De Anticonceptiepil

De anticonceptiepil - Vrijen doe je zo!

De meeste meisjes en vrouwen gebruiken de anticonceptiepil. Sommige om de menstruatie regelmatiger en minder pijnlijk te laten, maar de meesten gebruiken de pil natuurlijk om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Wat is de anticonceptiepil?

De pil is een systeem van pilletjes die je als vrouw gedurende een bepaalde periode van de cyclus slikt om zwangerschap te voorkomen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Bescherming

De anticonceptiepil beschermt je alléén tegen ongewenst zwangerschap, en niet tegen een Seksueel Overdraagbare Aandoening (SOA)

De werking

Als je de pil op de juiste manier inneemt, zal deze een bepaalde hoeveelheid hormonen aan je lichaam afgeven. Deze hormonen zorgen voor de bescherming tegen zwangerschap.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Het gebruik

Iedere dag, bij voorkeur op hetzelfde tijdstip, slik je één pilletje gedurende 3 weken. Na deze drie weken stop je voor één week. Dit noemen we de stop-week waarin je ongesteld wordt. Je bent tijdens diezelfde stop-week nog steeds beschermd tegen zwangerschap, ondanks dat je geen pilletjes slikt. Om het voor jou gemakkelijker te maken, wordt de pil altijd geleverd in een handige doordrukstrip met aanduiding van de weekdagen. Op deze manier hoef je jezelf nooit af te vragen of je de pil vandaag wel geslikt hebt.

Er bestaan ook pillen die je tijdens de volledige cyclus gewoon door moet slikken. Deze worden meestal toegepast als je veel last hebt van de hormonen in de normale pil.

Verkrijgbaarheid

Om je eerste strip pillen te krijgen, moet je even een afspraak maken met de huisarts. Als in overleg de juiste soort en merk bepaald is, kun je deze daarna vrij bij de apotheek halen, zonder verdere tussenkomst van de huisarts.

Anticonceptiepil hormonen

Er zijn heel veel soorten anticonceptiepillen, maar de meeste zijn combinatiepillen. Deze bevatten zowel het hormoon oestrogeen als het hormoon progesteron. Ook bestaan er oestrogeen-vrije pillen, voor speciale situaties. Om de juiste soort te kiezen, moet je even een afspraak met de huisarts maken.

Menstruatie

Met het gebruik van de pil ben je in staat om je menstruatie uit te stellen. Erg handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat! In dat geval ga je in de stop-week direct door met de volgende strip. De menstruatie zal hierdoor worden uitgesteld.

Voor- en nadelen op een rijtje

De voordelen van de anticonceptiepil

  • Je weet precies wanneer je ongesteld wordt.
  • Je hebt minder pijn tijdens de menstruatie.
  • In sommige gevallen heb je ook minder last van puistjes.
  • De anticonceptiepil is nagenoeg volledig betrouwbaar.

De nadelen van de anticonceptiepil

  • Er kunnen bijwerkingen zijn zoals spanning in je borsten en hoofdpijn.
  • De pil biedt geen bescherming tegen een Seksueel Overdraagbare Anndoening (SOA).
  • Je kunt de pil vergeten in te nemen
  • Onbetrouwbaar na overgeven en/of diarree

De pil vergeten?

Een goede tip is om de strip naast je tandenborstel te bewaren, zodat je hem niet kunt vergeten als je uit bed stapt. Maar ondanks dit, kan het gebeuren dat je de pil vergeet te slikken, bijvoorbeeld tijdens de vakantie. In ieder geval geen paniek, want er is nog wat aan te doen, afhankelijk van de week waarin je zit. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel het artikel Pil vergeten, wat kun je doen?

Bijzonderheden

Er zijn heel veel soorten en merken anticonceptiepillen, dat je goed met je huisarts moet overleggen welke het best voor jouw situatie is. Je bent sowieso afhankelijk van je huisarts, want je kunt de anticonceptiepil alléén maar op recept krijgen.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *