Waarom een Cockring / Penisring Impotentie Niet Oplost

Waarom een Cockring Penisring Impotentie niet Oplost

Seksspeeltje zijn helemaal hip en cool, en tegenwoordig hoef je je niet meer te schamen als je iemand verteld dat verschillende seksspeeltjes altijd paraat liggen in je nachtkastje. Eén van die seksspeeltjes is de cockring, of de penisring.

Hierbij klem je de bloedafvoer van je penis af, zodat je erectie langer aanhoudt. Veel mensen denken dat een penisring ook heel nuttig kan zijn als er sprake is van impotentie, dus het onvermogen om een voldoende stijve penis te krijgen voor bevredigende seks. Maar of dit écht een bijdrage aan het probleem levert? In dit artikel leg ik je alles uit!

Wat is een penisring, of cockring?

Voor diegene die niet bekend zijn met seksspeeltjes, en dus ook niet met cockringen of penisringen, eerst even een uitleg: De penisring is letterlijk een ring die van verschillende materialen gemaakt kan zijn. Denk hierbij aan metaal, rubber, hout, plastic of siliconen. Deze ring wordt om je penis geschoven terwijl deze nog niet in erectie is. Ook kun je je ballen hierin betrekken door de ring om de basis van je penis én je ballen te doen.

Het idee achter dit seksspeeltje ligt in het feit dat de penis op deze manier stijf kan worden doordat het bloed in de zwellichamen gaat stromen, en dat daarna, door de cockring, de penis stijf blijft omdat het bloed niet meer terug kan lopen waardoor je weer een slappe krijgt. Door het gebruiken van een penisring zou je je erectie langer vol kunnen houden en zou het klaarkomen uitgesteld worden, zodat je lekker lang door kan gaan.

Je zou denken dat een cockring typisch iets is van deze tijd waarin seksspeeltjes steeds vaker geaccepteerd worden. Integendeel! De oudste, bij ons bekende, penisring stamt uit de 11de eeuw, en werd gebruikt in China.

De cockring was toen een ooglid van een geit, wat sterk maar erg flexibel is. Door het dragen van dit ooglid konden de mannen toen langer een stijve penis houden, en het klaarkomen uitstellen. Pikant detail hierin is het feit dat ze de haren en de wimpers van de geit op het ooglid lieten zitten. Dit alles om de vagina en de clitoris van de vrouw tijdens de gemeenschap beter te stimuleren….Tsja, het is maar waar je van houdt!

Cockringen worden heel veel verkocht als seksspeeltjes en zijn beschikbaar in allerlei kwaliteiten en materialen. De meest eenvoudige uitvoering, en natuurlijk de meest goedkope, is een eenvoudig touwtje met een zogenaamde ‘stop’. Deze doe je om je penis, en je trekt het touwtje aan om de terugstroom van het bloed tegen te gaan. Andere penisringen zijn vaste ringen van rubberachtige materialen die mee rekken met je penis.

Ook kun je cockringen van metaal krijgen, maar hierbij is het belangrijk om deze op de juiste maat te bestellen. Penisringen zijn zelfs beschikbaar in zilver en goud. En voor de beter gesitueerden zijn er gouden cockringen met ingelegde diamantjes beschikbaar. Natuurlijk zijn er inmiddels veel varianten beschikbaar. Zo is er ook een cockring beschikbaar die, door middel van een uitstekend deel, ook het perineum van de man kan stimuleren. Het perineum is het gebied tussen de ballen en de anus, wat bij de meeste mannen ontzettend gevoelig is.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Voordelen, maar ook nadelen en risico’s!

Voordat je nu direct naar de seksshop rent om een cockring te kopen, moet je eerst even verder lezen. Natuurlijk heeft een cockring, of een penisring, voordelen, maar er zijn ook een aantal nadelen en eventueel pijnlijke gevolgen:

De voordelen van een cockring

Het gebruik van een penisring kan heel erg spannend zijn, en kan zeker bijdragen aan een langere erectie. Door het blokkeren van het terugstromen van het bloed, hou je langer een stijve erectie. Maar met betrekking tot het andere voordeel, het uitstellen van het klaarkomen, zijn de meningen enigszins verdeelt: Sommigen zeggen dat dit inderdaad het geval is, maar als je logisch redeneert wordt je door de cockring juist méér gestimuleerd en zal je dus eerder klaarkomen dan normaal. Hoe dan ook, iedereen heeft daar andere ervaringen mee, en alleen door te proberen kun je er achter komen hoe jij reageert op het gebruik van een penisring.

De risico’s en nadelen van een cockring

In principe zijn er geen grote nadelen aan het gebruik van een cockring verbonden. Maar dan moet je je wel aan een aantal regeltjes houden, anders kan het ontzettend onplezierig worden. Allereerst mag je een penisring nooit langer dan ongeveer 30 minuten dragen. Met een cockring blokkeer je in principe de bloedsomloop van je penis, want je wilt het aanwezige bloed daar graag zo lang mogelijk houden. Maar als je dat té lang doet, dan zal de cockring door het gebrek aan bloedsomloop in de penis, schade aan de penis toebrengen. In veel gevallen is dit onherstelbare schade. Vaak wordt de vraag gesteld of een cockring de hele dag gedragen kan worden. Gezien het voorgaande is dit dus een duidelijke nee. Een andere optie is om een cockring te dragen waar ook de ballen in betrokken zijn. Kies dan voor een ruim zittende penisring die een eventuele erectie gemakkelijk op kan vangen. Ga in ieder geval nooit de hele dag lopen met een knellende cockring. Niet alleen kan er schade aan je penis ontstaan, ook de zenuwen en de bloedvaten ondervinden hier hinder van, met als gevolg dat je penis minder gevoelig wordt voor seksuele prikkels. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Kies zo veel mogelijk voor een flexibel materiaal. Je kunt ook cockringen kopen die gemaakt zijn van metaal, wel of niet in twee delen met een scharniertjes, maar wees dan wel zeker van de juiste maat. Het is natuurlijk uiterst gênant om een romantische avond te eindigen op de eerste hulp om je knellende cockring weg te laten halen door een mooie verpleegster.

Is een penisring dé oplossing tegen impotentie?

Om hier antwoord op te kunnen geven, eerst even wat meer informatie over hoe een erectie ontstaat. Tijdens seksuele prikkeling gaan de bloedvaten en de zwellichamen in je penis ontspannen, zodat er meer bloed in je penis kan stromen. Door de opwinding gaat je hart sneller kloppen (pompen) waardoor het bloed nog een extra zetjes meekrijgt. De bloedvaten die het aangevoerde bloed moeten afvoeren, worden afgeknepen, waardoor het bloed in de penis blijft. Hierdoor ontstaat een stijve penis. Na het klaarkomen, of als de seksuele prikkeling weg is, gaan de bloedvaten die verantwoordelijk zijn voor de afvoer van het bloed weer open, zodat het opgehoopte bloed in de stijve penis weer kan stromen. Je penis zal daarna steeds slapper worden en zijn normale vorm weer aannemen.

Op het moment dat er sprake is van impotentie, dus het onvermogen van een man om een langdurige erectie te krijgen, dan is er in de meeste gevallen iets mis met de bloedvaten, met de zwellichamen of met de aderen die voor de afvoer zorgen.

Als, bijvoorbeeld, de aderen dichtgeslibd zijn door té veel roken, dan zal het bloed nooit in de juiste hoeveelheid en met de juiste kracht de penis bereiken. De zwellichamen worden dan niet gevuld, en je houdt dus een slappe penis, ook al is er sprake van seksuele prikkeling.

Maar stel dat dat wél goed werkt, maar de bloedvaten die de bloedafvoer normaal blokkeren werken niet goed, of ‘lekken’, dan wordt er wel bloed aangevoerd, maar wordt het ook direct weer afgevoerd. Resultaat: Nog steeds een slappe penis.

Hieruit kunnen we concluderen dat een penisring alléén zou kunnen werken als de afvoerende bloedaderen niet goed functioneren. Je knijpt de aderen dan zelf af met een penisring, waardoor je erectie een redelijke tijd kan blijven bestaan. Maar in het andere geval zal een penisring helemaal niks toevoegen, want er moet natuurlijk altijd bloed aangevoerd worden, en dat doet de cockring niet voor je. Mijn conclusie is dat een penisring in de meeste gevallen helemaal niks helpt als je last hebt van impotentie.

Wat kun je dan wél doen?

Impotentie kan het gevolg zijn van lichamelijk letsel, een bepaalde aandoening zoals Diabetes type 2 of natuurlijk een beschadiging van de penis zelf. Maar in heel veel gevallen is er sprake van één of meerdere oorzaken die prima op te lossen zijn, zonder hulpmiddelen zoals een penisring of een cockring, en zonder erectiepillen. De kans is erg groot dat je genot van een harde en lange erectie terugkomt als je een paar aanpassingen doet aan je levensstijl.

Je kunt hierbij denken aan de volgende aanpassingen in je levensstijl:

Stoppen met roken

Stoppen met roken kan voor een grote verandering zorgen, als je last hebt van erectieproblemen. Roken zorgt namelijk voor vernauwing van de bloedvaten en een minder krachtig pompend hart. In combinatie met een slechter uithoudingsvermogen zal dit onherroepelijk zorgen voor een slechtere erectie, of helemaal geen erectie.

Gezond en gevarieerd eten

Om je cholesterol, je bloeddruk en je bloedvaten in conditie is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Daarnaast moet je met mate eten, want overgewicht is heel slecht voor je algehele gezondheid en is een grote risicofactor voor het krijgen van Diabetes type 2. En Diabetes zal je zeker problemen bezorgen met betrekking tot je erectie: Een bekende aandoening als gevolg van diabetes type 2.

Beperk alcoholgebruik

Een wijntje voordat je het bed induikt met je partner kan zorgen voor betere seks. Je krijgt er natuurlijk geen betere erectie van, maar het zal de remmen wat meer losgooien, waardoor de kwaliteit van de seks beter wordt. Maar té veel drinken zal zorgen voor het tegenovergestelde effect. En als je gedurende een langere periode veel drinkt, dan zal de leverschade een duidelijke invloed uitoefenen op de grootte en de duur van je erectie.

Ga sporten

Sporten zorgt, in combinatie met alle voorgaande punten, voor een gezonder lijf en dus ook voor een betere erectie. Daarnaast krijgt je uithoudingsvermogen een stevige boost, wat erg handig is tijdens de seks…

Maar dat is niet alles. Een belangrijke oorzaak van impotentie is ook onzekerheid. Onzekerheid over je ‘mannelijkheid’, onzekerheid over de grootte van je penis, onzekerheid of je wel goed bent in bed etc. etc. Al dit soort mogelijke oorzaken kunnen impotentie aanwakkeren en als je daar niks tegen doet, dan zal het onvermijdelijke moment komen dat je jezelf erbij neerlegt en accepteert dat je de rest van je leven geen (bevredigende) seks meer zult hebben. Dat zou jammer zijn, want je kunt aan jezelf werken om je seksleven meer leven in te blazen en om jezelf beter te laten voelen.

Praten, praten en nog eens praten

Veel mannen vinden het erg genant om te praten over hun ‘probleem’. Maar als je met je partner praat, dan kunnen jullie er samen iets aan doen. Misschien een andere manier van vrijen, langer voorspel of zijn er psychische oorzaken (relationele problemen) die eerst uitgesproken moeten worden. Wat de oorzaak ook is, praat er over met je partner. Het zal jezelf ‘bevrijden’, en je kweekt begrip bij je partner.

Stop met piekeren en geniet!

Als je het bed in duikt met je partner, stop dan met denken dat je een erectie moet krijgen. Als je hier continue mee bezig bent, dan is het nagenoeg zeker dat je géén erectie zult krijgen. Stop met zorgen maken en ga vooral genieten. Geniet van een lekker lang voorspel en je zult ervaren dat de erectie dan vanzelf wal komen. Een hele mooie Engelse uitdrukking is hier van toepassing: “Don’t try so hard, the best things come when you least expect them”

Laat porno een tijdje achterwege

Het is een bekend verschijnsel dat mannen met erectieproblemen proberen dit te compenseren met het kijken naar porno. Misschien dat het werkt, maar het kijken naar porno zal uiteindelijk jouw probleem alleen maar groter maken. Porno is géén werkelijkheid: De dames zijn altijd jong en bloedmooi, en de heren hebben een penis waar een gemiddelde olifant jaloers op zou zijn. Ok, een beetje overdreven, maar het gereedschap van deze mannen is vaak vele malen groter dan gemiddeld. Dit maakt je al onzeker over je eigen geslacht. Daarnaast zal een normale vrijpartij met je eigen partner je niet meer opwinden, want ze lijkt immers in geen enkel opzicht op de dame die in jouw favoriete pornofilm speelt. Wat wellicht wel kan werken is samen met je partner ‘normale’ porno kijken als onderdeel van het voorspel.

Mijn advies

Grijp niet te snel naar allerlei hulpmiddelen zoals erectiemiddelen of een penisring. Een penisring helpt niet, en erectiemiddelen hebben veel vervelende bijwerkingen. Kijk liever eens heel kritisch naar jezelf, naar je levensstijl. De eerder genoemde punten zijn écht goede adviezen als je een betere erectie wilt hebben. Maar probeer je levensstijl wel op een duurzame manier te veranderen: Niet alles in één keer doen, maar stapje voor stapje. Alleen dan kun je op een duurzame manier je levensstijl wijzigen voor een betere erectie en dus voor veel meer plezier in tussen de lakens!

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *