“Ik Kom Te Snel Klaar!” 3 Effectieve Behandelmethodes

De eerste keer seks - Vrijen doe je zo!

Het vroegtijdig klaarkomen is vaak een onderschat probleem. Mannen die met dit probleem zitten kunnen het er mentaal erg moeilijk mee hebben. Voor het gevoel tast het namelijk de mannelijkheid aan. Gelukkig zijn er mogelijkheden om er iets tegen te doen.

Het te snel klaarkomen heeft vaak een geestelijke oorzaak. Door middel van een aantal eenvoudige technieken kun je in kleine stapjes jouw bedprestaties vergroten. Door een goede training moet het jou uiteindelijk lukken om het penetreren minuten langer vol te houden. Daar maak je jouw partner erg gelukkig mee.

Wanneer is er sprake van vroegtijdig klaarkomen?

Er is sprake van vroegtijdig klaarkomen als het penetreren niet langer vol kan worden gehouden dan 30 seconden tot een paar minuten. Je zou ook kunnen stellen dat er sprake is van vroegtijdig klaarkomen als je het vrijen minder dan 10 minuten kunt volhouden. Het gaat namelijk om de interpretatie van de man en zijn partner. Met vroegtijdig klaarkomen wordt meestal bedoeld dat het vrijen maar maximaal 3 tot 4 minuten volgehouden kan worden.

Hoe lang duurt seks normaal gesproken?

Deze vraag hoef je mannen niet te stellen over hun eigen seksleven. Mannen die het maar een paar minuten kunnen volhouden, zullen dat waarschijnlijk niet zeggen. Uit verschillende onderzoeken komen verschillende antwoorden. Gemiddeld kun je ongeveer uit gaan van tussen de 9 en 15 minuten. Als het penetreren korter dan een paar minuten vol te houden is, moet er iets tegen gedaan worden.

Medische oplossingen voor vroegtijdig klaarkomen

Er zijn diverse medicijnen verkrijgbaar om het vroegtijdig klaarkomen tegen te gaan. Priligy is één van die medicijnen. Het medicijn bevat depoxetine. Dit middel beïnvloedt de werking tussen zogenaamde neurotransmitters. Deze zorgen voor een betere afstemming tussen zenuwcellen. Hierdoor moet een orgasme langer uitblijven. Een ander populair medisch hulpmiddel is Emla crème. Dit is een zalf die op de penis moet worden gesmeerd vóór het vrijen. De zalf geeft een verdovend effect, waardoor de eikel minder geprikkeld wordt tijdens het vrijen.

Daarnaast zijn er ook medicijnen waarvan het bijeffect is dat vroegtijdig klaarkomen wordt verholpen, maar deze medicijnen zijn absoluut niet aan te raden. Het gaat namelijk om antidepressiva, zoals Prozac en Paxil. Deze medicijnen verhogen het serotonine gehalte in het brein. De nadelen van deze medicijnen zijn vele malen groter dan de voordelen.

Verderop in het artikel zullen wij 3 technieken bespreken om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen. Deze technieken werken beter dan de medische oplossingen. De medicijnen zijn hoofdzakelijk ontwikkeld om er geld mee te verdienen.

Handige laagdrempelige tips om vroegtijdig klaarkomen te voorkomen

Je kunt het probleem structureel aanpakken, maar er zijn ook een aantal handige tips om de duur van de penetratie net iets te verlengen. Deze tips kun je zonder voorbereiding toepassen om je bedprestaties iets te verbeteren. Wij geven jou een opsomming van een paar handige tips:

  • Op het moment dat je een orgasme aan voelt komen, moet je een ander seksstandje proberen. Dat geeft je even de tijd om de penis rust te geven
  • Knijp vlak voor het klaarkomen met je duim en je wijsvinger net onder de eikel in de penis.
  • Ontspan je spieren tijdens het vrijen. De ontspanning vertraagt het verkrijgen van een orgasme
  • Ballen voorzichtig omlaag trekken vlak voordat je klaarkomt. De ballen trekken namelijk omhoog bij het krijgen van een orgasme
  • Denk tijdens het vrijen aan huishoudelijke zaken. Dit neemt een stukje opwinding weg
  • Koop condooms met een licht verdovend glijmiddel aan de binnenkant van het condoom

Heb je last van primaire of secundaire vroegtijdige zaadlozing?

Bij vroegtijdige zaadlozing is er een onderverdeling te maken tussen primaire en secundaire vroegtijdige zaadlozing. Bij de primaire vroegtijdige zaadlozing is er een probleem dat al aanwezig is sinds de man seksueel actief is. Bij secundaire vroegtijdige zaadlozing ontstaat het probleem pas op latere leeftijd. Bij deze variant kan er sprake zijn van bijvoorbeeld een prostaatziekte. Ook kunnen er in dat geval erectiestoornissen ontstaan.

Oorzaken vroegtijdig klaarkomen

Er kunnen diverse oorzaken zijn voor het vroegtijdig klaarkomen. Je moet eerst de oorzaak ontdekken voordat je het probleem kunt verhelpen. Helaas is het vaak niet zo eenvoudig om met zekerheid te zeggen wat de oorzaak is. Toch is het mogelijk om in de meeste gevallen met de juiste technieken op korte termijn al verbeteringen te zien.

Oorzaak vroegtijdig klaarkomen # 1: Door een lichamelijk probleem

Mannen die er last van hebben, moeten iets doen tegen het te vroeg klaarkomen. Het kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door prostatitis. Dit is een is ontsteking aan de prostaatklier. In dat geval moet het probleem voorgelegd worden aan de huisarts. Het probleem is dat je niet weet dat je het hebt. Door het probleem te bespreken met een arts kan aan de hand van symptomen een lichamelijk probleem ontdekt worden.

Oorzaak vroegtijdig klaarkomen # 2: Onervarenheid en faalangst

Onzekerheid is zeer slecht tussen de lakens. Ten eerste is het niet prettig voor de partner om een onzekere man in bed te hebben. Ten tweede is het vaak ook de veroorzaker van het vroegtijdig klaarkomen. Onervarenheid is nog niet zo’n probleem, want door te vrijen krijg je de ervaring vanzelf. Faalangst is een groter probleem. Zeker voor mannen die te snel klaarkomen. De faalangst zorgt er namelijk eventueel voor dat vrijen nog korter kan worden volgehouden. Door de juiste oefeningen en technieken zal de faalangst ook langzaam kleiner worden.

Oorzaak vroegtijdig klaarkomen # 3: Verveling in bed

Seks wordt door sommige partners die al lang bij elkaar zijn gezien als een periodiek ritueel. Even snel hetzelfde standje en weer over gaan tot de orde van de dag. Seks kan een sleur worden waarbij de man maar één doel heeft, namelijk zo snel mogelijk klaarkomen. Hierbij speelt ook het probleem dat het lichaam gewend kan raken aan het zo snel mogelijk klaarkomen. Later in dit artikel bij de behandelmethodes komen wij met een oplossing voor het probleem.

Oorzaak vroegtijdig klaarkomen # 4: Een slechte conditie

De kwaliteit van seks is ook afhankelijk van je conditie en uithoudingsvermogen. Mannen met een goede conditie hebben van nature een beter uithoudingsvermogen en zullen minder snel een orgasme krijgen. Mannen die veel sporten, leren hun lichaam om grenzen te verleggen. Bijvoorbeeld bij het hardlopen gun je jezelf pas rust als je de afgelegde afstand in kilometers hebt overbrugd. Bij een goede conditie wordt je lichaam meer prestatiegericht.

Behandelmethodes om het klaarkomen uit te stellen

Eerder bespraken wij al medische oplossingen voor het te vroeg klaarkomen. Dit kun je een keer proberen, maar het zal niet de permanente oplossing bieden. Graag leggen wij een aantal manieren aan jou uit waarmee je ook je doelen kunt bereiken. Het zijn eenvoudige, maar wel effectieve manieren waarmee je te snel klaarkomen kunt verbannen uit je leven.

Behandelmethode # 1: Wees creatief in bed

Mannen die te snel klaarkomen kunnen het probleem wegnemen door creatief te zijn. Bij partners die al langere tijd bij elkaar zijn kan de energie uit de seks verdwenen zijn. In dat geval is het een wekelijkse of maandelijkse gewoonte om seks te hebben. Het klinkt logisch dat sleur zorgt voor een later orgasme omdat de opwinding weg is, maar het tegendeel is waar. Het penetreren gaat vaak gelijk op volle kracht beginnen, en een orgasme zal niet lang uitblijven.

Probeer door creatief te zijn de seks weer leuker te maken. Neem haar bijvoorbeeld een keer een seksspeeltje mee die jullie tijdens het vrijen kunnen gebruiken. Succes gegarandeerd.

creatieve seks

Behandelmethode # 2: Zorg voor rust in je hoofd

Bij lichamelijke oorzaken is het logisch om te zoeken naar een oplossing door in gesprek te gaan met de huisarts. Bij psychische oorzaken kun je verschillende manieren proberen om het klaarkomen uit te stellen, maar het probleem moet worden weggenomen. Dit doe je door geestelijke problemen waar je mee rondloopt op te lossen.

Hebben jullie relatieproblemen? Heb je een burn-out of zit je op een andere manier geestelijk in de knoop? Ga hiermee aan de slag door in gesprek te gaan met een psychiater of een relatietherapeut. Door de oorzaak aan te vallen, kun je het probleem verhelpen.

Behandelmethode # 3: Kegel oefeningen

Bij kegel oefeningen wordt de bekkenbodem spier beter ontwikkeld. Deze spier wordt ook gebruikt bij het ophouden van urine. Kegel oefeningen zijn oorspronkelijk ook bedoeld om plas beter op te kunnen houden. Deze spier kun je ontwikkelen door te trainen. Door de spier dagelijks vaker te gebruiken, kun je een betere controle krijgen over je orgasme.

kegeloefening - 6

De oefeningen worden uitgelegd in onderstaande instructievideo.

https://www.youtube.com/watch?t=17&v=u_zYbfdhCXg

Unieke Aanpak om Vanavond al 30 Minuten Langer uit te Houden

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om te snel klaarkomen (vroegtijdige ejaculatie) compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *