Ontdek Alle Erogene Zones van Jouw partner!

Tijdens de seks ben je meestal bezig met de genitaliën, ofwel de geslachtsdelen. Niet zo gek, want de borsten, penis, vagina en ballen zijn vaak heel gevoelig voor seksuele opwinding. Je ontkomt hier ook niet aan wanneer je seks hebt met je partner, of wanneer je jezelf bevredigt. Maar wist je al dat er nog veel meer erogene zones zijn?

Ja, buiten de geslachtsdelen zijn er nog veel meer lichaamsdelen die een rol kunnen spelen bij seksuele opwinding. Als je aandacht besteedt aan deze plekken tijdens de (solo)seks, merk je dat je veel meer voelt en ervaart. Kortom, je seksleven wordt nog beter! Leer in dit artikel alle erogene zones van jouzelf en je partner kennen.

De erogene zones rondom het gezicht

Om te beginnen hoef je niet eens ver naar beneden af te dwalen. Alleen al rondom het gezicht zitten een boel erogene zones die je kunt verwennen om je partner opgewonden te maken. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Verken dus eens de volgende zones tijdens het zoenen en zie je partner opgewonden raken! Voor alle erogene zones geldt dat ze verschillen in gevoeligheid per persoon.

zone1

De eerste erogene zone bestaat uit de oren. De uitdrukking ‘rode oortjes krijgen’ komt niet zomaar ergens vandaan. Wanneer iemand opgewonden wordt, krijgt diegene inderdaad rode oortjes. Het is daarom ook heel opwindend om de oren te kussen, met je tong te voelen of er zachtjes in te bijten.

Of wat dacht je van vieze woordjes fluisteren in de oren van je partner? De combinatie van de inhoud met jouw warme adem laat zeker een warme rilling door zijn/haar lijf gaan! Naast de oren zijn uiteraard de mond, tong en lippen heel gevoelig. Deze gebruik je als het goed is al veel tijdens het zoenen en om het lichaam van je partner te verkennen.

Vervolgens komen we aan bij de nek. Misschien weet je al hoe ontzettend lekker kusjes in je nek zijn. Maak daar dan ook gebruik van! Vooral bij vrouwen werken nekzoenen uitstekend om ze opgewonden te maken. Zorg ook dat je lippen en tong goed nat zijn wanneer je jouw partner in de nek zoent; dat werkt beter dan een ‘droge’ zoen.

Zelfs het haar kan een erogene zone zijn! Veel mensen vinden het heel fijn wanneer hun haar gestreeld of ermee gespeeld wordt. Probeer het eens tijdens een intieme zoen, maar pas wel op dat je niet aan het haar van je partner trekt.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Erogene zones op het bovenlijf

Je ziet dat er alleen al op en rondom het gezicht een heleboel erogene zones zitten. Experimenteer met je partner om te ontdekken welke van die zones bij jullie echt gevoelig zijn. Het kan namelijk prima zijn dat jij niet opgewonden wordt van zoenen in je nek, of dat je partner niets voelt wanneer je aan zijn/haar oren sabbelt.

Dit geldt ook voor de tepels. Je wist waarschijnlijk al dat vrouwelijke tepels heel gevoelig kunnen zijn voor seksuele opwinding. Ook dit verschilt van vrouw tot vrouw. Bij sommige vrouwen kun je zelfs in de tepels bijten en voor opwinding zorgen, terwijl de tepels van andere vrouwen te gevoelig voor bijna elke aanraking zijn.

Wist je ook al dat de tepels van de man een erogene zone kunnen zijn? Deze eigenlijk zinloze lichaamsdelen voor mannen kunnen hem namelijk wel opgewonden maken. Probeer ze eens te strelen, er zachtjes in te knijpen, ze te likken of er zelfs in te bijten. Je merkt vanzelf aan zijn reactie of hij dit lekker vindt.

zone2

Wat lager kun je je partner opwinden rond de navel en onderbuik. Dit zijn niet de meest gevoelige zones, maar zorgen deels voor opwinding omdat ze zich dichtbij de geslachtsdelen bevinden. Je kunt deze zones het best subtiel aanraken. Gebruik bijvoorbeeld alleen je vingers en niet je hele hand. Het werkt heel plagend als je richting het geslachtsdeel van je partner streelt, en dan weer terug…

Ten slotte hebben we de rug. Niet de meest erogene zone, maar wel heel geschikt om te masseren. Bij zo’n massage kan je partner heerlijk ontspannen, wat de seks daarna extra prettiger maakt. Gebruik massageolie voor een nog beter gevoel. Met name de onderrug is gevoelig voor massages, en wissel ze ook af met kusjes.

Erogene zones op het onderlichaam

Uiteraard zitten hier de geslachtsdelen, waar we straks nog iets verder op ingaan. We beginnen eerst iets lager. Voor sommige mensen zijn de voeten namelijk ook een erogene zone. Zij vinden het fijn om daar gemasseerd te worden. Als je partner dit prettig vindt, zorg dan dat je de voeten stevig vasthoudt en niet gaat kietelen.

Iets meer naar boven komen we uit bij de binnenkant van de dijen. Deze zijn zowel bij mannen als vrouwen heel gevoelig en een geweldige plek om je partner voor te bereiden op wat er gaat komen. Je kunt de binnenkant van de dijen strelen, kussen, of zelfs likken. Een tip: ga van de binnenkant van de ene dij langzaam naar boven, sla het geslachtsdeel over, en ga verder op de binnenkant van de andere dij. Je partner kan niet wachten tot je dat plekje niet meer overslaat!

Je kunt je partner het best stimuleren op dit gebied, wanneer hij of zij met de benen gespreid ligt. Je hebt dan alle ruimte om te doen wat je wilt. En onthoud: hoe aantrekkelijk het geslachtsdeel van je partner er misschien ook uitziet, wacht nog even tot je die gaat verwennen. Hoe meer spanning je opbouwt, hoe lekkerder het uiteindelijk zal zijn!

Bij de mannen is het perineum een hele gevoelige zone. Dit is het gebied tussen de balzak en de anus. Hij wordt heel opgewonden als je dit stukje zachtjes masseert met je vingers. Doe dit samen met het strelen van of zuigen aan zijn balzak. Je zit nog niet eens bij zijn penis, maar hij wordt wel ontzettend geil hiervan.

zone3

Nu komen we op een controversieel gebied aan: de anus. Zowel mannen als vrouwen kunnen ontzettend genieten van spel rond de anus. Ik heb het dan nog niet gelijk over penetratie; dit kan ook het zoenen of likken van de anus zijn, of erin gaan met een vinger. Dit is echter niet iets wat je zonder waarschuwing moet proberen bij je partner.

Niet iedereen staat namelijk open voor anale praktijken, hoewel het niet zo vies hoeft te zijn als sommige mensen denken. Als je van tevoren naar de wc bent geweest of je goed schoongemaakt hebt onder de douche, is er vrij weinig aan de hand. Wanneer jullie het toch proberen, zorg dan dat je voldoende glijmiddel gebruikt om het aangenamer te maken.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Hoe pas je de erogene zones toe tijdens de seks?

Je partner stimuleren rond de erogene zones werkt vooral goed om hem of haar klaar te maken voor de seks. Met name vrouwen kunnen niet ‘zomaar’ beginnen met seks; hun vagina heeft dan nog niet genoeg vocht gemaakt om goede seks te kunnen hebben. Je maakt haar daarom eerst opgewonden door de erogene zones te stimuleren.

zone4

Bovendien zorgt deze extra opwinding ervoor dat jullie seks en orgasme nog beter worden. Hoe meer stimulatie, hoe beter, zeg ik altijd. Mijn advies is om van boven naar beneden te werken. Je begint dus met het strelen en zoenen van erogene zones rondom het gezicht, en werkt langzaam naar beneden.

De borsten bij vrouwen zijn soms een lastige zone. Het is vaak beter om eerst rond het gezicht te beginnen, en pas daarna haar borsten te stimuleren. Dit voelt voor haar prettiger aan dan wanneer je start bij de borsten. Uiteraard zijn de borsten en tepels van vrouwen gevoeliger dan de tepels van mannen. Bij mannen kun je daarom eerder rond de tepels stimuleren.

Als jullie goed opgewonden zijn geraakt door het stimuleren van de erogene zones, kunnen jullie ze toepassen tijdens de echte seks. Je kunt je partner nog geiler maken door bijvoorbeeld de tepels te stimuleren tijdens de seks. Of wat dacht je van nekkusjes, of zachtjes kreunen in het oor van je partner?

Voor de echte gevorderden kun je anaal spel betrekken bij de seks. Zo kan een man heel hard klaarkomen wanneer je tijdens de seks met je vinger in zijn anus gaat en zijn prostaat stimuleert. Als hij dit comfortabel en prettig vindt, kan het hem ontzettend opwinden. Natuurlijk kan een vrouw ook opgewonden raken door anaal spel, ook al heeft zij geen prostaat.

zone5

Kortom, door de erogene zones van jouw partner te kennen en ze te stimuleren, kun je jullie seksleven een echte boost geven. Besteed ook genoeg tijd aan het ontdekken van elkaars erogene zones om samen nog meer plezier te hebben. Hopelijk heeft dit artikel je een duwtje in de goede richting gegeven!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *