Standje 69: Orale Seks Genot Voor Twee! (+ 5 Tips)

Het is zonder twijfel het meest besproken seksstandje, en het populairste Kama Sutra standje. Je geeft orale seks en je ontvangt gelijk ook orale seks. Het is niet voor niets dat het populair is, want het is een ideaal voorspel. Alle remmen gaan los en beide partners komen volledig in de stemming voor een stevig potje seks.

Orale seks is voor de ontvanger heerlijk, maar zal voor de gever minder opwindend zijn. Standje 69, of soixante-neuf zoals de Fransen zeggen, kun je op verschillende manieren doen. Wij leggen jou 4 verschillende posities uit en wij geven jou 5 tips hoe jullie beide nog meer kunnen genieten van het geven en ontvangen van orale seks.

Over standje 69

Dit is geen toevallig gekozen getal voor dit standje. De cijfers “6” en “9” kun je herkennen als 2 personen die het standje uitvoeren. Vanuit dezelfde gedachte wordt dit standje door de Britten L7 genoemd. In het Indiase leerboek over de kunst van de liefde, Kama Sutra, wordt de positie ook al beschreven. Vermoedelijk komt het boek uit de 2e eeuw na Christus. Het was als een handleiding bedoeld voor pas getrouwde stellen. Het is een zeer intiem standje waarbij de vrouw de man pijpt en de man de vrouw beft. Het zeer intieme en lichamelijke kan juist ook afschrikken. Partners moeten zich wel zelfverzekerd voelen over hun lichaam om dit standje te willen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Hoe stel je het standje voor aan je partner?

Niet iedereen ziet het zitten om op deze manier oraal te bevredigen of orale bevrediging te ontvangen. Het is ook zeker geen standje waar je mee moet beginnen. Zodra beide partners voldoende opgewonden zijn, is het eenvoudiger bespreekbaar. Om het moment niet te verpesten, kun je beter in een gesprek een keer de optie van dit standje bespreken. Je partner kan het namelijk onhygiënisch vinden of wil zijn of haar lichaam liever niet op deze manier tonen. Het laatste bezwaar kun je wegnemen door je partner te laten merken dat je zijn of haar lichaam mooi vindt.

Wat zijn de voordelen van standje 69?

Orale seks vinden de meeste mensen zeer prettig. Door standje 69 kunnen beide partners tegelijk oraal bevredigd worden en genieten. Doordat je het tegelijk geeft en ontvangt zullen beide partners ook meer energie steken in het pijpen of beffen. Jullie kunnen er op deze manier geen genoeg van krijgen. Als de vrouw bovenop gaat, kan zij zonder iets te hoeven zeggen bepalen hoe intensief haar clitoris wordt gelikt. Zij kan haar bekken namelijk op en neer bewegen. De vrouw kan gemakkelijk het gevoelige perineum van de man strelen. Het is het ideale voorspel om beide gelijk zeer opgewonden te raken en te verlangen naar meer.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Wat zijn de nadelen van standje 69?

Niet iedereen heeft behoefte aan deze manier van oraal bevredigen. Dat kan komen doordat je jouw lichaam op een kwetsbare manier moet tonen aan je partner. Zeker partners in een prille relatie hebben er moeite mee om het alleen al voor te stellen. Een ander nadeel is dat je niet optimaal kunt genieten van orale seks. Het kan prettiger zijn om rustig te liggen en om het over je heen te laten komen. Andere mensen willen het weer niet omdat ze het niet hygiënisch vinden. Bij het op deze manier oraal bevredigen zit je met je hoofd erg dicht bij de anus. Niet iedereen wordt daar blij van.

Bij een groot lengteverschil kan het een lastig en oncomfortabel standje zijn. Een voorwaarde voor standje 69 is wel dat jullie op een prettige manier zitten of liggen.

4 verschillende varianten

Standje 69 kun je op verschillende manieren uitvoeren. Het is een kwestie van proberen om te achterhalen welke het beste voor jullie werkt. Wij zullen de varianten toelichten en ook aangeven wat eventueel de voordelen of juist de nadelen van de positie zijn. Door het lezen van de toelichting weet jij waarschijnlijk al wat voor jou de meest prettige positie is.

Standje 69: Vrouw bovenop

Bij deze variant gaat de man op de rug liggen met zijn benen gespreid. De vrouw gaat in tegenovergestelde richting boven hem liggen met de vagina vlak boven zijn mond. Ze zit op haar knieën, haar lichaam rust dus niet op zijn lichaam. Op deze manier kunnen jullie beide comfortabel liggen of op de knieën zitten. Voor de man is dit een ideale manier om de vagina en eventueel de anus goed te kunnen bereiken.

69

De vrouw heeft als voordeel dat zij zelf de controle houdt over het pijpen. Als de man bovenop ligt kan dat namelijk anders zijn. Een nadeel is dat het voor de man een voor de nek belastende positie kan zijn. Dit is op te lossen door één of twee kussens onder het hoofd te leggen.

Standje 69: Man bovenop

Het meest natuurlijke voor de meeste mensen is de variant waarbij de vrouw bovenop zit, maar de man bovenop heeft zeker ook voordelen. Bij deze variant gaat de vrouw op haar rug liggen en gaat de man op de knieën boven de vrouw zitten. In deze positie ligt de controle meer bij de man. Hij bepaalt ook hoe ver de penis in de mond van de vrouw verdwijnt. Dit is ook gelijk een nadeel van deze manier van standje 69. Voor de man heeft het als voordeel dat het voelt als het penetreren waarbij er aanvullend ook nog wordt gelikt en gezogen aan de penis.

69 man

De vrouw kan in deze positie goed vat krijgen op de penis en ze kan ook de ballen stimuleren. Als er behoefte aan bestaat kan de vrouw de anus van de man ook eenvoudig stimuleren.

Standje 69: Liggend naast elkaar

Liggend naast elkaar kan prettiger zijn voor beide partners. Er is iets meer afstand en deze positie geeft iets meer bewegingsruimte. Het gezicht komt ook niet zo dicht bij de anus. Het is een ontspannen houding waarbij jullie zelf de controle houden over de manier van oraal bevredigen. Deze positie maakt het ook eenvoudiger om bijvoorbeeld met de hand te bevredigen als oraal bevredigen niet als prettig wordt ervaren. In deze positie heeft er niet één de macht, beide hebben jullie de volledige controle over de eigen acties.

69 opzij

Standje 69: Staand

Deze variant is niet voor iedereen weggelegd en zal iedereen ook niet prettig vinden. De man gaat staan en houdt de vrouw met de hoofd naar beneden vast ten hoogte van haar taille en ribben. Het hoofd van de vrouw komt bij de penis van de man uit. Het is geen houding die lang vol te houden is. Door de lichamelijke inspanning van de man zal het voor de meeste mannen niet de voorkeur hebben. Voor de vrouw is het ook niet prettig om op de kop gehouden te worden. De positie is langer vol te houden als de vrouw haar benen meer spreid en de voeten laat rusten op de schouders van de man.

69 staan

Een ander groot nadeel is dat de man de vrouw fijn kan knijpen doordat hij een te stevige grip heeft op de ribben.

5 tips om standje 69 verder te verfijnen

Wij helpen jou graag met aanvullende tips om het standje nog verder te verfijnen en om bezwaren weg te nemen. De nadelen zijn te verkleinen en de voordelen juist te vergroten. Standje 69 lijkt eenvoudig, maar met de juiste aanwijzingen kun je jouw vaardigheden verder verfijnen. Wij helpen jou om bezwaren weg te nemen en geven jou tips hoe je het aan moet pakken als één van beide last heeft van overgewicht.

Tip #1: Wat is de juiste positie bij overgewicht?

Overgewicht hoeft geen probleem te zijn bij standje 69. Het zal wel even zoeken zijn naar de beste positie waarin jullie je beide comfortabel kunnen voelen. Als één van beide last heeft van overgewicht, kan dit beter niet de partner zijn die bovenop komt. Dit kan namelijk erg verstikkend zijn. Bij twee partners met overgewicht kan er het beste gekozen worden voor de positie waarbij de partners naast elkaar liggen. Dit zal namelijk het meest prettig aanvoelen en de partners kunnen hierbij de best mogelijke positie innemen.

Tip #2: Multitasking om nog meer genot te geven

Vooral de liggende partner heeft de mogelijkheid om te multitasken. Gebruik de beide handen om de rest van het lichaam van je partner te strelen. Stimuleer met de vingers bijvoorbeeld nog de G-spot of de vrouw kan naast het pijpen ook met de hand nog de penis stimuleren of met de ballen spelen. Vind je partner het prettig om gestreeld te worden bij de anus? Gebruik hier je vrije hand of handen voor. Het is immers zonde om je vrije hand gewoon op het bed te laten rusten, je kunt er immers ook extra genot mee opwekken.

Tip #3: Ga eerst samen douchen!

Een goede hygiëne is nog wel eens een issue bij het geven en ontvangen van orale seks. Dit is vaak op te lossen door samen onder de douche te gaan. Door zelf te zien dat je partner zich goed wast verlaag je de vrees voor een slechte hygiëne. Desnoods kun je als onderdeel van het voorspel het geslachtsorgaan van je partner goed gaan wassen. Door het zelf te doen weet je dat het goed gebeurt. Ook mannen en vrouwen die geen orale seks willen, kunnen wat betreft de hygiëne baat hebben bij het samen douchen. Het kan ook zeer opwindend zijn als voorspel.

Tip #4: Is je partner jou oraal aan het bevredigen? Stel standje 69 voor

Seks moet eigenlijk niet alleen in bed besproken worden. In een ontspannen niet op seks gericht gesprek is het wel eens goed om over seks te praten. Geef aan wat jouw wensen zijn. Toch is het zeer ongemakkelijk om standje 69 zomaar ineens te bespreken. Je kunt ook het ijzer smeden als het heet is. Als jouw partner jou al oraal aan het bevredigen is, kun je het ook ter sprake brengen. Nog beter is om het voor te stellen als je partner al geil is door de orale bevrediging die jij aan het geven bent. Grote kans dat hij of zij ervoor in is.

Tip #5: Varieer je manier van oraal bevredigen

De grote kracht van standje 69 is dat het de partners zeer gretig maakt. Denk erbij na dat je toch zorgt voor de nodige variatie. Ook tijdens het oraal bevredigen geeft variatie weer extra opwinding. Zet het beffen kracht bij door ook je vingers te gebruiken om de schaamlippen te strelen. De vrouw kan er juist voor kiezen om de man ook langzaam met de mondbeweging mee af te trekken. Het kan ook zeer prettig aanvoelen om verschillende tempo’s aan te houden. Een rustig tempo kan best prettig zijn na een intensieve periode van beffen of pijpen.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

11 reacties op "Standje 69: Orale Seks Genot Voor Twee! (+ 5 Tips)"

 1. Peter says:

  Gewoon rustig opbouwen dit standje. Het is inderdaad heel intiem, maar daarom ook een geweldig standje om te proberen met je geliefde. Begin eerst met normale orale seks, doe dat een aantal keer, raak op je gemak bij elkaar. Dan kun je eens voorstellen om 69 te proberen. Zo heb ik het gedaan, de eerste keer was geweldig en we grijpen nog wel eens terug op dit standje. Just my two cents.

  Peter

 2. Rebecca says:

  Hallo ik heb een vraagje, ik ben Rebecca 18 jaar en heb nou 2 jaar een relatie met me vriend. We doen best veel op seksueel gebied maar nog niet alles. Hebben al best veel standjes geprobeert en we vinden seks allebei heel lekker pijpen en beffen doen we ook. Nou denk je hebben jullie dan ook standje 69 gedaan als jullie zo van seks houden.

  Daar is het probleem ook. Ik vind t heel moeilijk om tegelijk te pijpen als ik ook gebeft wordt. Ben dan zo bezig met wat hij bij mij doet dat ik me niet meer kan consentreren en soms gwn vergeet om wat bij hem te doen. Hij heeft daar niet zon last van zegt ie maar ik merk wel dat hij minder snel klaarkomt omdat ik gewoon niet echt bezig ben met pijpen. mijn vraag is hebben jullie tips hiervoor want ik wil heel graag goed standje 69 doen!!

  groetjes Rebecca

  • Bregje says:

   Hoi Rebecca,

   Ik had het zelfde probleem als jij eerst. In mijn ervaring kom je er vanzelf overheen naarmate je het vaker doet. Je kunt je vriend je ook vaker laten beffen, zodat je daar meer 'gewend' aan raakt. Oefening baart kunst zeggen ze!

   Groetjes en succes,

   Bregje

  • Lisa says:

   Idd wat bregje zegt, als je het gewoon zo vaak mogelijk doet, dan raak je vanzelf wat meer gewend aan die sensaties en wordt het makkelijker om je te concentreren op wat je bij hem doet. Desnoods vraag je hem wat hij precies het lekkerst vindt, dan kan je je meer bezig houden met precies dat ene ding te doen en heb je misschien ook meer concentratie. Succes!

 3. Loes says:

  Dag,

  Ik heb na het lezen van jullie artikel gisteren eindelijk voor het eerst 69 uitgeprobeerd.. Het was wel even wennen en lastig in het begin (hoe ga je er goed voor liggen?), maar toen we bezig waren was het heel lekker... We werden er allebei super opgewonden van! Thanks!

 4. Jet says:

  Ik vond 69 eerst altijd heel vies klinken... Zo ordinair! Wilde er ook nooit aan beginnen met m'n snoepje. Ook van wat jullie zeggen, omdat je met je mond toch dicht bij de anus zit - gadsie! Ik heb hem ook wel eens gepijpt maar altijd als hij echt goed schoon was en ik dat zeker wist.

  Nou goed toen kwam ik jullie tip tegen om samen te douchen voordat je aan standje 69 gaat beginnen. Ik vind douchen met mn popje heerlijk dus ik stelde eens voor om dat te doen. Hij vond t prima want dat vind ie ook lekker. En daarna nam ik het helemaal over en ging op hem liggen met mn kont in zijn gezicht zodat hij me kon beffen en ging ik hem pijpen. Hij snapte de hint.... Het was echt fantastisch!!!

 5. Ernst says:

  Dag schrijver/schrijfster,

  Ik heb een beetje een probleem. Ik ben namelijk een stuk langer dan mijn vriendin en zodanig is het voor ons ingewikkeld om aan standje 69 te doen. Het lijkt ons allebei erg opwindend, maar we moeten ons in allerlei bochten wringen om het goed te kunnen doen en dat is toch niet zo comfortabel. Heeft u tips?

  Vriendelijke groet,

  Ernst

  • Nadia says:

   Dat probleem hadden mijn vriend en ik ook!! Maar hij is toen een beetje yoga oefeningen gaan doen om wat soepeler te worden en nu ligt hij gewoon altijd bovenop en buigt hij zijn rug meer zeg maar. Dus nu kan het wel... Niet optimaal maar het werkt! Succes!

 6. Maaike says:

  té lekker, bedankt voor de tips, zijn echt goed!!

 7. mark says:

  en seks in de douche? Zijn er nog mensen die dat vaak deon of klinkt het beter dan het is?

 8. Joost Kostelijk says:

  mag ik even vragen of het ook via deze site ook gratis seks partners kan vinden

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *