Je Kinky Kant Ontdekken: 7 Beginner Tips voor BDSM

Het grote succes van de boeken- en filmreeks Fifty Shades of Grey is je vast niet ontgaan. Blijkbaar zijn er een hele hoop mensen die stiekem een stuk meer kinky zijn dan ze overkomen. BDSM spreekt blijkbaar tot de verbeelding van het grote publiek. Als je dit artikel hebt aangeklikt, dan is de kans groot dat het ook jouw nieuwsgierigheid heeft geprikkeld.

Nieuwsgierigheid is voor velen echter niet genoeg om het ook daadwerkelijk eens uit te proberen. BDSM kan nogal eng en intimiderend overkomen. Omdat veel mensen eigenlijk niet zo goed weten hoe ze hieraan moeten beginnen, komt het vaak tot niets. Dat is jammer, want het ontdekken van je kinky kant kan ontzettend spannend zijn voor jou en je partner. Ontdek daarom hier 7 beginner tips!

Tip 1: Geef duidelijk je grenzen aan

Uiteraard is pijn een belangrijk onderdeel van BDSM, maar dat betekent niet dat het voor één van beide partijen vervelend moet worden. Pijn kan heel opwindend zijn, maar alleen binnen de grenzen die iemand zelf aangeeft. Als je aan BDSM begint, is het daarom van groot belang dat je duidelijk je grenzen aangeeft.

Ik zou aanraden om dit zoveel mogelijk van tevoren te doen, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Waarschijnlijk heb je al best een idee waar je je wel en niet comfortabel bij voelt. Het kan dus geen kwaad om dit alvast duidelijk aan te geven tegen je partner.

Dit doet uiteraard niet af aan het feit dat je het ook tijdens de seks zelf nog aan kan geven als je iets niet prettig vindt. Je zal nooit alles van tevoren kunnen bespreken, dus als je partner iets doet waar je je niet prettig bij voelt, moet je dat altijd aangeven.

Ook als je je seksueel overgeeft aan een ander, blijf je gewoon de baas over je eigen lichaam.

Het omgekeerde geldt natuurlijk ook: als je van tevoren hebt gezegd dat je iets niet prettig vindt, maar het lijkt je even later eigenlijk toch wel spannend, kun je ook dat altijd nog aangeven. Het belangrijkste is in elk geval dat je weet dat je op seksueel gebied nooit iets hoeft te doen wat je niet wilt doen. Dat is in het geval van BDSM echt niet anders.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Tip 2: Kies een partner die je goed kent en waar je je comfortabel bij voelt

BDSM draait voor een groot deel om het overgeven van de controle aan iemand anders. Dat gebrek aan controle is juist wat het voor velen zo spannend maakt. De controle geef je echter niet even makkelijk aan iedereen over; je wilt zeker weten dat iemand hier geen misbruik van maakt. Als je het gevoel hebt dat je iemand niet kan vertrouwen, kan de opwinding al snel omslaan in angst en ongemak.

Het is dus belangrijk, zeker als je begint, dat je een partner kiest die je goed kent. Idealiter is dit natuurlijk je partner. Maar als je geen vaste partner hebt, zorg er dan voor dat het in elk geval iemand is bij wie je je op je gemak voelt. Je moet iemand genoeg kunnen vertrouwen om de controle aan die persoon te geven.

“Een beetje angst kan opwindend zijn, maar er zijn maar weinig mensen die opgewonden raken van doodsangsten.”

Hoe goed je iemand moet kennen, zal van persoon tot persoon verschillen. Sommige mensen zullen het wel opwindend vinden als het iemand is die je wat minder goed kent, omdat seks met een vreemde sowieso vaak spannender is. Denk in zo’n geval wel aan je eigen veiligheid. Het is waarschijnlijk geen goed idee om aan BDSM te doen met iemand die je gisteren in de kroeg hebt ontmoet.

Tip 3: Spreek altijd een safe word af

Eerder in dit artikel heb ik aangegeven dat je tijdens BDSM altijd kan aangeven dat je iets niet prettig vindt. Dit wordt echter moeilijker gemaakt door het feit dat er aan BDSM vaak een theatraal aspect zit. Vaak is er sprake van zogeheten role play, waarbij één van de partners de rol speelt van een ongewillige partner. Dit is vaak moeilijk te onderscheiden van iets daadwerkelijk niet willen.

De oplossing hiervoor ligt hem in het zogeheten safe word. Dit is een woord dat je van tevoren met je partner afspreekt. Wanneer de onderdanige partner dit woord zegt, dient de dominante partner meteen op te houden met wat hij aan het doen is. Het hele BDSM-spel stopt hier gelijk. Zo heb je dus een duidelijke, ondubbelzinnige manier om aan te geven wat je wel en niet prettig vindt.

Een goed safe word is een woord dat je anderszins nooit zou gebruiken. Zo weet je zeker dat je het nooit per ongeluk zal zeggen, en je de andere partner niet in de war maakt. Maak het ook niet iets als “stop” of “nee”, want dat wordt in een rollenspel al heel snel verwarrend.

Het moet echt een woord zijn dat bij de andere partij meteen opvalt, dus hoe raarder hoe beter.

Een “stop” kan een dominante partner in zijn of haar rol misschien niet opmerken, maar een woord als “strijkijzer” zal hem of haar meteen uit zijn of haar rol halen.

Ook als je niet expliciet bezig bent met een rollenspel, raad ik je aan om alsnog een safe word af te spreken. Vaak zie je namelijk dat er op organische wijze toch een soort rollenspel ontstaat als de ene partij zich aan de andere onderwerpt. Als je dan geen safe word hebt afgesproken, wordt het een stuk lastiger om aan te geven wat je wel en niet wilt.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Tip 4: Lees je goed in voor je begint

Misschien vind je dit een nogal flauwe tip, omdat je dat toch net aan het doen bent? Je hebt toch immers een artikel over BDSM voor beginners aangeklikt? Dat klopt wel, maar een artikeltje als dit kan nooit genoeg informatie bieden om te kunnen bepalen wat jij wil op BDSM-gebied. Je zult je dus nog een stuk meer moeten inlezen voor je daadwerkelijk begint.

BDSM omvat namelijk een heleboel verschillende vormen en gradaties. Voordat jij je in allerlei compromitterende posities gaat laten vastbinden, is het wel fijn om te weten op welke manier je dat wil gaan doen. De enige manier om dat te doen, is door op zoek te gaan naar meer specifieke informatie. Er zijn namelijk een heleboel gradaties binnen BDSM.

De voor- en nadelen van BDSM-forums

Dit kun je bijvoorbeeld doen door op zoek te gaan naar BDSM-forums. Daar kun je aan ervaren BDSM-fanatici vragen stellen. Op die manier kun je erachter komen wat jou kinky lijkt en wat je juist net even te ver vindt gaan.

Via Google kom je natuurlijk ook al een heel eind als je de “vaktermen” van BDSM een beetje onder de knie begint te krijgen.

Die “vaktermen” zijn op zich overigens ook nog wel een dingetje waar je even onderzoek naar moet doen. BDSM heeft een heel specifieke terminologie, en die zul je moeten leren als je effectief op zoek wil kunnen gaan naar informatie via het internet. Ook hiervoor zijn BDSM-forums een enorm goed hulpmiddel.

Naast bronnen van informatie worden BDSM-forums ook vaak gebruikt als een soort ontmoetingsplek voor mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Daarom wil ik je wat dit betreft nog een waarschuwing meegeven.

Het is waarschijnlijk geen goed idee om met een vreemde af te spreken voor BDSM als je nog een beginner bent. Dit geldt zelfs als anderen hele goede ervaringen met deze persoon hebben. Zeker de eerste paar keren zou ik het echt alleen doen met iemand de je kent en vertrouwt. De kans is anders heel groot dat de sfeer snel omslaat als je eenmaal bezig bent.

Tip 5: Ga eens naar een workshop voor beginners

Dit klinkt misschien als iets heel raars als je hier niet bekend mee bent, maar er bestaan wel degelijk BDSM-workshops voor beginners. Dit is een leuke manier om erachter te komen wat BDSM nou precies inhoudt, hoe je ermee kan beginnen en of het jou iets lijkt of niet. Na zo’n workshop heb je vaak al snel een idee of BDSM iets voor jou is, en hoe heftig je het precies voor je ziet.

Ik zou je vooral aanraden om een dergelijke workshop samen met je partner te bezoeken. Je hebt dan vast een excuus om met elkaar te bespreken wat jullie prettig zouden vinden. Bovendien doorbreek je zo het ongemak een beetje dat bij praten over BDSM komt kijken. Dit maakt het makkelijker om het hier op een eerlijke manier over te hebben.

“BDSM is een stuk makkelijker bespreekbaar als je met je vriend of vriendin tussen de zwepen en touwen staat.”

Het kan natuurlijk na zo’n workshop ook blijken dat jij eigenlijk wel enorm zin hebt gekregen in BDSM, terwijl je partner juist enorm is afgeschrikt (of andersom). Dat is natuurlijk jammer. Je kan best proberen om je partner alsnog te overtuigen om rustig te beginnen. Maar als hij of zij echt niet wil, dan zul je je daar ook bij moeten neerleggen.

Tip 6: Begin rustig aan

Als je een beetje gaat Googlen op BDSM, dan zul je al vrij snel een hoop extreme beelden tegenkomen, met tal van klemmen, uitrekapparaten en touwconstructies. Misschien vind je dit allemaal wel heel opwindend, maar voor de meesten is het toch wel een flinke stap. Je gaat niet meteen met dit soort extreme handelingen beginnen als je nog nooit aan BDSM hebt gedaan.

Dit zou ik je dan ook niet aanraden. Ook als je de extremere kant van BDSM eigenlijk wel spannend vindt, raad ik je aan om rustig aan te beginnen. Zo weet je zeker dat je niet je eigen grenzen overschrijdt, en dat je alleen doet waar je je prettig bij voelt. Sommige dingen zien er namelijk heel geil uit als anderen het doen, maar zijn daarmee nog niet per se iets wat je ook zelf wil ervaren.

Tip 7: Blijf als dominante partij ook aan de ander denken

Als jij het geil vindt om over iemand te domineren, dan is er een grote kans dat jij hier helemaal in kan opgaan tijdens BDSM. Dat is op zichzelf niet iets slechts, en kan voor jou en je partner enorm opwindend zijn. Het gevaar wat hiermee echter gepaard gaat, is dat je de ander uit het oog verliest. Doordat je zelf zo goed gaat op het uitoefenen van macht, let je niet meer op de ander.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat beide partijen van BDSM genieten, dus het is belangrijk om ook aan de andere partij te blijven denken die je aan het domineren bent. Ziet die er nog wel echt uit alsof hij of zij van de pijn aan het genieten is, of gaat het nu toch te ver? Uiteraard kan de andere partij dit ook aangeven, maar dit zal hij of zij niet altijd doen. Blijven opletten dus!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *