Hoe moet je veilig vrijen?

Hoe moet je veilig vrijen? - Vrijen doe je zo!

Veilig vrijen is tegenwoordig een van de meest essentiële aspecten van seks. Dit heeft niets te maken met moralen of andere zaken van die aard. Veilig vrijen is gewoon belangrijk om levend en gezond te blijven. Sinds de uitbraak van HIV en AIDS is het nog veel belangrijker om voorbehoedsmiddelen te gebruiken, zodat je kunt genieten van seks zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je gezondheid.

Er zijn natuurlijk allerlei dingen die bij het hebben van onveilige seks kunnen worden overgedragen. Hiertoe behoren niet alleen HIV, maar ook herpes, hepatitis en andere seksueel overdraagbare aandoeningen. Hoewel veel SOA’s tegenwoordig goed te behandelen zijn, zijn er een aantal dodelijke SOA’s waar geen behandeling voor is. Daarbij is er ook nog de kwestie van ongewilde zwangerschappen.

Hoe moet je veilig vrijen, een paar tips!

De nummer één methode om veilig te vrijen is natuurlijk onthouding. Omdat er echter maar een maar mensen zijn die voor onthouding kiezen, zijn er nog een aantal methodes. Boven aan staat de condoom. Deze wordt over de erecte penis van de man geplaatst om zijn sperma op te vangen als hij klaarkomt. Dit voorkomt dat er lichaamsvloeistoffen worden uitgewisseld die HIV van de geïnfecteerde partner aan de gezonde partner kunnen worden overgedragen. Condooms zijn tevens een goede bescherming tegen andere SOA’s en bieden 98 procent bescherming tegen ongewilde zwangerschappen.

Wanneer je alleen bezorgd bent over ongewilde zwangerschappen, dan zal je plan om veilig te vrijen voornamelijk bestaan uit het gebruik van anticonceptiepillen of alternatieve voorbehoedsmiddelen zoals injecties en diafragma’s. Deze zijn speciaal ontwikkeld om te voorkomen dat je zwanger wordt. Wanneer zwanger raken het enige is waar je je bezorgd om maakt als je seks hebt met andere mensen, dan zal één van deze opties prima volstaan. Aan de andere moet je er rekening mee houden dat ondanks het feit dat jij misschien trouw bent, dat niet altijd betekent dat je partner dat ook is. Hou in gedachten dat als je partner seks heeft met andere mensen, dat betekent dat jij ook seks met hen hebt.

Een andere niet al te betrouwbare methode is de terugtrekkingsmethode. Sommige stellen kunnen hiermee voorkomen dat ze zwanger raken, maar het beschermt niet tegen SOA’s. Deze kunnen namelijk worden overgedragen via penetratie. SOA’s zoals herpes, gonorroe en syfillis kunnen allemaal makkelijk worden overgedragen door seksueel contact, of er nu sperma aan te pas komt of niet. Zelfs HIV kan onder de juiste omstandigheden worden overgedragen.

Dat is ook de reden dat je altijd een condoom zou moeten gebruiken als je veilig wil vrijen. Veel stellen maken gebruik van twee methodes, zoals de anticonceptiepil en condooms, om zowel ongewilde zwangerschappen als SOA’s te voorkomen. Dit is de meest veilige methode als het aankomt op veilig vrijen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Een condoom omdoen, of toch iets anders…

Natuurlijk kan elk stel zelf bepalen wat voor hen de beste manier is om veilig te vrijen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Zoals we al eerder aangaven is niet iedereen monogaam. En dat betekent dat niet iedereen beschermd is tegen onsmakelijke ziekten, zelfs al denken ze dat dit wel het geval is. Welke methode je ook kiest, een condoom is altijd de meest veilige optie.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *