Veilig Vrijen: Beste Tips rond Condooms, de Pil en Meer!
Seks zonder Condoom of Pil – Onveilig of Moet Kunnen? + 6 Tips
Een intieme, onbelemmerde verbinding is iets wat we allemaal graag willen in onze seksuele relaties. Seks zonder condoom of anticonceptiepil kan voor velen een meer natuurlijke en aangename ervaring bieden, maar deze vrijheid komt met enkele mogelijke gevaren en risico’s.
Het is onmiskenbaar dat dit gevoelige onderwerp een veelheid aan vragen en zorgen oproept. Om je inzicht te geven in zowel de risico’s als de methoden om deze te beheren, gaan we hier op een genuanceerde manier de essentiële aspecten behandelen. Met de juiste informatie en bewustzijn aan je zijde, kun je onvergetelijke seks ervaren zonder de nodige veiligheid uit het oog te verliezen.
Anticonceptie: 9 Meest Gebruikte Voorbehoedsmiddelen Man en Vrouw
Wanneer je niet zwanger wilt worden en/of geen seksueel overdraagbare aandoening wilt krijgen, is het van belang dat je voorbehoedsmiddelen gebruikt. Dit heet ook wel veilig seks hebben of veilig vrijen. Als je niet voor verrassingen wilt staan, zijn er genoeg opties voor zowel man als vrouw.
Hoewel veel mensen voorbehoedsmiddelen maar vervelend vinden, is het van belang dat je er wel gebruik van maakt. Zeker als je wel eens een wilde nacht hebt met iemand die je niet kent. Ben jij benieuwd naar de opties die je hebt als het aankomt op voorbehoedsmiddelen en wat de beste keuze voor jou zou zijn? Dan is dit het artikel voor jou! In dit artikel worden namelijk de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen voor zowel mannen als vrouwen behandeld!
10 Meest Voorkomende Soa’s + 2 Tips Voor Veilig Vrijen
Seks hebben met je partner hoort leuk en spannend te zijn, maar het kan soms ook gevaarlijk zijn. Zeker wanneer je geen vaste partner hebt en je de persoon met wie je seks hebt niet goed genoeg kent, is het van belang om jezelf te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (Soa’s).
Wanneer je je niet beschermt tegen soa’s, kan dit vervelende gevolgen hebben en kun je de soa doorgeven aan iemand anders. Het is daarom belangrijk dat je regelmatig een soa test doet om te checken of je geen ziekte met je meedraagt. In dit artikel zullen de meest voorkomende soa’s besproken worden. Hierdoor herken je de symptomen van deze soa’s hopelijk op tijd. Ook worden daarnaast tips gegeven voor veilig vrijen!
Hoe Een Condoom Omdoen? Stappenplan + 4 Condoom Tips
Het condoom is het meest gebruikte voorbehoedsmiddel in Nederland. Best logisch, want ze zijn bijna overal te koop, beschermen zeer goed (tot wel 96% zekere bescherming tegen zwangerschap) en redelijk eenvoudig te gebruiken. Toch gaat het nog niet altijd goed; in de praktijk wordt die 96% zekere bescherming vaak niet gehaald.
Dat komt doordat niet alle mensen goed weten hoe ze een condoom moeten gebruiken. Het verkeerd gebruiken van een condoom zorgt namelijk dat deze een stuk minder goed beschermt tegen ongewenste zwangerschappen en soa’s. Daarom besloot ik een uitgebreid artikel te schrijven over hoe je een condoom moet omdoen en geef ik nog 4 condoom tips.
Vrij Veilig: Gebruik de Juiste Maat Condoom!
Vrijen met je partner is heel fijn. Maar het is belangrijk om veilig te vrijen zodat je ongewenste zwangerschappen en soa’s kunt voorkomen. Veilig vrijen doe je met een condoom.
Hoe een condoom omdoen?
Om op het grote moment de gebruiksaanwijzing uit de verpakking te halen, de bril op te zoeken voor de kleine lettertjes, en daarna de gebruiksaanwijzing te lezen is niet echt reëel. In de praktijk wordt er dus maar wat aangerommeld met condoom omdoen, met een risico voor verkeerd gebruik met alle mogelijke gevolgen van dien.
Hoe gebruik je een vrouwencondoom?
Toen het vrouwencondoom een aantal jaren terug werd geïntroduceerd, was het best een big deal. Desondanks werd het nooit zo populair als de tegenhanger, het mannencondoom.
Hoe moet je veilig vrijen?
Veilig vrijen is tegenwoordig een van de meest essentiële aspecten van seks. Dit heeft niets te maken met moralen of andere zaken van die aard. Veilig vrijen is gewoon belangrijk om levend en gezond te blijven.
De pil vergeten? Dit kun je doen!
Geen paniek! Het overkomt iedereen wel eens dat ze de pil is vergeten. Dat betekent niet direct dat je gevaar loop om zwanger te raken, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.
Voorbehoedsmiddelen voor de vrouw
We kennen natuurlijk de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen: De anticonceptiepil en het condoom. Maar er zijn veel meer keuzes die misschien beter bij jou zullen passen.
Waarom moet je veilig vrijen?
Veilig vrijen is niet zomaar iets waar je aan voorbij kunt gaan. Niet alleen moet je veilig vrijen om niet ongewenst zwanger te raken, maar juist ook om geen risico te lopen op een Seksueel Overdraagbare Aandoening, ofwel een SOA.
De meest gebruikte smoezen om zonder condoom te vrijen!
Een lijstje met veel gebruikte smoezen om maar niet een condoom te hoeven gebruiken. Soms lachwekkend, sommige logisch maar in alle gevallen heel vaak gebruikt.