7 Tips voor Natuurlijk Uitstellen Orgasme

Steeds meer Nederlandse mannen krijgen te maken met te snel klaarkomen. Hoewel ze niet allemaal de medische definitie van vroegtijdig klaarkomen halen, zijn veel mannen simpelweg ontevreden met hoe lang ze het volhouden tussen de lakens. Dit kan tot wanhoop leiden, omdat dit in de ogen van deze mannen een onoplosbaar probleem is.

Dat laatste is gelukkig grote onzin. Er zijn diverse manieren om je orgasme uit te stellen, en je hoeft hiervoor ook echt niet aan de zware medicatie te gaan. Natuurlijke manieren om later klaar te komen zijn er namelijk genoeg. In dit artikel bespreek ik zeven van die manieren, en leg ik uit hoe ze jou gaan helpen om van je probleem af te komen.

Tip 1: Onderschat het voorspel niet

Iets wat van groot belang is voor een goed seksleven, maar wat vaak grotendeels wordt overgeslagen door mannen die vroegtijdig klaarkomen, is het voorspel. Ik snap best waarom ze dat doen: als je al te snel klaarkomt tijdens penetratie, dan is het logisch om te denken dat dit nóg veel sneller zal gaan als je eerst uitgebreid met voorspel bezig bent.

In werkelijkheid is dit echter een slechte aanpak. Het klinkt misschien counter intuïtief, maar de penetratie duurt in veel gevallen juist langer als er meer voorspel aan vooraf is gegaan. Je hebt dan tijd om de eerste, heftigste prikkels even te laten gaan, en je begint dus pas aan penetratie als je weer wat meer tot rust bent gekomen. Voorspel zorgt wel voor opwinding, maar het kan ook de heftigste opwinding laten zakken.

Wat je natuurlijk tevens kan doen, is alvast een keertje klaarkomen tijdens het voorspel. Daarmee hoeft namelijk de seks helemaal niet klaar te zijn. Je kan eerst zelf klaarkomen, en daarna je partner bevredigen met je mond of handen. Hierdoor zal je al snel opnieuw opgewonden raken, en weer een erectie krijgen. Omdat je al een keer bent klaargekomen, zal de penetratie vervolgens langer duren.

Overigens wil ik ook nog wel even benadrukken dat seks niet enkel uit penetratie bestaat. Het voorspel is in het algemeen een belangrijk onderdeel van het geheel. Indien je dit overslaat, dan duurt de seks als geheel dus minder lang. Bovendien is voorspel heel belangrijk voor vrouwen, en voor sommige vrouwen zelfs belangrijker dan penetratie.

“Penetratie is voor mannen vaak belangrijker dan voor vrouwen.”

Tip 2: Verban zoveel mogelijk stress uit je leven

Iedereen die ooit te maken heeft gehad met veel stress, weet dat dat ontzettend nare gevolgen heeft op tal van vlakken. Stress is simpel gezegd enorm ongezond, en kan je letterlijk jaren van je leven kosten. Dat stress ook één van de meest voorkomende oorzaken van vroegtijdig klaarkomen is, zou je daarom nauwelijks meer verbazen (bron).

Stressvolle activiteiten moet je dus tot een minimum zien te beperken. Ik ga je natuurlijk niet vragen om ontslag te nemen als je een drukke baan hebt, maar je kunt wel beter leren omgaan met druk, en daardoor minder stress ervaren wanneer er veel van je wordt gevraagd. Dit kun je bijvoorbeeld bereiken met coaching of mindfulness. Ook kan het gewoon helpen om beter te plannen. Als niet alles op het laatste moment aankomt, dan scheelt dat een hoop gestress.

“Je hersenen sturen je lichaam aan; als het mis is in je hersenen, gaat het ook mis in je lichaam.”

Wat ook van groot belang is, is dat je af en toe tot rust komt. Als je weet dat je het druk gaat hebben, plan dan ook rustmomenten in. Op die momenten is het belangrijk dat je écht niet aan stressvolle zaken denkt. Probeer je hoofd helemaal leeg te maken, bijvoorbeeld door meditatie, of door een spelletje te doen wat niet veel van je hersenen vraagt.

Wat bij vroegtijdig klaarkomen een lastig probleem is, is dat nog eens extra stress veroorzaakt. Het is natuurlijk niet leuk als je te snel klaarkomt, en hierdoor kun je je zorgen maken over of het ooit nog goed zal komen. Op die manier wordt je probleem alleen maar erger, en kom je in een vicieuze cirkel terecht. Door jezelf voor te houden dat je je partner ook op andere manieren kan plezieren dan via penetratie, kun je iets van die druk wegnemen, en daarmee ook wat stress verlichten.

Tip 3: Doe aan Kegeloefeningen

Hoewel, zoals eerder gezegd, psychologische factoren een grote rol kunnen spelen bij vroegtijdig klaarkomen, is het soms een puur lichamelijk probleem. Er zijn dus ook lichamelijke oplossingen voor, maar de meeste mensen weten niet wat die zijn, omdat ze amper weten welke delen van hun lichaam er komen kijken bij klaarkomen. Eén zo’n belangrijk lichaamsdeel is de PC-spier.

“Je kan een probleem pas aanpakken als je weet waar het precies zit.”

Je PC-spier is een spier met een heleboel verschillende functies. Als je geen PC-spier had, dan zouden de organen in je buik niet op de juiste plek blijven, en zou je je plas niet kunnen ophouden. Wat voor nu echter vooral van belang is, is dat deze spier een grote rol speelt bij het seksueel functioneren van mannen. Door deze spier te trainen, kun je ervoor zorgen dat je later klaarkomt (bron).

Het trainen van je PC-spier klinkt misschien als iets waarvoor je uren moet zweten in de sportschool, maar niets is minder waar. Kegeloefeningen, de oefeningen waarmee je je PC-spier sterker kan maken, zijn de simpelste oefeningen die er bestaan. Ze bestaan uit het eventjes aanspannen en vervolgens weer ontspannen van je PC-spier.

Misschien weet je niet direct hoe dit moet, maar ook dat is heel eenvoudig: doe gewoon alsof je je plas ophoudt! Als het goed is voel je dan een spier samentrekken tussen je ballen en je anus. Doe zo’n oefening ongeveer 10 keer achter elkaar, en doe dit iedere dag. Per oefening moet je je PC-spier ongeveer 10 seconden lang aanspannen. Aan het begin zal dat lastig zijn, maar na verloop van tijd wordt het een eitje (en kun je de spier wat langer aangespannen houden).

Tip 4: Drink en rook zo min mogelijk (het liefst niet)

Inmiddels weet iedereen dat sigaretten en drank ontzettend ongezond voor ze zijn. Hoewel dit heeft geleid tot een afname van het aantal rokers, is roken nog steeds best populair, en op onze alcoholconsumptie heeft dit zelfs nauwelijks effect gehad. Toch is het ‘t beste om hiermee te stoppen. Niet alleen omdat dit gezonder voor je is, maar ook omdat je dan waarschijnlijk later klaarkomt.

Misschien is het je wel eens overkomen dat je na het drinken van veel alcohol geen erectie meer kon krijgen. Als je daarmee bekend bent, is het vast geen schok dat ook andere seksuele problemen, zoals vroegtijdig klaarkomen, kunnen worden veroorzaakt door alcohol. Uit onderzoek is dan ook geen wetenschappelijke link gebleken tussen te snel klaarkomen en een hoge alcoholconsumptie (bron).

Tabak komt niet veel beter uit de bus. Ook daarvoor is er namelijk meer dan genoeg wetenschappelijk onderzoek dat een link met vroegtijdig klaarkomen aantoont. Zelfs mannen die nog niet zo lang roken, kunnen hier last van krijgen (bron). Dit komt doordat je aderen vernauwen wanneer je rookt, wat problemen met je bloedsomloop veroorzaakt.

“Als alcohol en tabak je gezondheid volledig verpesten, waarom zou dat dan niet zo zijn voor je seksuele gezondheid?”

Redenen genoeg dus om helemaal te stoppen met drinken en roken. Zoals ik echter al aangaf, weet ik ook wel dat dit soort kennis maar zelden mensen overhaalt om helemaal te stoppen. Ik hoop je daarom in ieder geval over te kunnen halen om het een stuk minder te doen. Een paar biertjes in het weekend zorgen echt niet altijd voor seksuele problemen, maar je moet jezelf aanleren om het ook echt bij een paar biertjes te houden.

Tip 5: Probeer de start-stoptechniek’

Zoals ik in de inleiding al zei, zien veel mannen vroegtijdig klaarkomen als een onoplosbaar probleem. In werkelijkheid is het dat niet. Het uitstellen van je orgasme is een vaardigheid. Net als alle andere vaardigheden, kun je dus beter worden door te oefenen. Hier is een speciale techniek voor, de zogeheten start-stoptechniek.

“Er is niks waar je niet beter in wordt door het vaker te doen.”

Wat houdt die techniek dan precies in? Eigenlijk spreekt de naam al voor zich. Het komt erop neer dat je masturbeert totdat je bijna klaarkomt. Als je je orgasme nog nét kan tegenhouden, dan stop je met masturberen. Je wacht vervolgens even, tot de ergste opwinding is weggezakt. Dan begin je weer opnieuw met masturberen, en deze cyclus hou je zo lang mogelijk vol.

Je ziet waarschijnlijk al wel dat je op deze manier oefent om later klaar te komen. Door je penis zo lang bloot te stellen aan seksuele prikkels, zal je aan deze prikkels gewend raken. Dit heeft tot gevolg dat je hier minder gevoelig voor wordt, en dus minder snel klaarkomt. Ook je hersenen leer je op deze manier aan dat je niet snel wil klaarkomen, door continu weerstand te bieden als je hersenen dat signaal afgeven.

Ik heb nog meer goed nieuws voor je: je kan de start-stoptechniek ook vanavond al toe passen om later klaar te komen. Deze techniek kun je namelijk tijdens de seks toepassen. Je penetreert je partner tot je je orgasme bijna niet meer kan tegenhouden, en vervolgens stop je even, en bevredig je in de tussentijd je partner op andere manieren. Zo hou je het dus vanavond al langer vol in bed!

Tip 6: Ga vaker sporten

Zoals ik al suggereerde toen het over alcohol en tabak ging, is je fysieke gezondheid van grote invloed op je seksuele prestaties. Als jij heel snel klaarkomt, zou het dus zomaar kunnen dat dit samenhangt met een ongezonde levensstijl. Drinken en roken is daar natuurlijk één element van, maar ook andere elementen, zoals sport en beweging, zijn hierbij van belang.

“Als je slecht voor je lichaam zorgt, moet je niet raar opkijken als niet alles het goed doet.”

Het uitstellen van je orgasme kan daarom worden vergemakkelijkt door meer te gaan bewegen. Indien jij te weinig beweegt, dan is het natuurlijk sowieso gezond om vaker te sporten, maar je krijgt er dus ook echt iets concreets voor terug. Vooral aerobics en cardio-oefeningen zullen ervoor zorgen dat je later klaarkomt.

Dit komt allereerst doordat deze vormen van sport je bloedsomloop verbeteren. Eerder liet ik al even weten dat een goede bloedsomloop van groot belang is voor ‘correct’ seksueel functioneren. Zodoende kan een matige bloedsomloop ertoe leiden dat je te vroeg klaarkomt. Cardio en aerobics zorgen ervoor dat je bloed goed rondgepompt blijft worden.

Daarnaast zijn cardio en aerobics ook uitstekend voor je conditie. Als jij je uithoudingsvermogen verbetert, zal je het langer volhouden in bed. Dat komt doordat je sneller klaarkomt als je moe bent, omdat je lichaam dan denkt dat de seks moet ophouden voordat je buiten adem raakt. Wanneer mensen spreken over seksueel uithoudingsvermogen, dan is dat dus geen beeldspraak!

Tip 7: Pas je voedingspatroon aan

Samenhangend met het belang van een goede gezondheid, is ook de juiste voeding van belang als je te snel klaarkomt. Het meest voorkomende probleem is het eten van veel verzadigde vetten. Dit zijn vetten die je bloedsomloop belemmeren, door blokkades in je bloedvaten aan te brengen. Dat dit tot seksuele problemen kan leiden, heb ik al eerder genoemd. Verzadigd vet zit vooral in de volgende voedingsmiddelen:

  • Rood vlees
  • Eieren
  • Zuivel
  • Gefrituurd eten

Onverzadigde vetten zijn juist wel goed voor je bloedsomloop, en dus ook voor het uitstellen van je orgasme. Deze vetten maken je bloedvaten schoner, en verwijderen blokkades zoals die blokkades die verzadigde vetten veroorzaken. Hierdoor krijg je dus een beter functionerende bloedsomloop, wat vroegtijdig klaarkomen kan tegengaan. Vette vis is een erg goede bron van onverzadigd vet, dus een visje op zijn tijd kan zeker geen kwaad!

“Je lichaam functioneert alleen als je er de juiste brandstoffen in stopt.”

Unieke Aanpak om Vanavond al 30 Minuten Langer uit te Houden

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om te snel klaarkomen (vroegtijdige ejaculatie) compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *