Werkt Priligy / Dapoxetine Echt Zo Goed? Mijn Mening (review)

Hoe kun je de G-Spot stimuleren? - Vrijen doe je zo!

Om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen, zijn er medicijnen in de markt gezet. Wij waren benieuwd naar de werking van het medicijn Priligy (met werkend bestandsdeel dapoxetine), en hebben het medicijn onder de loep genomen. Wij gaan het medicijn bespreken in deze review.

Uit ons onderzoek blijkt dat de beste oplossing niet gevonden kan worden in medicijnen, maar juist in natuurlijke oplossingen. Waarom zou je medicijnen slikken of zalfjes smeren als je ook kunt kiezen voor een goedkope en niet medische oplossing.

Wanneer is er sprake van te vroeg klaarkomen?

Te vroeg klaarkomen is een relatief begrip. De ene man vindt 5 minuten penetreren tot de ejaculatie te vroeg klaarkomen, terwijl een andere man daar tevreden mee is. Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van vroegtijdig klaarkomen als bedpartners dat vinden. Mannen die 10 minuten kunnen vrijen voordat ze klaarkomen, kunnen dus ook van mening zijn dat ze te snel klaarkomen. In ieder geval kan de duur van het vrijen verlengd worden met medicijnen of met effectieve natuurlijke oplossingen.

Waarom is het uitstellen van het klaarkomen gewenst?

Een vrouw kan tijdens het vrijen meerdere orgasmen bereiken. Voor mannen ligt het complexer. Sommige mannen zijn in de positie om na het klaarkomen binnen een kwartier opnieuw te kunnen presteren. De meeste mannen zullen meer tijd nodig hebben om weer een erectie te kunnen krijgen. Na de zaadlozing van de man zit de vrijpartij er eigenlijk op. De behoefte aan seks zal bij de man ook gelijk weg zijn.

Vooral in het belang van de bedpartner is het zaak om het orgasme zo lang mogelijk uit te stellen. Langer penetreren vergroot ook de kans op een orgasme voor de vrouw tijdens het penetreren.

Wat is Priligy / dapoxetine?

Priligy is een medicijn in de vorm van een tablet. Het bevat het stofje dapoxetine. Dapoxetine zorgt ervoor dat zenuwcellen beter met elkaar gaan communiceren. Priligy zou ervoor moeten zorgen dat mannen een betere controle krijgen over de ejaculatie en het moet het vroegtijdig klaarkomen verhelpen. Het medicijn is te verkrijgen voor mannen die te snel klaarkomen tijdens het vrijen.

Over het algemeen is hiervan sprake als het vrijen maar 0,5 tot 2 minuten duurt. Ook als het langer duurt dan 2 minuten en als de partners er last van hebben dat de man snel klaarkomt. De prijs van het medicijn verschilt sterk per aanbieder, en is afhankelijk van de dosering.

Het tablet moet 1 tot 3 uur vóór het vrijen worden ingenomen. Het moet in z’n geheel worden doorgeslikt met veel water. Het is belangrijk om er goed bij te drinken om te voorkomen dat je flauwvalt. Het tablet mag maximaal 3 keer per week ingenomen worden.

Priligy - 5

Is het medicijn uitsluitend op doktersrecept verkrijgbaar?

Het medicijn is uitsluitend op doktersrecept te verkrijgen. De dokter zal het uitsluitend voorschrijven als hij of zij van mening is dat er sprake is van een medisch of relationeel probleem door het vroegtijdig klaarkomen.

Doet Priligy wat het zou moeten doen?

Bij het op de juiste manier innemen van het medicijn zal de werking niet uitblijven. Het vroegtijdig klaarkomen zal eenmalig uitgesteld worden. Op de ene man zal het wel meer effect hebben dan de andere man, maar gemiddeld gezien werkt het. Toch zou ik nog niet gelijk de huisarts bellen voor een afspraak. Er kleven namelijk nogal wat nadelen en bijwerkingen aan het medicijn.

Waar kan ik Priligy/dapoxetine kopen?

Het medicijn kan uitsluitend verkregen worden op recept, maar dat wil nog niet zeggen dat je naar je huisarts moet gaan. In dat geval krijg je een online consult. Vervolgens kun je het online bestellen.

Wat zijn de nadelen / bijwerkingen van Priligy ?

Zoals bij de meeste medicijnen het geval is zijn er een aantal bijwerkingen waar je rekening mee moet houden. Daarnaast zijn er ook nog een aantal nadelen te benoemen. Wij zetten enkele bijwerkingen en nadelen voor jou op een rijtje:

 • Het medicijn is te vergelijken met een anti-depressiva. Hierdoor kun je bijwerkingen krijgen als: afgenomen libido en een verminderde opwinding. Hierdoor stel je inderdaad een orgasme uit, maar daarvoor in de plaats kun je last krijgen van erectiestoornissen.
 • Je kunt het niet gebruiken in combinatie met bepaalde andere medicijnen
 • Je kunt last krijgen van onttrekkingsverschijnselen als je stopt met het medicijn, zoals angsten, slapeloosheid en hallucinaties
 • Bij het innemen van een tablet kun je last krijgen van misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid
 • Het medicijn kan je (afhankelijk van de gebruikte dosering) tientallen euro’s per maand kosten
 • Je moet 1 tot 3 uur voor het vrijen het medicijn innemen. Spontane seks zit er niet meer in
 • Het biedt geen oplossing. Je moet iedere keer weer een tablet slikken.

Wat zijn de ervaringen met Priligy

De meeste gebruikers van Priligy zijn positief over de werking van het medicijn. Het biedt een (eenmalige) oplossing, maar het is niet DE oplossing. Het wordt gebruikt door mannen om af en toe weer optimaal te kunnen presteren, en daar werkt het voor. Toch is het niet logisch om voor deze medische oplossing te kiezen, als het ook anders kan.

Natuurlijke en blijvende methoden om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen

De farmaceutische industrie is snel met het ontwikkelen van medicijnen tegen ziektes, kwalen en ongemakken. Hierin zit een groot eigen belang, want ze kunnen goed verdienen met het produceren van medicijnen. Er zijn ook voldoende medicijnen te krijgen om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen, maar waarom zou je kiezen voor medicijnen als je het probleem zelf ook kunt oplossen? Wij helpen jou hier graag bij. Wij gaan toelichten met welke technieken jij er zelf voor kunt zorgen dat je het vrijen langer vol kunt houden.

Methode # 1: Ademhaling tijdens de seks

Je zou het niet verwachten, maar de ademhaling beïnvloedt het wel of niet krijgen van een vroegtijdige ejaculatie. De meeste mannen ademen te kort en snel tijdens het vrijen. Deze manier van ademhalen zorgt ervoor dat je sneller klaar gaat komen. Door juist diep adem te halen en rustig weer uit te ademen, kun je jouw lichaam onder controle krijgen. Probeer bijvoorbeeld een keer om 3 tot 5 seconden je adem in te houden tijdens het vrijen. Dit kan al effect hebben op de tijdsduur van het vrijen.

Daarnaast is het belangrijk om via de buik te ademen, en niet via de borst. Dus diep inademen en door de mond weer uitademen. Door te letten op de manier van ademen, zal je lichaam tot rust komen. Zorg ervoor dat, indien mogelijk, je zoveel mogelijk spieren probeert te ontspannen. Door deze manier van ontspannen en ademhalen, zul je gelijk al resultaten boeken.

Methode # 2: De PC spieroefeningen

De spieren rondom de penis spelen een belangrijke rol bij het proberen te beheersen van de ejaculatie. De belangrijkste spieren om je ejaculatie onder controle te krijgen zijn de pc spieren. Door deze spieren te trainen krijg je niet alleen een betere en een hardere erectie, je kunt ook het vroegtijdig klaarkomen verhelpen. De pc spieren  gebruik je bijvoorbeeld ook als je het urineren wilt onderbreken. Deze train je door meerdere keren per dag de spieren aan te spannen en weer te ontspannen.

Probeer dit eens 20 keer achter elkaar of probeer de spieren eens 25 seconden aangespannen te houden. Lukt het niet? Dan zijn je pc spieren niet in vorm.

In het ebook “Complete Ejaculatie Controle” wordt beschreven hoe je deze spieren kunt trainen en hoe je de ejaculatie onder controle kunt krijgen. Ook de overige methoden die wij in dit artikel bespreken, worden in het ebook tot in details uitgelegd.

complete - 5

Methode # 3: Herken ‘the point of no return’

Op het moment dat een orgasme gaat komen, is deze niet meer uit te stellen. Dit wordt ‘the point of no return’  genoemd. Dit punt moet je herkennen om een orgasme uit te kunnen stellen. Tijdens het vrijen moet je proberen te herkennen wanneer het orgasme er aan zit te komen. Door het penetreren kort voorafgaand aan ‘the point of no return’ te onderbreken, kun je een orgasme uitstellen. Je kunt ook proberen om de ademhaling aan te passen om het orgasme langer uit te stellen. Het is beter om de stimulatie van de penis tijdelijk te onderbreken.

Methode # 4: De stop & go methode

Deze methode is erop gericht om de duur van de penetratie te verlengen door stimulatie van de penis af te wisselen met momenten van rust. Het hoeven geen vreemde onderbrekingen te zijn, want je kunt de momenten verbloemen door kort voor een orgasme steeds te kiezen voor een ander seksstandje. Deze methode biedt geen oplossing voor het probleem, maar door het goed toe te passen kun je minuten langer goed presteren in bed.

Unieke Aanpak om Vanavond al 30 Minuten Langer uit te Houden

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om te snel klaarkomen (vroegtijdige ejaculatie) compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

13 reacties op "Werkt Priligy / Dapoxetine Echt Zo Goed? Mijn Mening (review)"

 1. Speedy Gonzalez says:

  Wat een kulverhaal over die oefeningen; dat werkt alleen als je zeer milde problemen hebt. Het is geen doen om elke halve minuut een keertje terug te trekken en te knijpen. Bovendien zorgt al dat terugtrekken, knijpen, richten op ademhaling etc. er zeker voor dat je erectie binnen een minuut ten einde is dus dan ben je ook weer klaar.
  Fijn stukjes op een site schrijven over een belangrijk problem met onbenullig "oplossingen" om lezer te scoren met valse hoop. Dit lees je overal en het wekrt voor de meeste mannen simpelweg niet; ga gewoon naar je dokter.

  • Richard says:

   Het klopt niet helemaal wat je zegt. Pc-spier oefeningen werken voor iedereen, ongeacht hoe erg je problemen zijn. Wanneer je echt heel snel klaarkomt, moet je natuurlijk wel meer oefenen dan iemand met milde problemen. Maar uiteindelijk is het als met elke spier: als je maar lang genoeg traint, dan wordt de spier vanzelf sterker. Bovendien kun je met een sterkere pc-spier ook een hardere en langere erectie krijgen, dus dat deel klopt ook niet helemaal. Je hoeft in dit geval ook minder terug te trekken, wat inderdaad vervelend is tijdens de seks.

 2. Piet says:

  Hoe zit het met andere medicijnen die je helpen je orgasme uit te stellen? Werken die wel beter met minder bijwerkingen? Ik heb namelijk ook last van dit probleem en wil het graag op de beste manier oplossen.

  Vriendelijke groet,

  Piet

 3. Niek says:

  Als er zoveel nadelen aan priligy zitten en jullie het 2 sterren geven, waarom zijn mensen dan wel positief erover? Het verdient geen twee sterren als mensen positief zijn denk ik.

  Niek

  • Richard says:

   Sommige mensen zijn enthousiast, omdat Priligy ze wel helpt hun orgasme uit te stellen en ze misschien toevallig geen last hebben van de bijwerkingen. Maar als ze verder zouden kunnen kijken dan hun neus lang is, zouden ze snappen dat dit geen ideale (en tevens een hele dure) oplossing is voor vroegtijdig klaarkomen. Daarom geven wij het 2 sterren.

 4. Anoniem says:

  Ik heb zelf een tijdje priligy geslikt. Maar ik was niet heel enthousiast. Het hielp me wel mn orgasme uit te stellen, maar het was ontzettend duur. Daarnaast waren er nog wat vervelende bijwerkingen. Ik kreeg hoofdpijn, had soms moeite om mn jongeheer omhoog te krijgen en voelde me heel raar, anders dan anders. Dus ik ben ermee gestopt.

  Toen kwam ik achter de pc spier oefeningen. Daarmee maak je de spier sterker die je orgasmes geeft. Dus als je die spier sterker maakt, kun je beter je orgasme stoppen als je voelt dat die er aan komt. En geloof me, dat werkt prima! Het kost even trainen, maar dan heb je ook wat. Het voelt heel natuurlijk en ik heb echt de controle over mn orgasme.

  Ik zou dus als ik jullie was geen pillen slikken maar gewoon oefeningen doen. Scheelt ook nog een boel geld!

  • joris says:

   hoe gaan die pc spier oefeningen dan? ik wil dat weten maar ik wil niet dat e boek kopen dat ze in het artikel noemen.

 5. Johnnie says:

  Bedankt voor de informatie ik ga nog even verder kijken of ik priligy koop of niet gr Johnnie

 6. Erik says:

  ik twijfel.... zijn er nog mensen die kunnen zegge of het geholpen heeft?

  • John says:

   Ik gebruik Priligy al langer maar idd als je het gebruikt wordt ie niet zo snel hard, daarom gebruik ik Vigra ernaast. Ik moet zeggen dat bevalt heel goed. Ja tis een dure oplossing, maar ik ben er blij mee.
   John

 7. Daan H says:

  Klopt het dat er ook een codoom bestaat die je moet helpen om minder snel klaar te komen? Zo ja, hoe heet deze dan, zou hem erg graag willen uitproberen. Bvd! Gr. Daan

 8. Jonathan says:

  Ik heb ook last van veel te snel klaarkomen. Ben nu vrijgezel en durf
  eigenlijk geen relatie aan te gaan, zodra er seks om de hoek komt kijken
  voel ik het als een afgang om binnen een minuut klaar te komen.
  Ben niet preuts ofzo, maar je partner niet kunnen plezieren is niet leuk
  en daar schaam je je dan voor.
  Lekker een boekje schrijven en verkopen over: 30 minuten en langer enz,
  is lekker geld verdienen over de rug van mannen die met dit probleem worstelen.
  Heb wel eens een verdovend middel gebruikt, dat werkt wel wat, maar is
  ook weer zo'n ding. Ja, ik moet eerst wat spul gebruiken anders kan ik geen
  goede seks hebben. We willen ook graag een beetje mannetje zijn.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *