Complimenten geven is niet zo moeilijk!

complimenten geven is niet zo moeilijk! - Vrijen doe je zo!

Niet alleen is complimenten geven een belangrijk onderdeel van flirten en versieren, het is in het algemeen gewoon leuk om zowel complimenten te geven als te ontvangen. Complimenten ontvangen is altijd leuk, maar complimenten geven gaat niet iedereen erg gemakkelijk af. Soms kan het erg bot overkomen, soms wordt het volledig verkeerd begrepen en soms is de timing niet altijd even gelukkig. Hoe werkt dat nou?

Het juiste moment om complimenten te geven

Het perfecte moment voor het geven van een compliment bestaat niet. Het is een gevoel wat je moet hebben en wat je eventueel moet ontwikkelen. Belangrijk is dat een compliment spontaan is, en meestal ‘even’ tussen neus en lippen door opgemerkt wordt. Ga beslist geen complimenten geven op het moment dat het even stil valt, en jullie beiden naarstig op zoek zijn naar onderwerpen om het gesprek maar weer op gang te brengen. Dat zou té gezocht en té onnatuurlijk overkomen. Een compliment ontvangen is heerlijk, maar het moet wel het gevoel geven dat het gemeend is, en niet als vulling om een gesprek op gang te houden.

Oprecht en eerlijk complimenten geven

Het allerbelangrijkste van een compliment is, dat het oprecht en eerlijk moet zijn. Of in ieder geval zo moet klinken! Als dit niet lukt, val je meestal heel erg snel door de mand. Met name de dames zijn erg gevoelig voor valse complimenten.

Geef niet algemene complimenten zoals:

“Wat zie jij er goed uit!…”

Maak het iets specifieker door te zeggen:

“Goh, wat staat die halsketting jou leuk…!”

Op deze manier is het veel persoonlijker en geeft het blijk van eerlijkheid, oprechtheid en vooral attentie.

Verschillende soorten complimenten

Er zijn natuurlijk verschillende soorten complimenten, die je allemaal kunt gebruiken. Zodra je meer ervaring krijgt, ga je feilloos aanvoelen welk type compliment je in een bepaalde situatie en bij een bepaalde persoon het beste kunt gebruiken.

Kritische complimenten geven

Dit is een vorm van complimenten geven waar je erg mee op moet passen. Een foute timing of een verkeerde intonatie kan rampzalige gevolgen hebben. Maar wanneer je dit op een juiste manier gebruikt, kun je complimenten geven zonder dat het té snel slijmerig overkomt.

Een paar kleine voorbeelden:

“Je nieuwe schoenen staan je geweldig, maar ik vind de kleur van die gesp wat minder…”

“Goh, wat heb je een leuk rokje aan. Een zwarte blouse zou hier ook prima bij staan…”

Misschien overbodig te zeggen, maar wat je beslist niet moet doen:

“Wat een leuke broek heb je gekocht! Alleen jammer van die dikke kont…”

Een compliment geven met een vraag

Dit is een vorm van complimenten geven om het gesprek een beetje op gang te helpen, of eventueel op gang te houden. Ook kun je dit gebruiken om de aandacht een beetje van jezelf af te leiden. Zoals de titel al aangeeft, is het een compliment, die vergezeld gaat van een vraag.

Een voorbeeld hiervan:

“Wat een leuk horloge, waar heb je die gekocht…?”

Wat je beslist niet moet doen!

Complimenten geven die helemaal nergens op slaan, of véél te gezocht zijn, zijn helemaal uit den boze. Het klinkt vaak erg cliché en vooral erg fake. Als je zoiets gebruikt, val je heel snel door de mand.

“Naast jou verdwijnen alle sterren in het niets…”

“De sterren verbleken als ik in jouw ogen kijk

“Van alle vrouwen die ik in mijn leven ontmoet heb, ben jij de mooiste…”

Het is gewoon fijn om complimenten te geven en te ontvangen. Het kan een leuke en effectieve manier zijn om het ijs te breken tijdens een gesprek. Het allerbelangrijkste is dat een compliment eerlijk, oprecht en attent is.

Voor vrouwen: de beste tips om een man te veroveren en te houden – en alleen voor jou!

Heb je slechte en oppervlakkige dates? Wil je een man die je echt leuk vind en bij je blijft voor de lange termijn?

Ontdek dan de beste methode op het internet, namelijk ‘Verover en Houd Hem’. Het leert je om mannen letterlijk verslaafd aan je te maken, waarvoor ze je nooit meer willen verlaten.

Bekijk hier hoe je een man’s hart verovert en hem voor altijd van je laat houden:

Verover en Houd Hem Risicovrij Uitproberen

Voor mannen: date de vrouwen die je altijd al had willen hebben

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies van Jonathan & Oscar om een overvloed aan vrouwen in je leven te krijgen, ook al ben je kort, arm of onaantrekkelijk.

Klik op de link hieronder en leer hoe je vrouwen versiert waar en wanneer je maar wilt zonder er veel moeite voor te hoeven doen:

Super Dating Geheimen voor Mannen + GRATIS Ebook Download

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *