5 Manieren om Snel je Erectieproblemen Op te Lossen

Vrouwelijk libido: geen zin in seks - Vrijen doe je zo!

Erectieproblemen kunnen een niet te onderschatten issue zijn binnen een liefdesrelatie. Er zijn middeltjes te verkrijgen om het probleem eenmalig weg te nemen, maar dat is natuurlijk niet de oplossing. Het is belangrijk om eerst de oorzaak te achterhalen en om vervolgens te zoeken naar een oplossing. Wij geven jou graag tips om erectieproblemen te verkleinen of te voorkomen.

Bij het ouder worden neemt de kans op erectieproblemen toe, maar je hoeft je er niet bij neer te leggen. In bepaalde gevallen kan het probleem eenvoudig verholpen worden. Hierbij moet je niet gelijk denken aan medicijnen. Wij leggen jou in dit artikel uit hoe erectieproblemen ontstaan en wat je er tegen kunt doen.

Wanneer heb je erectieproblemen?

Het overkomt iedere man wel eens dat er geen erectie ontstaat, maar bij incidenteel falen is er nog niet gelijk sprake van erectieproblemen. Er moet sprake zijn van een steeds terugkerend falen om een erectie te krijgen of te houden. Ook als de erectie onvoldoende is om seks te kunnen hebben is er sprake van een erectiestoornis. Officieel heet een dergelijke stoornis een “standaard erectiele disfunctie”. De kans op erectieproblemen wordt groter naarmate een man ouder is.

erectiestoornis

Let op, om direct de beste tips te ontdekken om vanavond al je erectieproblemen op te lossen en hardere erectie te krijgen, bekijk je het Complete Erectie Controle ebook.

Hoe vaak komen erectieproblemen voor?

Het percentage aan mannen die last hebben van erectieproblemen verschilt sterk per leeftijdsgroep. Gemiddeld blijkt in Nederland 14 procent van de mannen last te hebben van erectieproblemen. Onder de mannen tot 41 jaar bedraagt het percentage slechts 5 procent. De leeftijdsgroep tussen 41 en 50 jaar zit op het landelijk gemiddelde van 14 procent. Bij mannen tussen 51 en 70 jaar heeft gemiddeld 30 procent problemen. Uitgaande van deze cijfers komen erectiestoornissen dus veel voor.

Waar worden erectieproblemen door veroorzaakt?

De oorzaken zijn onder te verdelen in lichamelijke en psychische oorzaken. Als het komt door bepaalde lichamelijke oorzaken zijn de problemen te verhelpen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan overgewicht en roken. Andere lichamelijke oorzaken zijn juist niet weg te nemen. De meeste psychische oorzaken zijn te behandelen, maar hierbij is het probleem vaak groter dan alleen de erectiestoornis. Hierbij kun je denken aan relatieproblemen en stress. Een aantal oorzaken zullen wij nader toelichten.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Oorzaak # 1: Erectieproblemen door een chronische aandoening of medicijnen

Erectieproblemen kunnen veroorzaakt worden door een ziekte of door bepaalde medicijnen die je moet slikken bij een bepaald ziektebeeld. Er is weinig te doen tegen erectieproblemen door dit soort oorzaken. De betreffende medicijnen laten staan is namelijk meestal ook geen optie. Wat je wel kunt doen is de gevolgen proberen te beperken door niet te roken, gezond te eten en te sporten. Bij het gebruik van antidepressiva kun je bijvoorbeeld last krijgen van erectiestoornissen. Mensen met diabetes hebben ook een verhoogde kans op erectiestoornissen.

Oorzaak # 2: Ongezonde levensstijl

Roken zorgt voor een aanzienlijk grotere kans op erectiestoornissen. Hetzelfde geldt voor overgewicht en een verkeerd eetpatroon. Ook het belang van veel bewegen moet niet onderschat worden. Kortom, door gezond te leven heb je een kleinere kans op erectiestoornissen en op bepaalde welvaartsziektes. Erectiestoornissen kun je verkleinen door je levensstijl aan te passen.

Oorzaak # 3: Prestatiedrang

Voor mannen is seks ook een kwestie van prestige. Ze willen mannelijkheid uitstralen ten opzichte van de partner. Door vroegtijdig klaarkomen en erectiestoornissen kan het vertrouwen van de man in het eigen lichaam een breuk oplopen. Door de wens om te presteren, kunnen de prestaties juist achteruit gaan. Door de angst om niet optimaal te kunnen presteren, kunnen erectieproblemen ontstaan.

Oorzaak # 4: Erectiestoornissen door issues in de relatie

De onderlinge verhouding tussen partners komt ook tot uiting in bed. Als er relatieproblemen zijn kan dit de seks drive sterk beïnvloeden. De behoefte aan seks zal sterk afnemen, waardoor een erectie uitblijft. Ook is het mogelijk dat sleur en verveling de behoefte aan seks sterk laten afnemen. Door uit gewoonte of onder druk van de partner toch seks te hebben kan het lichaam mogelijk niet de opwinding te pakken krijgen. Het uitblijven van een erectie is dan een logisch gevolg.

Kunnen erectieproblemen ook ontstaan door veel fietsen?

Er wordt wel eens gezegd dat veel fietsen erectieproblemen kan veroorzaken. Het lijkt een fabeltje, maar er zit toch wel een kern van waarheid in. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat mannen die veel fietsen vaker een erectiestoornis hebben. Dit wordt veroorzaakt doordat het fietszadel zenuwen en aders kan afknijpen. Het is te kort door de bocht om het fietsen volledig af te zweren, maar voortdurend meerdere uren per dag fietsen kan nadelige gevolgen hebben voor je seksleven.

Stap over het schaamtegevoel heen en maak het bespreekbaar

Mannen met erectieproblemen hebben er vaak moeite mee om naar de huisarts te gaan. Toch is het verstandig om dit wel te doen als je het niet zelf kunt oplossen. Het kan namelijk ook veroorzaakt worden door een ziekte of een aandoening. Erectieproblemen komen voor bij 14 procent van de Nederlanders. Je huisarts heeft waarschijnlijk al veel vaker patiënten gesproken met hetzelfde probleem.

Welke psychische klachten kunnen een erectiestoornis veroorzaken?

Ongeveer 25 procent van de erectieproblemen heeft een psychische oorzaak. Bij 45 procent van de gevallen heeft het zowel een lichamelijke als een psychische oorzaak. Hoe weet je of erectieproblemen geheel of gedeeltelijk veroorzaakt worden door psychische oorzaken? Indien er nog wel ochtenderecties ontstaan, is het lichaam in staat om een erectie op te wekken. Hierdoor weet je dat het probleem niet alleen lichamelijk is. Belangrijke psychische oorzaken worden deels gevoed door onzekerheid en faalangst. De invloed van stress en relatieproblemen moet ook niet onderschat worden. Therapie bij een psycholoog of seksuoloog kan in dat geval uitkomst bieden.

Manieren om erectieproblemen te stoppen of te verkleinen

Erectiepillen bieden uitkomst, maar zorgen niet voor een oplossing van het probleem. Wij gaan jou 5 effectieve tips geven om op termijn van de erectieproblemen af te komen.

Wil je naast de onderstaande methoden nog meet weten over een natuurlijke methode om erectieproblemen op te lossen?

Klik dan op de link: erectieproblemen oplossen

Manier # 1: Stop met roken en verbeter je levensstijl

Door te roken vernauwen de bloedvaten. Dit geeft naast veel andere gezondheidsrisico’s, ook een veel grotere kans op erectieproblemen. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat rokers gemiddeld 41 procent meer kans hebben op erectiestoornissen. De kans is groter naarmate er meer wordt gerookt. Mannen die dagelijks 10 sigaretten roken hebben 27 procent meer kans in vergelijking met niet-rokers. Mannen die meer dan 20 sigaretten per dag roken hebben zelfs 65 procent meer kans.

Naast het stoppen met roken moet je zo gezond mogelijk gaan leven om erectieproblemen te voorkomen. Zodra er al ernstige problemen zijn door lichamelijke oorzaken, is het lastig om weer van de erectieproblemen af te komen.

erectiestoornis roken

Manier # 2: Veel bewegen

Voor mannen die al een erectiestoornis hebben is het belangrijk om vooral veel te bewegen. Het is niet strikt noodzakelijk om je in het zweet te werken in een sportschool. Dagelijks een wandeling van een half uur kan al voldoende zijn. Door meer te bewegen krijg je ook een betere conditie, waardoor je seksueel ook weer beter kunt presteren. Indien het lichamelijk mogelijk is, kun je nog beter actief gaan sporten om een betere conditie te krijgen. Sportieve mensen hebben minder vaak erectieproblemen in vergelijking met onsportieve mensen.

Manier # 3: Houd vertrouwen in je lichaam

Faalangst, spanningen en stress kunnen erectieproblemen veroorzaken en verergeren. Zoek eventueel hulp om je angsten en twijfels te bespreken. Je moet zien te voorkomen dat je in een negatieve spiraal terecht komt waardoor het nog verder verslechterd. Er moet geen gevoel ontstaan dat je lichaam faalt. Het overkomt je en het zegt niets over je mannelijkheid.

Manier # 4: Praat erover met je partner

Een erectieprobleem is ook een probleem waar de partner mee om moet gaan. Door er samen over te praten kun je het in de meeste gevallen niet oplossen, maar het bespreekbaar maken is wel verstandig. Er over praten neemt alleen al de spanningen weg die er op het onderwerp eventueel rusten. Het is een gezamenlijk probleem waar de partner ook bij betrokken moet worden.

Manier # 5: Pas op met alcohol en voorkom overgewicht

Het drinken van alcohol hoeft niet slecht te zijn voor je seksleven. Door te drinken worden sommige mannen fantasierijker en juist meer opgewonden. Andere mannen worden juist overvallen door vermoeidheid. Een paar glazen alcohol kan goed zijn, maar overmatige consumptie van alcohol doet de seksprestaties geen goed. Het feit dat 63 procent van de alcoholisten last heeft van een erectiestoornis zegt genoeg.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *