Geen Seksuele Spanning in Je Relatie? – Oorzaken en 5 Oplossingen

Zit je relatie in een seksuele sleur? Het overkomt de besten. Herinner je je die dagen nog dat elke aanraking elektrisch was en elke nacht een avontuur? En nu? Nu lijkt het alsof de seksuele oplaadbare batterijen leeg zijn. Maar geen paniek, deze situatie is geheel omkeerbaar!

Het is tijd om de mouwen op te stropen en wat vuurwerk terug te brengen in de slaapkamer. Deze blog staat vol tips en strategieën om die verloren vonk weer aan te wakkeren. Dit is je roadmap terug naar een opwindend liefdesleven. Want seks moet spannend zijn, zelfs als je al een lange tijd samen bent!

De mogelijke oorzaken voor het probleem

Wist je dat, volgens onderzoek, bijna 40% van koppels op een bepaald moment te maken krijgt met een afname in de seksuele spanning? Dit probleem, hoewel vaak stilgehouden, is verrassend gebruikelijk.

Volgens spirituele goeroes zoals Deepak Chopra is seksuele passie een reflectie van de gezondheid van een relatie. Hij wijst op het belang van emotionele en spirituele verbinding voor het behoud van passie.

Ook de beroemde schrijver en therapeut John Gray, bekend van zijn boek ‘Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus’, heeft er uitgebreid aandacht aan besteed en stelt dat seksuele passie niet alleen een kwestie is van fysieke aantrekking, maar vooral ontstaat uit waardering, begrip en het erkennen van de unieke emotionele behoeften van beide partners.

Het herkennen van deze oorzaken is de eerste stap naar het opnieuw aanwakkeren van de vonk. Dus, wat zijn de mogelijke oorzaken van geen seksuele spanning in je relatie?

 • Dagelijkse stress en vermoeidheid: Een hectische levensstijl, met de druk van werk en mogelijk gezinsleven, brengt stress en vermoeidheid met zich mee, twee zaken die desastreus kunnen zijn voor het libido.
 • Gebrek aan nieuwigheid: Naarmate relaties rijpen, kan de nieuwigheid die eerst voor opwinding zorgde, afnemen. Een routine in seksuele activiteiten is als het eten van hetzelfde gerecht elke avond; hoe heerlijk het ook ooit was, op een gegeven moment verlang je naar iets anders op je bord.
 • Communicatiegebrek: Seks begint lang voordat je de slaapkamer binnengaat, en niet openlijk praten over jullie seksuele behoeften en verlangens kan leiden tot misverstanden en ontevredenheid.
 • Emotionele afstand: Emotionele issues, zoals onopgeloste conflicten of gevoelens van verwaarlozing, zullen de seksuele connectie tussen partners niet ten goede komen.
 • Fysieke veranderingen: Het komt vaak genoeg voor dat veranderingen in het lichaam, zoals na zwangerschap, met leeftijd of gezondheid, invloed uitoefenen op hoe individuen zich seksueel voelen en uiten.
 • Monotonie in de relatie: Wanneer de dagelijkse zaken niet bloeien, wanneer het leven en de relatie in een voorspelbaar patroon vallen, kan opwinding en daarmee de seksuele spanning in een slop komen te raken.
 • Invloed van technologie: De smartphones en laptops lijken haast aan onze handen te zijn vastgegroeid. Helaas kan de constante, bijna oncontroleerbare roep van het digitale wereldje een echte spelbreker zijn voor romantiek. Wanneer avonden samen worden doorgebracht met elk op een eigen scherm, vervangt scrollen door feeds de waardevolle gesprekken en intimiteit die juist zo goed zijn voor de relatie en het seksleven.
Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Gebruik deze 5 tips om geen seksuele spanning in de relatie op te lossen

Geen nood, hier zijn enkele deskundige, maar toch speelse manieren om de vonk terug te brengen. Vergeet de open deuren, het is tijd voor wat frisse lucht. Dit is de kunst van nieuw leven te blazen in jullie seksuele spanningsvlam, om samen te dansen, lachen en elkaar opnieuw te ontdekken.

1. Vraag jezelf af: Is dit wat ik écht wil?

Vaak denken we dat onze onvrede in de slaapkamer voortkomt uit externe factoren of de handelingen van onze partner. Maar vaak zijn deze gevoelens van seksuele ontevredenheid dieper geworteld, in onze eigen psychologische behoeften en verlangens.

Zijn er bepaalde behoeften of fantasieën die je hebt genegeerd of onderdrukt? Zijn er aspecten van je seksualiteit die je nog moet verkennen of accepteren?

Dus, neem de tijd om echt in jezelf te graven. Wat ontbreekt er in je seksleven? Wat heb je altijd al willen proberen of uiten?

Bovendien wil je nagaan waarom je het gevoel hebt dat het seksuele vuur lijkt te doven. Heeft het te maken met een mogelijk einde van jullie liefde, of is het eerder een weerspiegeling van dieperliggende problemen, zoals onopgeloste conflicten, verminderde intimiteit, of zelfs persoonlijke onzekerheden?

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

2. Praat, maar dan echt

Wist je dat studies aantonen dat individuen die een diepe emotionele band en sterke communicatie met hun partner ervaren, vaak ook een hoger libido en een meer bevredigend seksleven hebben? De emotionele intimiteit tussen jou en je partner liggen aan de basis van een levend seksleven.

En hierbij kan het niet vaak genoeg gezegd worden: communicatie is de sleutel tot een levendige en vervullende seksuele relatie. We zijn het alleen niet altijd gewend dat openhartige gesprekken over seks net zo normaal zijn als praten over de alledaagse dingen.

Echte communicatie gaat verder dan alleen ‘hoe was je dag?’; het duikt in de ‘wat maakt je echt gelukkig?’ en ‘wat zijn je diepste verlangens?’. Dit kan in eerste instantie ongemakkelijk aanvoelen, maar het zijn precies deze gesprekken die een wereld openen van begrip en verbondenheid.

Begin dus eens met een goed gesprek, en dan hebben we het niet over het bespreken van de boodschappenlijst. Ga diep, durf te delen wat je echt wilt, misschien zelfs met een flesje wijn erbij. Zorg voor die emotionele diepgang, door het delen van gevoelens, dromen, angsten en verlangens met je partner. Het gaat hier om het openbreken van die oesters van gevoelens en verlangens, en wie weet wat voor parels je vindt!

3. Gooi routine overboord

Doe eens gek en gooi de routine overboord. Waarom niet een date night in een tent in de woonkamer? Of samen een kookcursus volgen? Het kan ook iets eenvoudigs zijn zoals een avondwandeling in een nieuwe buurt of samen een artistiek project starten. Het idee is om samen nieuwe ervaringen te delen die buiten jullie comfortzone liggen. Het nodigt jullie allebei uit om elkaar op nieuwe manieren te zien en te ervaren. Zeg ja tegen avontuur en nee tegen sleur.

En dan heb ik het natuurlijk ook over een stokje steken voor het routinematige gedrag waardoor er geen seksuele spanning in jullie relatie is. Dat doe je zo:

 • Tijd inplannen: plan regelmatig tijden in voor intimiteit, om de verwachting en opwinding op te bouwen.
 • Experimenteer met rollenspellen: neem verschillende personages aan en speel een fantasie uit, een uitstekende manier om nieuwe dynamieken te verkennen.
 • Gebruik sensuele spellen: probeer seksuele spelletjes (of speeltjes) zoals een verleidelijke striptease om op een speelse manier nieuwe dingen te ontdekken.
 • Verander de locatie: verlaat de slaapkamer en probeer eens andere plekken in huis of zelfs een hotelkamer voor een nieuwe setting.
 • Sensuele massages: wissel massages uit en ga voor de sensuele aanraking.
 • Probeer nieuwe posities: haal een boek of app erbij en experimenteer met verschillende seksposities die jullie normaal niet proberen.
 • Fantasieën delen en verkennen: deel je diepste fantasieën met elkaar en onderzoek of jullie sommige samen veilig kunnen verkennen.
 • Sensueel eten: experimenteer met voedsel in jullie seksleven, zoals chocolade, fruit of slagroom op een speelse manier.
 • Zintuiglijk spel: beperk één van je zintuigen, zoals een blinddoek omdoen of werken met touw.

Het doorbreken van de routine zorgt voor nieuwe energie en spannende momenten samen, die de vonk weer kunnen doen oplaaien.

4. Houd je libido op scherp

Is het niet alleen geen seksuele spanning in je relatie, maar lijkt het er ook op dat je algemene libido aan het wankelen is? Je libido, of seksueel verlangen, fungeert als een soort barometer voor zowel je fysieke als mentale welzijn.

Deels heeft dit met hormonen te maken. Zo kan een laag testosteronniveau bij mannen of een lage oestrogeenspiegel bij vrouwen in relatie staan met een algeheel verminderd seksueel verlangen. Maar libido wordt beïnvloed door meerdere zaken. Dit is wat je in ieder geval kunt doen om je libido op peil te houden:

 • Voedingsboost: Kies voor voedingsmiddelen die bekend staan om hun libido-verhogende eigenschappen. Denk aan vette vis voor omega-3 vetzuren, of pittige kruiden zoals gember en chili, die de bloedcirculatie stimuleren.
 • Kwaliteitsslaap: Onderschat nooit de kracht van een goede nachtrust. Te weinig slaap kan je hormoonbalans en energieniveaus verstoren, wat weer invloed heeft op je libido.
 • Actief blijven: Dit gaat verder dan de sportschool. Zelfs een dagelijkse wandeling kan je stemming en energieniveau verbeteren.
 • Stress slim aanpakken: Probeer eens iets nieuws zoals acupunctuur of tai chi voor stressverlichting, of doe wat yoga of ademhalingsoefeningen thuis. Perfect om zowel je geest als lichaam helpen te ontspannen

5. Probeer te verleiden

De kunst van verleiding is om je sterke punten te kennen en ze wijs in te zetten. Een andere sleutelfactor bij verleiding is het behoud van een zekere mate van mysterie en nieuwsgierigheid in de relatie.

Dus zorg ervoor dat je soms onvoorspelbaar bent! Probeer nieuwe dingen uit of verras je partner op onverwachte manieren. Een spontaan uitje, een onverwachte liefdesbrief, of zelfs een verandering in je gebruikelijke kledingstijl werken allemaal op hun eigen manier voor het opwekken van interesse en verlangen.

Het mooie van verleiding is dat het niet altijd groot of extravagant hoeft te zijn. Soms zijn het juist de kleine, subtiele gebaren die een krachtige impact hebben. Denk aan het koken van een favoriete maaltijd, het spelen van ‘hun’ liedje op een onverwacht moment, of het geven van een compliment over iets specifieks.

Bedenk dat verleiding een spel is van geven en nemen. Het gaat niet alleen om het verleiden van je partner, maar ook om er zelf open voor te staan. Sta open voor de pogingen van je partner om jou te verleiden en reageer er op een speelse en positieve manier op.

Ten slotte, vergeet niet dat echte verleiding dieper gaat dan alleen de oppervlakte. Het gaat om een emotionele connectie, een gevoel van avontuur en de wil om elkaar continu te blijven ontdekken en verrassen. Door te blijven verleiden en verleid te worden, houd je de relatie fris, spannend en vol passie!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *