6 Alternatieve Geneesmiddelen Tegen Erectieproblemen

Tegenwoordig zijn er meer dan genoeg geneesmiddelen waarmee je erectieproblemen te lijf kunt gaan. Dit soort middelen hebben echter ook veel bijwerkingen, zijn niet natuurlijk, en zijn bovendien vaak erg duur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat jij op zoek bent naar alternatieve geneesmiddelen om je erectieprobleem aan te pakken.

Maar wat voor alternatieve geneeswijzen zijn er nu eigenlijk tegen erectieproblemen? Dat is precies de vraag die ik in dit artikel ga beantwoorden. Ik zal enkele van die geneesmethoden bespreken, en uitleggen waarom ze zo goed werken tegen erectieproblemen. Zo kun jij zelf bepalen welk middel of welke middelen voor jou het meest geschikt zijn!

Waarschuwing over alternatieve geneesmiddelen

Misschien rol je al een beetje met je ogen wanneer je ziet dat ik je een waarschuwing over alternatieve geneesmiddelen wil meegeven. Ik wil echter helemaal niet zeggen dat deze niet kunnen werken voor bepaalde problemen. Dat is evident wel het geval, en er zijn meer dan genoeg alternatieve geneesmiddelen die op een bepaald moment voldoende bewezen bleken om als reguliere geneesmiddelen te worden erkend.

Wat ik wel wil zeggen, is dat alternatieve geneeswijzen je weinig zekerheid bieden. Hun effectiviteit is niet op grote schaal getest, en het wetenschappelijk bewijs voor hun werking is daarom vaak wat dun. Je moet afgaan op anekdotisch bewijs, oftewel de verklaringen van mensen die zeggen dat het bij hen heeft gewerkt. Dit wil echter niet altijd zeggen dat dit bij jou óók zo zal zijn.

Nogmaals: ik wil zeker niet suggereren dat alternatieve geneesmiddelen volstrekte onzin zijn. Ik wil alleen zeggen dat je minder zekerheid hebt dan bij reguliere geneesmiddelen, en dat je dus misschien meerdere geneeswijzen zal moeten uitproberen tot je er eentje vindt die voor jou effectief is. Je moet hier dus wat meer tijd en moeite in steken.

Overigens is dat het wat mij betreft meer dan waard als je kijkt naar de ernstige bijwerkingen die diverse medische erectiepillen kunnen veroorzaken. Wist je bijvoorbeeld dat er mensen zijn die kleurenblind zijn geworden van pillen met sildenafil erin? Je zou wel gek zijn om zo’n pil te nemen als je niet eerst alle natuurlijke opties hebt geprobeerd!

Kan jij vanavond al je erectieproblemen oplossen… Of zal je voorgoed de pijn en vernedering van erectieproblemen voelen?

Doe deze test en ontdek de kans dat jij jouw erectieproblemen oplost.

Alternatief geneesmiddel 1: L-arginine

Het eerste alternatieve geneesmiddel tegen erectieproblemen dat ik wil bespreken, heet l-arginine. Dit klinkt misschien meteen heel chemisch en onnatuurlijk, maar niets is minder waar: l-arginine is een lichaamseigen stof die je als voedingssupplement kan kopen. De betere drogisterijen, zoals de Kruidvat en de Etos, hebben dit supplement vaak in de schappen liggen, en anders kun je het eenvoudig kopen via bekende webshops.

De werking van l-arginine is tweevoudig. Allereerst werkt dit pilletje libidoverhogend. Je krijgt dus meer zin in seks indien je l-arginine slikt. Ik hoef je waarschijnlijk niet uit te leggen dat meer zin in seks er in de regel toe leidt dat je ook sneller een erectie krijgt, dus dat is de eerste reden dat l-arginine kan helpen tegen erectieproblemen.

De tweede, en misschien wel de belangrijkste reden, is het effect van l-arginine op de bloedsomloop. L-arginine stimuleert de bloedsomloop, waardoor er meer bloed in de zwellichamen van je penis kan stromen (en dat is eigenlijk alles wat een erectie is). Er is wetenschappelijk bewezen dat je makkelijker een erectie kan krijgen als je l-arginine slikt (bron).

“Ook sommige alternatieve geneeswijzen zijn gewoon wetenschappelijk bewezen effectief.”

Zoals ik al heb gezegd, is l-arginine volledig natuurlijk. Daarom hoef je ook geen noemenswaardige bijwerkingen van dit middel te verwachten (mits je je aan de aanbevolen hoeveelheid houdt, zoals die op het pakje staat vermeld). Wel is het belangrijk om te weten dat l-arginine gevaarlijk kan zijn voor hartpatiënten. Wanneer jij iets aan je hart hebt, kun je dus beter eerst even met je huisarts praten.

Alternatief geneesmiddel 2: Noten

Misschien zie je noten eerder als een voedingsmiddel dan als geneesmiddel, maar wie zegt dat dat niet beide zo kan zijn? Noten kunnen erectieproblemen sterk verminderen, op twee manieren. Allereerst is dit het geval doordat noten veel onverzadigd vet bevatten, en ten tweede stimuleren noten de aanmaak van testosteron.

“In het oosten worden noten al eeuwenlang gebruikt tegen allerlei seksuele kwalen.”

Laten we beginnen met het effect van onverzadigde vetten. Bij gezonde voeding denk je waarschijnlijk niet direct aan vet, maar onverzadigd vet is wel degelijk erg gezond. Het zorgt voor een betere bloedsomloop, en ik heb je zojuist al uitgelegd waarom dat zo essentieel is voor het kunnen krijgen van een stevige erectie. Wat dat betreft werken noten dus ongeveer hetzelfde als l-arginine.

Daarnaast stimuleren noten dus de aanmaak van testosteron. Dit hormoon zul je waarschijnlijk wel kennen als ‘het mannelijk hormoon’. Dit is iets te kort door de bocht (ook vrouwen hebben namelijk een bepaalde hoeveelheid testosteron), maar het klopt wel dat het mannelijke seksuele presteren voor een groot deel samenhangt met de juiste testosteronspiegel.

Een tekort aan testosteron kan daarom erectieproblemen veroorzaken, en daarnaast ook voor andere seksuele problemen zorgen. Een ander probleem dat vaak te wijten is aan een tekort aan testosteron, is bijvoorbeeld vroegtijdig klaarkomen. Met noten pak je dus niet alleen je erectieprobleem aan, maar voorkom je mogelijk ook eventuele andere seksuele problemen.

Alternatief geneesmiddel 3: Ginkgo biloba

Ook dit is misschien weer een middel waar je een beetje van schrikt: pilletjes met een Latijnse naam klinken voor de meeste mensen niet als een natuurlijk geneesmiddel, maar eerder als een zwaar medisch middel. Toch kan ik je verzekeren dat ginkgo biloba het eerste is. Het is een natuurlijk kruid, dat in Japan al eeuwenlang wordt gebruikt om o.a. erectieproblemen aan te pakken.

Wat de werking betreft, lijkt dit voedingssupplement erg op l-arginine. Ook dit middel stimuleert namelijk je bloedsomloop, iets wat uitermate bevorderlijk is voor het kunnen krijgen van een erectie. Ook in dit geval geldt weer dat de werking van dit middel wetenschappelijk bewezen is. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat ginkgo biloba erectieproblemen kan verminderen (bron).

Je kan ginkgo biloba zoals gezegd slikken als supplement, maar als je het nog natuurlijker wil maken, kun je er ook thee van zetten. De smaak hiervan is echter voor de meesten van ons niet weggelegd, waardoor bijna iedereen toch de voorkeur geeft aan de supplementen. Het voordeel daarvan is ook dat die supplementen gewoon in de bekende drogisterijen te koop zijn.

“Vaak groeit de oplossing voor je probleem al ergens op onze aarde.”

Over het algemeen kun je weinig tot geen bijwerkingen verwachten van dit middel (mits je je natuurlijk ook hier netjes aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt). Ook voor dit middel geldt weer een uitzondering: mensen die reeds bloedverdunners slikken kunnen beter eerst hun huisarts raadplegen voordat ze ginkgo biloba slikken, want dat combineren kan gevaarlijk zijn.

Alternatief geneesmiddel 4: Onverzadigde vetzuren

Ik heb je bij de werking van noten al uitgelegd dat onverzadigde vetten een ontzettend stimulerend effect op de bloedsomloop hebben, en dat ze daarom een goed middel tegen erectieproblemen kunnen zijn. Dit geldt echter niet alleen voor noten, maar voor alle onverzadigde vetzuren, en daarom zal ik hier nog wat langer bij stilstaan.

In onverzadigd vet zitten onverzadigde vetzuren, zoals omega-3. Deze zuren zijn zeer gezond. Hun belangrijkste effect is dat ze je bloedsomloop verbeteren door blokkades in je bloedvaten te verwijderen. Ook verlagen ze je cholesterol en verlagen ze de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk. Ze zijn niet alleen goed voor je erectie dus, maar voor je algehele gezondheid!

“Een gezond lichaam functioneert natuurlijk beter, óók tussen de lakens.”

Onverzadigde vetzuren zijn, net als twee van de eerdere alternatieve geneesmiddelen die ik heb besproken, te verkrijgen als voedingssupplement. Als je er dus niet te veel over wilt nadenken, kun je simpelweg wat pilletjes kopen en die dagelijks slikken. Je gezondheid zal erop vooruitgaan, en ook erecties zullen steeds makkelijker worden.

De meer natuurlijke manier om onverzadigde vetzuren binnen te krijgen, is echter het aanpassen van je dieet. Zoals gezegd bevatten noten veel onverzadigd vet, maar vooral vette vis is hier een erg goede bron voor. Voor vegetariërs (of gewoon liefhebbers) zijn avocado’s een erg goede bron van onverzadigde vetzuren. Wie liever geen pilletjes slikt, hoeft dat dus helemaal niet te doen.

Alternatief geneesmiddel 5: Acupunctuur

Wie enigszins bekend is met alternatieve geneeswijzen, zal ook acupunctuur wel kennen. Dit is een eeuwenoude, oosterse behandelmethode, die draait om het aanbrengen van naalden op drukpunten in het lichaam. Hier zouden allerlei kwalen mee kunnen worden verholpen, waaronder ook impotentie en andere seksuele problemen.

Hier moet ik echter wel bij zeggen dat er geen concreet wetenschappelijk bewijs is dat acupunctuur werkt. Uit een vergelijkend onderzoek kwam naar voren dat van de 80 studies naar acupunctuur er slechts vier betrouwbaar waren, en die vier studies hadden dan weer tegenstrijdige resultaten (bron). Overigens is ook niet bewezen dat het niet werkt, maar wie wetenschappelijk bewijs belangrijk vindt, kan dus beter één van de eerder besproken geneesmiddelen gebruiken.

“Alle gangbare medische behandelingen waren ooit onbewezen.”

Er lijkt overigens wel wat bewijs te zijn dat acupunctuur stress kan verminderen. Dat is relevant, omdat stress een veelvoorkomende oorzaak van erectieproblemen is. Als stress bij jou de voornaamste reden is dat je geen erectie kunt krijgen, dan is er dus een goede kans dat acupunctuur hier iets tegen kan doen.

Acupunctuur kan in ieder geval weinig kwaad, dus als je het een keer wil proberen, dan is daar in elk geval niets op tegen. Bij een goede acupuncturist zou het ook geen pijn moeten doen. Er worden zeer dunne naalden gebruikt, die hoogstens een wat tintelend gevoel zouden moeten veroorzaken. Acupunctuur is dus lang niet zo pijnlijk als het er uitziet.

Alternatief geneesmiddel 6: Granaatappelsap

Een wat nieuwere ontwikkeling is de mogelijke werking van granaatappel(sap) om erectieproblemen tegen te gaan. Er is nog weinig wetenschappelijk onderzoek, maar het onderzoek dat er wel is, is veelbelovend. Veel meer kan ik er nog niet over zeggen, want zoals gezegd moet hier nog veel onderzoek naar worden gedaan. Het kan echter geen kwaad om hier eens wat meer van te drinken, want er zijn aanwijzingen dat dat je probleem dan flink zou kunnen verminderen.

Afsluitend advies: wees niet te bang om naar de dokter te gaan

Ik heb dit artikel gewijd aan alternatieve geneesmiddelen tegen erectieproblemen, dus waarschijnlijk heb je op dit artikel geklikt omdat je een beetje sceptisch bent over de reguliere geneeskunde. Aan het begin van dit artikel heb ik je uitgelegd dat dit ook best terecht kan zijn, en dat het vaak beter is om de natuurlijke geneeswijzen eerst te proberen.

Het is echter nog altijd mogelijk dat de natuurlijke geneeswijzen voor jou niet werken. Erectieproblemen zijn een erg complex probleem, waardoor elke oplossing voor bepaalde mensen simpelweg niet effectief zal zijn. Op een gegeven moment kan het zijn dat reguliere geneeskunde toch echt je enige optie blijkt te zijn.

Dat is dan natuurlijk jammer, maar in zo’n situatie moet je niet bang zijn voor de dokter. Een huisarts zal je nooit dwingen om een bepaald middel tegen erectieproblemen te gebruiken, en je hebt dus niets te verliezen door je huisarts er even naar te laten kijken. Bovendien zijn Nederlandse artsen over het algemeen vrij terughoudend als het aankomt op zware medicatie. Dit is anders dan in bijvoorbeeld landen als Frankrijk, waar veel sneller naar de paardenmiddelen wordt gegrepen.

“Het is goed om niet meteen naar medicatie te grijpen, maar het is ook niet goed om medicatie altijd af te wijzen!”

Ik snap dat je je gezondheid serieus neemt, en daarom zo min mogelijk onnatuurlijke middelen in je lichaam wilt krijgen. Als ik dat iets raars had gevonden, dan had ik dit artikel natuurlijk niet geschreven. Soms zul je echter onder ogen moeten zien dat een mogelijk ongezond middel op de lange termijn het enige is wat je gezondheid kan redden.

Unieke Aanpak om Vanavond al een Steenharde Erectie Te Krijgen

Chris Coster heeft een ebook geschreven waarin hij de exacte stappen en specifieke instructies geeft om erectieproblemen compleet te verbannen en eindelijk te genieten van geweldige seks met je partner.

Klik op de link om meer te weten te komen over de methode:

Complete Erectie Controle Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *