Potentie Verhogen? Lees Ons Onderzoek + 5 Tips

Het krijgen van een erectie is voor veel mannen de normaalste zaak van de wereld. Er zijn echter ook een heleboel mannen voor wie dit niet zo vanzelfsprekend is. Steeds meer mannen hebben hier moeite mee. Sommige zijn impotent, maar ook mannen die niet impotent zijn, zouden vaak best hun potentie wat willen verhogen.

Ben jij benieuwd hoe je dat voor elkaar krijgt? Of wat de termen “potentie” en “impotentie” eigenlijk betekenen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel leg ik je dit allemaal uit, gestaafd met wetenschappelijk onderzoek. Zo kun jij direct aan de slag om je potentie te verbeteren, zodat jij gewoon weer een erectie kan krijgen wanneer je dat wilt!

Wat zijn potentie en impotentie eigenlijk?

Omdat er nogal wat verwarring bestaat over de termen potentie en impotentie, zal ik dit artikel beginnen met de definities van deze termen. Impotentie betekent het niet kunnen hebben van geslachtsgemeenschap. Pas als seks structureel onmogelijk is, kun je dus spreken van impotentie. Je kan dan vrijwel nooit een erectie krijgen, of die erectie gaat vrijwel meteen weg nadat hij opkomt.

“Naarmate we ouder worden, komt impotentie steeds vaker voor.”

Volledige impotentie is gelukkig iets wat niet heel vaak voorkomt. Wat een stuk regelmatiger voorkomt, is verminderde potentie. Dit houdt in dat je soms wel een erectie kan krijgen, maar vaak ook niet. Of dat een erectie krijgen niet zo’n probleem is, maar het behouden van een erectie je niet altijd lukt. Dit is minder ernstig dan volledige impotentie, maar leuk is het natuurlijk niet.

Als je het hebt over het verbeteren van je potentie, dan houdt dat dus in dat je je vermogen om een erectie te krijgen en behouden wil verbeteren. Je wil de barrières voor seks wegnemen, zodat jij vaker seks kan hebben op de momenten dat jij dat wilt. Je moet potentie en impotentie dus eigenlijk zien als een schaalverdeling, en jij wil jezelf verder richting volledige potentie krijgen op die schaal.

Het verbeteren van je potentie is de focus van dit artikel. Aan de hand van een aantal makkelijk toepasbare tips zal ik je leren hoe je je potentie kunt verhogen, en dus makkelijker een erectie kan krijgen én behouden. Als je echter volledig impotent bent, dan kun je beter naar de huisarts gaan, want dan heb je waarschijnlijk een serieus onderliggend probleem dat je niet met een paar simpele tips zal kunnen oplossen.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Wat zijn de oorzaken van impotentie en verminderde potentie?

Impotentie (en verminderde potentie) komt, net als alle andere medische aandoeningen, natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Er zijn bepaalde oorzaken die ten grondslag liggen aan een erectieprobleem. Wat die oorzaken zijn, zal sterk verschillen van persoon tot persoon; de ene erectiestoornis is de andere niet.

“Als elke aandoening maar ‘één oorzaak kon hebben, hadden artsen het wel heel makkelijk.”

Allereerst kunnen er psychologische oorzaken ten grondslag liggen aan impotentie. Dit is in ongeveer 10% van de gevallen zo (bron). Een minderheid dus, maar zeker geen verwaarloosbare groep. Een veel voorkomende psychologische oorzaak is stress. We zijn tegenwoordig almaar drukker, vooral in ons hoofd, en dat heeft wel meer nadelige oorzaken voor onze gezondheid dan alleen erectieproblemen.

In de meeste gevallen hebben erectieproblemen echter een lichamelijke oorzaak. In zeker 80% van de gevallen is de oorzaak lichamelijk (bron). Dit kan van alles zijn: problemen met je hersenen, problemen met de bloedsomloop, of aandoeningen als diabetes kunnen allemaal leiden tot impotentie of verminderde potentie.

Voor de oplettende lezer: in de overige 10% van de gevallen kon geen specifieke oorzaak worden vastgesteld. Het is ook het vermelden waard dat een combinatie van oorzaken ook relatief vaak voorkomt. Psychologische oorzaken kunnen een meer ernstige lichamelijke oorzaak versterken, en andersom. Daarom kan het zeer lastig zijn om de oorzaak van erectieproblemen te achterhalen.

Hoe verhoog ik mijn potentie? 5 tips

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig dat je nu weet wat potentie en impotentie precies zijn, en waar het door veroorzaakt wordt, maar daarmee weet je nog niet hoe je je probleem moet oplossen. Dat is dan ook waar de rest van dit artikel aan is gewijd. Ik zal je een aantal tips geven waarmee jij vandaag al aan de slag kan om je probleem aan te pakken. Het gaat om de volgende vijf tips:

  1. Praat met een arts
  2. Doe Kegeloefeningen
  3. Neem ginkgo biloba-supplementen
  4. Neem L-argininesupplementen
  5. Verminder de hoeveelheid stress in je leven

Tip 1: Praat met een arts

Misschien vind je het een beetje flauw dat ik deze tip überhaupt opneem, want dat een arts je kan helpen met een medisch probleem, dat had je waarschijnlijk zelf ook wel kunnen bedenken. Toch vind ik het de moeite waard om dit te vermelden, omdat een arts zich veel meer kan richten op jouw specifieke geval dan een artikel op internet.

“Het internet biedt een hoop informatie, maar het is geen vervanging voor medische kennis.”

Vooral in de serieuzere gevallen zou ik je echt aanraden om met een arts te praten. In die gevallen zullen trucjes niet erg effectief zijn, omdat je echt de onderliggende aandoening te pakken moet zien te krijgen. Een arts heeft de kennis en expertise om de oorzaak van je probleem te achterhalen, en dat lukt jou niet via Google.

Seksuele problemen kun je gewoon met je huisarts bespreken. Soms kan die zelf al de oorzaak van je probleem achterhalen, en als het ingewikkelder blijkt, kan je huisarts je naar de juiste specialist verwijzen. Je kan ook direct naar een seksuoloog gaan, iemand die gespecialiseerd is in seksuele problemen, en die dus bij uitstek de kwalificaties heeft om jou te helpen.

Overigens kunnen simpele tips wel degelijk helpen, anders zou ik ze je niet geven. Vooral voor de minder ernstige erectieproblemen kunnen de rest van de tips in dit artikel een uitkomst bieden. Bovendien snap ik ook dat seksuele problemen een gevoelig onderwerp zijn, en dat je het daarom liever eerst zelf probeert op te lossen voordat je er met een ander over praat.

Tip 2: Doe Kegeloefeningen

Zoals ik eerder al zei, is verminderde potentie meestal een lichamelijk probleem. Het ligt daarom voor de hand dat er ook lichamelijke oplossingen voor zijn. Zo’n oplossing vind je in Kegeloefeningen. Hiermee train je je bekkenbodemspier, ook wel bekend als je PC-spier, en die spier is van groot belang voor het seksueel functioneren van de man.

Een sterkere PC-spier laat meer bloed toe tot de penis. Hierdoor krijg je makkelijker een erectie, want een erectie ontstaat doordat de zwellichamen in de penis zich vullen met bloed. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat Kegeloefeningen kunnen helpen bij het verminderen van erectieproblemen (bron). Wil jij je potentie verhogen, dan zijn Kegeloefeningen dus een goede optie!

Kegeloefeningen bestaan uit het aangespannen houden van je PC-spier. Dit kun je doen door net te doen of je je plas ophoudt. Je zou dan een spiertje moeten voelen dat zich aanspant, ergens tussen je ballen en je anus. Dat is je PC-spier. Als je dit spiertje voelt, heb je je eerste Kegeloefening dus al gedaan. Je merkt het: Kegeloefeningen zijn zo ongeveer de simpelste oefeningen die er zijn.

“Als elke spier zo makkelijk te trainen was, ging elke sportschool failliet.”

Ik zou je aanraden om iedere dag tien Kegeloefeningen te doen. Dit moet je ook echt iedere dag doen, anders gaat het effect al snel verloren. Hou je PC-spier steeds tien seconden achter elkaar aangespannen. Wanneer je merkt dat dit je geen moeite meer kost, moet je de oefeningen wat langer of vaker gaan doen, anders worden ze ineffectief; je kan een spier immers alleen trainen door hem uit te dagen.

Tip 3: Neem ginkgo biloba-supplementen

Wie makkelijker een erectie wil kunnen krijgen, hoeft vaak helemaal niet aan de zware middelen te gaan. Er zijn een hoop volledig natuurlijke geneesmiddelen die jou kunnen helpen om je potentie te verhogen, en ginkgo biloba is er daar één van. Dit Aziatische kruid kan een enorme invloed hebben op jouw vermogen om een erectie te krijgen, en is dus zeker het proberen waard.

Ginkgo biloba stimuleert de bloedsomloop. Als je een heel klein beetje weet hoe erecties werken, dan snap je wel waarom dat positief is; alleen als je penis kan vollopen met bloed is het mogelijk om een erectie te krijgen. Misschien klinkt dit als een te simpele oplossing, maar je hoeft mij niet op mijn blauwe ogen te geloven; het is wetenschappelijk bewezen dat ginkgo biloba je potentie kan verhogen (bron).

“Voor veel aandoeningen groeit ergens op aarde al een kant-en-klare oplossing uit de grond.”

Ginkgo biloba is, zoals gezegd, helemaal natuurlijk. Het grootste voordeel daarvan is dat het wettelijk gezien geen geneesmiddel, maar een voedingssupplement is. Daarom kun je ginkgo biloba in veel winkels kopen, waaronder de betere drogisterijen. Je hebt ook geen doktersrecept nodig om deze supplementen te kopen, ze zijn gewoon over de toonbank verkrijgbaar.

Dat heeft te maken met een ander groot voordeel van ginkgo biloba, het feit dat de meeste mensen geen bijwerkingen ervaren. Er is echter wel één uitzondering op die regel. Bloedverdunners kunnen in combinatie met ginkgo biloba gevaarlijk zijn. Als je die slikt, zul je dus eerst aan je huisarts moeten vragen of jij ginkgo biloba veilig kan gebruiken.

Tip 4: Neem L-argininesupplementen

Ginkgo biloba is niet het enige voedingssupplement dat enorm kan helpen om je potentie te verhogen. Ook L-arginine kan hier enorm nuttig voor zijn. Net als ginkgo biloba is L-arginine volledig natuurlijk. Sterker nog: het is een lichaamseigen stof, een stof die al van nature in je lichaam aanwezig is. Hoe natuurlijk wil je het hebben?

Dat L-arginine ertoe leidt dat je makkelijker erecties krijgt en behoudt, is met wetenschappelijk onderzoek bewezen (bron). L-arginine werkt op twee manieren. Allereerst heeft het een stimulerend effect op je bloedsomloop. In dat opzicht werkt L-arginine dus eigenlijk hetzelfde als het vorige supplement dat we hebben besproken; het zorgt ervoor dat er meer bloed de penis in komt.

“Oplossingen hoeven niet ingewikkeld te zijn om effectief te zijn!”

L-arginine zorgt er echter ook voor dat je een hoger libido, ofwel meer zin in seks, krijgt. Dat is natuurlijk wel zo handig als je weer erecties kan krijgen, want dan kun je meteen van je verhoogde potentie gebruik maken. Wat misschien nog wel belangrijker is, is dat een hoger libido op zichzelf ook potentieverhogend werkt. Hoe meer zin je hebt, hoe hoger de kans dat je een erectie kan krijgen.

Als je je houdt aan de voorschriften op het potje, met name de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dan hoef je bij het gebruik van L-arginine geen bijwerkingen te verwachten. Ook hier geldt echter weer een uitzondering. Mensen die last hebben van hartproblemen kunnen L-arginine vaak niet gebruiken, omdat dit hun problemen kan versterken.

Tip 5: Verminder de hoeveelheid stress in je leven

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf, is stress een veelvoorkomende psychologische oorzaak van impotentie en verminderde potentie. Hoewel slechts 10% van de gevallen van impotentie psychologisch is, werkt het in veel andere gevallen wel versterkend. Het is dus hoe dan ook een goed idee om te zorgen voor minder stress in je leven.

Even voor de duidelijkheid: alle stress kan ervoor zorgen dat je minder makkelijk een erectie krijgt. Het hoeft dus niet te gaan om stress over je seksuele problemen, en je hoeft ook niet gestrest te zijn op het moment dat je seks hebt. Zelfs als je helemaal ontspannen aan de seks begint, kan eerdere stress over totaal niet gerelateerde zaken er toch voor zorgen dat je geen stijve kunt krijgen.

“Stress veroorzaakt een hoop gezondheidsproblemen; verminderde potentie is er slechts één van.”

Ontstressen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, dus laat ik hier wat tips voor geven. Het van tevoren inplannen van rustmomenten, waarop je niet met stressvolle zaken bezig mag zijn, kan enorm helpen. Ook meditatie helpt voor veel mensen. Als het mogelijk is, kun je ook gewoon minder verantwoordelijkheden op je nemen dan je nu doet, en zo je werk en je leven wat meer in balans brengen.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *