Waarom Voorspel Essentieel Is Voor Je Seksleven

Het voorspel is een van de belangrijkste onderdelen van de seks. Toch schiet het er bij veel stellen bij in; de gemiddelde vrijpartij duurt maar 5 minuten! Natuurlijk moet een vluggertje op z’n tijd kunnen, maar je wilt niet consequent het voorspel overslaan. Waarom eigenlijk?

Om je uit te leggen waarom voorspel zo belangrijk is, maar ook om je inspiratie te geven, heb ik dit artikel geschreven. Ik leg je precies uit wat het nut van voorspel is, hoe het je seksleven aanzienlijk verbetert en wat goede manieren zijn om de eerste ronde van de vrijpartij in te vullen.

voorspel1

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Waarom is voorspel zo belangrijk?

Allereerst: voorspel is voor vrouwen een belangrijke factor, en soms zelfs noodzakelijk, om tot een orgasme te komen. In tegenstelling tot mannen kunnen vrouwen niet zo makkelijk klaarkomen. Een man hoeft alleen maar aan seks te denken en hij krijgt al een erectie. Even stimuleren, en hoppa – daar is het orgasme.

Zo simpel is het bij de vrouw niet. Eigenlijk werkt het lichaam van een vrouw niet heel veel anders dan dat van de man, als we heel kort door de bocht mogen zijn. Bij een man zwelt de penis op doordat er bloed heen stroomt bij opwinding – hetzelfde gebeurt bij de vrouwelijke clitoris. Als een vrouw opgewonden wordt, zwelt haar clitoris op.

Alleen gebeurt dit niet zo eenvoudig als bij de man. Een vrouw heeft tijd nodig om op gang te komen; de vagina moet vochtig worden en de clitoris erect. Daar kan het voorspel uitstekend voor dienen. Niet alleen de lichamelijke factor speelt hier een rol, maar ook de emotionele. Voorspel is heel intiem en draait om het verwennen van elkaar, niet alleen om een orgasme.

voorspel3

Juist de emotionele kant van voorspel maakt het zo fijn. Je voelt je bijna één met je partner, even vergeet je de wereld en ben je bezig met het genieten van elkaar. Seks hebben kan je met iedereen, maar goed voorspel kan alleen met je partner. Het versterkt jullie band – en jullie genot in bed!

Voorspel geeft de seks een nieuwe dimensie

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is voorspel niet alleen maar klef knuffelen en kussen. Nee, je bent juist bezig om elkaars lichaam te verkennen. En dan bedoel ik ook echt het hele lichaam, met alle erogene zones die het huist. Als je dacht dat alleen de geslachtsdelen en de mond erogene zones waren, heb je het goed mis.

Deze zones zitten bijvoorbeeld ook in je nek, je oren, rondom de tepels en bij de anus. Als je meer wilt weten, kun je dit artikel over erogene zones lezen. Tijdens het voorspel kun je hier veel aandacht aan besteden. Doordat je op zo veel verschillende plekken gestimuleerd wordt, raak je opgewonden als nooit tevoren!

voorspel2

Misschien weet jouw partner wel plekjes te raken waarvan je zelf niet eens wist dat ze je opgewonden maakten! Dit soort dingen maakt het voorspel uniek en onvervangbaar. Je bouwt samen op naar het eindspel van het orgasme, maar dat is niet het enige waar het om draait. Het voorspel is niet als de saaie opwarmronde van een spelletje, waar je doorheen moet voordat je aan het echte werk mag beginnen.

Nee, het is een ronde op zichzelf. Het resultaat is dan wel geen gigantisch hoogtepunt, maar het is een algehele staat van extase. Je voelt je heel goed tijdens het voorspel en bent heerlijk verbonden met je partner. En dat je orgasme later dan nog spectaculairder is, is mooi meegenomen!

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

De belangrijkste voorspel tip: neem de tijd

De belangrijkste regel van het voorspel is dat je de tijd moet nemen. Zoals ik al zei, je moet niet door het voorspel heen rushen. Dat gaat juist in tegen wat het is. Het voelt bovendien heel vreemd voor je partner als je wel aan voorspel doet, maar de intentie lijkt te hebben er zo snel mogelijk van af te willen zijn.

Neem juist alle tijd. Het voorspel is ongedwongen en zo lang of kort als jullie het zelf willen. Dat begint al bij het uitkleden. Het is veel opwindender om elkaar langzaam uit te kleden, dan om zo snel mogelijk uit de kleren te schieten en op elkaar te gaan liggen. Maak er een spelletje van; ontbloot bijvoorbeeld een deel van het lichaam, kus dat, en ga verder naar een ander deel.

voorspel4

Daarnaast vinden vooral vrouwen het heerlijk om geteased te worden. Hiermee bedoel ik dat je niet direct tot actie overgaat, maar haar op bepaalde plekken eventjes kust of aanraakt, en dan weer verdergaat. Of nog erger: heel dicht in de buurt komen, en dan nét dat hele gevoelige plekje overslaan. Na een tijdje wordt ze gek van verlangen!

Doe daarnaast wat je zelf prettig vindt. Wanneer je plezier hebt in wat je doet, doe je het automatisch beter en laat je je partner meer genieten. Kun je geen genoeg krijgen van haar borsten? Besteed daar dan extra aandacht aan. Of word je helemaal wild van zijn bovenarmen? Streel en kus ze, laat weten dat je ze mooi vindt.

Een uitstekende plek om te zoenen, bij zowel mannen als vrouwen, is de nek. De nek is een redelijk gevoelig lichaamsdeel en nagenoeg iedereen vindt het heerlijk om daar gezoend te worden. Begin bijvoorbeeld van achteren, langzaam omhoog richting de oren, en dan weer naar beneden naar de voorkant van de nek. Je partner begint waarschijnlijk al te kreunen!

Vergeet ten slotte niet om gewoon te zoenen. Zoenen is heel intiem en een perfecte manier om weer op de rails te komen als één van de twee af lijkt te dwalen. Wissel passievolle, zachte kusjes af met intense tongzoenen. Ook tijdens de seks kun je veel zoenen voor dat heerlijke romantische gevoel.

Tips voor de clitoris

De clitoris is misschien wel een van de meest gecompliceerde lichaamsdelen van de vrouw. Aan de ene kant is hij heel gevoelig en komen vrouwen vaak niet klaar zonder stimulatie van de clitoris. Maar aan de andere kant is de clitoris soms té gevoelig, en kun je hem nauwelijks aanraken. Hoe moet je daar als man nu mee omgaan?

Allereerst moet je al een tijdje aan voorspel hebben gedaan voordat je overgaat naar de clitoris. Wanneer een vrouw nog niet opgewonden genoeg is, zit de clitoris als het ware ‘verstopt’ tussen de kleine en de grote schaamlippen. Pas bij seksuele opwinding wordt de clitoris wat meer erect en is hij beter te zien, al moet je (soms) alsnog de schaamlippen opzij duwen.

voorspel5

Omdat de clitoris zo gevoelig is, kun je beter eerst aandacht besteden aan andere delen van de vagina. Streel de schaamlippen met vingers of waar de lippen samenkomen, net boven de clitoris. Maak je vingers goed nat en speel met haar schaamlippen en de binnenkant van haar dijen. Langzaam komt de clitoris op gang.

Beffen

Nu ben je op het punt gekomen om haar oraal te bevredigen, ofwel te beffen. Ook hier begin je niet gelijk met het slobberen van de clitoris alsof het een ijsje is, maar warm je haar eerst op. Geef haar lange likken, van beneden naar boven, met de gehele breedte van je tong. Doe dit langzaam een aantal keer op en neer.

Als je bij haar clitoris bent gekomen, helpt het goed om haar lippen wat opzij te duwen met je vingers. Leg je mond over de clitoris en zuig heel zachtjes. Je weet nu hoe gevoelig haar clitoris is; als ze gelijk begint te rillen is de clitoris gevoelig. Geeft ze geen kik, dan kun je wat ruiger te werk gaan.

voorspel6

Een goede techniek is om achtjes te maken met je tong. Gebruik eerst de zachte onderkant van je tong, en ga vanaf links naar beneden over de clitoris, en weer rechts naar boven. Nu ga je met het wat hardere uiteinde van je tong over de clitoris heen, van rechts naar links, en dan bovenlangs. Vinger haar ondertussen of streel haar dijen terwijl je achtjes blijft maken.

Beffen is misschien wel de beste manier om haar klaar te laten komen. Ga daarom zo door, maar vergeet niet af en toe af te wisselen van techniek en in de mate waarin je druk zet met je tong. Behalve wanneer ze bijna klaarkomt; dan moet je juist precies op hetzelfde tempo doorgaan! Als je op het moment suprème opeens van tempo verandert, kun je bij wijze van spreken opnieuw beginnen.

Dat je in het voorspel zit, betekent niet dat je nog niet klaar mag komen! Sterker nog, eigenlijk is het alleen maar beter dat dit gebeurt. Geef elkaar een heerlijk orgasme door orale seks en ga daarna door naar ronde 2 met gewone seks. De man is inmiddels weer opgeladen en de vrouw kan niet wachten op meer! Veel succes met het toepassen van deze voorspel tips!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *