De Relatie Tussen een Vergrote Prostaat en Erectieproblemen

Voor de vierde keer in de nacht loop je vermoeid naar het toilet toe, omdat je het gevoel hebt nodig te moeten plassen. Als je eenmaal plast, ervaar je een branderig gevoel. Daarnaast is er sprake van een zwakke urinestraal. Dit zijn nog maar een aantal symptomen van het hebben van een vergrote prostaat; een aandoening die zich bevindt in de buurt van de penis.

Als je te maken hebt met een vergrote prostaat, kamp je hoogstwaarschijnlijk ook met erectieproblemen. Erectieproblemen bevinden zich namelijk eveneens in de penis. Een terechte vraag die je hierbij kunt stellen, is: wat is de relatie tussen een vergrote prostaat en erectieproblemen? In dit artikel ga ik uitgebreid in op deze vraag. Lees dus gauw verder!

Wat is een vergrote prostaat?

Het liefst geef ik je in één zin het antwoord op de vraag wat de relatie tussen een vergrote prostaat en erectieproblemen is. Helaas, het ligt te gecompliceerd om hierover in één zin helderheid te bieden. Voordat ik überhaupt inga op de vraag, is het goed om te weten wat een vergrote prostaat precies is. De prostaat zelf is een klier en ligt om de plasbuis heen.

Onder invloed van hormonale veranderingen neemt de prostaat in omvang toe. Dit gebeurt meestal vanaf het moment dat een man de leeftijd van vijftig jaar bereikt. Door het groeien van de prostaat komt de plasbuis onder druk te staan, doordat de prostaat zich nauwer om de plasbuis heen sluit. Het gevolg is dat je steeds meer dagelijkse ongemakken ervaart.

Een voorbeeld hiervan is dat je een persdrang krijgt bij het plassen om zo alle urine eruit te krijgen. Door het veelvuldig persen ontstaat er druk op de blaasspier. De toenemende druk op de blaasspier zorgt weer voor aantasting van de blaaswand, wat zich uit in het verzwakken en uitrekken ervan. Dit brengt met zich mee dat er urine achterblijft in de blaas.

Het achterblijven van urine kan voor blaasontstekingen zorgen. Nu is een blaasontsteking onschuldig, en gaat die gelukkig vanzelf weer over. Het achterblijven van urine kan echter ook voor schade aan de nieren zorgen. Dit is natuurlijk een stuk ernstiger. Ontstaat er eenmaal schade aan de nieren, dan kan je lichaam die schade niet meer herstellen.

Ondanks het feit dat een vergrote prostaat een goedaardige aandoening is, blijft het wel belangrijk om alert te zijn bij hevige klachten. Je zou er dan namelijk voor kunnen kiezen om je vergrote prostaat te laten behandelen door medicijnen te slikken of door een prostaatoperatie te ondergaan. Overleg dit goed met je huisarts.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Wat is de relatie tussen een vergrote prostaat en erectieproblemen?

Het is je nu duidelijk wat een vergrote prostaat precies is. Nu kom ik tot de kern van dit artikel, waarbij ik kijk wat de relatie is tussen een vergrote prostaat en erectieproblemen. Wat beide aandoeningen in ieder geval gemeen hebben, is dat hormonale veranderingen de boosdoener zijn. Dit betekent dat er geen sprake kan zijn van een causaal verband.

Oftewel: het ontstaan van erectieproblemen is geen direct gevolg van een vergrote prostaat. Beide aandoeningen ontstaan echt los van elkaar, naarmate een man veroudert. Het is dus niet verrassend dat een oudere man met een vergrote prostaat ook kampt met erectieproblemen.

De symptomen van een vergrote prostaat kunnen erectieproblemen echter wel verergeren. Een voorbeeld hiervan is als je veelvuldig moet plassen door een vergrote prostaat en tegelijkertijd een erectie wilt krijgen. Je zal merken dat deze combinatie geen succes is, omdat beide zich in de penis afspelen. Een erectie komt hierdoor niet tot stand.

Daarnaast is veelvuldig plassen niet alleen overdag een hinderlijk ongemak, maar ook ’s nachts. Zo kan nachtelijk plassen leiden tot chronisch slaaptekort. Dit leidt vervolgens weer tot een verzwakte weerstand, waardoor je libido omlaag gaat. Heb je eenmaal een laag libido, dan zal je weinig tot geen zin hebben in seks. Een erectie krijgen zit er dan niet in.

Er lijkt bijna een soort domino-effect van klachten te ontstaan: een bepaalde klacht leidt weer tot een nieuwe klacht. Om het domino-effect te doorbreken, zal je dus eerst moeten kijken hoe je je plasklachten kunt verlichten, zodat daarmee ook je erectieproblemen zullen verminderen.

“In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is er een coïncidenteel verband tussen een vergrote prostaat en erectieproblemen, in plaats van een causaal verband.”

Hoe kan je symptomen van een vergrote prostaat verminderen?

Zoals ik eerder in dit artikel aangaf, kunnen bepaalde symptomen van een vergrote prostaat erectieproblemen verergeren. Nu je dit weet, is het begrijpelijk dat je hard op zoek bent naar oplossingen om de symptomen van een vergrote prostaat te verminderen, zodat ook je erectieproblemen uiteindelijk zullen verminderen.

Hieronder geef ik dan ook een aantal tips waar je zo snel mogelijk mee aan de slag kunt gaan. Alle tips zijn eenvoudig toe te passen in je leven en zeker de moeite waard om te proberen. Baat het niet, dan schaadt het niet. Mocht een tips niks voor je zijn en merk je geen resultaat, weet dan dat er genoeg andere tips te vinden zijn op internet of in boeken.

Tip 1: Doe yoga-oefeningen

Dit is een tip waar je direct mee kan beginnen. Er zijn veel yoga-oefeningen te vinden op bijvoorbeeld YouTube, voor zowel beginners als gevorderden. Zoek yoga-oefeningen op die vooral goed zijn voor je bekkenbodem. Je bekkenbodemspieren zorgen ervoor dat je je urine goed kunt ophouden, waardoor het krijgen van een erectie sneller lukt (bron).

Tip 2: Slik (natuurlijke) medicijnen

Ga het liefst voor natuurlijke medicijnen, omdat je dan nauwelijks tot geen last zal hebben van bijwerkingen. Een voorbeeld is ProstaforceMed. De capsules hiervan bevatten 320 mg extract van de zaagbladpalmvrucht. Je plasklachten zullen bij het slikken van dit medicijn verminderen, waardoor je voortaan sneller een erectie krijgt en behoudt.

Tip 3: Vermijd drinken na acht uur ’s avonds

Zet een timer om acht uur ’s avonds, zodat je eraan wordt herinnert dat je niks meer mag drinken vanaf dat moment. Niet meer drinken in de avond betekent dat je een beter slaapritme ontwikkelt, omdat je het nachtelijk plassen hiermee aanpakt. Het gevolg is dat je een sterkere weerstand krijgt, waardoor je erectieproblemen zullen verminderen.

Welke factoren hebben een slechte invloed op een vergrote prostaat?

Nu ik je enkele tips heb meegegeven, is het handig om te weten welke factoren juist een negatieve invloed hebben op een vergrote prostaat. Je wilt natuurlijk niet dat je je best doet met bovenstaande tips, maar er tegelijkertijd onbewust slechte gewoontes op nahoudt, die slecht zijn voor je prostaat.

Om te beginnen is het veelvuldig eten van rood vlees geen goed idee als je je prostaat gezond wilt houden. Als je bijvoorbeeld bijna iedere avond varken of rund op je bord hebt liggen, kan dit in het ergste geval leiden tot het krijgen van prostaatkanker (bron). Kan je echt niet zonder vlees, ga dan vaker voor kip. Kip is wit vlees en geen rood vlees.

Ook veel binnen zitten heeft een slechte invloed op een vergrote prostaat. Je loopt dan een vitamine D3-tekort op. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine D3 essentieel is om je prostaat tegen prostaatkanker te beschermen (bron). Ga dus vaker naar buiten en pak wat vitamine D3 mee.

Daarnaast is weinig beweging funest voor een vergrote prostaat. Het zorgt namelijk voor een slechte doorbloeding in je bekkenbodem. Maak dus vaker een wandeling. Doe dit samen met iemand. Zo voelt het wandelen aan als een gezellige activiteit, in plaats van een verplichting. Gebruik ook een stappenteller tijdens het wandelen.

Tot slot kan veel fietsen ook een slechte invloed hebben op een vergrote prostaat. Je zou dit niet gauw verwachten, aangezien men altijd zegt dat fietsen goed voor je is. Als je kampt met een vergrote prostaat, is fietsen echter niet zo’n gezonde activiteit. Je geslachtsdeel komt namelijk flink onder druk te staan, wat niet goed is voor je prostaat.

“Om de klachten van een vergrote prostaat en je erectieproblemen te verlichten, zal je het er voor over moeten hebben om bepaalde gewoontes te verbannen uit je leven.”

Welke (natuurlijke) medicijnen kan je het beste slikken bij een vergrote prostaat?

Eerder in dit artikel gaf ik als tip om (natuurlijke) medicijnen te slikken om de symptomen van een vergrote prostaat te verminderen. Ik gaf hierbij het natuurlijke medicijn ProstaforceMed als voorbeeld. Wat is dit nu precies voor medicijn? Ik zal hieronder wat meer uitleg geven.

ProstaforceMed is een 100% natuurlijk geneesmiddel dat plasproblemen bij een vergrote prostaat helpt te verminderen. Zo helpt het bij een zwakke urinestraal, nachtelijk plassen, nadruppelen, moeilijk en onvolledig plassen en vaak plassen. Het medicijn pakt dus veel symptomen aan, waardoor ook erectieproblemen verminderen.

Alfred Vogel ontdekte de zaagpalm tijdens zijn studiereis door Amerika in de jaren vijftig. Hij kwam erachter dat de oorspronkelijke bewoners de zaagpalm al honderden jaren gebruikten om de prostaat in een gezonde conditie te houden. Er zijn meerdere hulpstoffen te vinden in het medicijn, waaronder:

  • zwarte ijzeroxide
  • gele ijzeroxide
  • rode ijzeroxide
  • gelatine
  • sorbitol
  • glycerol
  • water

Je dient één capsule van 320 mg extract van de zaagbladpalmvrucht per dag te slikken. Dit doe je met water tijdens de maaltijd. Mochten de plasklachten verergeren of mocht er binnen acht weken geen sprake zijn van verbetering van de plasklachten, neem dan contact op met je huisarts en bespreek dit.

Het blijft überhaupt belangrijk om altijd eerst met je huisarts te overleggen wat voor medicijn je het beste kunt slikken met betrekking tot een vergrote prostaat en erectieproblemen. Je huisarts kan dan rekening houden met medicijnen, die bijwerkingen veroorzaken met betrekking tot je erectieproblemen.

Ook is het goed om op internet ervaringen te lezen van mensen die bepaalde medicijnen hebben gebruikt voor een vergrote prostaat en erectieproblemen. Nu reageert iedereen anders op medicijnen, maar als over een bepaald medicijn overwegend positief gepraat wordt, dan kan je beter voor jezelf besluiten of het wellicht ook wat voor jou is.

Praat met iemand over je vergrote prostaat en erectieproblemen

Het hebben van lichamelijke aandoeningen, zoals een vergrote prostaat en erectieproblemen, kan heel veel schaamte met zich meebrengen. Hierdoor krijg je al snel de neiging om de ongemakken die je ervaart maar voor jezelf te houden. Toch is het beter om er open over te zijn, zodat je er op mentaal gebied niet aan onderdoor gaat.

Schaam je dus niet om je verhaal te doen bij je huisarts, aangezien die dagelijks zat verhalen aanhoort van cliënten. Naast het doen van veel zelfonderzoek is het natuurlijk ook fijn echt medisch advies te ontvangen van je huisarts. Maak daar dus zeker gebruik van. Mocht je de huisarts nog een stap te ver vinden, dan kan je eerst met iemand uit je omgeving praten.

Wat ook kan helpen is om forums op te zoeken op internet, waarop mensen met dezelfde lichamelijke aandoeningen kampen. Je hebt dan lotgenoten, met wie je anoniem kunt praten. Je zal hierdoor merken dat je zeker niet de enige bent die rondloopt met deze aandoeningen. Hierdoor neem je meteen een stukje eenzaamheid weg bij jezelf.

Ervaringen lezen op internet kan ook al veel helpen om je lichamelijke aandoeningen een plek te geven. Door positieve, maar ook negatieve ervaringen te lezen, krijg je een realistisch beeld van het hebben van een vergrote prostaat en erectieproblemen. Ook kan je meteen lezen wat anderen al hebben gedaan tegen hun klachten.

Waar je ook voor kiest: het is belangrijk om het taboe om over lichamelijke en/of seksuele aandoeningen te praten, te doorbreken. Je zal merken dat als je je problemen bijvoorbeeld niet met je partner bespreekt, je een afstand creëert tussen jullie twee. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt. Vertrouw er dus op dat je partner begripvol reageert en jou wil helpen.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *