4 Valkuilen voor een Saai Seksleven + 5 Spannende Seks Tips

Weet jij nog de eerste keer dat je seks had? Je was waarschijnlijk ontzettend zenuwachtig, van tevoren maar ook tijdens de daad zelf. En achteraf was je dubbel opgelucht; ten eerste omdat het erop zat, ten tweede omdat het ontzettend lekker was. Misschien dacht je op dat moment wel: ik kan me niet voorstellen dat seks ooit saai zal worden!

Toch is een saai seksleven een plaag voor vele stellen. Na een tijdje lijkt de beruchte sleur erin te zijn geslopen. De seks is niet meer spannend, niet meer vurig zoals die eerst was. Het voelt bijna als een verplichting – als jullie überhaupt nog seks hebben. Wat kun je daaraan doen? Ontdek hier de 4 belangrijkste valkuilen voor een saai seksleven en 5 spannende seks tips!

Heb jij een saai seksleven?

Herken jij je in een of meer van de volgende kenmerken?

 • Jij en je partner hebben veel minder seks dan vroeger;
 • De seks duurt minder lang dan vroeger;
 • Jullie wisselen niet of nauwelijks af in standjes;
 • Jullie seks duurt erg kort;
 • Jij en/of je partner wil minder vaak seks;
 • De seks voelt als een verplichting.

saai7Dan moet ik helaas vaststellen dat jullie last hebben van een saai seksleven. Jullie zijn waarschijnlijk in een van de valkuilen getrapt die ik verderop bespreek. Waarschijnlijk gebeurde dat niet bewust of in één oogopslag; een saai seksleven ontwikkelt zich vaak geleidelijk. De hoeveelheid en intensiteit waarmee jullie seks hebben neemt langzaam af…

Wat je misschien nog niet weet, is dat een saai seksleven gevaarlijk kan zijn voor je relatie! Ja, het klinkt misschien overdreven, maar dat is het zeker niet.

Veel relatiebreuken worden (ten dele) veroorzaakt door slechte of saaie seks.

Seks is namelijk een hele belangrijke indicatie van jullie liefde voor elkaar.

Kortom, als jullie steeds minder tijd en moeite in de seks steken, kan het lijken alsof jullie minder van elkaar houden. Dat hoeft niet echt zo te zijn, maar daar lijkt het wel op. Als jullie dit niet bespreken, kan het uiteindelijk uitgroeien tot ergere relatieproblemen. Het is dus belangrijk dat je jouw saaie seksleven op tijd een halt toeroept en de seks weer sappig maakt!

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

4 belangrijke valkuilen voor een saai seksleven

Een saai seksleven kan meerdere oorzaken hebben, maar vaak zijn ze terug te brengen naar deze 4 valkuilen. Let wel op: als je met een of meerdere van deze valkuilen te maken krijgt, betekent het niet dat jouw seksleven gedoemd is te mislukken. Het is juist belangrijk dat je de valkuilen herkent en er mee weet om te gaan, zodat je seksleven weer spannend kan worden.

Valkuil #1: Kinderen krijgen

Een kind kan het mooiste zijn dat jullie als stel overkomt, maar er zit uiteraard ook een schaduwzijde aan. saai2Kinderen eisen een heleboel aandacht op, zowel overdag als ’s nachts. Wie kent er niet het stereotype beeld van een baby die om 3 uur ’s nachts de ouders wakker huilt, waardoor een van de twee gedwongen is het kind gerust te stellen?

Je steekt veel tijd en energie in je kinderen, wat natuurlijk heel belangrijk is. Een gevolg is echter dat je aan het eind van de dag helemaal uitgeput bent. Dan is seks misschien wel het laatste waar je aan denkt. Daarnaast gaat er ook een deel van de spontaniteit verloren; kinderen kunnen op ieder moment van de dag je aandacht vragen. Even tussen de middag een vluggertje is er niet meer bij.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Valkuil #2: Te veel stress

Ons leven lijkt tegenwoordig wel voor 80% uit stress te bestaan. We werken langere dagen, worden overspoeld met deadlines en we krijgen op ieder moment informatie binnen via onze telefoon. Er zijn zoveel prikkels die we niet even ‘uit’ kunnen zetten en die ons veel stress bezorgen. Je bent meer tijd kwijt met de dingen die je moet doen dan met de dingen die je wilt doen.

Dat heeft ook uitwerking op jouw seksleven. Aan het eind van de dag ben je helemaal gesloopt: zin in seks is er niet meer bij. Maar ook op andere vlakken is je relatie aan het teren. Jullie hebben minder tijd om samen even iets leuks of romantisch te doen. De ‘quality time’ is aan het verdwijnen, waardoor jullie seksleven automatisch verslechtert.

Valkuil #3: Jullie experimenteren niet

Als jij en je partner nog verliefd op elkaar zijn, lijkt er niets anders te bestaan in het leven. Jullie zijn dol op elkaar, zijn het liefst altijd samen en jullie seks is nog vurig en passievol. Maar na een tijdje begint dat alles te wennen. saai3De seks is niet meer zo spannend als hij geweest is, en waar jullie eerst nog wel verschillende standjes probeerden, gebeurt er nu vrij weinig meer.

Dit is eigenlijk de definitie van een saai seksleven. Jullie voelen simpelweg niet meer zo de behoefte, of hebben minder zin om te experimenteren.

En dat terwijl het doen van seksuele ontdekkingen juist zo belangrijk is tegen een saai seksleven.

Hier ga ik bij de tips nog verder op in.

Een saai seksleven komt ook voor een deel omdat jullie elkaar steeds beter kennen. Op een gegeven moment denk je te weten wat je partner lekker vindt in bed en daar houd je het bij. Er zijn echter veel stellen met onuitgesproken seksuele wensen! Misschien hebben jullie wel geheime verlangens die goed op elkaar aansluiten, maar die jullie nog nooit besproken hebben…

Valkuil #4: Jullie willen een kind

Een kind krijgen is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Sommige stellen moeten hard hun best doen voordat de vrouw zwanger wordt. Dat is waar het op seksueel gebied misgaat. Wanneer jullie lange tijd proberen om zwanger te worden, wordt de seks op een gegeven moment een ‘middel’ en niet meer een ‘doel’ op zich.

Kortom, jullie voelen je verplicht om seks te hebben. Niet omdat het lekker is, maar omdat jullie per se een kind willen. Je geniet niet meer van de seks en doet niet meer tussen de lakens dan dat wat minimaal noodzakelijk is voor een mannelijk orgasme. Vaak is alleen al het idee dat je ‘seks op commando’ hebt genoeg om de sfeer te verpesten!

5 tips voor spannende seks

Oké, je weet nu wat je vooral níét moet doen voor een goed seksleven. Maar wat kun je dan wel doen om deze vier valkuilen te voorkomen? Hoe zorg je dat jouw seksleven niet in een sleur belandt, waar je relatie misschien wel aan onderdoor gaat? Daar zijn deze 5 spannende sekstips voor!

Sekstip #1: Praat erover!

Communicatie is de basis voor de oplossing van ieder probleem.

Purchase this image at http://www.stocksy.com/131961

Zonder over je seksleven te praten, kom je helemaal nergens. Vind jij dat jullie een saai seksleven hebben, of dat het saai begint te worden? Dan is het van groot belang dat je jouw partner daar gelijk over vertelt. Alleen dan kunnen jullie samen tot een oplossing komen.

Doe dat dan weer niet terwijl jullie seks hebben – niet het beste moment. Kies hiervoor eerder een tijdstip waarop jullie allebei even rust hebben, zoals wanneer jullie voor de tv zitten. Wees ook niet beschuldigend naar je partner, maar vertel gewoon hoe jij de seks ervaart en wat je voorstelt om te veranderen. Wees open en eerlijk, maar ga niet met veroordelingen strooien.

Sekstip #2: Probeer nieuwe fantasieën uit

Er zijn vast wel seksuele fantasieën die jij hebt, maar die je nog nooit aan je partner hebt verteld. Misschien schaam je je ervoor, of denk je dat hij/zij het helemaal niets vindt. Dat weet je pas als je het verteld hebt! Wie weet had jouw partner exact dezelfde gedachten… Al is het maar seks in een ander standje of op een andere plek, het is het waard om te delen.

Is jouw partner echter niet zo enthousiast over jouw fantasie? Laat het dan voor wat het is. Het heeft geen zin om aan te dringen, want jullie zouden geen dingen moeten doen die je echt niet wilt. Het kan natuurlijk geen kwaad om open te staan voor nieuwe ideeën, maar het moet niet buiten je comfortzone liggen.

Sekstip #3: Vrij op onverwachte plaatsen en momenten

Laat me raden, negen van de tien keer hebben jullie ’s avonds seks in jullie eigen bed? Daar begint de sleur al… Waarom zou je het niet ergens anders doen? Zeker als jullie kinderen hebben is het belangrijk om creatief te zijn met de momenten waarop je seks hebt. Wat dacht je van ’s ochtends, als jullie net de kinderen naar school hebben gebracht?

Dit kan ook in een andere situatie. Wellicht heeft een van jullie een zware baan, waardoor hij/zij veel op kantoor is. Dan kan de ander prima een bezoekje brengen op kantoor en zorgen voor een seksuele pauze. Doe het op de keukentafel, in de tuin, op het werk, ergens buiten, in de badkamer… Allesbehalve jullie eigen bed!

Sekstip #4: Besteed meer tijd en aandacht aan elkaar

Ik heb het dan niet alleen over seks, maar over het algemeen. saai6Op een gegeven moment zijn stelletjes zo gewend om samen te zijn, dat het niet meer bijzonder voelt. Dat is toch zonde? Maak jullie tijd samen weer zoals toen jullie verliefd waren! Breng een bloemetje mee vanuit je werk, breng de kinderen bij een oppas en ga samen uit eten, of ga lekker op de bank knuffelen met een filmpje.

Jullie houden van elkaar en dat moet je aan elkaar laten merken – ook in bed. Zorg dat je seks niet als een verplichting ziet, maar als iets om van te genieten. Denk eens niet aan je eigen plezier, maar juist aan dat van je partner. Hoe meer aandacht je aan de ander besteedt tijdens de seks, hoe minder saai jullie seksleven wordt.

Sekstip #5: Praat met een seksuoloog

Hebben jullie het idee dat jullie er echt niet uitkomen met z’n tweeën, zelfs niet met deze tips? Dan kan het vruchten afwerpen om naar een seksuoloog te gaan. Hij of zij weet nog meer over seks en krijgt vaak genoeg te maken met stellen die een saai seksleven hebben. Gebruik het als laatste redmiddel, want je wilt natuurlijk liever geen geld uitgeven als je ook deze gratis tips kunt gebruiken!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

1 reactie op "4 Valkuilen voor een Saai Seksleven + 5 Spannende Seks Tips"

 1. Roosje says:

  Hoi,

  Ik ben een vrouw en hier staat zoveel waarheid in!!!

  Echter ik zit met 1 groot vraagstuk: hoe vertel je als vrouw aan je partner wat je WEL nodig hebt en dat zonder zijn ego te breken?

  Dit is zo moeilijk!!! De seks is zooo saai, zo to the point… 2 min kussen, 2 min strelen, direct naar de borsten, vagina… met wat geluk stimuleert hij 2 minuten mijn clitoris met tong of vinger en hoppa… hier gaan we. 2 tot 3 standjes altijd in bed, eindigen ALTIJD op dezelfde manier… ik op hem. Ja het is een fijn standje ALS ik bloedgeil ben… na 7 minuten ben ik daar nog helemaal niet!

  Ik geniet echt niet meer van seks.

  Als hij vraagt vond je het lekker en ik aangeef wat ‘anders’ zou kunnen of wat ik lekker zou vinden dan gaat hij puffen.

  Mannen willen niet dat je faket, ze willen echter wel plezier bezorgen (geweldig toch) maar hoe vertel je hem dat wat hij doet niet echt werkt en wat je anders zou willen zonder zijn ego te kraken?

  Ik zou het zo fijn vinden om het programma te kopen en dit samen verkennen.
  Kan hem toch moeilijk zeggen: hier schat bekijk dit eens.

  Hij zal het opvatten als ‘je bakt er niks van!’
  (Eerlijk? De meeste mannen bakken er niks van! Ik wil als vrouw meer genot meer van seks genieten… maar borst, kut penetratie seks is blijft niet opwindend!)

  Hoe? Please help me!! Ik ben hopeloos

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *