Veilig Vrijen: Beste Tips rond Condooms, de Pil en Meer!

Seks hebben is natuurlijk heel lekker, maar je moet de veiligheid niet uit het oog verliezen. Veilig vrijen is belangrijk om ook op de lange termijn van seks te kunnen genieten, zonder ongewenste en onaangename gevolgen. Op deze pagina vind je diverse tips over veilige seks en vele soorten anticonceptie.
Word een seksgod!
Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun ebook De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Leer de beste seks technieken »

Hoe Een Condoom Omdoen? Stappenplan + 4 Condoom Tips

Het condoom is het meest gebruikte voorbehoedsmiddel in Nederland. Best logisch, want ze zijn bijna overal te koop, beschermen zeer goed (tot wel 96% zekere bescherming tegen zwangerschap) en redelijk eenvoudig te gebruiken. Toch gaat het nog niet altijd goed; in de praktijk wordt die 96% zekere bescherming vaak niet gehaald.

Dat komt doordat niet alle mensen goed weten hoe ze een condoom moeten gebruiken. Het verkeerd gebruiken van een condoom zorgt namelijk dat deze een stuk minder goed beschermt tegen ongewenste zwangerschappen en soa’s. Daarom besloot ik een uitgebreid artikel te schrijven over hoe je een condoom moet omdoen en geef ik nog 4 condoom tips.

Klik hier om verder te lezen »

Vrij Veilig: Gebruik de Juiste Maat Condoom!

De juiste maat condooms - Vrijen doe je zo!

Vrijen met je partner is heel fijn. Maar het is belangrijk om veilig te vrijen zodat je ongewenste zwangerschappen en soa’s kunt voorkomen. Veilig vrijen doe je met een condoom.

Klik hier om verder te lezen »

Hoe een condoom omdoen?

Hoe een condoom omdoen? - Vrijen doe je zo!

Om op het grote moment de gebruiksaanwijzing uit de verpakking te halen, de bril op te zoeken voor de kleine lettertjes, en daarna de gebruiksaanwijzing te lezen is niet echt reëel. In de praktijk wordt er dus maar wat aangerommeld met condoom omdoen, met een risico voor verkeerd gebruik met alle mogelijke gevolgen van dien.

Klik hier om verder te lezen »

Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

Hoe gebruik je een vrouwencondoom? - Vrijen doe je zo!

Toen het vrouwencondoom een aantal jaren terug werd geïntroduceerd, was het best een big deal. Desondanks werd het nooit zo populair als de tegenhanger, het mannencondoom.

Klik hier om verder te lezen »

Hoe moet je veilig vrijen?

Hoe moet je veilig vrijen? - Vrijen doe je zo!

Veilig vrijen is tegenwoordig een van de meest essentiële aspecten van seks. Dit heeft niets te maken met moralen of andere zaken van die aard. Veilig vrijen is gewoon belangrijk om levend en gezond te blijven.

Klik hier om verder te lezen »

De pil vergeten? Dit kun je doen!

Pil vergeten? Dit kun je doen! - Vrijen doe je zo!

Geen paniek! Het overkomt iedereen wel eens dat ze de pil is vergeten. Dat betekent niet direct dat je gevaar loop om zwanger te raken, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Klik hier om verder te lezen »

Voorbehoedsmiddelen voor de vrouw

Voorbehoedsmiddelen voor de vrouw - Vrijen doe je zo!

We kennen natuurlijk de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen: De anticonceptiepil en het condoom. Maar er zijn veel meer keuzes die misschien beter bij jou zullen passen.

Klik hier om verder te lezen »

Waarom moet je veilig vrijen?

Waarom veilig vrijen? - Vrijen doe je zo!

Veilig vrijen is niet zomaar iets waar je aan voorbij kunt gaan. Niet alleen moet je veilig vrijen om niet ongewenst zwanger te raken, maar juist ook om geen risico te lopen op een Seksueel Overdraagbare Aandoening, ofwel een SOA.

Klik hier om verder te lezen »

De meest gebruikte smoezen om zonder condoom te vrijen!

De meest gebruikte smoezen om zonder condoom te vrijen - Vrijen doe je zo!

Een lijstje met veel gebruikte smoezen om maar niet een condoom te hoeven gebruiken. Soms lachwekkend, sommige logisch maar in alle gevallen heel vaak gebruikt.

Klik hier om verder te lezen »

Chocolade Condooms en andere Lekkernijen

Chocoladecondooms en andere lekkernijen - Vrijen doe je zo!

Condooms worden in principe verkocht om je te behoeden voor het oplopen van een SOA en om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Maar een condoom is natuurlijk een prachtig ding om leuke dingen mee te doen. Vooral de laatste 10 jaar is de condoomindustrie gigantisch gegroeid, met name in de pret-sector.

Klik hier om verder te lezen »

De Anticonceptiepil

De anticonceptiepil - Vrijen doe je zo!

De meeste meisjes en vrouwen gebruiken de anticonceptiepil. Sommige om de menstruatie regelmatiger en minder pijnlijk te laten, maar de meesten gebruiken de pil natuurlijk om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Klik hier om verder te lezen »

De Anticonceptiepleister (Evra)

De anticonceptiepleister - Vrijen doe je zo!

De anticonceptiepleister, als voorbehoedsmiddel, is een andere manier van hormonen toedienen aan het lichaam. Vanuit de pleister worden langzaam hormonen afgegeven aan het lichaam.

Klik hier om verder te lezen »