Wat Is Testosteron? 5 Tips voor Natuurlijk Testosteron Verhogen

Testosteron: het is een term die veel mensen wel kennen, maar echt gedetailleerde informatie kunnen veel mensen je niet geven. Goed, dat het iets met mannelijkheid te maken heeft weten mensen vaak nog wel, en ook het woord hormoon weten ze vaak nog wel te noemen. Maar hoe het nou precies werkt, dat weten maar weinig mensen.

Daarnaast denken sommige mannen dat ze te weinig testosteron hebben. Hoe zit dat nou, en kun je het verhogen? Daarmee zal ik jou proberen te helpen in dit artikel. Ik zal je uitleggen wat testosteron is en wat het doet in je lichaam. Daarnaast vertel ik hoe je de hoeveelheid testosteron in je lichaam kan verhogen, aan de hand van een aantal natuurlijke tips.

Wat is testosteron en wat doet het in je lichaam?

testosteron1Als je dit artikel hebt aangeklikt, dan is de kans groot dat je je testosteron wilt verhogen. Maar weet je wel wat testosteron is en wat het doet? Misschien denk je dat testosteron je mannelijker zal maken, en hoewel dit niet per se onjuist is, ligt het toch iets ingewikkelder dan dat. Daarom zal ik dit artikel beginnen met een uitleg over testosteron en de functie ervan in je lichaam.

Testosteron is een hormoon, en wel een zogeheten geslachtshormoon. Het is zelfs het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, en veel van de eigenschappen die wij als mannelijk zien, worden dan ook veroorzaakt door dit hormoon.

In zekere zin kun je dus zeggen dat je  mannelijker wordt van testosteron.

Vooral in de ontwikkeling van jongens als kind en in de puberteit is testosteron heel belangrijk. Het zorgt voor de ontwikkeling van de geslachtsorganen tijdens de embryo-fase. Zonder testosteron zou elke baby als meisje geboren worden (aangezien elke foetus begint als vrouw).

Tijdens de puberteit zorgt testosteron voor een lagere stem (de “baard in de keel”), groei van de penis en balzak en het ontstaan van lichaamsbeharing.

Ook na de puberteit heeft testosteron echter nog belangrijke functies in het lichaam. Zo speelt het een rol bij het onderhouden van je voortplantingsorganen en de productie van sperma. Ook zorgt het voor een hoger libido, ofwel meer zin in seks. Ook speelt het een rol bij het goed functioneren en ontwikkelen van de hersenen, en is het van belang bij de groei van spieren.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Waarom zou ik meer testosteron in mijn lichaam willen? (Voor- en nadelen)

testosteron3Je weet nu wat testosteron is, en wat het ongeveer voor functie heeft in je lichaam, maar daarmee is natuurlijk nog niet de volgende vraag beantwoord. Waarom zou je meer testosteron in je lichaam willen dan je al hebt? Een toename van testosteron kan een aantal voordelen hebben, maar ook enkele nadelen.

Als jij wilt weten of je je testosteron wilt verhogen, dan moet je weten wat deze voor- en nadelen zijn.

Een hoger testosterongehalte zal je natuurlijk helpen met de dingen die je hierboven hebt kunnen lezen. Zo is extra testosteron erg behulpzaam bij het kweken van spieren, wat dan ook de reden is dat de meeste mensen hun testosterongehalte graag willen verhogen.

Ook is het voor het seksueel functioneren van mannen positief om wat extra testosteron te hebben. Problemen als erectiestoornissen en vroegtijdig klaarkomen kunnen te maken hebben met een tekort aan testosteron.

Nadelen van testosteron?

Er zitten echter ook enkele nadelen aan het gebruik van testosteron. Zo stimuleert extra testosteron de aanmaak van talg, het stofje dat vaak verantwoordelijk is voor puisten en acne. Extra testosteron kan dus zorgen voor een slechtere huid. Ook zorgt testosteron ervoor dat je eerder kaal wordt. Hier staat tegenover dat het wel weer je baardgroei bevordert.

Vrouwen kan ik het kunstmatig verhogen van hun testosteron alleen maar afraden. Bij vrouwen kan te veel testosteron namelijk leiden tot een erg mannelijke bouw, zoals je misschien wel eens gezien hebt bij vrouwelijke bodybuilders die steroïden gebruiken. Bovendien kunnen ze er een erg lage stem van krijgen.

Als ze echter de natuurlijke manieren gebruiken die verderop in dit artikel staan, zal er niet zoveel aan de hand zijn, omdat hun testosteron dan niet onnatuurlijk hoog wordt.

Wat voor testosteron geldt, geldt overal voor: er is niks mis mee, tot je er te veel van hebt.

Voor mannen kan ik alleen maar zeggen dat de voordelen waarschijnlijk wel opwegen tegen de nadelen. Of je dus een man of een vrouw bent, het verhogen van je testosteron kan eigenlijk niet al te veel kwaad, zolang je het maar op een natuurlijke manier doet. Hoe je dat precies doet, dat lees je in de rest van dit artikel.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Hoe verhoog ik mijn testosterongehalte op een natuurlijke manier? 5 tips

Zoals je net hebt kunnen lezen, heeft het verhogen van je testosteron enkele duidelijke voordelen, en niet alleen maar op seksueel gebied. Ik zou het dan ook niet vreemd vinden als je nu het liefst zou weten hoe jij je testosterongehalte kan gaan verhogen, zodat je van deze gevolgen kan genieten. Dit kan op een kunstmatige manier en op een natuurlijke manier.

Er zijn veel kunstmatige manieren om je testosteronniveau omhoog te krijgen. Deze bestaan uit het slikken of injecteren van allerlei synthetische middelen. Deze kunnen de aanmaak van testosteron in zeer korte tijd enorm stimuleren.

Dit klinkt misschien als een makkelijke manier om snel je testosteron te verhogen, maar hier komen eigenlijk altijd vervelende bijwerkingen bij kijken.

Wat veel gezonder is, is het verhogen van je testosteron op een natuurlijke manier. Maar hoe doe je dat dan precies? Die vraag zal ik in de rest van dit artikel voor je gaan beantwoorden. Ik zal je een aantal onmisbare tips geven, waarmee jij zonder onnatuurlijke middelen je testosteron binnen relatief korte tijd kan verhogen. Dit zijn de tips die ik zal gaan bespreken:

 • Doe aan krachttraining
 • Eet meer onverzadigde vetzuren
 • Zorg dat je meer zink binnenkrijgt
 • Zorg voor genoeg slaap
 • Rook en drink minder

Tip 1: Doe aan krachttraining

testosteron4Eén van de meer bekende manieren om je testosteronspiegel te verhogen, is door aan krachttraining te doen. Dat dit effectief is, is eigenlijk niet zo vreemd. Testosteron is betrokken bij de opbouw van spieren, dus als je je spieren traint, dan zal je lichaam testosteron aanmaken om deze spieren te laten groeien.

Als je dus meer testosteron wilt aanmaken, kan het geen kwaad om eens naar de sportschool te gaan.

Dit geldt voor alle vormen van sport waarbij je je spieren traint, maar krachttraining is hiervoor het meest effectief. Hierbij kun je het beste je spieren voor korte tijd zwaar belasten. Dit wordt ook wel High Intensity Training (HIT) genoemd. Je geeft korte tijd alles wat je hebt, en gebruikt hierbij veel gewicht en weerstand, maar je hoeft het niet heel lang vol te houden.

Idealiter moet je al je spiergroepen trainen, en je grote spiergroepen (bovenbeenspieren, rugspieren en borstspieren) extra intensief. Geschikte oefeningen voor een hoger testosterongehalte zijn onder andere:

 • Opdrukken
 • Bench pressen
 • Optrekken
 • Squats
 • Lunges
 • Leg-press
 • Deadlifts

Sommige van deze oefeningen zijn wellicht bekender dan andere, maar met even Googlen vind je voor al deze oefeningen allerlei uitgebreide filmpjes en instructies. Het moet je dus zeker lukken om deze oefeningen onder de knie te krijgen, en ze te gebruiken om je testosterongehalte op te krikken.

Tip 2: Eet meer onverzadigde vetzuren

testosteron5Een factor die van grote invloed is op je testosteronaanmaak, is het cholesterolgehalte in je lichaam. Als je te veel slechte cholesterol in je lichaam hebt, dan zal je lichaam een stuk minder testosteron aanmaken. Goede cholesterol zorgt er echter voor dat de slechte cholesterol wordt afgebroken, en er weer meer testosteron wordt aangemaakt.

Het eten van onverzadigde vetzuren helpt daarbij. Deze vetzuren zorgen namelijk dat het slechte cholesterol zich niet kan binden aan je bloedvaten, en het wordt afgevoerd door je lichaam. Hoewel je dus misschien denkt dat vet eten heel slecht is voor je cholesterolspiegel, is dat niet voor alle vetten waar.

Onverzadigde vetten zijn juist goed voor je cholesterol, en daarom ook goed voor je testosteron-aanmaak.

Onverzadigd vet is niet alleen goed voor je testosteron, maar bijvoorbeeld ook voor je hersenen.

Onverzadigde vetzuren vind je vooral in vette vis en in noten. Ook avocado’s en plantaardige oliën bevatten veel onverzadigd vet. Bij plantaardige oliën moet je wel opletten dat er geen transvetten in zitten, want die zijn dan weer heel slecht voor je cholesterol. Door meer van dit soort producten in je dieet op te nemen, zul je al snel zien dat je slechte cholesterol afneemt, en je testosteronniveau omhooggaat.

Tip 3: Zorg dat je meer zink binnenkrijgt

testosteron6Een stof die onmisbaar is voor de aanmaak van testosteron, is zink. Enzymen hebben zink namelijk nodig als co-enzym om zink aan te maken. Als je je testosteronniveau graag wil verhogen, dan moet je er dus voor zorgen dat er voldoende zink in je lichaam aanwezig is om überhaupt testosteron aan te kunnen maken. Gelukkig is dit niet al te moeilijk.

Je testosteron proberen te verhogen zonder zink is als proberen te rijden zonder brandstof.

Er zijn genoeg voedingsmiddelen die je kan eten om je zinkniveau te verhogen. Misschien weet je wel dat vlees veel zink bevat, en vlees wordt dan ook vaak met testosteron geassocieerd. Er zijn echter ook meer dan genoeg opties om aan je hoeveelheid zink te komen als je bijvoorbeeld vegetariër bent, of graag wat variatie in je dieet wilt.

De volgende producten bevatten erg veel zink, en zijn dus goed voor de aanmaak van testosteron:

 • Vlees (vooral rundvlees en gevogelte, zoals kip en kalkoen)
 • Schelp- en schaaldieren
 • Noten (vooral amandelen en paranoten)
 • Paddenstoelen (zoals champignons)
 • Zaden en pitten (zoals pompoenpitten)
 • Kiemen (zoals tarwekiemen)

Als je je dieet wil aanpassen om meer testosteron aan te maken, dan zijn er dus genoeg opties om dit te doen. Let wel op dat rood vlees, zoals rundvlees, wel weer leidt tot een toename van slecht cholesterol. Dit zorgt weer voor aan vermindering van de aanmaak van testosteron, dus hier moet je zeker niet te veel van eten.

Tip 4: Zorg voor voldoende slaap

testosteron7Als je je testosteronniveau wil verhogen, dan kan het geen kwaad om te zorgen dat je meer slaap krijgt. Slaapgebrek kan er namelijk voor zorgen dat de productie van het hormoon cortisol stijgt. De aanmaak van dit hormoon gaat ten koste van de aanmaak van testosteron, dus hoe slechter je slaapt, hoe minder testosteron je lichaam zal kunnen aanmaken.

Waarschijnlijk heb je wel eens gemerkt dat je minder zin hebt in seks als je slecht hebt geslapen.

Als je 7 tot 8 uur per nacht slaapt (of meer), voorkom je de productie va cortisol, en daarmee zorg je er dus voor dat je lichaam meer testosteron kan aanmaken. Natuurlijk heeft niet iedereen de luxe om elke nacht genoeg slaap te krijgen, maar zorg er dan in elk geval voor dat je dit compenseert wanneer het wel kan.

Tip 5: Stop met roken en alcohol drinken

testosteron8Dat roken en drinken niet goed voor je is, dat wist je waarschijnlijk wel. Er zijn tal van gezondheidsklachten die kunnen ontstaan door het overmatig gebruik van alcohol en tabak. Hoewel een te laag cholesterolgehalte zeker niet de meest heftige van deze klachten is, is het toch zeker een veel voorkomend gevolg van roken en drinken.

Waarschijnlijk heb je wel eens op een pakje sigaretten zien staan dat je er impotent van kan worden.

Roken kun je het best helemaal niet doen, omdat dit écht heel slecht is voor je testosteronniveau. Alcohol is iets minder erg, dus als je hier gematigd van kan genieten, hoeft er in principe geen probleem te zijn. Alcoholmisbruik is echter funest voor je testosteronniveau, en als je van jezelf weet dat je geen maat kan houden, kun je maar beter helemaal niet drinken.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *