6 Tips Om Je Penis/Eikel Minder Gevoelig Te Maken

Als je dit artikel hebt aangeklikt, dan herken je waarschijnlijk de volgende situatie wel: je ligt met je partner in bed, en jullie zijn bezig met voorspel. Je raakt meer en meer opgewonden, en op een bepaald moment komt het tot seks. Zodra je penis goed en wel in je partner zit, zijn de sensaties echter meteen zo heftig dat je na enkele seconden of minuten alweer klaarkomt, en dan is het uit met de pret.

Veel mannen die te vroeg klaarkomen doen dit doordat ze een te gevoelige penis hebben (bron). Omdat zij seks veel heftiger ervaren dan andere mannen, komen ze logischerwijs ook sneller klaar. Gelukkig is het mogelijk om je penis wat minder gevoelig te maken, en het op die manier langer vol te houden in bed. Ook als je penis zo gevoelig is dat seks helemaal niet prettig is, zul je iets hebben aan de onderstaande informatie. Ik zal je leren hoe je dit doet aan de hand van de volgende tips:

  • Gebruik verdovende condooms
  • Gebruik een verdovende crème
  • Gebruik een verdovende spray
  • Slik SSRI’s
  • Kijk of er medische oorzaken zijn die je kunt laten behandelen
  • Masturbeer voor de seks

Tip 1: Gebruik verdovende condooms

Als je penis te gevoelig is om op een normale manier seks te kunnen hebben, dan ligt het natuurlijk voor de hand om je penis een beetje te verdoven. Als je minder voelt, dan zal het immers ook langer duren tot je een orgasme krijgt, omdat het allemaal wat minder overweldigend is. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de makkelijkste manier is wel met een verdovende condoom.

Er zijn tegenwoordig verschillende condooms op de markt die stofjes bevatten (meestal de stof benzocaïne) die je penis minder gevoelig maken. De bekendste daarvan is waarschijnlijk wel de Durex Performa-condoom, maar ook een heleboel minder bekende (en minder dure) merken verkopen een vergelijkbare condoom. De effectiviteit van condooms met benzocaïne is wetenschappelijk bewezen (bron), en veel mannen zweren er dan ook bij.

Bij het gebruik van dergelijke condooms moet je er wel op letten dat je ze op de juiste manier gebruikt. Als je het condoom verkeerdom omdoet, dan zullen de verdovende middelen immers niet aan de binnenkant, maar aan de buitenkant van het condoom zitten ;). Op die manier merk jij natuurlijk geen enkel effect van het condoom.

Niet alleen dat, maar je maakt de seks op die manier ook actief slechter voor je partner. Als de verdovende middelen aan de buitenkant van het condoom zitten, dan komen deze in je partner terecht, waardoor je hem of haar minder gevoelig maakt. Jij komt dus nog steeds te snel klaar, en je partner voelt niks meer van de seks.

“Je kan het nog zo lang volhouden in bed, maar als je partner er niks meer van voelt, heeft hij of zij daar vrij weinig aan.”

Dat laatste doet natuurlijk niks af aan de effectiviteit van de condooms, maar het geeft wel aan dat het heel belangrijk is dat je het condoom op de juiste manier gebruikt. Als je hier goed op let, dan zul je waarschijnlijk heel veel profijt hebben van verdovende condooms.

Tip 2: Gebruik een verdovende crème

Ik heb het zojuist gehad over condooms die verdovende middelen bevatten, meestal de stof benzocaïne, en benoemd dat van die laatste stof wetenschappelijk is bewezen dat deze je penis aanzienlijk minder gevoelig maakt. Voor veel mannen zijn deze condooms dan ook dé uitkomst voor hun problemen. Dit geldt echter niet voor iedereen.

Er zijn namelijk genoeg mannen die geen condooms kunnen of willen gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een latexallergie hebt – je krijgt dan uitslag van condooms of raakt zelfs in shock. Het kan ook zijn dat je groot- of kleingeschapen bent, waardoor normale condooms niet goed passen. Tot slot vinden veel mannen condooms gewoon niet lekker zitten, en gebruiken ze condooms daarom liever niet als er ook alternatieven zijn.

“Als je penis enorm gevoelig is, dan snap ik best dat je het niet fijn vindt als er een strak, latex ballonnetje omheen zit.

Gelukkig zijn er meer manieren om met verdovende middelen je penis minder gevoelig te maken. Eén van die manieren is via verdovende crèmes. Dit zijn crèmes die, net als verdovende condooms, benzocaïne of andere verdovende middelen bevatten. Je smeert deze crèmes op je penis om deze te verdoven, waardoor van een condoom geen sprake meer hoeft te zijn.

Het gevaar is bij verdovende crèmes wel dat ze ook je partner ongevoelig kunnen maken. Zeker als de crème niet volledig intrekt bestaat het gevaar dat de verdovende middelen ook de vagina (of anus) van je partner ongevoelig maken, waardoor er voor hem of haar natuurlijk niet zoveel meer aan is.

Dit kun je natuurlijk deels voorkomen door de crème niet te dik aan te brengen en het goed in te laten trekken. Toch zal ook jouw partner altijd een beetje beïnvloed worden door de crème. Geen ideale oplossing dus.

Tip 3: Gebruik een verdovende spray

Ik heb nu twee manieren besproken waarop je verdovende middelen kunt aanbrengen op je penis, een crème of een condoom, en deze twee manieren hadden allebei zo hun voor- en nadelen. Misschien vind je geen van beiden een ideale optie, en in dat geval is er gelukkig nog een derde optie als het gaat om middelen die je penis verdoven: de verdovende spray.

Je kan nu waarschijnlijk zelf al wel invullen wat dat is: een spray die verdovende middelen bevat – wederom meestal de stof benzocaïne. Deze spray dien je op je penis te spuiten, waarna deze minder gevoelig wordt en je het langer vol zult kunnen houden in bed.

“Tegenwoordig bestaat er voor alles wel een spraytje of zalfje, dus waarom zou dat voor een gevoelige penis anders zijn?”

Een voordeel van spray ten opzichte van crème is dat deze beter intrekt in de huid van de penis. Hierdoor is er een minder grote kans dat je ook je partner verdooft, want zodra de spray volledig in de huid van je penis is getrokken, zul je bijna geen verdovende middelen meer kunnen overdragen aan je partner.

Tip 4: Slik SSRI’s

Tot nu toe heb ik het alleen nog maar gehad over oplossingen die je direct op de penis aanbrengt. Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende manier om het probleem op te lossen, maar het is zeker niet de enige. Als je liever niet teveel rotzooi op je penis smeert, kun je ook overwegen of het slikken van SSRI’s misschien iets voor jou is.

SSRI is een afkorting voor ‘selective serotonin reuptake inhibitors’. Kort gezegd is serotonine een soort “gelukshormoon” dat er onder omstandigheden voor zorgt dat jij je fijn voelt. Het heeft ook een groot effect op opwinding en de gevoeligheid van je penis tijdens seks, en het speelt een rol bij de vraag of je op een bepaald moment klaarkomt of niet.

SSRI’s blokkeren het effect van serotonine op seks en klaarkomen enigszins. Dit kan het effect hebben dat je een minder gevoelige penis hebt tijdens de seks, en dat je dus minder snel klaarkomt. Dit zijn voor de meeste mannen met een overgevoelige penis precies de effecten die ze graag willen zien, en dus kunnen SSRI’s voor hen een uitkomst bieden.

Er is echter één probleem (en nadeel): SSRI’s zijn eigenlijk antidepressiva, en ze worden in beginsel dan ook niet voorgeschreven voor seksuele problemen. Er zijn echter artsen die het middelen ook om deze reden voorschrijven, en je hier dus wel een receptje voor willen meegeven. Dit zal echter afhangen van jouw arts, dus je moet maar net geluk hebben.

Bovendien kun je je ook wel voorstellen dat er flinke bijwerkingen aan het gebruik van antidepressiva kunnen zitten. In het geval van SSRI’s kun je op de lange termijn bijvoorbeeld een erectiestoornis ontwikkelen. Dat is natuurlijk niet zo gek: je penis kan natuurlijk ook simpelweg té ongevoelig raken om er nog iets mee te kunnen op seksueel gebied.

“Met SSRI’s ruil je soms het ene seksuele probleem in voor een ander seksueel probleem.”

Ik raad je daarom aan om niet te makkelijk SSRI’s te gaan gebruiken tegen je erectieprobleem. Er zijn genoeg mínder ingrijpende opties die je eerst eens kunt proberen, en pas als deze allemaal niet werken, raad ik je aan om een goed gesprek met een arts te voeren over het eventuele gebruik van SSRI’s.

Tip 5: Kijk of er medische redenen zijn die je kunt behandelen

Waar ik het in dit artikel nog niet over heb gehad, zijn de achterliggende redenen van een overgevoelige penis. Meestal komt overgevoeligheid van de penis niet ineens uit de lucht vallen, maar is er een directe, medische oorzaak voor dit probleem. Door dit probleem te behandelen, kun je vaak ook meteen van je overgevoelige penis afkomen.

Het kan bijvoorbeeld komen door fimosis. Dit is een aandoening waarbij je een te strakke voorhuid hebt. Doordat je voorhuid zo nauw om je eikel heen zit, kan deze erg heftig gestimuleerd worden tijdens de seks, waardoor er dus sprake is van overgevoeligheid. Hierdoor kan fimosis leiden tot vroegtijdig klaarkomen (bron). Ook kan er sprake zijn van pijn tijdens de seks.

Fimosis kan in vrijwel alle gevallen worden opgelost met een (gedeeltelijke) besnijdenis of een crème. Dit klinkt misschien heel heftig, maar een klein stukje voorhuid kun je waarschijnlijk missen als kiespijn wanneer het ervoor zorgt dat je niet normaal seks kunt hebben. Het enige echt grote nadeel van besnijdenis is dat je eikel er minder gevoelig van kan worden (bron), iets waar jij waarschijnlijk niet zo’n probleem mee zal hebben.

“Zo’n 80% van alle Amerikaanse mannen is besneden, dus zo eng is het niet.”

Overgevoeligheid van de penis kan ook het gevolg zijn van een urineweginfectie. Meestal zal het dan gaan om pijn, en niet zozeer om een overgevoeligheid voor seksuele prikkels. Een urineweginfectie is tijdelijk, en makkelijk op te lossen met behulp van antibiotica. Dit is dus niets om je zorgen over te maken.

Een laatste medische reden die ik nog wil bespreken, is trauma aan de penis. Het kan natuurlijk zo zijn dat je in het verleden trauma (verwondingen) aan je penis hebt opgelopen, en dit kan een groot effect hebben op de gevoeligheid van je penis. Of en hoe dit zo is, zal enorm afhangen van het specifieke geval, dus dit zul je met een dokter moeten bespreken.

Het is natuurlijk niet fijn als jij één van deze medische problemen hebt, maar van de zonnige kant bekeken weet je dan wél precies waar het door komt, en wat je dus moet aanpakken om voorgoed af te zijn van jouw overgevoeligheid. Uiteindelijk zul je alleen maar blij zijn dat je twee vliegen in één klap hebt kunnen slaan.

Tip 6: Masturbeer voor de seks

Vergeleken met de vorige tips lijkt deze tip misschien wel héél simpel, maar ik wilde het toch even benoemd hebben, omdat het wel gewoon wérkt. Als jij een overgevoelige penis hebt, en al weet dat je op een bepaald moment waarschijnlijk seks zult hebben, dan kan het enorm helpen om van tevoren te masturberen.

Als je kort voor het hebben van seks al eens bent klaargekomen, zal je lichaam minder heftig reageren tijdens de seks. Dit zorgt ervoor dat je minder opgewonden bent, je penis waarschijnlijk minder gevoelig is, en je minder snel zal klaarkomen. Voor sommigen zal dit vooral vervelend zijn, omdat dit de seks minder spannend maakt, maar als jouw penis te gevoelig is, is dit juist precies wat je wilt.

Uiteraard is dit wel een stuk minder effectief dan de manieren die ik hiervoor heb beschreven, maar het is ook een stuk minder ingrijpend. Bovendien zul je misschien ook wel eens spontaan met iemand mee naar huis willen, en zul je dus niet altijd een speciale condoom of zalf bij de hand hebben. Dit kan dan een goede oplossing zijn om toch nog iets van de situatie te maken.

Unieke Aanpak om Vanavond al 30 Minuten Langer uit te Houden

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om te snel klaarkomen (vroegtijdige ejaculatie) compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *