Wat Is de Clitoris? 4 Beste Manieren voor Clitoris Stimulatie

Er zijn maar weinig termen die voor mannen mysterieuzer zijn dan de clitoris en het vrouwelijk orgasme. Tegenwoordig weet bijna elke man wel hoe een clitoris er ongeveer uitziet, en dat het een heel belangrijke rol speelt bij seks, maar veel verder gaat de kennis hierover vaak niet. Waar zit die clitoris nou precies, en wat moet je er nou precies mee?

Enige kennis van de clitoris is van groot belang als je een vrouw seksueel wil bevredigen, dus het is voor zowel mannen als vrouwen heel jammer dat de kennis over dit onderwerp zo beperkt is. De reden dat ik dit artikel schrijf, is dan ook om te proberen hier iets aan te doen. Op die manier hoop ik het seksleven van de lezers en hun seksuele partners een stuk te verbeteren.

Aan het eind van dit artikel weet jij precies wat de clitoris is, en waarom deze clitoris zo ontzettend belangrijk is voor het seksueel bevredigen van een vrouw. Daarnaast zal ik je ook nog eens gaan aanleren hoe je die clitoris het best kunt stimuleren, wat misschien nog wel veel belangrijkere kennis is. Dit zal ik gaan doen aan de hand van de volgende punten:

  • Wat is de clitoris precies?
  • Waarom is de clitoris zo belangrijk voor seks?
  • Hoe kan ik de clitoris stimuleren? De 4 lekkerste manieren

Wat is de clitoris precies?

Zoals ik eerder al even noemde, bestaat er nog veel onduidelijkheid rondom het fenomeen van de clitoris. Ik kan je wel gaan uitleggen wat je allemaal met een clitoris kan doen, maar voordat ik dat doe, is het dus wel handig om eerst even te weten waar we het eigenlijk over hebben. Daarom zal ik dit artikel beginnen door de volgende vraag te beantwoorden: wat is de clitoris precies?

Heel kort gezegd is de clitoris een vrouwelijk geslachtsorgaan, net zoals bijvoorbeeld de vagina. Waarschijnlijk weet je wel een beetje hoe de clitoris er uitziet: als een klein, roze bolletje dat zich bovenaan tussen de grote schaamlippen bevindt. Hoewel het inderdaad klopt dat je daar de clitoris kan zien, is dat niet de hele clitoris.

Dat kleine roze bolletje is namelijk alleen nog maar het zichtbare deel van de vagina. De daadwerkelijke clitoris is echter veel groter dan het deel dat je kan zien. Het gehele ding is meestal zo’n 10 centimeter lang, en bevindt zich grotendeels inwendig.

Als je de clitoris moeilijk kan vinden, kan het misschien helpen dat hij groter wordt als de vrouw opgewonden raakt.

De clitoris speelt een grote rol bij seksualiteit. Hij bevat een heleboel zenuwuiteinden, waardoor hij erg gevoelig voor aanraking is. Hierdoor kan het stimuleren van de clitoris leiden tot seksueel genot, en dit kan uiteindelijk leiden tot een orgasme. Dat dit erg prettig is voor een vrouw, en dat het dus kan lonen om je eens in de clitoris te verdiepen, zal ik je dus niet uit hoeven leggen.

Maar waarom zou je je nou specifiek op de clitoris kunnen richten, als je ook gewoon “normale” seks kan hebben? Misschien heb je nog nooit “klachten” gehad tijdens normale penetratie, dus dat zal toch ook gewoon wel goed zijn? Als je dit denkt, lees dan vooral nog even verder, dan zal ik je haarfijn uitleggen waarom de clitoris van zo’n ontzettend groot belang is.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Waarom is de clitoris zo belangrijk voor seks?

Je weet nu wat de clitoris voor orgaan is, en wat je er op seksueel vlak mee kan. Misschien vind je dit echter wel een hele hoop onzin. Als je dit denkt, laat me dat dan alsjeblieft zo snel mogelijk uit je hoofd praten. De clitoris is van essentieel belang voor seks, in ieder geval als je een vrouw een beetje fatsoenlijk wilt kunnen bevredigen.

Er is lang gedacht dat een vrouw twee soorten orgasmes zou kunnen krijgen: een vaginaal orgasme door penetratie en een clitoraal orgasme door het stimuleren van de clitoris. Inmiddels weten we echter dat er maar één soort vrouwelijk orgasme bestaat: het clitorale orgasme. De clitoris bevindt zich gewoon voor het grootste deel inwendig.

Als een vrouw klaarkomt tijdens penetratie, dan komt dit gewoon door een verzwakte stimulering van de clitoris.

Hier zou je uit af kunnen leiden dat klaarkomen via de vagina een stuk moeilijker is voor een vrouw, en dat seks via de vagina bovendien ook minder heftige gevoelens teweegbrengt. Dit lijkt door de praktijk ook ondersteund te worden: zo’n 75% van alle vrouwen geeft aan dat ze niet kunnen klaarkomen via de vagina.

Voor deze vrouwen is stimulering van de clitoris dus de enige manier om een orgasme te kunnen krijgen.

Hoe komt het dat vrouwen enkel een clitoraal orgasme kunnen krijgen?

Het klinkt misschien gek dat vrouwen maar zo moeilijk een orgasme kunnen krijgen, terwijl het voor mannen zo makkelijk is. Als je gaat kijken naar de biologie is dat echter helemaal niet zo gek. Mannen moeten klaarkomen om zich voort te kunnen planten, dus het is goed voor het voortbestaan van de soort als mannen makkelijk klaarkomen.

Voor vrouwen is dit echter niet nodig, dus hier ligt ook minder prioriteit. Tegenwoordig hebben we seks echter vooral voor ons eigen plezier, en is het vrouwelijk orgasme dus veel belangrijker geworden.

Als je deze feiten zo bekijkt, dan lijkt het wel duidelijk dat de clitoris ontzettend belangrijk is om een vrouw fatsoenlijk te bevredigen. De meeste vrouwen zullen nooit klaarkomen als je de clitoris geen aandacht geeft. Over het algemeen geeft het stimuleren van de clitoris een veel heftiger en sterker gevoel van genot dan vaginale stimulering.

Hoewel het dus zeker mogelijk is om de clitoris volledig te negeren tijdens de seks, kan ik je dat niet bepaald aanraden. Bovendien zal je sekspartner het je waarschijnlijk niet in dank afnemen. Zelfs vrouwen die alleen penetratie wel prima vinden, zullen liever óók clitoraal bevredigd worden. Wil je dus vrouwen beter bevredigen, dan zul je de clitoris toch echt wat aandacht moeten geven.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Hoe kan ik de clitoris stimuleren? De 4 lekkerste manieren

Je weet nu wat de clitoris is, en waarom dit orgaan van zo’n ontzettend groot belang is als je een vrouw wil bevredigen in bed. Wat je echter nog niet weet, maar wat wel erg belangrijk is, is op welke manieren je dit precies kan doen. Voordat je je seksleven kan gaan verbeteren, is dit natuurlijk wel relevante kennis.

Daarom zal ik de rest van dit artikel wijden aan een aantal manieren waarop je de clitoris kan gaan stimuleren, en een vrouw in bed helemaal gek kan gaan maken. Er zijn natuurlijk nog wel meer manieren te bedenken, maar dit biedt een mooi handvat voor waar je mee kan beginnen. Ik zal de volgende manieren kort toelichten:

  • Wrijf over de clitoris
  • Gebruik je mond
  • Combineer clitorale stimulering met penetratie
  • Gebruik een speeltje

Manier 1: Wrijf over de clitoris

Misschien dat dit enigszins voor de hand ligt, maar het mag niet onderschat worden hoe fijn het voor een vrouw kan zijn om gewoon eens over de clitoris te wrijven. Dat kleine roze bultje bevat, zoals eerdergenoemd, een heleboel zenuwuiteinden die stimulering ervan heel prettig maken. De makkelijkste manier om dit te doen is simpelweg met je vingers.

Het voordeel van deze manier van stimulatie is dat je het in een heleboel verschillende houdingen kan doen, omdat je je arm gewoon mee kan bewegen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld blijven zoenen terwijl je haar bevredigt. Dit zal het allemaal nog net wat opwindender en intiemer maken voor jullie beide, waardoor de kans dat ze klaarkomt nóg groter wordt.

Ik zal je ook nog enkele tips meegeven over hoe je je handen het best kan gebruiken om een vrouw te bevredigen. Allereerst zou ik je willen meegeven om niet bang te zijn om een klein beetje kracht te gebruiken. Je moet er natuurlijk wel rekening mee houden dat de clitoris erg gevoelig is, maar er een beetje op drukken terwijl je eroverheen wrijft kan bijzonder prettig zijn.

Ook zou ik je aanraden om voor een beetje afwisseling te zorgen. Dit klinkt misschien wat vaag, maar wat ik ermee bedoel is eigenlijk heel simpel. Zet gewoon af en toe iets meer druk, en dan weer wat minder, of wissel een beetje af qua tempo. Hierdoor voorkom je dat ze het saai gaat vinden omdat je haar steeds op dezelfde manier aan het stimuleren bent.

Als laatste kan het ook goed zijn om ook de rest van de vulva aan te raken. Door je wrijfbewegingen wat wijder te maken, wrijf je ook een beetje over de rest van haar genitale regionen, die ook erg gevoelig zijn. Hierdoor wordt het voor haar allemaal nog net wat intenser en fijner. Als je al deze tips opvolgt, zul je de meeste vrouwen zonder al te veel moeite moeten kunnen laten klaarkomen.

Manier 2: Gebruik je mond

Een manier die je misschien ook wel kent, is beffen. Dit houdt in dat je je mond (en dan vooral je tong) gebruikt om de clitoris van een vrouw te stimuleren. Ook dit kan een erg geschikte manier zijn om een vrouw te laten klaarkomen. Een warme, vochtige tong voelt heel anders aan dan bijvoorbeeld een vinger.

Ik zou je hierbij aanraden om, terwijl je de clitoris likt, een beetje afwisseling in patronen aan te brengen. Daarmee bedoel ik dat je niet alleen maar de hele tijd op en neer beweegt, maar ook af en toe heen en weer of diagonaal. Als je dit te veel denkwerk vindt, kun je ook gewoon het alfabet langsgaan met je tong, en dit als het ware “spellen” op haar clitoris.

Veel vrouwen vinden beffen opwindender dan penetratie zelf, dus ik zou het zeker niet overslaan.

Je tong is bij beffen erg belangrijk, maar het is niet het enige dat je kan gebruiken. Ook de rest van je mond kan zeker van pas komen. Probeer bijvoorbeeld voor de afwisseling eens om je lippen op de clitoris te zetten en op de clitoris te zuigen. Als je dit niet te hard doet, dan kan dit een erg prettige manier zijn om de clitoris op een net andere manier te stimuleren.

Als laatste tip wil ik je erop wijzen dat je het gebruik van je mond ook kan combineren met je vingers. Zo kun je, terwijl je een vrouw beft, ook even met je vingers naar binnen gaan in de vagina. Zo stimuleer je haar op twee verschillende manieren en plekken, wat het algehele seksuele genot tot een nieuw niveau zal tillen.

Manier 3: Combineer clitorale stimulering met penetratie

Dat de clitoris zo belangrijk is, wil natuurlijk niet zeggen dat er tijdens de seks geen plaats meer is voor “gewone” penetratie. Ook dat kan voor zowel man als vrouw heel prettig zijn. Je kan deze penetratie echter wel nóg spannender en intenser maken voor de vrouw, door dit te combineren met het stimuleren van de clitoris.

Tijdens de penetratie zal je waarschijnlijk best een hand vrij hebben waarmee je haar clitoris kan bereiken, zeker als je kiest voor een standje als doggystyle of cowgirl. Door haar op deze twee manieren tegelijk te stimuleren, zul je haar waarschijnlijk helemaal gek maken. De kans is groot dat ze al tijdens de penetratie klaarkomt!

Manier 4: Gebruik een speeltje

Veel mannen willen nog wel eens neerkijken op het gebruik van seksspeeltjes. Als je “the real deal” hebt in de vorm van een penis, waarom zou je dan nog een speeltje nodig hebben? Toch kan het gebruik van een speeltje wel degelijk toegevoegde waarde hebben, omdat ze vaak dingen kunnen die een penis niet kan.

Zo zijn er genoeg vibrerende seksspeeltjes waar je de clitoris mee kan stimuleren. De trillingen van deze speeltjes zorgen voor een stimulering die je met een vinger, tong of penis gewoon nooit zal kunnen bereiken. Seksspeeltjes kunnen daarom ook tijdens seks tussen twee personen een grote verbetering zijn.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *