Seks in Missionaris Standje Saai? Niet Met Deze 8 Variaties!

Het missionaris standje is waarschijnlijk het meest gebruikte standje ter wereld. Niet zo gek, want het is eigenlijk het meest simpele standje dat er is. De vrouw ligt op haar rug op bed, terwijl de man bovenop haar ligt en haar penetreert – simpel als wat, toch? Daarom zijn er ook een boel mensen die het missionaris standje afzweren, omdat het ‘saai’ zou zijn.

Nou, geloof me, met het missionaris standje valt genoeg te experimenteren! Dat het misschien het eerste standje is waar jij en je partner je aan wagen, maakt het niet minder spannend. In dit artikel lees je onder andere waar het missionaris standje vandaan komt en hoe je opwindende variaties aan kunt brengen!

Waar komt het missionaris standje vandaan?

De naam ‘missionaris’ spreekt niet echt voor zich. Andere standjes, zoals doggystyle of cowgirl, hebben vaak een wat logischere naam. Waar komt de naam ‘missionaris standje’ dan vandaan? Hierover zijn de meningen redelijk verdeeld. Wat ten eerste al opvallend is, is dat het missionaris standje niet in de Kamasutra voorkomt, ook niet onder een andere naam.

Het meest vertelde verhaal is dat het missionaris standje komt van de christelijke missionarissen. Zij verspreiden het standje onder de volkeren die zij gekoloniseerd hadden. Daar deden de mensen het namelijk altijd op z’n hondjes, wat de missionarissen als dierlijk zagen. Van hen zou het missionaris standje afgeleid zijn.

missionaris1

Echter is de term waarschijnlijk de wereld in geholpen door een fout van Alfred Kinsey, een bekende Amerikaanse seksuoloog. Hij had een boek van een Poolse antropoloog samengevat in zijn Sexual behavior in the human male, maar daarbij niet alles goed begrepen. Zo dacht hij dat de Pool met ‘op de manier van de missionarissen’ de seks in dat standje bedoelde, terwijl dat niet zo was.

Op die manier is de term wijdverspreid geraakt en kennen we hem nu nog allemaal. Vooral bij vrouwen is het missionaris standje erg geliefd; maar liefst 90% zegt dat de missionaris het meest gebruikte standje is bij de seks. Sommige vrouwen kunnen zelfs alleen maar klaarkomen door de missionaris houding!

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

De populariteit van het missionaris standje

Je vraagt je misschien af waarom zo veel mensen (vooral vrouwen) de missionarishouding zo fijn vinden. Allereerst is het natuurlijk een heel eenvoudig standje. De vrouw ligt gewoon op haar rug met de man bovenop haar. Je hoeft geen gekke capriolen uit te halen om lekkere seks te hebben.

Daarnaast, en dit is heel belangrijk, is het een heel intiem standje. Jullie kunnen elkaar goed aankijken, met elkaar zoenen, bij elkaars nek komen, noem maar op. Dit standje is dus perfect geschikt voor geliefden en mensen die van intieme seks houden. Missionaris is wat minder geschikt voor koppels die van “ruige” seks houden.

missionaris2

Bovendien biedt het missionaris standje ook de gelegenheid om bij de clitoris te komen. De clitoris is vaak onmisbaar voor een vrouwelijk orgasme, dus een standje waarbij de vrouw (of de man) bij de clitoris kan komen is perfect. Zij kan het vaak iets eenvoudiger dan hij, dus dat is een factor om rekening mee te houden.

Ten slotte kan de man redelijk diep penetreren in het missionaris standje zonder al te veel moeite. Begrijp me niet verkeerd, er zijn standjes waarin hij nóg dieper kan, maar het missionaris standje is zeker niet verkeerd. Combineer dit met het feit dat hij bij de borsten en de clitoris kan, om die extra aandacht te geven, en je begrijpt wel waarom het missionaris standje zo populair is!

Variaties op het missionaris standje

De missionaris lijkt dus een simpel, maar effectief standje. Mocht je nou denken dat het daarom ook ‘saai’ is – kijk dan eens naar de volgende variaties! Je zult zien hoe veel er mogelijk is met de missionarishouding en op hoe veel manieren je dit basisstandje toch spannend kunt houden.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Variatie 1: De Dirty Dangle

De dirty dangle geeft de vrouw een heel intense ervaring! Het gaat als volgt: Je hebt seks in de missionarispositie, maar dan ligt de vrouw met haar hoofd bij het uiteinde van het bed. Zodra ze bijna klaarkomt, hangt ze haar armen en hoofd over de rand buiten het bed.

Zo stroomt er extra bloed naar haar hoofd toe. Dit gecombineerd met de seks zorgt voor een ongelooflijk opgewonden gevoel, dat met niets anders te vergelijken is. En dat kan op zo’n simpele manier als je hoofd over het bed hangen in de missionarishouding!

missionaris3

Variant 2: Vrouw aan het werk

Dit standje lijkt op het eerste gezicht heel erg op het gewone missionaris standje – maar schijn bedriegt! De man moet hierbij op z’n knieën en handen steunen, terwijl hij eigenlijk boven het lichaam van de vrouw zweeft. Dit vraagt enige inspanning, dus dit standje kun je het beste niet te lang volhouden.

Nu is de vrouw degene die de bewegingen maakt. Door haar buik en onderlichaam omhoog en omlaag te bewegen, is zij degene die hem penetreert! Zij kan dus bepalen hoe snel en hoe diep er gepenetreerd wordt. Wissel daarom ook korte stoten af met langzame, heel diep met juist ondiep. En laat de man het maar ondergaan…

Variant 3: De Rock & Roll

Dit standje vraagt enige lenigheid van de vrouw – maar wees niet bang, je hoeft geen acrobate te zijn om deze variant van de missionaris te voltooien. Ga als vrouw op je rug liggen en trek nu je knieën omhoog tot zo dicht mogelijk bij je kin. De man komt nu naar binnen en jij laat je kuiten rusten op zijn schouders.

De man kan de vrouw nog dieper penetreren dan normaal bij dit standje! De vrouw voelt zijn penis met al zijn kracht naar binnen en weer naar buiten gaan – een sensationele ervaring. Ondertussen kunnen jullie ook gewoon zoenen of nekkusjes geven.

missionaris4

Variant 4: Figuur-8

Een originele variant op het missionarisstandje. Niet vanwege de positie, maar meer vanwege de beweging die de man maakt. De vrouw ligt, zoals gewoonlijk, op haar rug, maar ondersteunt haar billen nu met wat kussens. Haar onderlichaam ligt daardoor wat hoger, zodat de man in een grotere hoek kan penetreren.

Nu maakt hij bewegingen in achtjes met zijn hele onderlichaam. Terwijl zijn penis dus achtjes maakt in haar vagina, schuurt hij ook met zijn schaambeen tegen haar clitoris aan. Deze dubbele sensatie maakt het standje tot een onverwachte favoriet bij veel vrouwen. Probeer het eens uit – andere getallen mogen natuurlijk ook!

Variant 5: C.A.T.

C.A.T. staat voor Coital Alignment Technique. Een hele saaie naam voor wat eigenlijk een heel spannend standje is. Het idee is om de penis en het schaambeen zo dicht mogelijk bij de clitoris te brengen. Zo wordt de vrouw namelijk zowel in haar vagina als bij haar clitoris gestimuleerd, waardoor ze sneller klaarkomt.

Dit wordt bereikt doordat de vrouw haar benen om de kuiten van haar bedpartner heen slaat en hem dicht tegen haar aandrukt. De man ligt nu wat hoger dan normaal in de missionarispositie, waardoor het schaambeen heel dicht bij de clitoris komt. Tevens een heel intiem standje, omdat jullie met heel je lichaam tegen elkaar aangedrukt liggen.

missionaris5

Variant 6: Gesloten benen

Normaal gesproken ligt de vrouw met haar benen wijd, terwijl de man daartussenin ligt. In deze variant houdt de vrouw juist haar benen gesloten. Dit zorgt voor veel meer wrijving op de penis, omdat deze meer weerstand ondervindt bij het penetreren. Kortom, meer stimulatie voor de man en een lekkerder orgasme.

Ook voor de vrouw geeft dit een bijzonder gevoel, omdat ze zijn penis in haar hele vagina kan voelen. Kortom zoiets simpels als je benen gesloten in plaats van gespreid houden kan een groot verschil betekenen bij het missionaris standje!

Variant 7: Gekruiste benen

Jawel, zelfs met haar benen gekruist kun je in de missionarispositie seks hebben. Laat haar op haar rug liggen, en met haar benen een hoek maken van 90 graden ten opzichte van haar bovenlichaam. Pak nu als man haar enkels vast en kruis haar benen. Als je haar nu penetreert, merk je al gelijk hoe veel frictie er ontstaat!

Dit geeft eenzelfde effect als bij het standje met gesloten benen. Door de extra weerstand creëer je meer sensatie voor allebei. Zij kan ondertussen heerlijk met haar borsten of haar clitoris spelen, terwijl jij haar blijft neuken. Dit hete standje zal gegarandeerd voor een zalig orgasme zorgen!

missionaris6

Variant 8: Op het randje

Hierbij is een bed vaak te laag, maar een bureau of de keukentafel doet goed dienst. De vrouw zit nu op het randje van de tafel terwijl de man haar staand penetreert. Zij kan ondertussen doen wat ze maar wil met haar lichaam; ze kan achteroverbuigen en het allemaal over haar heen laten komen, maar ze kan ook naar voren leunen om hem te zoenen.

Ondertussen kan de man haar goed diep penetreren en zal hij zelf geen enkele moeite hebben om tot een orgasme te komen. Maak gebruik van de flexibiliteit van dit standje door te zoenen, de hoek te vinden waarin je zo diep mogelijk kunt komen, of juist zo snel mogelijk te neuken. Alles is mogelijk in de missionarishouding!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *