Seks met jezelf: Een Dildo of Een vibrator?

Seksspeeltjes een dildo of een vibrator? - Vrijen doe je zo!

Seks met jezelf of samen met je partner: Het maakt niet uit wanneer je een dildo, een vibrator of andere seksspeeltjes gebruikt: Als je hier voor open staat, kan het een hele verrijking van je seksleven zijn. Alles wat je wilt weten over de dildo en de vibrator hebben wij overzichtelijk voor jou op een rijtje gezet.

Seks met jezelf: een dildo of een vibrator?

Natuurlijk bestonden seksspeeltjes vroeger ook al, maar waren het over het algemeen zelfgemaakte dingen of werden er voorwerpen gebruikt uit het alledaagse leven. De industrie in seksspeeltjes, zoals we die nu kennen, heeft in de afgelopen 20 jaar een enorme vlucht gemaakt. Met name doordat er nagenoeg geen taboe meer is rondom seksspeeltjes. Het is normaal en prima bespreekbaar dat je zelf, of met je partner, seksspeeltjes gebruikt.

Seksspeeltjes worden meestal geassocieerd met een dildo of een vibrator, maar er is véél en véél meer verkrijgbaar. In dit artikel beperken we ons even tot de dildo en de vibrators: Wat de verschillen zijn, hoe je deze veilig kunt gebruiken en waarvan de meeste dildo’s en vibrators van gemaakt zijn. Lees snel verder!

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Het verschil tussen een dildo en een vibrator

In de volksmond worden deze twee termen door elkaar gebruikt, maar er is wel degelijk een verschil. Een dildo is van oudsher een voorwerp, meestal in de vorm van een penis of een vergelijkbare vorm, die verder geen trilfuncties heeft. Tegenwoordig kun je een dildo krijgen van glas, metaal, hout, of kunststof. Een vibrator is daarentegen een dildo met een trilfunctie. Ook deze is in heel veel materialen verkrijgbaar. Als we spreken van vibrators in het algemeen, bedoelen we hiermee eigenlijk alle seksspeeltjes die een trilfunctie hebben, dus de bekende trillende balletjes die vrouwen in kunnen brengen, vallen onder de categorie vibrators.

Dus een dildo is een voorwerp in de vorm van een penis en zonder enige trilfunctie, en een vibrator is een seksspeeltje met een trilfunctie. Zo, weten we dat ook weer!

Materialen waarvan seksspeeltjes gemaakt worden

Ieder heeft haar eigen smaak, dus worden er ook heel veel soorten materialen gebruikt om dildo’s of vibrators van te maken. De één vind het harde van glas een geil gevoel geven, de ander vindt de zachtheid van rubber erg lekker. Maar je kunt natuurlijk ook afwisselen: voor ieder moment een andere vibrator!

Kunststof seksspeeltjes Deze seksspeeltjes voelen meestal wat hard aan en zijn vaak erg glimmend uitgevoerd. Het grote voordeel is dat ze sterk en stevig zijn, en dat het materiaal zich prima leent voor allerlei gekke vormen en prints. Kunststof heeft ook als grote voordeel dat het heel erg snel je eigen lichaamstemperatuur aanneemt. Voorverwarmen met warm water is dus meestal niet nodig.

Seksspeeltjes van rubber & gel Deze seksspeeltjes zijn erg flexibel en voelen vaak heel zacht aan. Groot nadeel is dat ze vaak ook echt naar rubber ruiken, hoewel dit steeds beter wordt. Ook moet je uitkijken met glijmiddel, want sommige soorten siliconen kunnen het rubber aantasten.

Metalen seksspeeltjes Metaal voelt over het algemeen erg koud aan, en het duurt vaak lang voordat dit jouw lichaamstemperatuur aangenomen heeft. Aan de andere kant kan dat een extra sensatie zijn in het spelen met warm en koud. Ze zijn gemaakt van een speciaal metaal en kunnen met alle soorten glijmiddel gebruikt worden.

Seksspeeltjes met een coating van siliconen Onze favoriet! Deze seksspeeltjes kunnen van ieder mogelijk materiaal gemaakt zijn, maar er zit altijd een laagje siliconen omheen. Daardoor voelt het écht zijdezacht aan, en voelen ze ook warmer aan. Ook hierbij kun je niet alle soorten glijmiddel gebruiken, omdat het de siliconen aan kan tasten.

Glazen seksspeeltjes Deze zijn gemaakt van een speciaal soort gehard glas, zodat het nagenoeg onmogelijk is om te breken of te splinteren. Glazen seksspeeltjes voelen heel erg zacht aan, en ook hierbij kun je spelen met warm en koud. Als je niet van koud houdt, hou het seksspeeltje dan even onder de warme kraan.

Hoewel de seksspeeltjes van siliconen mijn absolute favoriet zijn, heeft iedereen haar eigen smaak. Schroom niet om te experimenteren. Alleen op deze manier kun je het maximum aan genot uit de seksspeeltjes halen.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Zoveel soorten!

De tijd dat een vibrator alléén maar de vorm van een gigantische penis had, is gelukkig voorbij. Dildo’s en vibrators zijn in heel erg veel varianten verkrijgbaar, allemaal met verschillende doelen. We hebben even een lijstje gemaakt van de meest belangrijke:

De standaard vibrator of dildo Zoals je kunt verwachten, is deze soort eenvoudig van vorm en in de meeste gevallen sterk gelijkend op een penis. Dit kan variëren van een nagenoeg levensechte penis, tot een gestileerde penis. Ook zijn er natuurlijk allerlei maten beschikbaar: van een ‘normale’ penis tot een gigantische pik waar heel veel vrouwen geen raad mee weten!

Een mooi voorbeeld hiervan is de Klassieke Vibrator

De tarzan-vibrator De tarzan is een standaard dildo of vibrator, maar met een extra uitstulping die de clitoris kan stimuleren. Je kunt de tarzan natuurlijk ook omdraaien, om met de extra ‘vinger’ je anus te stimuleren. Wat je zelf het lekkerst vindt! Ook zijn er tarzan-vibrators met twee extra uitstulpingen: Ééntje voor stimulatie van de clitoris, en ééntje voor stimulatie/penetratie van de anus.

Nieuwsgierig hoe een échte tarzan-vibrator eruit ziet? Collectie Tarzan Vibrators

Trillende eitjes Dit zijn eitjes of kleine balletjes die bij de vrouw ingebracht worden. Niet alleen kun je deze gewoon thuis gebruiken, maar ook overdag op je werk! Tijdens het lopen, gaan de balletjes heen en weer bewegen, wat voor een heerlijke opwinding zorgt.

Zelf trileitjes proberen? Probeer deze eens!

Hele kleine vibrators Dit zijn in de meeste gevallen vibrators ter grootte van een vinger. Natuurlijk kun je jezelf hiermee penetreren, ook anaal, maar je kunt ze ook ideaal gebruiken om uitwendig te stimuleren. Groot voordeel is dat je ze gewoon mee kunt nemen in je handtas. Altijd handig om bij de hand te hebben!

Mijn persoonlijke favoriet: De Picobong Ringvibrator

G-spot vibrators Dit zijn gewone vibrators die vaak wat dunner en langer zijn dan normaal. Door de speciale kromming kun je veel gerichter je G-spot stimuleren.

We hebben er recent nog eentje persoonlijk getest: Review LELO MONA-2 G-Spot Vibrator

Op afstand bestuurbare seksspeeltjes De laatste ontwikkelingen van seksspeeltjes zijn de speeltjes die op afstand bestuurd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eerder genoemde eitjes, die door je vriend (die gewoon op zijn werk is) op bestuurd kunnen worden met bijvoorbeeld een App op de iPhone.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *