Hoe Taoïsme Seks Ziet als Spirituele Ervaring: 3 Geheimen

Terwijl seks vaak wordt gezien als een instrument voor plezier of voortplanting, biedt de Taoïstische visie op seksualiteit een benadering van seks die diep geworteld is in het spirituele. Deze eeuwenoude wijsheid omvat zelfbewustzijn en afstemming van energie, met een diepere verbondenheid en verlichting als gevolg.

Seks kan de weg zijn naar verlichting, als een verbindingspunt tussen twee zielen. Dus wat kan je ontdekken in deze diepere wateren? Hier onthullen we 3 geheimen die je kijk op intimiteit en seks volledig kunnen transformeren en je dichter bij de essentie van ware verbondenheid zullen brengen, volgens de tijdloze wijsheid van het Taoïsme!

Geheim 1. Taoïsme seks – Yin & Yang in perfecte harmonie

In plaats van een vluchtig moment van plezier, ziet het Taoïsme seks meer als een poort naar spirituele ontwaking. Hier wordt veel gesproken over de interactie tussen yin en yang – tegengestelde, maar complementaire krachten die het universum animeren.

“Daar waar yin (vrouwelijke energie) staat voor het ontvankelijke, het passieve en het zachte, representeert yang (mannelijke energie) het actieve, dynamische en doortastende. Dit is niet zozeer strikt gebonden aan geslacht of gender, maar verwijzen naar de inherente energetische kwaliteiten die ieder individu in zich draagt.”

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Yin en Yang uit evenwicht?

Is er sprake van een seksuele disbalans? Misschien is er te veel yin: een partner die te passief is, terwijl de ander domineert met teveel yang. Perfectie ontstaat wanneer yin en yang in harmonie dansen. Zoals een tedere streling (yin) die overgaat in een vurige kus (yang), zoals een rustig fluisterend gesprek (yin) dat transformeert naar een gepassioneerde uiting van verlangen (yang).

Zijn yin en yang niet in evenwicht, dan kan de seksuele ervaring snel veranderen in een eenzijdige uitdrukking van verlangen. Het is alsof je in een eigen bubbel van opwinding zit, dat vaak gevoed wordt door een overdaad aan yang. Het is dat gevoel van zo opgaan in je eigen verlangen en sensatie dat je het grotere geheel vergeet. Je raakt geobsedeerd door het einddoel, vaak het orgasme, terwijl het rijke spectrum van sensaties en emotionele verbinding die seks te bieden heeft, over het hoofd wordt gezien.

Het resultaat? Seks die snel, hevig en vaak eendimensionaal aanvoelt. Je bent zo gefixeerd op je eigen climax dat je vergeet de reis te waarderen, de subtiele gebaren, de zachte aanrakingen, de stille momenten van verbondenheid. Dit wil niet zeggen dat het orgasme verkeerd is, maar die diepe, energetische verbinding waar Taoïsme seks over gaat, raakt vaak ondergesneeuwd door de jacht naar onmiddellijke bevrediging.

Dus hoe zorg je voor die Yin & Yang harmonie?

De vrouwelijke yin energie daarentegen hunkert naar die diepere connectie en communicatie tijdens intimiteit. Waar yang snel en vurig kan zijn, is yin geduldig en meegaand, als stromend water dat zich aanpast aan elke vorm die het tegenkomt. Yin gaat over het smeden van een band, het voeden van een diepere connectie, en het echt in het moment zijn met je partner.

“Stel je voor dat je de tijd neemt om werkelijk elke sensatie, elke aanraking, elk woord te voelen en te begrijpen. In plaats van seks die voelt als een snelle sprint naar de finish, wordt het een dans waarbij elke beweging, elke draai, elke pas betekenis heeft.”

Anders gezegd, met Taoïsme seks zou je urenlang kunnen vrijen en liefhebben zonder je enkel te focussen op het eindpunt, het orgasme. Het gaat natuurlijk om de reis, niet alleen de bestemming! Hier zijn nog enkele praktische en technische tips om die Yin & Yang harmonie in je seksuele leven te brengen:

  • Bewuste Ademhaling: Let samen op jullie diepe buikademhaling. Zo kun je beter met elkaar verbinden met je partner én het moment. Ook kalmeert het de geest en versterkt het je sensaties.
  • Vertraag: Neem uitgebreid de tijd voor voorspel, verken elkaars lichaam en praat niet alleen over wat jullie fijn vinden, maar ook je verlangens, grenzen en gevoelens. Dit is perfecte voeding voor je yin-energie!
  • Afwisseling: Wissel tussen snelle, intense momenten (yang) en langzame, tedere aanrakingen (yin).
  • Mindfulness: Probeer tijdens de seks echt in het moment te zijn, zonder afleiding of gedachten over andere zaken.
  • Energetische Oefeningen: Ga in de leer en ontdek technieken zoals de microkosmische omloop, een Taoïstische meditatie ideaal voor het beter circuleren van seksuele energie.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Geheim 2. Het kanaal van Energieoverdracht

Seks in het Taoïsme is allesbehalve alleen fysiek. Wij mensen zijn energetische wezens, en in het Taoïsme wordt geloofd dat er tijdens seks energiekanalen tussen partners worden geopend die de levenskracht, beter bekend als Qi, toestaan om vrijelijk te stromen. En dit kan zorgen voor heling op zowel fysiek als emotioneel niveau.

“Wanneer twee partners zich verenigen, is er veel potentie voor de creatie van een krachtig energetisch veld dat kan helen, verjongen en ontwaken.”

Intentie is alles

Voordat je jezelf verliest in de passie, neem eerst een moment om te reflecteren: wat hoop je te bereiken? Zoek je enkel het fysieke genot, of verlang je naar een dieper, zielsverbindend moment met je partner? Door bewust je intenties te kiezen, transformeer je seks van een simpele daad naar een ceremonie van verbinding en heiligheid.

Qi Circulatie

Een centraal aspect van Taoïstische seks is het bewust begeleiden van Qi – onze levensenergie. Dus hoe kun je je Qi effectief door het lichaam laten circuleren? Hier zijn enkele basisprincipes:

  • Focus op het Dantian: Plaats je aandacht regelmatig op je Dantian, het gebied net onder de navel, om energie te centreren. Deze plek staat bekend als de zee van Qi, een krachtig energiereservoir dat, wanneer geactiveerd, de balans en vitaliteit in je hele wezen stimuleert.
  • Energetische Massage: Ga voor zachte aanrakingen en strelingen. Geniet van zoenen en liefkozen, ga langs verschillende zones van het lichaam, en begin pas met penetratie als de verbinding en contact voor elkaar heel sterk aanvoelt.
  • Oogcontact: Het venster van de ziel kan een krachtige Qi-overdrachtspoort zijn, dus wees niet bang om diep oogcontact te hebben!
  • Visualisatie: Beeld je in hoe de seksuele energie circuleert tussen jullie beiden, dit helpt om de Qi-uitwisseling te versterken. Hoe je dit doet? Door je voor te stellen dat jullie lichamen lichtpunten of stralen van energie uitwisselen, die pulseren en zich vermengen bij elke aanraking en beweging.
  • Gronden: Na jullie intimiteit, neem de tijd om even samen in stilte te zijn. Stel je voor hoe de energie diep de aarde in gaat, jullie beide grondend en stabiliserend.

Leer te geven en nemen

Je écht laten aanraken en de ander diezelfde sensatie geven is hoe je zowel lichamelijk als emotioneel dichter bij elkaar komt. Zorg er daarom voor dat er een balans is tussen het geven van energie en het ontvangen ervan. Door een evenwichtige balans weef je een intiemere band, niet alleen voor een harmonieus ritme tussen jullie tweeën, maar zo verwezenlijk je ook een ervaring die beide harten doet zingen van geluk.

Je Innerlijke Glimlach laten stralen

De Innerlijke Glimlach wordt binnen het Taoïsme gezien als een meditatie, die ook toegepast kan worden tijdens de seks. Het gaat hier om het sturen van liefdevolle energie naar de verschillende organen van het lichaam. Benader je partner met een innerlijke glimlach, stuur je liefdevolle en helende energie naar hen toe, en versterk de intimiteit en verbinding tussen jullie.

Taoïsme seks is volledige overgave

Taoïsme seks benadrukt het belang van overgave. Dit is waar volledig laten meeslepen centraal staat, niet vanuit een passieve houding, maar eerder vanuit een actieve keuze om jezelf volledig onder te dompelen in alle sensaties en emoties. En deze volledige betrokkenheid brengt ongeëvenaarde momenten van extase en diepe verbondenheid tot leven!

3. De Alchemie van Seksuele Transformatie

In onze climax-gerichte cultuur wordt het orgasme vaak gezien als het ultieme doel van seks. Maar binnen de Taoïstische seksualiteit wordt het orgasme meer als een prettige bijzaak beschouwd in een veel breder spectrum van intieme ervaringen. Sterker nog, Taoisten doen het liever helemaal niet, want het kost veel energie die beter voor andere doelen kan worden ingezet.

Je seksualiteit kan een poort zijn, en het onthult een diepere waarheid over de ziel en het universum. Seks in het Taoïsme is geen vergankelijk genot, want onze seksuele energie is een krachtige bron die mits op de juiste manier beheerd, kan worden getransmuteerd tot spirituele energie die de ziel voedt.

Taoïsme seks nodigt ons uit om te spelen met de grenzen van onze begeerte. Het is de krachtige opbouw van seksuele energie en deze bewust niet te laten pieken, zodat we deze energie kunnen omleiden en gebruiken om andere delen van het lichaam en de geest te voeden.

Wat dit oplevert? Door je seksuele energie te koesteren en niet meteen naar het hoogtepunt te racen, treed je een diepere dimensie van genot binnen, die verder reikt dan het fysieke. Het kan een krachtigere emotionele connectie met onze partner bewerkstelligen, onze creativiteit aanwakkeren en onze concentratie in het dagelijks leven verscherpen.

Kortom, seksuele retentie is een oefening in zelfbeheersing, zelfbewustzijn en transmutatie. Zie het als een kunst van het vertragen, van het bewust intomen van de seksuele climax, en daarmee het cultiveren en verfijnen van deze krachtige levensenergie.

Hoe kun je dit doen? Ervaar seks zonder de druk van het moeten climaxen. In plaats daarvan, neem de tijd om samen te zijn met je partner, leg de focus op aanraking, streling en verbinding. Bespreek je intenties en exploreer samen de sensaties zonder haast. Adem synchroon en laat je seksuele energie natuurlijk vloeien. Simpelweg, waardeer het moment zonder te jagen op het eindpunt. Zo transformeer je je seksuele ervaring naar een meditatieve, verbindende en verrijkende beleving.

Conclusie

Het herdefiniëren van seks volgens de Taoïstische principes betekent dat je de tijd neemt. Het leert je ook om te luisteren naar je lichaam en dat van je partner, om te voelen wat er echt gebeurt zonder de druk van prestatie.

En terwijl je deze nieuwe manier van intiem verkent, zul je merken dat je energie een ander pad volgt, een die je oplaadt in plaats van uitput. Je voelt je meer in balans, zowel fysiek als emotioneel. Het wordt een dans van geven en nemen, waarbij beide partners zich volledig bewust zijn van elke beweging en elk gevoel.

Dus, de volgende keer dat je jezelf overgeeft aan de passie, onthoud dan dat het pad van de Taoïsme seks je uitnodigt om verder te kijken dan het bekende, en om het onbekende te omarmen met open armen en een open hart!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *