Je gevoelens tijdens de puberteit

Je gevoelens tijdens de puberteit - Vrijen doe je zo!

Niet alleen je uiterlijk veranderd, maar ook binnenin je lichaam gebeurt heel veel tijdens de puberteit. Je gaat anders naar de meisjes kijken, je gaat meer aan seks denken en je raakt opgewonden.

De pubertijd is een erg lastige periode, want er veranderd zo vreselijk veel waardoor je vaak verward bent. Wat moet je er allemaal mee, en vooral hoe? Het maakt je onzeker en soms erg opstandig. Ok, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar berust je in dit proces en geniet er lekker van. Ga in ieder geval eerst maar even achterover zitten, relax, en lees wat er in jouw lichaam allemaal gebeurt.

Je gevoelens tijdens de puberteit

Ook binnenin je lichaam zijn de hormonen druk bezig om alles op z’n kop te zetten. Je stem veranderd, je voelt je anders en je krijgt je eerste zaadlozing!

Onzeker gevoel

Juist omdat er zo vreselijk veel in en op je lichaam veranderd, ga je je onzeker voelen. Je begint je af te vragen of je er wel leuk uitziet, of die ene broek je wel goed staat en of je niet te dik of te dun bent. Ook heb je een grote behoefte om bij een groep te horen, aardig gevonden te worden. Met andere woorden: Je moet gewoon wennen aan de nieuwe omstandigheden. Maak je hier geen zorgen om, want het hoort er allemaal bij. Zodra alle hormonen hun werk gedaan hebben, en een plekje in je lichaam gevonden hebben, zal dit allemaal weer ten goede veranderen.

De baard in de keel

Ook je stem gaat veranderen en zal dieper van klank worden. Tijdens de pubertijd heb je je nieuwe stem nog niet helemaal onder controle en kan je nog wel eens uitschieten met je stem. Geen zorgen, want na een poosje heb je je nieuwe stem helemaal onder controle.

Verliefde gevoelens

Tijdens de pubertijd ga je ook meer fantaseren. Fantaseren over verliefd zijn, romantische momenten en natuurlijk over seks. Hoe zou het voelen? Hoe werkt het precies? Je kunt ook verliefd worden op een meisje of op een jongen. Je voelt dan een vreemde kriebel in je buik en je wordt zenuwachtig op het moment dat je de ander ziet. Een heerlijk gevoel, maar erg frustrerend. Zeg gewoon tegen de ander dat je haar of hem leuk vindt. Je merkt dan vanzelf of dat wederzijds is.

Seksuele gevoelens

Je seksuele gevoelens gaan zich ook steeds meer ontwikkelen. Je wordt erg nieuwsgierig naar alles wat hiermee te maken heeft, en gaat alles bekijken en lezen wat met seks te maken heeft. Aan seks denken geeft je een opgewonden gevoel, en meestal krijg je dan een erectie. Op deze site kun je je helemaal uitleven door alles te lezen over verliefdheid en seks. Ook de seks-cursussen kunnen voor jou heel veel vragen beantwoorden.

Je eerste zaadlozing

Vroeg of laat gaat het gebeuren: Je eerste zaadlozing. Dit betekent dat er sperma uit je piemel komt. In de meeste gevallen gebeurt dit in de nacht, tijdens een zogenaamde ‘natte droom’. Als je wakker wordt voel je dat het bed een klein beetje nat is. Je hebt dan niet in bed geplast, maar dit is het resultaat van een zaadlozing. Het vocht heet sperma, en bestaat uit wit vocht waar miljoenen spermacellen in zitten, de mannelijke zaadjes. Als je het fijn vindt, kun je proberen om jezelf af te trekken en daardoor een zaadlozing te forceren. Dit heet dan ‘klaarkomen’. Wil je weten hoe je dat het beste kunt doen? Lees dan even het artikel: Seks met jezelf: Hoe moet je jezelf aftrekken?

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Je uiterlijk tijdens de pubertijd

Misschien heb je dit al gelezen, maar wil je er toch nog even op wijzen: Ook je uiterlijk veranderd heel sterk tijdens de puberteit. Je piemel en je ballen gaan groeien, en je krijgt schaamhaar. Wil je hier meer over weten? Volgende week komt het vervolg over je uiterlijk tijdens de puberteit!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *