Voorbehoedsmiddelen voor de vrouw

Voorbehoedsmiddelen voor de vrouw - Vrijen doe je zo!

We kennen natuurlijk de meest gebruikte voorbehoedsmiddelen: De anticonceptiepil en het condoom. Maar er zijn veel meer keuzes die misschien beter bij jou zullen passen. Behalve het condoom, concentreren alle andere oplossingen zich op het vrouwelijke lichaam. Ok, misschien niet leuk, maar des te meer reden om een goede keus te maken.

Ik vind het, misschien overbodig, belangrijk te zeggen dat het mannen condoom en het vrouwencondoom de enige manieren zijn om je zowel tegen ongewenste zwangerschap als tegen een Seksueel Overdraagbare Ziekte (SOA) te beschermen. Alle andere voorbehoedsmiddelen gaan je niet beschermen tegen SOA’s, maar alléén tegen ongewenste zwangerschap.

Welke voorbehoedsmiddelen passen het beste bij jou?

De keuze voor hét perfecte voorbehoedsmiddel voor jou hangt af van een paar persoonlijke keuzes. Stel jezelf een aantal vragen zoals:

  • Hoe belangrijk vind ik het om de menstruatie te kunnen plannen?
  • Wil ik wel een middel met hormonen gebruiken, of liever niet?
  • Wil ik zelf controle hebben, of vind ik het prima dat ik regelmatig naar een arts moet voor het inbrengen of prikken?
  • Ben ik in staat om iedere dag te denken aan het innemen van bijvoorbeeld de pil?
Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Het mannencondoom

Het meest gebruikte voorbehoedsmiddel die je beschermd tegen ongewenste zwangerschap én tegen Seksueel Overdraagbare Aandoeningen. Ok, is niet een specifieke vrouwenoplossing, maar voor de volledigheid wil ik het mannencondoom toch even noemen. De meesten zullen dit condoom wel kennen: Het is flexibel te gebruiken maar het condoom omdoen kan soms een heel gedoe zijn. Toch is dit gemakkelijker dan je denkt.

Het vrouwencondoom

Minder bekend is het vrouwencondoom. Dit is een zakje, eigenlijk een hele grote mannencondoom, wat voor de penetratie in de vagina ingebracht moet worden. Het vrouwencondoom is, net als de mannencondoom, éénmalig te gebruiken. Meer weten?

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

De anticonceptiepil

De pil, of voluit anticonceptiepil, geeft een vooraf bepaalde hoeveelheid hormonen af aan het vrouwenlichaam en beschermd je op deze manier tegen ongewenst zwanger worden. Mits je het volgens de voorschriften inneemt, is dit een betrouwbaar voorbehoedsmiddel. Ook als je hem een keertje vergeet zijn er nog oplossingen, maar dit mag niet té lang duren.

De anticonceptie-pleister

De anticonceptiepleister kun je, qua hormonen, goed vergelijken met een lichte pil. De pleister is huidkleurig en meet ongeveer 4 x 4 centimeter. Voordeel is dat je 1 pleister per week op je lichaam plakt, dus lekker gemakkelijk. Nadeel is dat het erg zichtbaar kan zijn, bijvoorbeeld bij zwemmen of zonnebaden.

De anticonceptie-ring

De anticonceptiering is een flexibele kunststof ring die je inwendig aanbrengt. Je draagt de ring 3 weken waarna je de ring weer verwijderd. De vierde week is je stop-week waarin je dus ongesteld wordt.

De prikpil

De prikpil is, net als de gewone pil, een anticonceptiemiddel op basis van hormonen. Eén inhectie beschermd je ongeveer 12 weken tegen ongewenste zwangerschap. De prikpil wordt gegeven door de huisarts, dus je moet wel iedere 12 weken een nieuwe afspraak maken.

Het staafje

Het anticonceptiestaafje is, de naam zegt het al, een staafje ter grootte van een lucifer die in de bovenarm aangebracht wordt. Dit staafje geeft gedurende 3 jaar hormonen af om ongewenste zwangerschap te voorkomen. Voordeel is het grote gemak, maar nadeel is dat je je ongesteldheid niet zelf kunt regelen.

Het spiraaltje

Het spiraaltje is een oplossing, in de vorm van een hormoonspiraaltje of een koperspiraaltje, wat door de huisarts inwendig wordt ingebracht. Je bent tussen de 5 en 10 jaar beschermd tegen ongewenst zwangerschap. Maar er kleven ook een aantal forse nadelen aan.

Tip: Goed overleggen voor de beste keuze!

Het mannencondoom en het vrouwencondoom zijn uitzonderingen, maar voor alle andere keuzes geldt dat je aangewezen bent op je huisarts. Overleg de mogelijkheden, want het gebruik van hormonen kan een grote invloed hebben op je lichaam, zeker als je last hebt van een chronische ziekte.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *