Erectieproblemen door Jelking/Jelqing? Oorzaak + 5 Oplossingen

Het komt helaas maar al te vaak voor dat mensen een probleem proberen op te lossen, maar met de oplossing een heel nieuw probleem in het leven roepen. We willen zó graag van ons huidige probleem af, dat we niet nadenken over de mogelijke gevolgen van de oplossing. Tot het te laat is. Eén zo’n probleem dat mogelijk tot nieuwe problemen leidt is jelqing (ook wel Jelking).

Jelqing is een techniek die veel wordt toegepast door mannen die een grotere penis willen krijgen. Er wordt echter ook gezegd dat jelqing erectiestoornissen kan veroorzaken. Wat is hier nu de waarheid? En als jelqing dan echt tot erectiestoornissen leidt, wat kun je dan doen om dit op te lossen? Die vragen staan in dit artikel centraal. Het artikel is als volgt ingedeeld:

  • Wat is jelqing (jelking) precies?
  • Kan jelqing zorgen voor erectieproblemen?
  • Hoe kom ik van mijn erectieproblemen af? 5 oplossingen

Wat is jelqing (jelking) precies?

Voordat ik kan uitleggen of en waarom jelqing leidt tot erectieproblemen, moet je natuurlijk eerst weten wat jelqing precies is. Jelqing is kort gezegd een techniek die mannen gebruiken als ze niet tevreden zijn over de lengte van hun penis. Door jelqing zou je een grotere penis krijgen, zonder dat je daar allerlei onnatuurlijke hulpmiddelen bij nodig hebt.

Een andere naam voor jelqing (jelking) is melken, en dat geeft in de basis wel een beetje aan hoe het werkt. Met je hand pak je je penis vast, tussen je duim en wijsvinger. Dit doe je aan de onderkant van de stam van je penis, daar waar je penis overgaat in je balzak. Vervolgens duw je met je hand naar voren richting de eikel, een beetje alsof je penis een uier is die je melkt.

Eigenlijk ben je dus gewoon je penis aan het uitrekken door er heel hard aan te trekken. Je doet dit terwijl je penis zich in semi-erecte toestand bevindt. Als je klaar bent, wordt er vaak aangeraden om je penis een aantal keer op en neer te zwaaien. Dit zou goed zijn om de bloedsomloop in je penis weer te bevorderen (wat dus al aangeeft dat je die al die tijd hebt bekneld).

Meestal wordt er aangeraden om het aantal keer dat je dit doet per week langzaam op te bouwen. Aan het begin “jelq” je 25 keer per week (25 keer per “haal” dus). Uiteindelijk is het echter zo dat de meeste mannen dit maar liefst 200 keer per week doen. Er is geen overtuigend bewijs dat je penis ook echt langer wordt van jelqing.

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Kan jelqing zorgen voor erectieproblemen?

Nu je weet hoe jelqing ongeveer in zijn werk gaat, kunnen we de volgende vraag beantwoorden: kan het inderdaad zo zijn dat jelqing leidt tot erectieproblemen? Dat antwoord kan ik je wel geven, maar alleen onder voorbehoud. Het fenomeen jelqing is namelijk niet zo groot dat er ook wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de gevolgen ervan. Wat ik je nu vertel, is dus puur theoretisch.

En ja, in theorie loop je met jelqing wel degelijk een risico dat je erectieproblemen veroorzaakt. Om te snappen waarom dit het geval is, moet je eerst weten hoe een erectie werkt. Als jij een erectie krijgt, dan wordt je penis stijf doordat de zwellichamen in je penis zich volzuigen met bloed. Er stroomt dus eigenlijk gewoon heel veel bloed je penis in, en dat zorgt voor die erectie.

Als je aan jelqing doet, kun je deze zwellichamen beschadigen. Dit kan op twee manieren. Allereerst zorgt jelqing ervoor dat er minder bloed in de penis komt terwijl je aan het jelqen bent. Hierdoor komt er dus ook minder zuurstof in de penis. In sommige gevallen kan dit leiden tot zuurstoftekort in je penis. Hierdoor kunnen delen van de zwellichamen afsterven, waardoor ze geen bloed meer kunnen opnemen.

“Als je ergens heel hard aan trekt, dan moet je niet verbaasd zijn als het kapot gaat.”

Daarnaast is het hele idee van jelqing dat je je penis uitrekt, en dat kan op zichzelf natuurlijk al genoeg schade opleveren. Je zwellichamen worden namelijk ook uitgerekt, op een manier waar ze eigenlijk helemaal niet voor gemaakt zijn. Dit kan leiden tot scheurtjes in de zwellichamen. Ze raken dus ook op deze manier beschadigd, waardoor ze minder of geen bloed meer kunnen opnemen.

Hoe kom ik van mijn erectieproblemen af? 5 oplossingen

Als jij last hebt van erectieproblemen, dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf komen. Gelukkig zijn er een heleboel manieren waarop je dit kan doen, de één wat ingrijpender dan de ander. In hoeverre al deze oplossingen werken, zal sterk afhangen van de mate van beschadiging die je aan je penis hebt toegebracht door te jelqen, maar daarover straks meer. Ik zal de volgende oplossingen bespreken:

  • Ga naar de huisarts
  • Train de PC-spier
  • Gebruik L-arginine
  • Krijg minder suiker binnen
  • Eet minder verzadigde vetten

Oplossing 1: Ga naar de huisarts

Dit klinkt misschien een beetje als een vanzelfsprekende tip, en ik beloof je dat de rest van deze tips zal bestaan uit dingen die je zelf thuis kunt doen. Als jij echter een erectieprobleem hebt dat is veroorzaakt door jelqing, dan is een bezoek aan de huisarts zeker geen overbodige luxe. Sterker nog: als je dat niet doen, kan het je ondergang zijn.

Er is namelijk een goede kans dat je serieuze schade aan je penis hebt toegebracht door te jelqen. Je lichaam heeft natuurlijk wel een soort van herstelvermogen, maar bij ernstige schade zal alleen medisch ingrijpen je nog kunnen redden.

“Een gescheurde penis maak je niet weer gezond door gezonder te eten.”

Als jij vermoedt dat je jezelf door jelqing een erectiestoornis hebt gegeven, dan raad ik je aan om zo snel mogelijk contact op te zoeken met een arts. Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans dat er nog iets aan gedaan kan worden. Indien je te lang wacht, dan kan de schade onomkeerbaar zijn, en moet je dus de rest van je leven met een erectiestoornis leven.

Pas als een dokter heeft bepaald dat je penis niet is beschadigd, is het tijd om de andere tips in dit artikel uit te proberen. Dan heeft je erectiestoornis namelijk een andere oorzaak.

Oplossing 2: Train de PC-spier

Het krijgen van een erectie is eigenlijk een soort lichamelijke vaardigheid. Je kan jezelf dus trainen om hier beter in te worden. Dit doe je door het trainen van je PC-spier, een spier die zeer belangrijk is voor het krijgen van erecties (en een hoop andere dingen). Dat een sterkere PC-spier erectiestoornissen kan oplossen, is zelfs wetenschappelijk bewezen (bron)!

De oefeningen waar je jouw PC-spier mee traint, heten Kegeloefeningen. Dit zijn zo ongeveer de makkelijkste oefeningen die je je kan voorstellen. Een Kegeloefening bestaat uit het aanspannen van je PC-spier, en hem dan na een tijdje weer ontspannen. Je kan je PC-spier makkelijk aanspannen door te doen alsof je je plas ophoudt. Je voelt dan een stel spieren achter je balzak, tot aan ongeveer je anus, zich aanspannen.

“Als alles zo makkelijk te leren was als een Kegeloefening, speelde iedereen tien muziekinstrumenten.”

Wanneer je deze oefeningen dagelijks doet, dan zul je het snelst resultaat zien. Ik zou je aanraden om ongeveer tien oefeningen per dag te doen. Per oefening moet je je PC-spier steeds ongeveer tien seconden aanspannen voordat je hem weer ontspant. Indien je bang bent dat je misschien vergeet om deze oefeningen te doen, kun je er een vast moment voor uitkiezen, bijvoorbeeld voor het slapengaan, of onder de douche.

Als je de Kegeloefeningen nog nét een beetje effectiever wil maken, dan kun je ze doen terwijl je ligt. Je kan Kegeloefeningen in principe ook prima staand of zittend doen, maar als je ligt, dan zijn er geen andere spieren die het werk van je PC-spier verlichten. Je PC-spier is dan de enige spier die je aan het werk zet, en dat is natuurlijk de meest effectieve manier om die spier te trainen.

Oplossing 3: Gebruik L-arginine

De volgende oplossing is een erg makkelijke, die zich in een potje bevindt. L-arginine is een aminozuur dat van nature voorkomt in het menselijk lichaam. Het gebruik van deze pil heeft dan ook geen bijwerkingen. Alleen wanneer je reeds hartproblemen hebt, moet je uitkijken, want dan kan het gebruik van L-arginine gevaarlijk zijn. Je kan dit product kopen als voedingssupplement, en dat zou een aantal gezondheidsvoordelen hebben. De reden dat ik het in dit artikel noem, is omdat je er ook sneller erecties door krijgt.

“De oplossingen voor de meeste problemen vind je gewoon in de natuur.”

Allereerst zorgt L-arginine voor een hoger libido. Als je zo’n pilletje L-arginine slikt, krijg je dus meer zin in seks. Ik ga er even van uit dat je snapt dat meer opwinding betekent dat je makkelijker een erectie krijgt. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn als je af en toe zin hebt in seks, anders heb je er natuurlijk niks aan dat je een erectie kan krijgen.

De belangrijkste reden dat L-arginine ervoor zorgt dat je makkelijker erecties krijgt, is echter dat deze de bloedsomloop stimuleert. Zoals ik eerder al zei in dit artikel, is een erectie eigenlijk niks anders dan een penis waarvan de zwellichamen zich volzuigen met bloed. Wanneer je een betere bloedsomloop hebt, dan krijg je dus ook makkelijker een erectie. Er is wetenschappelijk bewijs dat L-arginine erectieproblemen kan oplossen (bron).

Oplossing 4: Krijg minder suiker binnen

Als er één ding is dat slecht voor je gezondheid is, dan is het wel suiker. Misschien denk je dat dit nog niet hoeft te betekenen dat het ook voor erectiestoornissen kan zorgen, maar hiertussen is wel degelijk een verband. Je lichamelijke gezondheid is namelijk onlosmakelijk verbonden met je seksuele gezondheid. Daarnaast zijn er ook nog meer specifieke redenen dat het eten van suiker kan leiden tot erectieproblemen.

Suiker zorgt ten eerste voor een toename van stress. Stress zorgt er namelijk voor dat je lichaam meer cortisol aanmaakt. Dit is de stof die ervoor zorgt dat je stressgevoelens ervaart. Dat is natuurlijk op zichzelf al heel vervelend, maar stress kan ook nog eens erectieproblemen veroorzaken (bron). Sterker nog, het is één van de meest voorkomende veroorzakers van erectieproblemen.

Tot slot kan suiker ook zorgen voor een lager libido. Je krijgt dus minder zin in seks. Suiker zorgt ervoor dat het lichaam minder van de stof leptine aanmaakt, en die stof is van groot belang voor het opwekken van lustgevoelens. En als je geen zin hebt in seks, dan heeft je lichaam natuurlijk ook geen enkele reden om je een erectie te geven.

“Je hebt niks aan een erectie als je nooit zin hebt om hem te gebruiken.”

Indien je na het lezen hiervan suiker zo veel mogelijk wilt vermijden (wat ik je dus wel aanraad), zul je de verpakkingen van voedsel zorgvuldig moeten lezen. Suiker zit namelijk in van alles en nog wat verwerkt, ook in producten waar je dit helemaal niet van zou verwachten. Je zal wel weten dat je zoetigheid moet vermijden, maar ook veel hartige producten zitten bomvol met suiker.

Oplossing 5: Eet minder verzadigde vetten

Ik heb zojuist uitgelegd dat een goede lichamelijke gezondheid van groot belang is om een erectie te krijgen, en dat je daarom suiker het beste kan vermijden. Hetzelfde geldt voor verzadigde vetten. Verzadigde vetten zitten vooral in dierlijke producten, zoals vlees, eieren en zuivel, en zijn enorm slecht voor je gezondheid.

“Hoe meer verzadigd vet je eet, hoe minder verzadigd je zal zijn in de slaapkamer.”

Daarnaast zorgen ze ook rechtstreeks voor erectieproblemen. Er is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het eten van verzadigd vet een negatief effect op je bloedsomloop heeft. Het hoeft dan niet eens om heel veel vet te gaan; uit één onderzoek bleek zelfs dat slechts één maaltijd met te veel verzadigd vet al kan leiden tot een merkbaar effect op je bloedsomloop (bron). Je kan je inname van deze vetten dus maar beter tot een absoluut minimum beperken.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *