Laag Libido? 6 Gouden Tips voor Snel een Hoger Libido

Seks is een eerste levensbehoefte, en is voor de meeste mensen essentieel om normaal te kunnen functioneren. Het is belangrijk om de natuurlijke drang om seks te hebben ergens kwijt te kunnen, en bovendien kan seks een manier zijn om intimiteit met andere mensen te beleven, iets wat op zichzelf al een belangrijke levensbehoefte voor de mens is.

Maar wat nou als jij een probleem hebt waardoor je geen of maar heel weinig seks kan hebben? In zo’n geval kan dit tot tal van klachten leiden, van simpele frustratie tot heftige depressie. Op het internet zijn er over allerlei seksuele problemen pagina’s vol geschreven, maar er is één probleem waar je maar relatief weinig over leest: een laag libido.

Wat is er mis met mijn libido?

libido1Je libido, oftewel je “zin” in seks, kan in sommige gevallen veel lager zijn dan je graag zou willen. Een laag libido betekent dan ook niet dat je geen seks wil hebben of een afkeer hebt van seks, maar alleen dat je er lichamelijk gezien geen zin voor kan maken. Hierdoor kan het onmogelijk worden om nog genoeg seks te hebben om jou te bevredigen.

Je moet het zien alsof je altijd honger hebt, maar meestal te misselijk bent om te eten; je wil wel, maar je lichaam wil niet.

Gelukkig zijn er veel manieren waarmee je een laag libido op kan lossen. In dit artikel zal ik proberen om jou te helpen je zin in seks weer terug te vinden, zodat jij weer kan gaan werken aan een gezond en bevredigend seksleven. Ik zal ingaan op de volgende gouden tips:

 • Heb vaker seks
 • Eet gezonder
 • Eet speciale etenswaren die je libido verhogen
 • Werk aan je relatie
 • Ga meer sporten
 • Verminder stress

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Tip 1: Heb vaker seks

Deze tip klinkt misschien als vreemd advies, of zelfs als een flauwe grap. Toch is het zeker niet zo bedoeld. Onderzoek heeft uitgewezen dat je meer zin krijgt in seks als je vaker seks hebt. Door je soms over je lage libido te proberen heen te zetten, en alsnog seks te hebben, zul je zien dat je er later ook weer vaker echt zin in hebt.

Als je iets lekkers eet, dan wil je er vervolgens toch ook meer van hebben?

libido2

Dit werkt niet alleen zo bij seks met een ander persoon. Masturbatie kan je hier ook bij helpen. Door vaker jezelf te bevredigen, kun je hetzelfde effect bereiken, aangezien er voor je lichaam maar weinig verschil zit tussen masturbatie en seks met een ander.

Hoewel het misschien niet bijzonder handig is dat je seks moet hebben om weer zin te krijgen in seks, is dit wel degelijk hoe het in de praktijk werkt.

Tip 2: Eet gezonder

Ook dit klinkt wellicht als iets dat helemaal niets met seks te maken heeft, maar niets is minder waar. Je voedingspatroon is van grote invloed op je gezondheid, en dus ook op je seksuele gezondheid. Een laag libido kan simpelweg een gevolg zijn van een verkeerd, ongezond eetpatroon en de ongezonde effecten die dit met zich meebrengt.

libido8Als je te veel vetten, suikers en zouten binnenkrijgt, kan dit er op meerdere manieren voor zorgen dat je libido lager wordt. Je lichaam is dan namelijk lang bezig met het verteren van al deze overbodige voedingsstoffen, waardoor het vermoeid raakt. Vermoeidheid is op zijn beurt dan weer vaak een oorzaak van een te laag libido.

Ongezond eten is voor je seksleven wat roken is voor je longen.

Ook je bloedsomloop wordt aanzienlijk slechter als je ongezond eet. Dit kan voor tal van seksuele problemen zorgen, waarvan erectieproblemen de bekendste zijn, maar een laag libido komt ook vaak genoeg voor. Een slecht doorbloed lichaam zal moeite hebben met het verbranden van energie, en zal daarom niet zo snel zin hebben in een fysieke activiteit als seks.

Als je wilt dat je libido weer omhoog gaat, is het dus slim om gezonder te gaan eten. Denk hierbij vooral aan veel groente en fruit, en minder vlees, zuivel en zoetigheden. Vis is dan wel weer heel gezond, en daarom een prima vervanger voor het vlees dat je nu wat vaker zal moeten laten staan.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Tip 3: Eet speciale etenswaren die je libido verhogen

Zoals ik in de vorige tip al heb uitgelegd, is voeding erg belangrijk bij het in stand houden van je libido. Een ongezond voedingspatroon kan je zin in seks flink omlaaghalen, dus als je gezonder gaat eten zul je al snel merken dat je libido flink omhoog schiet. Dit is echter niet de enige manier waarop je eten in je voordeel kan laten werken.

Volgens de Amerikaanse dr. Braverman bestaan er namelijk ook specifieke voedingsmiddelen die je libido kunnen verhogen. Deze levensmiddelen bevatten specifieke stoffen die ervoor kunnen zorgen dat jij weer meer zin krijgt in seks. Het gaat hier om de volgende levensmiddelen:

 • Bananen; levert veel energie en bevat essentiële enzymen voor je libido
 • Pinda’s; zorgen om onduidelijke redenen voor een opgewonden gevoel
 • Asperges; stimuleren de productie van essentiële seksuele hormonen
 • Oesters; bevatten veel zink, wat weer de aanmaak van testosteron bevordert, een onmisbaar element voor seks (zeker bij mannen)
 • Vijgen; verhogen het uithoudingsvermogen in bed
 • Alcohol; maakt dat je sneller opgewonden raakt, maar drink er niet te veel van, want dat kan juist weer seksuele problemen veroorzaken

libido4

Door deze voedingsmiddelen eens wat vaker in je dieet op te nemen, kun je ervoor zorgen dat je weer vaker zin hebt in seks. Bovendien kun je je libido hiermee een beetje timen; als je denkt dat je over een uurtje misschien seks gaat hebben, kun je even een glas alcohol drinken en een banaan eten, dan is de kans groter dat je er tegen die tijd ook echt zin in hebt.

Tip 4: Werk aan je relatie

Veel mensen kijken raar op als je ze dit als tip meegeeft om hun lage libido op te lossen, maar het is vaak ook de beste tip die je mensen kan geven. Seksuele problemen worden vaak gezien als iets puur lichamelijks, maar meestal hebben ze een meer psychische oorzaak. Een verlaagd libido is hierop zeker geen uitzondering.

Een van de meest voorkomende oorzaken van een laag libido zijn problemen in je relatie. Je associeert seks met je relatie, en je relatie met problemen, waardoor je niet snel meer zin zal krijgen in seks, want wie raakt er nou opgewonden van problemen? Zolang je deze associatie hebt, zul je het waarschijnlijk moeilijk vinden om je libido op een enigszins normaal peil te houden.

libido5

De meest voor de hand liggende oplossing voor dit probleem, is om te proberen je relatie te verbeteren. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar meestal kan het al helpen om een rustig, openhartig gesprek met je partner te voeren over jullie relatie. Hierin leg je aan elkaar uit wat in jullie optiek de problemen tussen jullie zijn, en ga je samen nadenken over een oplossing.

Relatieproblemen zijn natuurlijk iets heel persoonlijks, maar dat wil niet zeggen dat je geen hulp van buitenaf kan zoeken als jullie je problemen met z’n tweeën niet kunnen oplossen. Relatietherapie heeft al een heleboel koppels geholpen, en het kan voor jullie wellicht ook een uitkomst bieden. Zie het ook vooral niet als iets waarvoor je je hoeft te schamen; iedereen heeft weleens relatieproblemen, maar jij bent degene die je best doet om ze ook echt op te lossen.

Een relatietherapeut inschakelen om je relatie te verbeteren is net zoiets als de brandweer inschakelen om een brandje te blussen; volkomen logisch en niets om je voor te schamen.

Een betere relatie zal je helpen om je libido op te lossen, maar het is daarbovenop natuurlijk op nog veel manieren fijn om geen problemen met je partner te hebben. Het zal je een hoop stress en zorgen schelen, en jullie zullen weer fijner met elkaar om kunnen gaan.

Tip 5: Ga meer sporten

Zoals eerder al uitgelegd, kan een ongezonde levensstijl van grote invloed zijn op je seksleven, en je libido flink verlagen. Soms is het verschil tussen een seksueel gezond persoon en iemand met een veel te laag libido niets meer dan een verschil in voedingspatroon, en voor sport geldt eigenlijk hetzelfde.

libido6Ten eerste zorgt sport ervoor dat je energie krijgt, wat misschien wel de belangrijkste voorwaarde is voor een hoger libido. Een vermoeid persoon zal niet snel behoefte hebben aan seks, dus de energie die je krijgt van een paar uurtjes in de sportschool kan enorm helpen.

Misschien vind je het een gek idee dat je van sport energie krijgt, omdat je er op de korte termijn juist moe van wordt, maar op de lange termijn is dit wel degelijk hoe het werkt.

Ook je bloedsomloop wordt veel beter door te sporten. Dit zorgt voor nóg meer energie, een betere doorbloeding naar de geslachtsorganen, en een betere verspreiding van seksuele hormonen door het lichaam, wat er allemaal samen voor zorgt dat je libido flink omhoog kan schieten na een uurtje hardlopen.

Als laatste zorgt sport er ook nog eens voor dat je extra testosteron aanmaakt. Dit is een hormoon dat vooral bij mannen erg belangrijk is voor zo ongeveer alles op seksueel gebied, waaronder ook het libido. Voor mannen is dit dus nog een extra manier waarop sporten ervoor zorgt dat jij weer vaker zin zal hebben in seks.

Tip 6: Verminder stress

Ook dit zal misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt bij het oplossen van een seksueel probleem, maar toch kan dit van gigantische invloed zijn. Impotentie is, zoals net al uitgelegd, meestal niet een puur fysiek probleem, maar in veel gevallen is er juist een duidelijke link met je psychische gesteldheid. Stress is een van de belangrijkere oorzaken van een lager libido.

Je wordt ook opgewonden door gedachten en gevoelens, dus waarom zouden diezelfde gedachten en gevoelens je dan geen laag libido kunnen geven?

Van deze stress afkomen is natuurlijk een mooi voornemen, maar ik snap uiteraard ook wel dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Je kan jezelf wel voornemen dat je even ontzettend gaat ontspannen, maar zo werkt het meestal niet. Daarom zal ik nog een paar kleine tips geven die je op weg kunnen helpen.

libido7Voor veel mensen die moeite hebben zich te ontspannen, is meditatie een uitkomst. Meditatie houdt kort gezegd in dat je je lichaam ontspant en je hoofd zoveel mogelijk leeg maakt. Je moet vooral niet nadenken over dingen waar je je zorgen over maakt of dingen die je nog moet doen; duw dit soort gedachten juist weg, en probeer aan helemaal niets te denken.

Ook de stress die je hebt vlak voor de seks kan van invloed zijn. Als je denkt dat je straks seks gaat hebben, terwijl je daar nog helemaal geen zin in hebt, kan dat leiden tot gevoelens van stress. Gaat het me wel op tijd lukken? Met die instelling zal je nooit zin krijgen in seks, omdat angst en stress nou eenmaal geen sexy gevoelens zijn.

Hopelijk helpen deze tips je met het omhoog krijgen van je libido. Seksueel onvermogen is nooit leuk, maar gelukkig kunnen de meeste mensen het makkelijk oplossen door een aantal simpele veranderingen door te voeren in hun levensstijl. Het zal niet per se van de ene op de andere dag zijn opgelost, maar de kans is groot dat je op termijn weer gewoon vaak genoeg zin in seks hebt.

Als dit niet het geval is, dan kan het raadzaam zijn om langs een huisarts of een seksuoloog te gaan. In dat geval kan er namelijk een meer ingewikkelde lichamelijke of psychologische oorzaak achter je probleem zitten. Dit wil niet zeggen dat jouw probleem niet meer op te lossen is, maar alleen dat je hier hulp bij nodig zal gaan hebben.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *