De pil vergeten? Dit kun je doen!

Pil vergeten? Dit kun je doen! - Vrijen doe je zo!

Geen paniek! Het overkomt iedereen wel eens dat ze de pil is vergeten. Dat betekent niet direct dat je gevaar loop om zwanger te raken, maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten.

Je bent altijd zo nauwkeurig: Je hebt de strip naast je tandenborstel liggen, en iedere morgen neem je automatisch de pil in. Net zo normaal als je tanden poetsen en je opmaken. Maar dan ga je een weekje met je vriendinnen op vakantie en dan is plotseling alles anders. En dan kom je tot de schokkende ontdekking: Sh*t, pil vergeten!

Niet alleen de pil vergeten kan een probleem zijn, maar ook overgeven en diarree kan er voor zorgen dat de pil voortijdig het lichaam weer verlaat zonder dat het de nodige hormonen heeft afgegeven.

12 uren grens

Als je de pil minder dan 12 uur geleden had moeten slikken, kun je lekker relaxen. Je neemt gewoon de pil alsnog in en je bent nog steeds beschermd tegen een ongewenste zwangerschap.

Als je de pil meer dan 12 uur geleden had moeten slikken is het een ander verhaal. Wat je dan moet doen is afhankelijk van de week waarin je op dat moment zit.

Je zit in week 1:

Neem de vergeten pil alsnog, ook al betekent dit dat je misschien twee pillen tegelijk moet slikken. Om zeker van je zaak te zijn moet je de komende week een condoom of andere extra bescherming gebruiken.

Let op: Als je in de afgelopen 5 dagen seks hebt gehad waarbij sperma in de vagina gekomen is (dus zonder condoom), dan is de kans aanwezig dat je alsnog zwanger kunt worden. Neem dan voor de zekerheid zo snel mogelijk een morning-after pil in. Deze kun je krijgen bij de apotheek en drogisterij.

Je zit in week 2:

Als je in de tweede week zit, en je bent maar één pil vergeten, dan is er geen man overboord. Neem gewoon de vergeten pil in. Er is verder geen risico op een zwangerschap, zelfs niet als je de dagen daarvoor onbeschermde seks hebt gehad. Ook de dagen daarna is een condoom niet nodig.

Let op: Als je méér dan drie pillen vergeten bent, wordt het probleem wat serieuzer. Neem dan de laatst vergeten pil alsnog in en maak daarna gewoon je strip helemaal op. De volgende 7 dagen moet je een condoom gebruiken bij het vrijen.

Je zit in week 3:

Als je maar één pil vergeten hebt, kun je deze alsnog slikken. Ook kun je besluiten om direct een stopweek in te lassen en daarna met een nieuwe strip te beginnen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Verschillende soorten en merken anticonceptiepillen

Dit is een algemene toepassing voor het geval je een pil vergeten bent. Lees goed de bijsluiter, want iedere soort of merk kan eigen regels hebben bij het vergeten van de pil.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *