Hoe gebruik je een vrouwencondoom?

Hoe gebruik je een vrouwencondoom? - Vrijen doe je zo!

Toen het vrouwencondoom een aantal jaren terug werd geïntroduceerd, was het best een big deal. Desondanks werd het nooit zo populair als de tegenhanger, het mannencondoom. Een vrouwencondoom is een flexibel, dun en loszittend ‘zakje’ dat aan de binnenkant van de vagina wordt ingebracht. Het is voorzien van twee zachte ringen. Eén ring beschermt de baarmoederhals tijdens de seks. De andere ring, die zich buiten de vulva bevindt, beschermt het gedeelte rond de schaamlippen. Om een vrouwencondoom op de juiste manier te gebruiken, is het van belang om te weten hoe het precies werkt. Het vrouwencondoom is één van de meest effectieve voorbehoedsmiddelen om seksueel overdraagbare aandoeningen (zoals HIV en AIDS) en ongewenste zwangerschappen te voorkomen. Een ander voordeel is dat vrouwencondooms gewoon zonder recept verkrijgbaar zijn.

Het gebruik van een vrouwencondoom

Hoewel het voor een beginner wellicht wat lastig lijkt, is een vrouwencondoom heel makkelijk om te gebruiken. Hoe vaker je het inbrengen oefent, hoe makkelijker het je af zal gaan. Wist je trouwens dat je een vrouwencondoom al 8 uur voor de seks in kunt brengen? Wanneer je het vrouwencondoom in wil brengen, zorg dan dat je niet te gehaast bent. Je kunt het staand doen, met één voet op een stoel, maar liggend werkt ook prima. Nog beter is om het vrouwencondoom in te brengen terwijl je met je benen gespreid zit.

Zodra je het vrouwencondoom hebt ingebracht, kun je zelf kiezen of je glijmiddel wilt gebruiken. Het toevoegen van een zaaddodend middel voor of na het inbrengen van het vrouwencondoom maakt de kans op zwangerschap nog kleiner. Wat je niet mag vergeten wanneer je leert hoe je een condoom moet gebruiken is dat een vrouwencondoom nooit in combinatie met een mannencondoom mag worden gebruikt.

Zorg ervoor dat je tijdens het inbrengen en daarna het condoom niet draait en dat er tenminste 2,5 centimeter van het condoom buiten de vagina zit. Gebruik één hand om de schaamlippen te spreiden terwijl je het uitgeknepen gedeelte in je vagina brengt. Gebruik de binnenste ring om het een paar centimeter voorbij het schaambeen en de baarmoederhals te brengen. De buitenste ring moet tijdens de seks op zijn plek worden gehouden om te voorkomen dat hij verschuift. Met de hand waarmee je het condoom op zijn plek houdt, kun je ook je clitoris stimuleren. Na de seks moet de buitenste ring van het vrouwencondoom uitgeknepen worden om ervoor te zorgen dat er geen vloeistoffen weglekken. Trek vervolgens langzaam en voorzichtig het condoom eruit en gooi het weg.

Wanneer je leert hoe je een condoom gebruikt, moet je weten dat er niets zo flexibel is als een vrouwencondoom. Het kan ook gebruikt worden als beflapje, wat betekent dat je ook op een veilige manier orale seks kunt hebben. Je kunt dan het gesloten deel openknippen, zodat het een rechthoekig lapje wordt dat over de mond van de man of over de genitaliën van de vrouw kan worden gelegd. Het vrouwencondoom heeft geen bijwerkingen, maar er bestaat altijd een kans dat het tijdens de seks scheurt of verschuift. Wanneer dit gebeurd kan de vrouw het risico op zwangerschap beperken door een morning after pil te nemen.

Nu je weet hoe je een vrouwencondoom moet gebruiken, kun je kiezen tussen een mannencondoom en een vrouwencondoom, tenminste als je veilig wilt vrijen.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *