Is Kurkuma Goed of Slecht voor de Erectie?

Als je te maken hebt met erectieproblemen, dan heb je waarschijnlijk je heil al gezocht in erectiepillen. Bij het gebruik van erectiepillen heb je vast gemerkt dat er veel bijwerkingen aan vast zitten, zoals hoofdpijn, diarree, misselijkheid, een rood gezicht, rugpijn spierpijn en zelfs hartkloppingen. Het is dus niet gek dat je nu bent aanbeland bij dit artikel.

Kurkuma is vergeleken met erectiepillen namelijk een natuurlijk middel. Het is een specerij, die gewonnen wordt uit de plant Curcuma longa. Van de wortel van de plant wordt de specerij kurkuma gemaakt. Als je erectiepillen dus beter kunt vermijden, is kurkuma dan het antwoord voor een goede erectie? Lees verder om hier alles over te weten te komen!

Wat is kurkuma?

Kurkuma heb je hoogstwaarschijnlijk al in je keukenkastje staan tussen alle andere kruiden en specerijen. Nooit eerder zal je er waarschijnlijk bij stil hebben gestaan wat voor medicinale eigenschappen kurkuma heeft. Al eeuwenlang gebruikt men de specerij voor medicinale doeleinden. Zo kan kurkuma ingezet worden bij aandoeningen van acute en chronische aard.

Kurkuma heeft bijvoorbeeld een antioxiderende, ontstekingsremmende en glucose- en cholesterolverlagende werking op je lichaam, zo blijkt uit onderzoek. Ook zorgt kurkuma voor een positieve gemoedstoestand. De specerij lijkt dus een echt wondermiddel te zien op lichamelijk én geestelijk vlak.

Nu komt misschien nog wel het meest interessante feitje aan bod voor jou als lezer. Kurkuma is namelijk ook goed voor de bestrijding van erectieproblemen. Dit komt door het stofje curcumine, dat in de specerij zit. Curcumine heeft hetzelfde effect als aspirine. Dit heeft te maken met de moleculaire structuur van deze beide stoffen.

Dit houdt in dat curcumine en aspirine er allebei voor zorgen dat er sprake is van een verbeterde bloedsomloop in je lichaam. Dit betekent dat ook de bloedtoevoer naar de penis er beter door wordt. Bloed stroomt erdoor dus ook makkelijker de zwellichamen van de penis in, waardoor de penis in een stevige erectiestand komt te staan.

Niet alleen zorgt het voor een stevige erectie, maar ook voor een harde erectie. Door het verwijden van je bloedvaten, komt er namelijk extra veel bloed in de zwellichamen van je penis terecht. Ben je na het lezen van deze tekst er al van overtuigd dat kurkuma een wondermiddel is?

“Een specerij die al eeuwenlang geprezen wordt om haar geneeskrachtige werking moet wel een wondermiddel zijn voor je erectieproblemen.”

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Hoe betrouwbaar zijn onderzoeken met betrekking tot kurkuma en erectieproblemen?

Bovenstaande uitleg is gebaseerd op een onderzoek uit 2018. Curcumine is hierbij getest op dieren, waaruit dus een positief resultaat is gekomen (bron). Toch zijn er zeker ook een hoop onderzoeken waardoor het positieve effect van curcumine op erectieproblemen juist wordt tegengesproken (bron). Ik hoor je je afvragen: wat moet ik nu uiteindelijk geloven en wat niet?

Het is meer dan logisch dat je jezelf dit nu afvraagt. Ik zal daarom nog even ingaan op het onderzoek dat het positieve effect van curcumine tegenspreekt. Volgens de wetenschappers van dit onderzoek kan curcumine alleen opgenomen worden in het lichaam via de darmen. Hierdoor zal curcumine geen effect hebben in andere delen van het lichaam.

Aangezien diverse onderzoeken elkaar zo tegenspreken over het effect van kurkuma op erectieproblemen, is het goed om er zelf achter te komen of de specerij je betere erecties geeft of niet. Als je het niet probeert, zal je het natuurlijk ook nooit weten. Kurkuma kan je veilig gebruiken, zolang je maar niet de aanbevolen hoeveelheid per dag overschrijdt.

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat kurkuma helaas niets zal uithalen met betrekking tot je erectieproblemen als het verwerkt is in je eten. Ben je dus op een avond aan het koken en besluit je er veel kurkuma bij te doen in de hoop op een goede erectie diezelfde avond, dan kom je toch echt bedrogen uit. Je doet het in dat geval dus puur en alleen voor de smaak van je maaltijd.

Als kurkuma in eten verwerken niet het antwoord is, wat dan eigenlijk wel? Het antwoord hierop is kurkuma of curcumine innemen als supplement. Dit kan in vloeibare vorm, maar ook in de vorm van capsules, pillen of tabletten. Holland & Barrett is een voorbeeld van een gezondheidswinkel waar je kurkuma- of curcuminesupplementen kunt kopen.

Alternatief voor kurkuma: L-arginine

Terwijl jij kan uitvogelen of kurkumasupplementen voor jou werken of niet, zal in de medische wereld nog verder onderzoek gedaan moeten worden naar het effect van kurkuma op erectieproblemen. Helaas kan ik in dit artikel dus nog geen eenduidig antwoord geven op de vraag of kurkuma daadwerkelijk kan zorgen voor een stevige en harde erectie.

Wil je de moeite niet nemen om te kijken of kurkumasupplementen werken of niet, dan kan je voor alternatieven gaan, waarvan wél zeker is dat ze bevorderlijk zijn voor het bestrijden van je erectieproblemen. Hieronder zal ik een alternatief benoemen, zodat je ermee kan experimenteren. Lees dus gauw verder!

Het alternatief is L-arginine, een aminozuur dat van nature voorkomt in je lichaam. Wat L-arginine bijzonder maakt, is dat het de bloedvaten in je lichaam laat ontspannen door de verhoogde aanmaak van stikstofmonoxide. Door de ontspanning van de bloedvaten ontspannen ook de zwellichamen in je penis. Een betere doorbloeding vindt dan plaats.

Doordat door een betere doorbloeding meer bloed door de penis kan stromen, ontstaat er een stevige erectie. Klinkt allemaal positief! Je kan L-arginine in capsulevorm kopen bij diverse gezondheidswinkels, zoals Holland & Barrett en De Online Drogist. De prijs van L-arginine in capsulevorm kan variëren van 10 tot 30 euro.

L-arginine kan je ook gewoon vinden in je voeding. Op een meer simpele manier L-arginine binnenkrijgen om erectieproblemen tegen te gaan, kan dus bijna niet. In welke voeding zit het nu precies? De lijst is erg uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan de volgende soorten voeding:

 • Fruit (druiven, bananen, sinaasappels, aardbeien, kokosnoten en bosbessen)
 • Groenten (radijs, selderij, koolrabi, spruiten, bieten, komkommer en champignons)
 • Rozijnen
 • Uien
 • Knoflook
 • Noten en zaden (cashewnoten, amandelen, pinda’s en sesamzaad)
 • Volle granen (haver en tarwe)
 • Linzen
 • Sojabonen
 • Chocolade
 • Cacao
 • Cafeïne
 • Rijst

Alternatief voor kurkuma: ginkgo biloba

Naast L-arginine ga ik ook in op andere alternatieven. Hierdoor vergroot je de kans dat één van de alternatieven in ieder geval effect heeft op jouw erectieproblemen. Naast L-arginine kunnen ginkgo biloba en maca namelijk ook werken. Deze exotische namen zeggen je waarschijnlijk niets. Lees daarom gauw verder, dan leg ik je uit wat dit precies voor middelen zijn.

Ginkgo biloba is een Japans kruid, dat in Japan al eeuwenlang bekendstaat om zijn geneeskrachtige werking. Het helpt bij onder andere spijsverteringsproblemen en luchtwegproblemen. Ook helpt ginkgo biloba bij erectieproblemen. Net als L-arginine stimuleert ginkgo biloba de bloedsomloop in je lichaam en daarmee ook in de penis.

Het kruid kan vergeleken worden met Viagra. Toch is ginkgo biloba een stuk krachtiger. Waar ginkgo biloba ook goed voor is, is je libido. Het kruid laat namelijk de testosteronspiegel in je lichaam stijgen. De aanmaak van testosteron is noodzakelijk voor je libido. Je libido zal daarom verhogen als er meer testosteron wordt aangemaakt.

Niet alleen zorgt ginkgo biloba dus voor een betere doorbloeding in en naar je penis, ook zorgt het voor een hoger libido. Je zal dan sneller seksueel opgewonden raken, wat onmisbaar is voor het krijgen en behouden van een stevige en harde erectie (bron). Maak thee van ginkgo biloba of koop het in capsulevorm.

Ginkgo biloba geeft geen bijwerkingen, omdat het een natuurlijk middel is. Toch kan het wel gevaarlijk zijn als je het kruid combineert met andere medicijnen. Een voorbeeld hiervan zijn bloedverdunners. Combineer je deze twee middelen, dan kan het wel voor nare bijwerkingen zorgen. Overleg dus altijd eerst met je arts als je bloedverdunners slikt.

Verder moet ik erbij benoemen dat ginkgo biloba geen blijvend effect heeft op je erecties. Stop je met het kruid, dan komen je erectieproblemen dus weer net zo hard terug. In zekere zin maakt ginkgo biloba je dus afhankelijk. Toch kan je beter afhankelijk zijn van een natuurlijk middel dan van een synthetisch middel.

Alternatief voor kurkuma: maca

Een ander alternatief is maca, een superfood uit Peru. Maca biedt meerdere gezondheidsvoordelen. Het verhoogt niet alleen je libido, maar ook je vruchtbaarheid. Een verhoogd libido komt natuurlijk goed van pas bij erectieproblemen. Je hebt dan, zoals eerder gezegd, sneller en meer zin in seks, wat aan je erectie terug te zien is (bron).

Een ander gezondheidsvoordeel is dat maca plasklachten vermindert bij een vergrote prostaat. Als je minder vaak hoeft te plassen, dan kunnen er betere erecties plaatsvinden. Het schijnt zelfs zo te zijn dat maca je prostaat kan verkleinen. Dat is goed nieuws voor mannen met een vergrote prostaat én erectieproblemen.

Maca kan je in poedervorm kopen bij de supermarkt of de drogisterij. In capsulevorm kan je het bij gezondheidswinkels kopen. Je bent voor deze twee vormen nog niet eens 10 euro kwijt. Dat is dus zeker een goede reden om maca uit te proberen. Als je maca niks vindt, dan ben je er gelukkig niet al te veel geld aan kwijtgeraakt.

Als je maca wilt kopen in de vorm van de wortel zelf, dan tref je dit niet aan in de supermarkt. Ook op internet komen er geen verkoopadressen naar voren. De verkoopadressen van de wortel zal je dus toevallig zelf moeten weten. Wel zijn op internet zaadjes te kopen van de macawortel. Dit is een goede keuze als je de wortel zelf wilt laten groeien in je eigen tuin.

Wat bijwerkingen betreft, heeft maca deze nauwelijks. Desondanks raad ik je aan om de consumptie ervan stap voor stap op te bouwen. Mochten er toch bijwerkingen optreden, dan kan dit als gevolg hebben dat je libido daalt. Dat is natuurlijk juist niet wat je wilt als je kampt met erectieproblemen. Loop dus zeker niet te hard van stapel met maca.

“Maca kan bij verkeerd gebruik juist averechts werken.”

 Kan een penispomp voor een betere erectie zorgen?

Als je niet op zoek bent naar capsules, pillen of poeder, dan kan een penispomp een uitkomst bieden bij erectieproblemen. Een penispomp is een apparaat dat uit een pompje en een plastic buis bestaat. Je stopt je penis in de buis en trekt deze vacuüm met het pompje. Door de druk van de pomp wordt je penis zo groot mogelijk in korte tijd.

Dit heeft te maken met het feit dat het luchtdrukverschil ervoor zorgt dat er in korte tijd veel bloed naar de penis stroomt. Ik kan me voorstellen dat je de penispomp er wat beangstigend uit vindt zien. Het gebruik ervan is ook zeker niet zonder gevaar. Bij verkeerd gebruik kan je penis permanent beschadigd raken! Een erectie krijgen lukt dan niet meer.

Gebruik een penispomp alleen als je er voorzichtig mee om weet te gaan. Een penispomp is te koop bij webshops waarop ook seksspeeltjes verkocht worden. Ook kan je er gewoon zelf één bestellen bij Bol, Wehkamp en zelfs AliExpress. Op de website WikiHow staat overigens een uitgebreide handleiding van de penispomp.

Een penispomp kan variëren in prijs. Zo kun je er al één bemachtigen voor 13 euro. De prijs hangt af van wat voor speciale functies een penispomp heeft. Zo bestaat er bijvoorbeeld een penispomp met een ingang in de vorm van een mond. Niet alleen vergroot je je penis door te pompen, maar je hebt ook meteen het gevoel dat je wordt gepijpt. Wat een uitvinding!

Ondanks dat het een wat gek en beangstigend apparaat is, klinkt het ook wel aantrekkelijk. Binnen no time heb je namelijk een stevige erectie. Dit werkt anders met bijvoorbeeld erectiepillen, waarvan de werking even op zich laat wachten. Toch moet je de penispomp echt zien als laatste optie. Het risico dat er iets misgaat, is toch net wat te groot.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *