De Cowgirl: 5 Geile Standjes Met De Vrouw Bovenop

Als je als stelletje al wat langer bij elkaar bent zul je op een gegeven moment uitgekeken raken op standjes als de missionarispositie. Gelukkig zijn er meer dan genoeg verschillende standjes om je seksleven ook op de lange termijn spannend te houden. Eén van de dingen die hartstikke leuk is om te proberen is een standje waarbij de vrouw in controle is, omdat ze bovenop de man gaat zitten. 

Standjes waarbij de vrouw bovenop zit, zijn fantastisch voor zowel de man als de vrouw. De vrouw kan namelijk zelf bepalen hoe diep ze gepenetreerd wordt en ook onder welke hoek de penis haar lichaam binnenkomt. Hierdoor zal de vrouw veel sneller haar hoogtepunt bereiken. In dit artikel komen maar liefst 5 afwisselende standjes met de vrouw bovenop aan bod.

Wat is de cowgirl?

De cowgirl is een veelgebruikt standje waarbij de vrouw bovenop de man gaat zitten. De naam ‘cowgirl’ zegt het al: de vrouw berijdt de man. Doordat de vrouw bovenop de man zit terwijl ze met haar gezicht de man aankijkt, is het een intiem standje. Daarnaast is het ook voor de man hartstikke geil omdat hij het hele lichaam van zijn partner kan bekijken en de borsten op en neer ziet gaan.

Door middel van de cowgirl kan met behulp van de penis van de man zowel de clitoris als de G-spot van de vrouw gestimuleerd worden.

Omdat de vrouw letterlijk bovenop de stijve penis van de man gaat zitten reikt de penetratie vrij diep, wat tot een nieuwe unieke seksuele ervaring kan en zal leiden.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Tips om de cowgirl onder de knie te krijgen

Mannen zijn helemaal gek van dit standje. Helaas zijn er veel vrouwen die er niet aan willen beginnen. Dit kan verschillende redenen hebben. De ene vrouw is te onzeker over haar lichaam, terwijl een andere vrouw niet precies weet op welke manier ze zich bovenop de man moet bewegen. Tot slot zijn er ook nog een aantal vrouwen die het gewoon fysiek te intensief vinden.

Omdat de cowgirl echt een fantastisch standje is, is er hieronder in een aantal simpele stappen uitgelegd hoe je dit standje onder de knie krijgt. Zo kun je op korte termijn intens van elkaar en elkaars lichaam kunt genieten. Let op: voor je er erg in hebt wil je helemaal geen seks meer op een andere manier!

1. Ga niet te snel van start

Als je geil bent is het misschien erg verleidelijk om heel snel van start te gaan met de cowgirl. Dit is echter af te raden. Als je te snel van start gaat zul je namelijk al vrij snel buiten adem en uitgeput raken. Het is daarom verstandig om gewoon rustig te beginnen. Ga als vrouw op de penis van de man zitten en beweeg rustig met je heupen door cirkelvormige bewegingen te maken. Beetje bij beetje kun je het tempo langzaam opvoeren.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

2. Varieer in bewegingen

Zeker als je als vrouw nog niet zo vaak bovenop de man gezeten hebt, weet je wellicht nog niet wat je precies wel en niet lekker vindt. Het is echt een kwestie van ontdekken wat jullie beiden fijn vinden. Neem ook hier rustig de tijd voor. Probeer je wel in te houden met het aantal wisselingen wat betreft het standje.

Voor de man kan het namelijk onprettig zijn als je iedere 30 seconden weer van standje wisselt.

Als het bewegen van je heupen in een cirkel niet aanslaat, dan kun je ook je voeten naast het lichaam van je partner neerzetten en zachtjes heen en weer wiegen. Ook deze positie vergt wat oefening, maar oefening baart kunst. Zolang je goed met elkaar blijft communiceren en weet waarvoor je het doet (voor meer genot in de slaapkamer natuurlijk) zal het een leuke ontdekkingstocht van jullie eigen seksuele relatie zijn.

3. Stimulatie kan ook met je handen

Veel vrouwen zijn een beetje onzeker over wat ze met hun handen moeten doen tijdens het standje cowgirl. De eerste optie is de man stimuleren met de handen door hem over zijn gehele torso te strelen als je bovenop hem zit. Ook mag je de man een beetje plagen en af en toe een beetje pijn doenijvoorbeeld door op zijn borstkas te slaan of zachtjes in zijn tepel te knijpen. Natuurlijk kun je ook met de volgende tip aan de slag.

4. Speel met je borsten

Dat je als vrouw je handen helemaal vrij hebt brengt natuurlijk ook unieke mogelijkheden met zich mee. de man onder de vrouw ligt kan hij maar moeilijk bij de borsten van de vrouw. Gelukkig is er voor de man weinig meer opwindend dan een vrouw die met haar eigen borsten begint te spelen.

Als je je partner dus echt in de stemming wilt laten komen, doe je er goed aan om lekker met je eigen borsten te spelen.

5. Speel met je haar

Als er iets dat mannen fijn vinden, dan is het wel de bevestiging dat ze een goede bedpartner zijn. Sommige vrouwen vinden het helemaal niet prettig om constant aan hun eigen borsten te zitten. Je kunt natuurlijk ook gewoon je handen in je haar doen en zo het hoofd van de man helemaal op hol brengen. Dit kun je toen door wild met je haren te schudden of een lok om je vingers te winden en geil naar hem te lachen.

Of je nu kiest voor spelen met je borsten of spelen met je haar, de man zal het allemaal fantastisch vinden. Zeker als je dit incidenteel ook nog van wat vocale ondersteuning voorziet door af en toe flink te kreunen. Dit alles zal ertoe leiden dat de man meer zelfvertrouwen krijgt en daardoor ook weer beter in bed wordt. Eigenlijk is er dus echt sprake van een win-win situatie.

6. Leun achterover

Mannen zijn nu eenmaal erg visueel ingesteld, daarom vinden mannen de cowgirl een fantastisch standje: ze kunnen namelijk alles zien. Om de man nog geiler te maken kan de vrouw er voor kiezen om tijdens het ‘berijden’ van de man achterover te leunen. Dit geeft echt een uniek uitzicht en zal een nieuwe dimensie toevoegen aan jullie seksleven.

7. Geef de controle uit handen

Bij de cowgirl ben je als vrouw eigenlijk volledig in control. Maar dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je niet ook een beetje van de controle uit handen kunt geven. Zeker als je een beetje moe bent kun je als vrouw het initiatief aan de man laten door het ritme een beetje te laten bepalen.

Waarom verschillende standjes uitproberen tot betere seks leidt

Verschillende standjes brengen verschillende seksuele sensaties tot stand. Daarom is het leuk om volop te experimenteren met verschillende standjes. Hieronder zijn een aantal leuke alternatieven voor de cowgirl opgenomen die je seksleven enorm kunnen verrijken. Het zijn allemaal standjes waar de vrouw, net als bij de cowgirl, bovenop de man zit.     

Lekkere standjes met de vrouw bovenop voor een afwisselend seksleven

Cowgirl standje #1: De reverse cowgirl

De naam zegt het al: de reverse cowgirl is de cowgirl, alleen gaat de vrouw dan andersom op de man zitten. De vrouw gaat dus met de rug naar de man toe zittn. Ook hier heeft de vrouw de volledige controle. Deze manier van penetratie is erg aan te raden als je wilt dat de G-spot gestimuleerd gaat worden.

Bij de reverse cowgirl kun je voor de diepte van de penetratie genieten van de zwaartekracht.

Als de vrouw tijdens de reverse cowgirl een beetje naar voren leunt, kan overigens ook de clitoris heerlijk gestimuleerd worden. Het is aan beide partners om even te experimenteren tot de optimale positie en het optimale ritme gevonden is.

Cowgirl standje #2: Face to face

Bij dit standje zitten de vrouw en de man tegenover elkaar. De vrouw gaat bij dit standje namelijk bij de man op schoot zitten. De man vouwt op zijn beurt zijn benen om de vrouw heen. Hierdoor ontstaat er als het ware een soort ‘wieg’ waarin de vrouw gaat zitten. Als de penis van de man eenmaal in de vrouw zit, begint de vrouw rustig heen en weer te bewegen.

Het mooie aan dit standje is dat het heel vaak resulteert in een gelijktijdig orgasme voor beide partners.

En zeg nou eerlijk: er is toch niets heerlijker dan tegelijkertijd jullie hoogtepunt bereiken. Ook is dit standje vrij intiem doordat niet alleen de lichamen met elkaar vervlochten zijn, maar de armen in elkaar verstrengeld zijn. Als laatste tip: probeer dit ook eens in bad, plezier gegarandeerd!

Cowgirl standje #3: Heaven’s edge

Ook dit standje is face to face. Dit standje is bij uitstek geschikt om de vrouw een fantastisch orgasme te bezorgen. Om te beginnen moet de man op de rand van het bed of op een stoel gaan zitten. De vrouw pakt de penis van de man en brengt deze in terwijl ze haar benen achter de man neerlegt. De man moet er in dat standje voor zorgen dat de vrouw in balans blijft, terwijl de vrouw de baas is over het ritme.

Het prettige voor de vrouw is dat de man het meeste werk doet in dat standje, terwijl zij kan genieten van een diepe penetratie. Deze diepe penetratie zorgt voor een extra sterke stimulatie die regelmatig resulteert in een hevig orgasme. Let er wel op dat je een stevige stoel gebruikt, niets is zo frustrerend als in ‘het moment’ onderbroken worden de stoel onder je weg breekt. Met dit standje waan je je in de hemel!

Cowgirl standje#4: The good spread

Bij dit standje gaat de vrouw bovenop de man zitten terwijl ze haar benen echt zover mogelijk probeert te spreiden. de vrouw haar benen zo ver weet te spreiden, resulteert dit in een heel erg diepe penetratie. Zodra de vrouw zit gaat ze over tot het maken van een voor- en achterwaartse beweging. Hierdoor schuift de vrouw als het ware heen en weer over het lichaam van de man.

Let op: enige lenigheid is bij dit standje wel gevraagd. Maar de vrouwen die lenig genoeg zijn zullen ook rijkelijk worden beloond middels een intense stimulatie van zowel de G-spot als de clitoris.

Cowgirl standje #5: Scorpion

Het laatste standje met de vrouw bovenop voor een afwisselend seksleven gaat door het leven onder de naam ‘Scorpion‘. Bij dit standje is het de bedoeling dat je als volgt te werk gaat:

 • De man gaat in bed op zijn rug liggen
 • De vrouw gaat bovenop de man zittenet haar rug naar het gezicht van de man toe.
 • Langzaam laat de vrouw zich achterover zakken tot ze vrijwel op de borst van de man ligt.
 • Doordat de vrouw nu zo dichtbij de man is, geeft dit hem de kans om haar hele lichaam intensief te strelen en tegelijkertijd (met de andere hand) de clitoris van de vrouw te stimuleren.

Dit standje vereist overigens wel de nodige techniek. Ook is het handig als partners voor dit standje goed op elkaar ingespeeld zijn. Je zou kunnen zeggen dat dit bij uitstek een standje is voor ‘sexperts’

Tips om nog meer van elkaar te kunnen genieten

Om optimaal van de vrijpartijen met je partner te kunnen genieten is het belangrijk dat een paar dingen niet uit het oog verloren worden. Daarom zijn er hieronder nog 7 korte tips op een rijtje gezet om de puntjes op de i te zetten binnen je seksleven.

 • Blijf goed met elkaar communiceren
 • Speel in op de wensen van de ander
 • Geef aan waar je grenzen liggen
 • Loop niet te hard van stapel, doe het rustig aan
 • Schaam je er niet voor om samen porno te kijken als het jullie helpt om echt in de stemming te komen.
 • Zet het genot van je partner op de eerste plek
 • Durf te experimenteren: zorg ervoor dat je seksleven niet in een sleur raakt.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *