Om al deze signalen te leren herkennen, is het een erg leuke oefening om eens aandachtig een ander stel te bekijken. Herken je de lichaamstaal tussen die twee?

Voor vrouwen: de beste tips om een man te veroveren en te houden – en alleen voor jou!

Heb je slechte en oppervlakkige dates? Wil je een man die je echt leuk vind en bij je blijft voor de lange termijn?

Ontdek dan de beste methode op het internet, namelijk ‘Verover en Houd Hem’. Het leert je om mannen letterlijk verslaafd aan je te maken, waarvoor ze je nooit meer willen verlaten.

Bekijk hier hoe je een man’s hart verovert en hem voor altijd van je laat houden:

Verover en Houd Hem Risicovrij Uitproberen

Voor mannen: date de vrouwen die je altijd al had willen hebben

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies van Jonathan & Oscar om een overvloed aan vrouwen in je leven te krijgen, ook al ben je kort, arm of onaantrekkelijk.

Klik op de link hieronder en leer hoe je vrouwen versiert waar en wanneer je maar wilt zonder er veel moeite voor te hoeven doen:

Super Dating Geheimen voor Mannen + GRATIS Ebook Download

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *