Vrij Veilig: Gebruik de Juiste Maat Condoom!

De juiste maat condooms - Vrijen doe je zo!

Vrijen met je partner is heel fijn. Maar het is belangrijk om veilig te vrijen zodat je ongewenste zwangerschappen en soa’s kunt voorkomen. Veilig vrijen doe je met een condoom. Een condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat beschermt tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Toch wordt een condoom vaak achterwege gelaten. Vele mannen – en ook vrouwen – hebben liever seks zonder omdat het lekkerder is. Een andere reden om geen condoom te gebruiken, is omdat het niet fijn zit. Dit kan komen doordat het niet goed past. Je gebruikt dan de verkeerde condoommaat. Een condoom kan te ruim zijn en sluit dan niet goed om de penis. Of een condoom is te klein en zit juist veel te strak om de penis. Een te groot condoom zakt gemakkelijker af en een te klein condoom kan sneller scheuren. Dit is niet alleen oncomfortabel tijdens het vrijen, je bent ook minder goed beschermt tegen soa’s en ongewenste zwangerschappen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling!

De juiste maat condooms gebruiken

Het is dus erg belangrijk om de juiste maat condooms te gebruiken tijdens het vrijen. Het beste kun je meerdere condooms proberen om erachter te komen welke condoommaat perfect is voor jou. De juiste condoommaat kun je ook zelf opmeten. De lengte en vooral de omtrek van de penis zijn bepalend voor de juiste maat. Je meet je geslacht op als je een erectie hebt. Dit doe je in het midden van de penis om de juiste omtrek te bepalen.

Meet jij een omtrek tussen de 9,5 en 11 cm? Probeer dan eens een wat kleiner condoom van 47mm of 49mm. Bij een omtrek tussen de 11 en 12 cm kun je het beste de standaard condooms gebruiken (53mm of 57mm). Wanneer je een omtrek van 12 cm of meer meet, wordt er aangeraden om een XL condooms te gebruiken tijdens het vrijen (60mm, 64mm en 69mm).

Probeer verschillende condooms uit om de perfecte maat condooms voor jou te vinden. Voor welke condooms kies jij?

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *