Op Z’n Hondjes: 9 Heerlijke Doggystyle Variaties + 5 Tips

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat doggystyle, ook wel “op z’n hondjes” genoemd, een van de populairste standjes in Nederland is. Als er dan zoveel mensen zijn die dit standje zo kunnen waarderen, is het misschien weleens tijd dat we er met z’n allen wat meer variatie in zouden brengen.

Zelfs het meest opwindende standje kan na verloop van tijd saai worden, en dit geldt ook voor doggystyle. Gelukkig zijn er genoeg variaties te bedenken om het allemaal spannend te houden. In dit artikel zal ik er daar enkele van langsgaan, en zal ik ook nog een aantal tips geven om je doggystyle-ervaring te sterk verbeteren.

Doggystyle variatie 1: Met gesloten benen

Deze variatie verschilt praktisch gezien slechts een klein beetje van de standaard doggystyle-positie, maar gevoelsmatig is dit verschil een stuk groter.doggystyle1 Ga om te beginnen in de standaard doggystyle-positie staan, maar laat de ontvangende partij (in de meeste gevallen de vrouw) haar benen dichtbij elkaar houden. De gevende partij (meestal de man) opent zijn benen juist wijd, om de benen van de ontvangende partij heen.

Zorg er verder voor dat de ontvangende persoon haar rug in een boogje heeft, en leunt op haar handen (dus niet op haar ellebogen). Om haar te helpen deze houding vast te houden, kan hij haar bij het haar vastpakken en er af en toe voorzichtig aan trekken (of wat minder voorzichtig, als ze daar opgewonden van raakt). Als je liever niet aan haren trekt, kan je haar ook vastpakken bij haar middel.

Wat deze variatie zo bijzonder maakt, is dat het de vrouw iets meer controle geeft.

“Op z’n hondjes” wordt toch vaak gezien als een standje waarbij de vrouw wat passiever is, maar op deze manier kun je daar dus iets aan doen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Doggystyle variatie 2: Rechtop zittend

doggystyle2Ga net zoals bij normale doggystyle op je knieën achter elkaar zitten, maar laat de vrouw ook rechtop zitten. Als je dit doet naast een muur, een kast of de zijkant van het bed, heeft de vrouw iets om op te leunen of zich aan vast te houden. Zo zal ze makkelijker in balans kunnen blijven.

Een voordeel van deze positie is dat de man zijn handen makkelijker kan gebruiken om de borsten van de vrouw vast te pakken. Ook kan hij haar makkelijk in haar nek of op haar mond zoenen, of zijn hand gebruiken om de clitoris van de vrouw te stimuleren. Daarbij zorgt de hoek van waaruit de man in deze houding penetreert ervoor dat de G-spot meer wordt gestimuleerd door de penis.

Doggystyle variatie 3: Staande man

doggystyle3Laat de vrouw op het bed zitten, in een gewone doggystyle-positie. Haar knieën zouden net op het bed moeten zitten, waardoor haar onderbenen van het bed af “hangen”. Vervolgens gaat de man erachter staan, en penetreert hij vanaf een staande positie. Hiervoor heb je natuurlijk wel een bed (of ander meubel) nodig dat precies hoog genoeg is.

Dit is een positie waarin de man de meest actieve rol heeft.

Vanuit een staande positie kan hij beter bepalen hoeveel kracht hij zet en kan hij makkelijker snel heen en weer bewegen. Deze positie is dus heel geschikt als je op zoek bent naar een “ruwere” variant van doggystyle.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Doggystyle variatie 4: Staande vrouw

doggystyle4Als je de vorige variatie hebt gezien, spreekt het natuurlijk wel enigszins voor zich wat deze positie inhoudt. De man gaat met zijn knieën op het bed zitten, en de vrouw gaat voor hem staan, naast het bed. Zij buigt voorover, en de man penetreert haar van achteren.

Hoewel de vrouw normaal bij doggystyle haar rug een beetje krom moet houden, kan ze haar rug in deze positie het best zo recht mogelijk houden, zodat hij parallel loopt aan de grond.

Wees als man wel voorzichtig, zodat de vrouw haar balans kan behouden. Wat je in deze positie het best kan doen, is de vrouw het tempo laten bepalen, dan weet je zeker dat ze niet ineens voorovervalt. Je kan als vrouw ook een stoel of een ander soort steun gebruiken om jezelf overeind te houden.

Variatie 5: Schuin van boven

doggystyle5Laat de vrouw in gewone doggystyle-positie zitten, maar dan met haar hoofd iets naar beneden, zodat haar rug een soort helling vormt. Ga als man achter haar staan, positioneer jezelf achter haar, en ga schuin van boven naar binnen.

Zorg er als man voor dat je in balans bent; het zou toch jammer zijn als je halverwege ineens bovenop de vrouw viel. Je kan de vrouw eventueel vastpakken om wat meer balans te houden, of steun zoeken bij een muur.

In deze positie kun je vrij diep penetreren.

Begin daarom als man niet meteen met te hard stoten, maar bouw het rustig op.

Doggystyle variatie 6: Op haar buik

Dit is het favoriete standje van veel vrouwen. De vrouw gaat op haar buik liggen, met haar billen net over de rand van het bed. De man gaat achter haar staan, tussen haar benen, en penetreert haar terwijl hij voorover leunt. Hij kan ook op zijn knieën op bed zitten en ‘bovenop’ haar liggen.

doggystyle6

Dit is een goede positie voor als je de seks wat intiemer wil maken, en ook kan je er dieper door penetreren. Bovendien is het voor de vrouw een heel ontspannen standje.

Doggystyle variatie 7: Rechtop staand

De naam van deze variatie spreekt redelijk voor zich. doggystyle7Je gaat als vrouw voor de man staan, terwijl de man ook staat, en hebt in die houding seks. Deze houding heeft dezelfde voordelen als de rechtop zittende variant; de man kan makkelijker bij haar nek, mond en borsten, en hij kan via deze hoek makkelijker met de penis haar G-spot stimuleren, waardoor zij sneller klaar zal kunnen komen.

Vanuit deze positie kan de man ook de heupen van de vrouw vastgrijpen, om haar vervolgens met elke stoot dichter naar zich toe te trekken. Dit zorgt voor een krachtige, diepe penetratie.

Doggystyle variatie 8: De holbewoner

doggystyle8Doggystyle is al een redelijk dierlijke positie, dus waarom zou je je dierlijke instincten niet nog wat meer aanspreken? Ga als man achter de vrouw staan. Zij staat ook, maar wel voorovergebogen. Vervolgens ga je van achteren naar binnen. Om te zorgen dat ze niet omvalt, pak je haar stevig bij haar haar vast en trek je daar stevig aan.

Dit is natuurlijk een positie waarbij de man zeer dominant is.

Niet iedere vrouw zal dit prettig vinden, maar voor een heleboel mensen kan het tijdens de seks heel opwindend zijn om te domineren of gedomineerd te worden.

Bijkomend voordeel is dat de man vanuit een hoek penetreert die ervoor zorgt dat niet alleen de vagina wordt gestimuleerd, maar ook het punt waar de zenuwen van de vagina overgaan in de zeer gevoelige zenuwen van de anus. Hierdoor wordt de vrouw extra gestimuleerd.

Doggystyle variatie 9: De kikker

De kikker als variant op doggystyle? doggystyle9Nu komen er wel heel veel dieren bij kijken! Maar los van de ietwat verwarrende termen, is de kikker zeker een variant die de moeite waard is om te proberen. Deze positie stond al opgeschreven in de Kama Sutra, een Indiaas boek uit de tweede eeuw na Christus, en het wordt nog steeds gebruikt.

Wat houdt deze variatie precies is? De vrouw gaat op haar handen en voeten staan (dus niet op haar knieën), met haar billen iets naar beneden. Je zal zien dat deze houding erg doet denken aan de houding van een kikker, en dat is dan ook, niet heel verrassend, hoe deze variant aan zijn naam komt.

Vervolgens gaat de man achter haar zitten, en gaat hij schuin van onderen naar binnen. De vrouw staat stabieler dan de man, dus is zij degene die het ritme en de diepte van de penetratie bepaalt. Als je een positie zoekt waarbij de vrouw een wat meer actieve rol heeft, is dit dus ideaal.

5 extra tips voor spannende doggystyle seks

Nu ken je dus een aantal spannende, nieuwe variaties op het welbekende standje doggystyle. Er zijn echter nog meer dingen die je moet weten als je optimaal wil genieten van dit standje, ook als je alleen aan “normale” doggystyle doet. Hier volgen daarom een aantal tips om het maximale te halen uit een vrijpartij op z’n hondjes.

Tip 1: Let op je rug

Je zou denken dat het niet heel belangrijk is voor dit standje hoe de vrouw haar rug houdt. De vrouw moet toch gewoon zelf bepalen hoe ze graag wil zitten? Zolang de man maar gewoon makkelijk naar binnen kan, zou er niets aan de hand moeten zijn, toch?

doggystyle10

Dit is helaas niet hoe het werkt. Als je als vrouw je rug verkeerd houdt, kun je daar vervelende rugklachten van krijgen. Het is belangrijk dat je tijdens doggystyle je rug krom houdt, waarbij de kromming naar beneden toe loopt. Je rug moet als het ware de vorm hebben van een dal, en niet de vorm van een berg of een platte vlakte.

Naast dat dit rugklachten voorkomt, is het ook een meer comfortabele positie voor de vrouw. Als je je rug verkeerd of niet gekromd houdt, zal dit vermoeiender zijn als de seks langer duurt.

Tip 2: Hou het persoonlijk

Doggystyle heeft de reputatie een wat onpersoonlijk standje te zijn, en ergens zit daar wel wat in. Je kijkt immers ofwel tegen iemand rug aan, of je ziet de andere persoon helemaal niet.

Doe er daarom zo veel mogelijk aan om het toch een beetje persoonlijk te maken.

Speel als man bijvoorbeeld met het haar van de vrouw, of kijk als vrouw af en toe even achterom zodat je de man kan aankijken. Dit maakt het allemaal net iets intiemer, en de meeste mensen zullen dat fijn vinden. Wat je ook kan doen, is een spiegel voor jullie neerzetten, zodat jullie elkaar continu kunnen aankijken.

Tip 3: Stimuleer haar/jezelf met je handen

Het mooie aan doggystyle is dat zowel de vrouw als de man heel goed bij de clitoris van de vrouw kunnen. Het zou dan ook zonde zijn om hier geen gebruik van te maken. Wees dus niet bang de hand aan jezelf te slaan, of als man de vrouw af en toe wat extra te stimuleren.

Tip 4: Wees niet bang om geluid te maken

doggystyle11Volgens verschillende enquêtes voelen vrouwen zich tijdens seks vaak bezwaard om heel veel geluid te maken, omdat ze dit gênant zouden vinden. Heel veel vrouwen hebben hier echter geen last van tijdens doggystyle. Dit komt waarschijnlijk doordat je je partner niet hoeft aan te kijken, waardoor vrouwen zich minder schamen.

Wees als vrouw dus niet bang om geluid te maken. Kreun, zeg ondeugende dingen, slaak desnoods af en toe een gil. Dit kan voor jou als vrouw heel opwindend zijn, maar ook de man raakt hierdoor waarschijnlijk zeer opgewonden door.

Tip 5: Overweeg de achteringang te openen

Als je als man achter de billen van een vrouw seks staat te hebben, zal de gedachte vast weleens door je hoofd zijn geschoten. Wat nou als ik ietsje hoger mik? Dit moet je natuurlijk nooit zonder overleg doen, maar wees ook niet bang om de mogelijkheid van anale seks met je partner te bespreken.

Wie weet staat zij er wel voor open om het eens te proberen.

Hoewel anale seks vaak als een fantasie van mannen wordt gezien, zijn er ook veel vrouwen die hierover nadenken, evenals vrouwen die er erg van genieten. Je hoeft er dus als man niet van uit te gaan dat de vrouw het raar zou vinden als je dit voorstelt: misschien was dit wel een lang gekoesterde fantasie van haar, en is ze heel blij dat je het vraagt.

Let hierbij wel op dat je van condoom moet wisselen als je van de anus weer terug gaat naar de vagina. Doe je dit niet, dan loop je een vrij groot risico op infecties. Gebruik ook veel glijmiddel, en bouw penetratie in de anus langzaam op met bijvoorbeeld je vinger.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen je seksleven net een stukje spannender te maken. Je bent erachter gekomen dat je met doggystyle een heleboel kanten op kan, en dat je er eindeloos in kan variëren. Want als er één ding belangrijk is aan seks, dan is het toch wel dat het leuk blijft.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *