Fabel of Werkelijkheid: Bestaat de G-Spot bij vrouwen?

Fabel of werkelijkheid? Bestaat de G-Spot bij vrouwen? - Vrijen doe je zo!

Veel mannen, maar ook een heleboel vrouwen, vragen het zich af: wat is de G-spot bij vrouwen? Bestaat hij echt, of is het iets dat verzonnen is om producten te verkopen, en om te zorgen dat mensen zich inadequaat voelen als ze de G-spot niet kunnen vinden of op deze manier geen orgasme kunnen bereiken? Dit mysterie kan ontrafeld worden door te vingeren; of een vrouw dat nu zelf doet of het door haar partner laat doen.

De G-spot is vernoemd naar de man die hem ontdekt heeft. Ernest Grafenberg was een Duitse gynaecoloog. Hij was de eerste persoon die de boonvormige massa van zenuwen beschreef. De G-spot zit op ongeveer 3 tot 7 centimeter vanaf de opening van de vagina. De exacte locatie en dichtheid verschilt echter per vrouw.

Ondanks het feit dat de G-spot een naam heeft en de ontdekking ervan naar behoren is gedocumenteerd, zijn er nog altijd wetenschappers die het niet eens kunnen worden over de vraag of de G-spot nu echt bestaat of niet. Gelukkig zijn die wetenschappers in de minderheid, want het lijkt erop dat de meeste wetenschappers het bestaan van de G-spot wel erkennen. Hoewel het bestaan door de meesten dus wel als feit wordt geaccepteerd, is het vinden ervan voor sommigen nog steeds problematisch.

Dus, wat is de G-spot bij vrouwen?

Laten we eens een duik nemen in het mysterie van de vrouwelijke G-spot. Er wordt gespeculeerd dat hij zich bevindt op een klein plekje net achter het schaambeen, ongeveer vijf centimeter omhoog de vagina in, precies achter de blaas. Dit zou in hetzelfde gebied als de urethrale spons. Er is tevens bewijs dat het stimuleren van dit gebied ervoor zorgt dat vrouwen kunnen ejaculeren. Dit verschijnsel staat ook wel bekend als spuitend klaarkomen of squirten. Er zijn twee studies die ontdekten dat 50 tot 60 procent van de vrouwen ervaring hebben met dit fenomeen. De substantie die deze vrouwen ejaculeren is geanalyseerd en blijkt min of meer dezelfde eigenschappen als mannelijk ejaculatievocht te bevatten.

Britse wetenschappers voerden een onderzoek uit dat suggereerde dat de moeilijk te vinden G-spot achteraf toch niet bleek te bestaan. King’s College in Londen claimt geen bewijs te hebben gevonden van het bestaan van de G-spot. Deze wetenschappers gingen zelfs zo ver om te suggereren dat het mysterieuze plekje alleen maar bestaat in het hoofd van vrouwen die erover gelezen hebben. Deze conclusies werden getrokken na het ondervragen van 1.800 Britse vrouwen.

Deze vrouwen, in de leeftijd van 23 tot 83, beantwoorden diverse vragenlijsten om het bestaan van de G-spot te bewijzen of te ontkrachten. Alle vrouwen waren tweelingen, zowel identiek als niet-identiek. Omdat identieke tweelingen al hun genen delen en niet-identieke tweelingen slechts de helft van hun genen delen, zou het aannemelijk zijn dat er een grotere kans was dat zij beiden een G-spot zouden hebben. Er werden echter geen resultaten bekend gemaakt. De wetenschappers concludeerden dat de vraag over wat de G-spot is, alleen in de verbeelding van vrouwen leeft. 56 procent van de vrouwen claimde een G-spot te hebben. Dit waren over het algemeen de jongere, seksueel actieve vrouwen. De globale conclusie van dit onderzoek was dat het bestaan van de G-spot subjectief was. Met andere woorden, de wetenschappers konden geen onweerlegbaar bewijs vinden voor het bestaan van de G-spot.

Als het er op aan komt, dan biedt dit gedeelte van de vaginawand sommige vrouwen plezier, terwijl anderen er niets speciaals aan kunnen ontdekken. Het kan erg leuk zijn om dit gedeelte van het vrouwelijk lichaam te ontdekken, maar je hoeft er niet op gefixeerd te zijn. Voor vrouwen die stimulatie in dat gebied fijn vinden, is het een geweldige ervaring. Maar vrouwen die er niets aan vinden hoeven zich daar ook niet druk om te maken. Zie het maar als hetzelfde dilemma dat draait om de vraag of vrouwen vaginaal kunnen klaarkomen. Onderzoeken over dit onderwerp wijzen uit dat 70 tot 75 van de vrouwen geen orgasme kunnen krijgen van alleen vaginale gemeenschap.

Van de 30 tot 54 procent van de vrouwen die erkennen wel een orgasme te kunnen bereiken door de G-spot, lijkt het erop dat er een intenser gevoel ontstaat bij vrouwen boven de 30. Dit zou worden veroorzaakt door veranderingen in het weefsel van de vagina. Sommige experts menen dat dit de reden is dat vrouwen hun seksuele piek rond hun 30e bereiken. De vrouwelijke seksualiteit blijft nog altijd een mysterie.

Als de G-spot echt een mythe zou zijn, dan zijn er behoorlijk wat vrouwen op de wereld die flink zijn misleid wat hun lichaam en seksualiteit aangaat. Vrouwen die niet reageren op stimulatie van de G-spot kunnen misschien denken dat er iets mis met ze is. Maar voordat je zo’n twijfelachtige conclusie trekt, bedenk dan goed dat niet alle wetenschappelijke studies definitieve resultaten hebben.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *