Help! Ik Kom Heel Snel Klaar Tijdens Seks – 5 Tips Voor Mannen

Het kan zijn dat het moment daar is; de kaarsen branden, Barry White of andere sensuele muziek speelt op de achtergrond, en dan – oeps – is het alweer voorbij. Vroegtijdige ejaculatie is menselijk, en het komt voor bij mannen van alle leeftijden.

De gedachte “Ik kom heel snel klaar” kan echter een schaduw werpen over romantische ontmoetingen en intimiteit. Dit is een zin die door het hoofd van tal van mannen spookt, en het gaat vaak gepaard met gevoelens die schaamte en frustratie vertegenwoordigen. Dus wat valt er aan te doen? Lees verder voor veelvoorkomende oorzaken en 5 vitale tips voor een langer en bevredigender liefdesspel.

Oorzaken onder de loep

Waarom denken zoveel mannen: “Ik kom heel snel klaar en ik weet er maar geen raad mee”? Het is een gedachtegang die neerhalend is, maar ook een reflectie van de druk en de verwachtingen waarmee mannen op het gebied van seksualiteit te maken krijgen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Prestatiedruk en verwachtingen

Wanneer je gespannen of nerveus bent, kan dit je lichaam in een vlucht-of-vecht modus brengen, wat kan leiden tot snellere ejaculatie. Prestatiedruk en hoge verwachtingen kunnen door tal van factoren worden veroorzaakt:

 • Relatieverwachtingen: De druk om aan de verwachtingen van een partner kan nervositeit en angst in het spel brengen
 • Gebrek aan eigenwaarde: Een laag zelfbeeld kan de angst om niet te voldoen aan verwachtingen alleen maar vergroten.
 • Eerdere ervaringen: Negatieve seksuele ervaringen kunnen resulteren in een vicieuze cirkel van prestatieangst.
 • Communicatie: Gebrekkige communicatie over seksuele wensen en grenzen verhoogt onzekerheid en druk.
 • Vergelijking met anderen: Vergelijkingen met onrealistische beelden scheppen een vertekend beeld van normaal.

Biologische factoren

Ja, het is echt zo: er zijn sommige mannen die biologisch geprogrammeerd zijn om sneller een climax te bereiken dan anderen. Hormonale disbalansen, een overgevoelige penis of genetische factoren kunnen hierbij een rol spelen.

“Verscheidene onderzoeken wijzen op het bestaan van genetische varianten en hormonale disbalansen die geassocieerd worden met vroegtijdige ejaculatie.”

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Psychologische problemen

De voornaamste oorzaken van voortijdige ejaculatie zijn echter van psychologische oorsprong. Stress, angst en depressie kunnen resulteren in gedachten die beginnen te racen, de hartslag doet verhogen, en voor je het weet, is het moment voorbij voor het echt begonnen is.

Daarnaast kunnen onopgeloste trauma’s en stressoren uit het verleden een schaduw werpen op het heden. Ze kunnen zich manifesteren in de vorm van seksuele aversie, erectieproblemen of vroegtijdige ejaculatie. Het beter begrijpen en adequaat aanpakken van deze onderliggende psychologische problemen ligt vaak aan de basis van het ontgrendelen van een gezonder en gelukkiger seksleven.

Levensstijl en gezondheid

Je levensstijl en gezondheid spelen een verrassend grote rol in hoe we liefde bedrijven. Neem bijvoorbeeld ongezonde gewoonten zoals roken; ze kunnen de bloedvaten vernauwen, wat resulteert in minder bloedtoevoer naar de edele delen. Een teveel aan alcohol? Dat kan niet alleen tot tijdelijke uitdagingen leiden, maar ook de hormoonbalans verstoren op de lange termijn.

Een zittende levensstijl is bovendien ook geen vriend van je seksleven. Het mist de endorfine-boost die lichaamsbeweging biedt, essentieel voor zowel je stemming als je energieniveau. En laten we voeding niet vergeten; een gebalanceerd dieet is cruciaal. Zonder de juiste voedingsstoffen kan je lichaam zich moe en lusteloos voelen, wat directe impact heeft op je libido.

En die laatste kop koffie voor het slapengaan? Misschien is het tijd om die te heroverwegen. Een goede nachtrust is fundamenteel voor het behouden van een evenwichtige hormoonhuishouding en een vitaal liefdesleven.

Kortom, kleine aanpassingen in je levensstijl kunnen je seksleven opkrikken. En wie weet, misschien maakt het ruilen van die zak chips voor een handvol amandelen wel de nacht net iets pittiger!

Ik kom heel snel klaar! – Wat Te Doen? – Maak Deze 5 Cruciale Tips Eigen

1. Een mindset manifesteren die positieve veranderingen teweegbrengt

Wist je dat een positieve mindset in de voorhoede staat als het gaat om het uitbannen van voortijdige ejaculatie? Een neerhalende gedachtegang ombuigen naar een positievere mindset, kan een grote stap voorwaarts zijn, want het introduceert een krachtige verschuiving in perceptie en reactie op uitdagingen.

Dit zet de deur open voor zelfontdekking, zelfcompassie en innerlijke rust. Door je geest te trainen, verminder je spanning en nervositeit, en wordt het gemakkelijker om in het moment te blijven en angstige gedachten los te laten. Zo kun je meer controle krijgen over je lichaam en je reacties, voor een langduriger en meer bevredigende seksuele ervaring.

Dus in plaats van zich te focussen op “Ik kom heel snel klaar en ik weet niet wat te doen”, zou de benadering moeten zijn: “Dit is een uitdaging waarvoor oplossingen bestaan, en ik ben bereid om hulp te zoeken en te werken aan verbetering.” Zo wordt een gezondere seksuele relatie en een gelukkiger leven mogelijk gemaakt.

“Zelfbeheersing is kracht, kalmte is meesterschap. Met geduld en inzicht kun je de controle terugwinnen.”

Zo kun je een positieve mindset kweken:

 • Stel doelen: Bepaal wat je wilt bereiken en maak een stappenplan.
 • Vervang negatieve gedachten: Identificeer en daag belemmerende overtuigingen uit.
 • Wees dankbaar: Schrijf dagelijks op waar je dankbaar voor bent.
 • Oefen mindfulness: Leer in het moment te leven door meditatie of ademhalingsoefeningen.
 • Zoek steun: Praat met vrienden, een partner of een professional over je gedachten en gevoelens.

2. Bekijk je levensstijl

Het aanpassen van je dagelijkse gewoontes kan een wereld van verschil maken in hoe lang je het uithoudt in bed.

 • Voeding

Eet gebalanceerd en ga voor voeding die rijk is aan zink, zoals oesters en noten. Ze kunnen je testosteronproductie verhogen, ideaal voor een verhoogd uithoudingsvermogen in bed. Daarnaast voedingsmiddelen met veel flavonoïden, zoals donkere chocolade en bessen, de bloedcirculatie verbeteren en de bloeddruk verlagen, voor een betere seksuele gezondheid en prestatie.

 • Hydratatie

Voldoende water drinken speelt een belangrijke rol bij een gezonde seksuele respons, want het bevordert de bloedsomloop. Adequate hydratatie houdt bovendien ook je energieniveaus op peil te houden tijdens intieme momenten.

 • Lichaamsbeweging

Wist je dat gewichtheffen je testosteron verhoogt? Dit hormoon speelt een sleutelrol in je libido en uithoudingsvermogen, waardoor regelmatig sporten kan bijdragen aan betere seksuele prestaties.

 • Slaap

Tijdens de slaap ondergaat het lichaam herstelprocessen, waarbij onder andere het testosteronniveau wordt opgebouwd, cruciaal voor libido en uithoudingsvermogen. Het helpt je trouwens ook je stressniveaus te kalmeren!

 • Rook- en Alcoholgebruik

Daar waar stoppen met roken je bloedcirculatie helpt te verbeteren, zorgt het minderen van alcohol om je zenuwfunctie te stimuleren, beide aanzienlijke factoren om vroegtijdige ejaculatie tegen te gaan.

3. Betrek je partner

Zeggen “ik kom heel snel klaar”, en vervolgens je partner erbij betrekken, kan soms lastig zijn. Hoewel open communicatie vaak wordt onderschat, is het een cruciaal element in intimiteit. Het stelt partners in staat om te praten over niet alleen hun behoeftes, verlangens, maar ook onzekerheden en angsten, zonder (ver-)oordelen.

Hoe betrek je je partner?

 • Wees eerlijk: Begin met te vertellen hoe je je voelt zonder schaamte.
 • Vermijd beschuldigingen: Gebruik “ik”-boodschappen in plaats van “jij”-boodschappen.
 • Stel vragen: Vraag naar hun gedachten en gevoelens.
 • Luister actief: Laat zien dat je hun mening waardeert.
 • Zoek samen naar oplossingen: Maak er een gezamenlijke inspanning van.
 • Praat tijdens de seks: Laat je partner weten wanneer je dicht bij het hoogtepunt bent, zodat zij of hij je kan helpen het proces te regelen.

4. Doe aan Edging

Deze fantastische tip zit hem allemaal in de naam – edging is als dansen op de rand van een klif, met golven van genot tegen de rotsbranding. Bij edging breng je jezelf of laat je je partner je dicht bij het hoogtepunt brengen, om dan even gas terug te nemen, te ademen en het weer opnieuw te proberen. Op deze manier leer je controle te krijgen over de ups en de downs van je seksuele opwinding.

“Dit proces is niet alleen ontzettend plezierig, maar is eveneens de sleutel om je lichaam te doorgronden. Het stelt je in staat om te begrijpen wat je triggers zijn en hoe je je climax in de wacht kunt zetten. En raad eens? Hoe vaker je dit doet, hoe meer controle je krijgt!”

Wanneer je merkt dat je de controle over je eigen climax terugwint, zul je minder snel denken: “ik kom heel snel klaar“, en meer: “ik heb de touwtjes in handen!

Maar het gaat hier niet alleen om het uitstellen van het hoogtepunt, maar ook om het waarderen van elke sensatie en elke aanraking. Dit is een uitstekende gelegenheid om je zintuigen te scherpen en je connectie met je lichaam en je partner te verdiepen.

Praktische bulletpoints voor edging:

 • Start slow: Begin met een trage en steady opbouw. Leer je lichaam kennen en identificeer je knoppen en schakels.
 • Ademhalingstechnieken: Maak gebruik van diepe ademhalingstechnieken om je arousalniveau te beheren en jezelf tot rust te brengen.
 • Afleidingstechniek: Denk aan iets anders of wissel van activiteit wanneer je voelt dat je dichtbij het punt van climax bent.
 • Oefenen met pauzes: Ben je bijna op je hoogtepunt, stop dan alle stimulatie en laat de opwinding even afnemen voordat je verdergaat.
 • Consistentie: Maak van edging een terugkomende praktijk; hoe meer je oefent, hoe beter je wordt in het herkennen van je grenzen en het beheren van je arousal.
 • Varieer in stimulatie: Verander de stimulatie door verschillende types aanraking, druk en snelheid toe te passen, om verschillende sensaties en controle te ervaren.

5. Oefeningen voor bekkenbodemspieren

De biologische ondergrond van vroegtijdige ejaculatie tackelen vraagt om een finesse die oefeningen voor bekkenbodemspieren kunnen leveren. Het zijn deze spieren die essentieel zijn voor het seksuele spel, en ze zijn de primaire spelers die de controle over uithoudingsvermogen bewaren.

Door ze regelmatig en gedisciplineerd te versterken, ontsluit je een verbeterde controle en intensere belevingen die je seksleven naar een nieuwe dimensie kunnen brengen.

Zo kun je Kegeloefeningen in je routine opnemen:

 • Identificeer de spieren: Start door de spieren te vinden die je gebruikt om de urinestroom te stoppen; dit zijn je bekkenbodemspieren. Focus op deze spieren, span ze aan en houd vast terwijl je ervoor zorgt dat je buik-, bil- en beenspieren ontspannen blijven.
 • Begin geleidelijk: Start met enkele herhalingen en verhoog dit aantal geleidelijk, te beginnen met drie sets van tien herhalingen per dag.
 • Vasthouden en loslaten: Houd de spanning enkele seconden vast en laat vervolgens los.
 • Wees consequent: Maak er een dagelijkse praktijk van voor blijvende effecten.
 • Diversifieer je posities: Probeer de oefeningen staand, zittend en liggend.

Unieke Aanpak om Vanavond al 30 Minuten Langer uit te Houden

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om te snel klaarkomen (vroegtijdige ejaculatie) compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *