Vrouwelijk Libido: Geen zin in seks

Vrouwelijk libido: geen zin in seks - Vrijen doe je zo!

Heb jij geen zin in seks? Geloof me, je bent niet de enige. Veel vrouwen merken dat op een bepaald moment de lust en de opwinding verdwijnt en daardoor het libido dramatisch daalt. Lees snel verder voor de oorzaken en eventuele oplossingen!

Over het algemeen wordt aangenomen dat mannen altijd zin in seks hebben, en dat vrouwen soms ‘hoofdpijn’ hebben, dus even geen zin hebben om te vrijen. Maar het komt ook voor dat zowel mannen als vrouwen structureel geen zin meer hebben om intimiteit te delen tussen de lakens. Jawel, dit geldt voor beide geslachten! Op een bepaald moment in het leven kan het libido fors dalen.

Geen zin in seks door een gebrek aan erotische prikkels

Zin in intimiteit en seks is natuurlijk niet iets wat zomaar aan komt waaien. De lust en de geilheid ontstaat door prikkels van buitenaf. Dit kan zijn in de vorm van een blik op je partner, een prikkelende gedachte, een aanraking, een geur, een gedachte, maar ook een (soft-)erotische film. Welke prikkels de lust opwekken is niet voor iedereen identiek. Gelukkig wel, anders zou het een hele saaie boel worden. Maar deze prikkels veranderen ook in de loop van de tijd. Als 20er had je misschien maar een kleine gedachte nodig om vreselijk geil te worden, terwijl je, naarmate je ouder, wel wat meer nodig hebt. Je lichaam reageert gewoon heel anders dan vroeger, en de behoefte en vorm van intimiteit verandert ook.

ToDo: Zin in seks komt niet uit de lucht vallen. Het heeft alles te maken met zin creëren! Een lekkere vrijpartij gebeurt niet zomaar, daar moet je moeite voor doen. Dit geldt zeker als je al een langere tijd een relatie hebt met dezelfde partner. Ga dus op zoek, eventueel samen met je partner, naar geile prikkels. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld spannende lingerie, een erotische film, een lieve kus, of gedurende de dag allemaal opwindende berichtjes sturen.

Ook is het belangrijk om niet alles te programmeren. Als seks alléén maar gericht is op klaarkomen, zal in de loop van de tijd inderdaad de prikkel verdwijnen. Passie en de zin in seks wordt altijd groter als het gevoed wordt door nieuwe dingen, onverwachte dingen en variatie.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Geen zin in seks door te weinig emotionele intimiteit

Als je een relatie hebt die alléén maar gebaseerd is op samenwonen, en niet (meer) op het delen van gevoelens en gebeurtenissen, mis je heel veel emotionele intimiteit in je relatie. Op het moment dat een avondje uit of andere leuke dingen samen doen, niet meer op de agenda staan, dan zijn de meeste vrouwen ook niet meer in de stemming om haarzelf te delen tussen de lakens. Emotionele intimiteit is een must voor seksuele intimiteit.

ToDo: Werk aan je emotionele intimiteit. Breng de kinderen even een avondje onder bij familie of vrienden, en ga samen een avondje uit. Maar laat dit niet bij één keer. Doe dit met een bepaalde regelmaat en neem de tijd voor elkaar. Alleen al het avondje uit, zal meer gevoelens losmaken dan je in eerste instantie zou denken…

Geen zin in seks door een tekort aan testosteron

Door je eierstokken en je bijnieren wordt het hormoon aangemaakt dat testosteron heet. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het is een mannelijk hormoon. Dit hormoon zorgt er voor dat je verlangt naar seks, dat je opgewonden kunt raken van bijvoorbeeld een lekkere kus. Op het moment dat je een te laag testosteron-gehalte hebt, krijg je een laag libido. Je hebt gewoon minder zin in seks. Je testosteron kan lager worden doordat bijvoorbeeld je eierstokken zijn verwijderd, of na de overgang. Soms komt het voor dat het libido na de overgang juist hoger wordt, doordat het testosteron de overhand krijgt over het vrouwelijke hormoon Oestrogeen. Ook gaat je lichaam minder testosteron aanmaken als je langere tijd geen seks hebt gehad.

ToDo: Door seksueel actief te blijven, blijft je testosteron op peil. Een arts kan eventueel de hoeveelheid testosteron meten. Indien dit inderdaad te laag is, kan de arts medicijnen voorschrijven om het testosteron weer op peil te krijgen, en daardoor je libido weer op te krikken.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Geen zin in seks door de pil

De meeste anticonceptiepillen hebben als bijwerking dat je minder zin in seks kunt hebben. Klinkt misschien wat vreemd, maar toch is het waar. Als je de bijsluiters goed doorleest, heeft de ene pil daar wel meer last van dan de andere. De oorzaak hiervan ligt in het feit dat je door de pil een extra dosis oestrogeen (vrouwelijk hormoon) krijgt, waardoor de hoeveelheid testosteron (hormoon wat zorgt voor verlangen naar seks) af gaat nemen, en daardoor je libido.

ToDo: Overleg met je arts of je de pil moet vervangen om je libido op te krikken. Een ander alternatief is om over te stappen op niet-hormonale anticonceptie. Dus gewoon een condoom gebruiken!

Geen zin in seks door medicijnen

Medicijngebruik is één van de grootste oorzaken voor het verlagen van je libido. Heel bekend hierin zijn bijvoorbeeld bepaalde antidepressiva zoals Prozac en Seroxat. Naast medicijngebruik kunnen ook lichamelijke aandoeningen een reden zijn. Als je bijvoorbeeld last hebt van een trage schildklier, kan dit grote invloed hebben op je libido.

ToDo: Maak een afspraak met je arts voor een check-up van je schildklier. Als je medicijnen slikt die een verlaging van het libido als bijwerking hebben (check de bijsluiter), ga dan vragen om een alternatief geneesmiddel of eventueel therapieën die geen libido-verlagend effect hebben.

Geen zin in seks door een geestelijke of lichamelijke dis-balans

Op het moment dat je jezelf niet lekker voelt, ongelukkig bent, gestrest bent of vreselijk moe bent, is seks wel het laatste waar je aan gaat denken. In feite heeft alles wat jou lichamelijk en geestelijk uit balans brengt, een directe invloed om je libido. Wist je dat meer dan de helft van alle getrouwde vrouwen, met name als er kinderen en een man met carrière in het spel zijn, té uitgeput zijn om ook maar aan seks te denken?

ToDo: Ook al heb je het druk en ben je vreselijk moe, zorg voor voldoende ontspanning in je leven. Wist je dat sporten meer energie oplevert dan dat het kost? Na het sporten voel je je ineens veel beter. Als we een flinke vrijpartij ook mogen beschouwen als sport, dan weet je wat je te doen staat…

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

1 reactie op "Vrouwelijk Libido: Geen zin in seks"

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *