Verbeter Jouw Seksleven met een Parenclub (3 Ervaringen)

Als je al langere tijd een relatie met iemand hebt, dan is het onvermijdelijk dat de sleur op een gegeven moment in jullie relatie begint te raken. Hoe spannend jullie het ooit vonden om seks met elkaar te hebben, alles went, en op een gegeven moment is er voor veel stellen gewoon geen bal meer aan. Daarom gaan ze op zoek naar manieren om de seksuele spanning terug te brengen in hun leven.

Eén van de manieren waarop je dat kan doen, is door met je partner naar een parenclub te gaan. Dit is voor veel stellen ontzettend spannend, en ik snap ook wel dat veel van hen hier eerst een beetje over aarzelen. Als jij je afvraagt of een parenclub misschien iets voor jou is, dan hoop ik dat dit artikel je helpt besluiten of je de sprong wil wagen. In dit artikel bespreek ik het volgende:

  • Wat is een parenclub precies?
  • Wat zijn de redenen dat mensen naar parenclubs gaan?
  • Hoe weet ik of een parenclub iets voor mij is?
  • Wat moet ik weten als ik naar een parenclub ga?
  • Wat voor ervaringen hebben mensen met parenclubs?

Wat is een parenclub precies?

De naam parenclub geeft al een beetje aan wat dit concept inhoudt. Het is een club waar je als koppel naartoe kunt gaan, met als doel om daar seksuele contacten met andere koppels te hebben. Meestal bestaat dit uit een partnerruil, waarbij elk persoon dus seks heeft met iemand van het andere koppel. In de club zijn verschillende ruimtes beschikbaar voor dit soort activiteiten.

Je kan er echter ook voor kiezen om groepsseks te hebben. Dat wil zeggen dat je met een ander koppel, of met één ander persoon, seks hebt in groepsverband. Dit kan op vele verschillende manieren. Iedereen kan daadwerkelijk seks hebben met iedereen, twee koppels kunnen naast elkaar seks hebben, of twee mensen hebben seks terwijl een derde persoon toekijkt en eventueel masturbeert.

“Zolang iedereen ermee instemt, mag het waarschijnlijk in een parenclub.”

Overigens doet een parenclub daarnaast vaak ook dienst als een soort uitgaansgelegenheid. Dit draagt bij aan de vrijblijvendheid van een bezoek aan een parenclub. Je kan dus ook met je partner een drankje drinken en wat flirten met andere mensen, om vervolgens weer naar huis te gaan. Tot slot is het een ontmoetingsplek voor mensen met gelijke ideeën over seks en relaties.

Parenclubs worden niet alleen door koppels bezocht, maar vaak ook door mensen die in hun eentje komen, bijvoorbeeld omdat ze graag de derde persoon in een trio met een koppel willen zijn. Het kan voorkomen dat er in parenclubs tevens prostitutie plaatsvindt, maar dat is eerder de uitzondering dan de regel. Vaak hebben parenclubs strenge regels over de omgang tussen bezoekers, en de ruimtes waar je wel en geen seks mag hebben.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Wat zijn de redenen dat mensen naar parenclubs gaan?

Misschien vind je een parenclub een erg aantrekkelijk idee, en in dat geval hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen waarom je naar zo’n club toe zou gaan. Als jij de voordelen van zo’n club echter nog niet zo inziet, ben je misschien benieuwd naar de redenen dat andere mensen parenclubs bezoeken. Hoewel die voor iedereen verschillend zijn, kan ik daar wel iets algemeens over zeggen:

“Als parenclubs een raar idee waren, dan zouden er niet zoveel zijn!”

Voor veel mensen draait een parenclub om het terugbrengen van seksuele spanning in een langdurige relatie. Zoals ik in de inleiding al even noemde, kan de sleur in een relatie raken als je al jarenlang samen bent, vooral op seksueel gebied. Een parenclub kan in dat geval een uitkomst zijn, omdat het een nieuw seksueel avontuur is, wat je als koppel aan kan gaan.

Voor veel mensen is daarnaast de vrijblijvendheid van een parenclub aantrekkelijk. Je kan er gewoon binnenlopen als koppel, en zien wel of je een leuk ander stel tegenkomt. Als dat niet het geval is, of als je je bedenkt, kun je enkel een drankje drinken en weer naar huis. Zeker als je het nog een beetje spannend vindt om aan partnerruil of groepsseks te doen, kan dit drempelverlagend werken.

Daarnaast is het een makkelijke manier om sekspartners te vinden. Wanneer jullie als koppel graag een partnerruil willen doen met een ander stel, dan kun je daarvoor waarschijnlijk niet in je directe omgeving terecht. Een online advertentie plaatsen is ook wat riskant, helemaal als bekenden zo’n advertentie zien. Bij een parenclub weet je zeker dat er mensen zijn die naar hetzelfde op zoek zijn als jij, en dat is wel zo makkelijk.

Hoe weet ik of een parenclub iets voor mij is?

Of een parenclub voor jou een goed idee is, dan kun je natuurlijk alleen maar zelf bepalen. Dat hangt er in grote mate vanaf of een parenclub jou aantrekkelijk lijkt, en dat kan ik niet voor je bepalen. Wat ik wel kan doen, is je iets vertellen over het soort mensen dat meestal geschikt is voor parenclubs, en wat voor soort mensen dit juist beter niet kan doen.

Om te beginnen moet je een sterke relatie hebben om met zijn tweeën naar de parenclub te kunnen gaan. Je moet elkaar genoeg vertrouwen en gunnen dat je het oké vindt dat jullie seks met een ander hebben, en dat kan alleen als jullie een stevige relatie hebben. Sommige koppels gaan juist naar parenclubs omdat ze relatieproblemen hebben, maar dat heeft meestal alleen maar meer problemen tot gevolg.

In dit kader is het ook belangrijk dat je niet jaloers ingesteld bent. Veel mensen willen zelf graag seks met een ander, en om dat te bereiken gunnen ze hun partner het dan ook. Soms komen mensen er vervolgens echter achter dat ze het helemaal geen fijn idee vinden dat iemand anders seks heeft met hun partner. Ga dus alleen naar een parenclub als je weet dat je hier geen problemen mee zal hebben.

“Je moet je partner ook kunnen gunnen wat je jezelf gunt.”

Als laatste moet je realistische verwachtingen hebben van een parenclub. In films over swingers is iedereen in dit soort clubs enorm aantrekkelijk, en is alle seks geweldig. In werkelijkheid lopen er echter gewone mensen in dit soort clubs rond. Als je dat niet opwindend genoeg vindt, dan is een parenclub waarschijnlijk niks voor jou.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Wat moet ik weten als ik naar een parenclub ga?

Als jij voor het eerst naar een parenclub besluit te gaan, dan is dat natuurlijk een vrij spannende ervaring. Je betreedt een volledig nieuwe wereld, en dat is altijd spannend. Het kan hierbij helpen om bepaalde kennis te hebben, zodat jij weet hoe je van je eerste ervaring meteen een goede ervaring kan maken.

Allereerst is het van groot belang dat je respectvol omgaat met andere bezoekers. Mensen in parenclubs zitten niet te wachten op opdringerigheid, en al helemaal niet op seksueel grensoverschrijdend gedrag. Als iemand nee zegt, dan is het ook nee. Mensen komen niet naar parenclubs toe om lastiggevallen te worden.

“Jouw geilheid is geen excuus om andere mensen respectloos te behandelen.”

Daarnaast is het handig om anticonceptie bij de hand te hebben, want veilige seks is dubbel zo belangrijk als het op seks met vreemden aankomt. Condooms worden vaak in de parenclub zelf verkocht, maar het is natuurlijk ongemakkelijk als je je op het laatste moment beseft dat je die nog even moet halen, en je dus weer aan moet kleden.

Als laatste is het belangrijk dat je je grenzen bewaakt. Dat jij ermee hebt ingestemd om seks met iemand te hebben, wil niet zeggen dat die persoon dan ook alles met jou mag doen. Als iemand iets doet wat je niet prettig vindt, moet je duidelijk aangeven dat je dit niet wil. Als je je niet meer prettig voelt, kun je ook op elk moment zeggen dat je wil stoppen.

Wat voor ervaringen hebben mensen met parenclubs?

Indien je nog steeds niet zeker weet of je de stap naar een parenclub durft te zetten, dan kan het mogelijk helpen om de ervaringen van anderen met parenclubs te lezen. Iedere parenclubbezoeker heeft dit immers ooit voor het eerst gedaan, en was destijds waarschijnlijk net zo zenuwachtig als jij nu. Daarom heb ik een drietal ervaringen van bezoekers verzameld.

Ervaring 1: Sandra en Timothy

Sandra en Timothy zijn het klassieke parenclub-stel. Ze waren al vijftien jaar getrouwd, en na al die jaren van huwelijk was de spanning in de slaapkamer ver te zoeken. Het samenleven met elkaar beviel nog steeds goed, en ze hielden ook nog steeds van elkaar, maar hadden bijna nooit seks meer. Om hier iets aan te doen, besloten ze uiteindelijk dat een parenclub de beste optie was.

Dit vonden ze allebei enorm spannend, omdat ze nooit van zichzelf hadden verwacht dat ze zoiets zouden doen. Hierdoor hebben ze van tevoren goed hun huiswerk gedaan. Ze hebben het internet afgezocht voor ervaringen met hun verschillende parenclubs, tot ze er uiteindelijk eentje vonden waar ze tevreden mee waren. Ze wilden graag een club met een wat intiemere setting, en waar geen single mannen werden toegelaten.

Tijdens hun eerste bezoek vonden ze het eigenlijk allebei te spannend om ook echt seks met iemand te hebben. Het bleef bij flirten. Het tweede bezoek was het echter wel raak. Het is beide partners goed bevallen, en tegenwoordig gaan ze nog steeds eens in de zoveel tijd naar een parenclub om daar aan partnerruil te doen. Eén keer is er ook groepsseks geprobeerd, maar dat was niet voor herhaling vatbaar.

Aan het begin was vooral Timothy nog wel eens jaloers, maar dat is volgens hem iets wat je na verloop van tijd wel afleert. Hun relatie is er in ieder geval alleen maar sterker van geworden. Ze hebben inmiddels ook vaker seks met zijn tweeën dan voordat ze naar parenclubs gingen. Al met al zijn ze er dus zeer positief over, en ze zouden het anderen zeker aanbevelen.

Ervaring 2: John en Anita

John en Anita waren al lange tijd ontevreden over hun huwelijk. Door naar een parenclub te gaan, dachten zij dat ze hun huwelijk zouden kunnen verbeteren. Dit bleek echter een ontzettend slecht idee te zijn. Uiteindelijk heeft het bezoeken van parenclubs de situatie alleen maar verslechterd, en is het bijna tot een scheiding tussen de twee gekomen.

“Een parenclub is geen relatietherapie.”

John en Anita dachten dat het zou helpen om elkaar wat meer te gunnen in hun relatie. Doordat ze nu allebei seks met andere mensen konden hebben, dachten ze dat ze minder gefrustreerd zouden zijn, en dat er daarom minder irritaties tussen de twee zouden zijn. Zoals echter bijna altijd het geval is, bleek dit echter een illusie.

Beide kwamen ze alleen maar verder van hun partner af te staan door deze ervaring. Door seks met een ander te hebben, kwamen ze erachter dat dat eigenlijk wel beviel, en dat ze op dat punt een hoop misten in hun relatie. Ook was het een excuus om niet aan hun problemen te werken. Het was meer een afleiding van hun relatieproblemen dan een oplossing.

Daarom zijn John en Anita gestopt met naar parenclubs gaan. Uiteindelijk hebben ze hun huwelijk weten te redden door middel van relatietherapie en een hoop hard werk. Als je het mij vraagt, is het verhaal van John en Anita geen argument tegen parenclubs, maar wel een duidelijk voorbeeld van de verkeerde redenen waarom mensen soms naar zo’n club gaan.

Ervaring 3: Jim en Sanne

Jim en Sanne zijn een wat jonger koppel, en ze zijn pas een paar jaar samen. Ze delen echter dezelfde kijk op seks, namelijk dat monogamie niet nodig is om een goede relatie te hebben. Dit is dan ook de reden dat ze samen naar parenclubs gaan. Hoewel ze dus niet per se de standaard-parenclubbezoekers zijn, is het ze erg goed bevallen.

Wat zij zeggen, is dat ze er duidelijk over gecommuniceerd hebben, en dat ze allebei erg blij zijn dat ze deze keuze hebben genomen. Wat mij betreft, geeft hun verhaal goed aan dat je dezelfde verwachtingen moet hebben als je partner om van een bezoek aan een parenclub een succes te maken.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

1 reactie op "Verbeter Jouw Seksleven met een Parenclub (3 Ervaringen)"

  1. Jonnny says:

    Naar een parenclub gaan is leuk maar je moet he samen wel goed vinden en je wensen kenbaar maken aan elkaar mijn bij ons ging het ook mis zij wilde met andere mannen maar ik mocht niet met een andere vrouw we hebben nu afgesproken dat we apart gaan en vertellen onze ervaringen aan elkaarons sexlevenwas al goed maar nu nog beter en ik wilde wel eens met een oudere vrouw naar bed en nou die heb ik gevonden. L van 59 blond krullend haar Cup d owat is ze lekker

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *