Condooms Tegen Te Snel Klaarkomen? Onderzoek + 4 Tips

Vroegtijdig klaarkomen is iets dat vaak en bij veel mannen voorkomt. Het kan zorgen voor veel gevoelens van frustratie, en kan door deze frustratie ook mentale problemen veroorzaken, zoals angst en depressie. Ga daarom op tijd op zoek naar een oplossing voor je probleem, zodat je latere gevolgen, zoals dus mentale problemen en een negatief gevoel rondom seks, kan voorkomen.

Kom je te snel klaar en wil je dit graag verhelpen? In dit artikel wordt er een manier om dit te verhelpen besproken, namelijk speciale condooms die zijn gemaakt om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen.

De oorzaken van te snel klaarkomen

Er zijn veel verschillende soorten oorzaken die te snel klaarkomen teweegbrengen. Het kan ook voorkomen dat er bij jou meerder oorzaken zijn die het voortijdig klaarkomen veroorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Depressieve gevoelens
  • Angst in het algemeen
  • Angst rondom seksuele prestaties
  • Negatieve seksuele ervaringen
  • Stress
  • Stress rondom seksuele prestatie
  • Relatieproblemen
  • Erectiestoornis
  • Een medische oorzaak

De oorzaak die het meest voorkomt bij mannen die last hebben van voortijdige ejaculatie is een tekort aan serotonine. Serotonine is een stof die de zenuwen aanmaken. Het niveau aan serotonine dat jij aanmaakt, bepaalt de mate waarin jij je gelukkig voelt. Een gebrek aan serotonine kan mentale en lichamelijke gevolgen hebben, waaronder voortijdig klaarkomen. Depressie en angst kunnen ervoor zorgen dat je minder serotonine aan maakt.

Een hogere hoeveelheid serotonine in je hersenen kan de tijd tot het orgasme verlengen. Lagere hoeveelheden serotonine in je hersenen kunnen weer de tijd tot het klaarkomen verkorten en zo voortijdig klaarkomen veroorzaken.

Vroegtijdig klaarkomen kan dus ook gepaard gaan met een erectiestoornis. Daarnaast kunnen ze elkaar over en weer veroorzaken. Als je langdurig last hebt van beide problemen, dan raad ik het je aan om medische hulp in te schakelen, want er kunnen onderliggende medische problemen zijn.

Voortijdig klaarkomen kan veroorzaakt worden door medische oorzaken. Als je straks het condoom en de alternatieve oplossingen voor voortijdig klaarkomen in dit artikel worden genoemd, hebt geprobeerd, en ze werken allemaal niet, dan raad ik je aan om naar de huisarts te gaan om het probleem op te lossen. Jouw voortijdig klaarkomen kan namelijk een onderliggende medische oorzaak hebben.

“Elke man zal een keer in zijn leven last hebben van vroegtijdig klaarkomen!”

Condooms tegen voortijdig klaarkomen

Er is een simpele manier om voortijdig klaarkomen proberen te voorkomen, en dat is het dragen van een condoom. Er zijn namelijk speciale condooms die je helpen bij het uitstellen van het klaarkomen en het verlengen van je seksuele plezier. Je kan deze condooms ook makkelijk online verkrijgen, waardoor het één van de makkelijkste manieren is om het voortijdig klaarkomen te verhelpen.

Het dragen van een latex condoom biedt ten eerste bescherming tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Het is daarnaast ook een effectieve manier om het risico van zwangerschap te voorkomen. Tenslotte kunnen ze door een speciale werking helpen bij het uitstellen van het klaarkomen.

Er is niet veel onderzoek dat gedaan is naar de effectiviteit van dit soort condooms wat betreft de lengte van de tijd waarmee klaarkomen kan worden uitgesteld, maar uit het onderzoek dat wel is gedaan blijkt dat het dragen van een condoom zeker kan helpen om de gevoeligheid van de penis te verminderen en het proces van het bereiken van een orgasme te vertragen.

De delen van de penis die het meest gevoelig zijn, zijn de plekken rond de eikel. Meer specifiek: het meest gevoelige deel van je penis is het gebied dat zich dicht bij het frenulum bevindt. Dit is het kleine, elastische deel van het weefsel dat de eikel van uw penis verbindt met de voorhuid.

Condooms bedekken dit gevoelige gebied juist, en daarom werd lang gedacht dat ze kunnen helpen om de seksuele prikkeling en fysieke sensatie die je voelt tijdens seksuele activiteit te verminderen, waardoor het orgasme en het klaarkomen mogelijk worden vertraagd.

Nu is er geen garantie dat deze vermindering van de gevoeligheid van de penis en van gevoeligheid je uithoudingsvermogen zal vergroten of je zal helpen om je orgasmes onder controle te houden. Omdat fysieke sensatie één van de belangrijkste onderdelen van de seks is, is het echter logisch dat het dragen van een condoom enkele voordelen kan bieden als je last hebt van voortijdig klaarkomen.

Het kiezen van een juist condoom

Condooms zijn er in talloze verschillende merken, soorten en maten, waardoor het moeilijk kan zijn om te weten waar je op moet letten, zeker als je voor het eerst condooms koopt met het doel om het orgasme en de zaadlozing te verdragen.

Kies een condoom dat comfortabel zit. Het is het meest belangrijk dat het condoom comfortabel is en goed zit zodat je je er tijdens de seks niet aan gaat storen. Het kan zijn dat je hierdoor een aantal verschillende soorten en/of verschillende maten zal moeten proberen voordat je het condoom hebt gevonden dat goed bij jouw eisen past.

De meeste condooms zijn er in verschillende maten. Het is belangrijk om een condoom te kiezen dat comfortabel om je penis past. Dit betekent dat het condoom niet te strak of te los zit, en dat de hele lengte van je penis goed bedekt is met het condoom, terwijl er een klein beetje ruimte overblijft voor de zaadlozing.

Als je een te strak condoom gebruikt, kan dat het risico op breuk tijdens seks vergroten en als je een los condoom gebruikt, is er een kans dat deze niet goed blijft zitten en dat deze onvoldoende bescherming biedt tijdens de seks. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus zorg ervoor dat het condoom goed zit.

Extended pleasure

Ten eerste zijn er condooms die langer plezier beloven. Dit zijn vaak condooms die de penis minder gevoelig maken voor seksuele stimulatie zodat de zaadlozing langer uitblijft en je langer seks zou kunnen hebben. Je kan dit soort condooms online bestellen en vaak ook bij de drogisterij vinden. Let daarbij op de volgende trefwoorden op de verpakking, zodat je zeker weet dat je de juiste hebt: ‘verlengd plezier’, ‘uithoudingsvermogen’ of ‘climaxcontrole’.

Deze condooms zijn speciaal ontworpen om de ejaculatie uit te stellen en je prestaties in bed te verbeteren. De meeste bevatten een inwendig verdovend glijmiddel dat ervoor zorgt dat de gevoelige delen van de penis een beetje verdoofd aanvoelen, waardoor je tijdens de seks minder snel een orgasme kunt bereiken en dus niet te vroeg klaarkomt.

Dit soort condooms kunnen zeker in het begin even wennen zijn, en sommige mensen vinden dat ze seksueel genot kunnen verminderen, wat betekent dat je ze misschien eerst zelf wilt uitproberen voordat je er één met je partner gebruikt.

Extra veilige of extra dikke condooms

De meeste condoommerken hebben “extra veilige” condooms die dikker zijn dan andere om extra bescherming te bieden. Deze extra dikte maakt de condooms niet alleen duurzamer en betrouwbaarder, maar het heeft als extra bonus dat ze de seksuele stimulatie van de penis verminderen.

Deze condooms worden vooral aangeraden om te proberen als je seks te gevoelig vindt en je daardoor last hebt van te snel en voortijdig klaarkomen, maar geen condoom wilt gebruiken dat een verdovend glijmiddel bevat.

“Zorg ervoor dat je naast een effectief condoom ook een condoom gebruikt dat jij prettig vindt zitten”

Het dragen van twee condooms tijdens de seks

Vaak als je naar advies en tips voor het verhelpen van vroegtijdige ejaculatie op zoek gaat, zal je de tip voorbij zien komen dat je twee en soms zelfs meer condooms tegelijk zou moeten dragen.

Het idee achter deze aanpak van vroegtijdig klaarkomen is dat, aangezien één condoom de fysieke sensatie van seks met een kleine hoeveelheid vermindert, twee condooms het met twee keer zoveel moeten verminderen.

Ook al zal het soms logisch klinken, is het dragen van meerdere condooms om vroegtijdig klaarkomen te verhelpen echter geen goed idee. Het dragen van twee condooms zal ten eerste geen extra bescherming bieden tijdens de seks, en daarnaast kan het dragen van meerdere condooms wrijving veroorzaken waardoor één of zelfs beiden condooms zullen breken tijdens de seks. Daarnaast is het vaak erg ongemakkelijk en onprettig om meerdere condooms te dragen.

Alternatieve methodes om voortijdig klaarkomen te verhelpen

Het kan zijn dat je de condooms hebt geprobeerd, maar het niet voor jou werkt of dat je ze onprettig vindt om te gebruiken. Er zijn dan nog andere alternatieve methodes die je uit kan proberen om het voortijdig klaarkomen te verhelpen. Houd er rekening mee dat het enige tijd kan duren om een behandeling of een combinatie van behandelingen te vinden die bij jouw past.

Bekkenbodemspieroefeningen

Met deze bekkenbodemoefening train je de belangrijke bekkenspieren. Deze spieren zijn van belang bij het ontlasten en het ophouden van de ontlasting, maar ook voor seksuele functies.

Deze spieren zitten bij mannen ook rondom de geslachtsdelen. Ze lopen namelijk vanaf het schaambeen tot het stuitje, daarnaast omringen ze ook nog de spieren van het rectum, en tenslotte omringen ze de urineblaasopening en de prostaat. Dit zijn allemaal spieren die je gebruikt tijdens het hebben van seks en als je seksueel gestimuleerd wordt. Zwakke bekkenbodemspieren kunnen de oorzaak zijn van het vroegtijdig klaarkomen en kunnen de reden zijn dat je je zaadlozing niet onder controle hebt.

Het is ook van belang om de bekkenbodemspieren te trainen zodat je een goed functionerende bloedsomloop hebt bij je geslachtsdelen. Het hebben van een goede bloedsomloop in de spieren die zich in het gebied van en in de penis zelf bevinden, is van groot belang voor het verhelpen van vroegtijdig klaarkomen. Door deze spieren te trainen, verbeter je ook de bloedsomloop en krijg je meer invloed op het klaarkomen.

Een voorbeeld van een bekkenbodemspieroefening:

  1. Begin de oefening door op de grond, op een yogamat of op bed te gaan liggen. Doe dit met gebogen knieën en met je voeten plat op de ondergrond.
  2. Adem nu in en uit, en als je inademt trek je je navel naar binnen naar je ruggengraat en span je je bekkenbodemspieren zo snel aan. Laat de spieren gelijk weer los als je uitademt. Doe dit een paar keer snel, dus 1 seconde inademen en 1 seconde uitademen. Zorg ervoor dat je niet je buikspieren aanspant, maar meer focus legt op het naar binnen trekken van je navel.
  3. Herhaal de bovengenoemde stappen nog een aantal keer totdat je 10 keer in- en uitgeademd hebt. Herhaal dit in totaal drie keer en neem tussendoor genoeg pauze. Herhaal dit tenminste 3 en maximaal 5 keer per week om resultaat te merken.

Knijptechniek

De knijptechniek is een goede methode om snel een oplossing te vinden voor te vroeg klaarkomen. Het enige nadeel van deze techniek is dat hij niet een langdurig effect heeft; tijdens de seks heeft het wel effect, maar het is geen langdurige oplossing, dus ik raad je aan om deze techniek te gebruiken in combinatie met een andere oplossing.

Door de knijptechniek te gebruiken, voorkom je met je handen dat het sperma je lichaam verlaat. Dit doe je door druk uit te oefenen op de penis. De plek waar je tijdens deze techniek druk op uitoefent heet het frenulum. Dit is de plek waar de eikel van de penis de schacht van de penis raakt. Als je op die plek knijpt, knijp je de plek waar het sperma uitkomt, dicht. Dat is de plasbuis. Wel moet je stoppen met het hebben van seks om deze oefening uit te kunnen voeren.

Het is verstandig om de knijptechniek eerst een aantal keer te oefenen tijdens het masturberen voordat je hem tijdens de seks uit gaat voeren, zodat je zeker weet dat hij werkt. Als je tijdens het masturberen het gevoel krijgt dat je een orgasme zal krijgen, dan is dat het moment om de knijptechniek uit te voeren:

  1. Plaats je wijsvinger onder je eikel en plaats je duim aan de andere kant van de penis ook net onder de eikel.
  2. Als je vingers op de goede plek zitten, kan je beginnen met druk uitoefenen op de penis. Blijf druk uitoefenen totdat je het gevoel krijgt dat de drang van het klaarkomen af neemt en uiteindelijk weg is. Druk in het begin niet te hard en druk steeds een beetje harder totdat het werkt. Zorg er wel voor dat het geen pijn doet.

Als het de eerste keer nog niet werkt, kan het zijn dat je het opnieuw moet doen. Het vergt soms wat oefening en het verschilt per persoon hoeveel druk er uitgeoefend moet worden, en dat merk je pas nadat je de techniek een paar keer uitgevoerd hebt.

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *