Romantische Seks? Top 3 Beste Locaties + 5 Tips

Seks is één van de meest fundamentele menselijke behoeften, en mensen doen het al zo lang als ze bestaan. Het is dan ook niet zo gek dat ze er op een gegeven moment een beetje creatief mee zijn geworden. Seks kan op een heleboel verschillende manieren, van heel ruig tot juist zeer teder, en zo spannend als je het zelf wil maken. Eén manier van seks die voor velen toch wel superieur is, is romantische seks.

Seks met iemand die echt om je geeft, is voor velen toch wel het beste. Maar hoe maak je de seks nou zo romantisch mogelijk? Als dat is wat jij je afvraagt, dan zit je goed, want dat is precies de vraag die ik in dit artikel ga beantwoorden. Ik geef je niet alleen de beste plekken voor romantische seks, maar ook enkele tips om de sfeer nog wat extra te verhogen!

Wat zijn de beste plekken voor romantische seks? 3 locaties

Als jij de seksuele ervaring zo romantisch mogelijk wil maken, dan is de juiste locatie natuurlijk van groot belang. Je kan nog zó veel om elkaar geven, maar echt romantisch zal het niet worden als je uitkijkt op een vuilstortplaats. Daarom zal ik nu de volgende beste romantische sekslocaties bespreken, en uitleggen waarom ze zo geschikt zijn:

  1. Je eigen slaapkamer
  2. Een hotelkamer
  3. In bad
Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Locatie 1: Je eigen slaapkamer

Het voelt misschien een beetje vreemd dat deze locatie in het rijtje staat, maar ik wilde toch even benoemd hebben dat je eigen slaapkamer een prima locatie is voor romantische seks. Spannende, exotische plekken kunnen natuurlijk enorm opwindend zijn, maar dat is iets anders dan romantisch.

“Sommige mensen vinden seks in het openbaar bijzonder spannend, maar romantisch zou ik het niet noemen.”

Voor romantische seks is het vooral belangrijk dat je je veilig voelt, en dat je in een sfeervolle omgeving bent. Vooral voor dat eerste is je slaapkamer natuurlijk ideaal. In je slaapkamer (of die van je partner) weet je zeker dat je niet gestoord wordt, en de omgeving voelt vertrouwd aan. Hierdoor kun je alle aandacht op elkaar richten.

Daarnaast heb je ook de aankleding volledig zelf in de hand, dus met de romantische sfeer zal het ook wel goed komen. Er zijn natuurlijk tal van manieren om een omgeving sfeervoller te maken, maar tips daarover volgen later in dit artikel. Eigenlijk heb je in je eigen slaapkamer dus al alles wat je nodig hebt voor een romantische nacht met je partner.

Ik wil hiermee natuurlijk niet zeggen dat andere locaties niet een hoop kunnen toevoegen, en de seks nog romantischer kunnen maken. Dat spreekt vanzelf, ook uit het feit dat ik hierna nog andere locaties ga bespreken. Het enige wat ik ermee wil zeggen, is dat je geen externe locaties nódig hebt, en dat de locatie dus nooit een excuus kan zijn.

Locatie 2: Een hotelkamer

Een hotelkamer is de ideale setting voor romantische seks, omdat het daar echt om jullie draait. Wanneer jullie met zijn tweeën weggaan, dan is de aandacht voor elkaar een stuk groter dan normaal. Het voelt daarom bijzonder om seks met elkaar te hebben tijdens zo’n uitstapje. Een hotelkamer biedt verder alle gemakken en privacy die je nodig hebt.

Het moet natuurlijk wel een beetje om een sfeervolle hotelkamer gaan, geen Van der Valk-hotelletje naast de snelweg. Een mooi uitzicht helpt bijvoorbeeld al een hoop. In mijn ervaring is uitzicht op de zee bijvoorbeeld erg romantisch, zeker zo rond zonsondergang. Daarnaast zal een iets duurder hotel ook vaak een meer sfeervolle inrichting hebben, en dat helpt natuurlijk ook al enorm.

Sommige hotels hebben speciale kamers voor koppels, of hebben hier arrangementen voor. Dat laatste kan bijvoorbeeld inhouden dat er rode rozen, champagne en chocola klaarliggen op de kamer. Ook dit soort dingen kunnen je natuurlijk goed in romantische sferen brengen, dus vraag vooral na of zoiets mogelijk is.

Ook na de seks bieden hotels een hoop mogelijkheden om de romantiek te verlengen. Zo kun je via de roomservice bijvoorbeeld ontbijt op bed bestellen, zodat je jullie liefdesnest niet eens hoeft te verlaten. Je kan ook samen een bad nemen als de hotelkamer dit heeft. Zo zijn jullie waarschijnlijk al snel weer in de stemming voor de volgende ronde!

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Locatie 3: In bad

Seks in de badkamer zal de meeste mensen niet vreemd zijn, maar een douche en een bad zijn op dit vlak heel verschillende ervaringen. Seks onder de douche is vaak ruig en een beetje vulgair, terwijl seks in bad vaak veel intiemer en meer romantisch is. Ik zal proberen te duiden waar dat verschil precies vandaan komt, en waarom een bad zo’n goede locatie kan zijn.

Allereerst is het natuurlijk meteen intiem in een bad, omdat je allebei niet alleen naakt bent, maar ook automatisch tegen elkaar aan moet zitten (omdat de meeste baden niet zo groot zijn dat je lichamelijk contact kan vermijden). Hierdoor zit je elkaar in bad continu aan te kijken, of zijn jullie gedwongen om in een soort lepeltje-lepeltjehouding te zitten.

“Intimiteit en romantiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”

Al die intimiteit brengt je niet alleen in een romantische sfeer, maar natuurlijk ook in een erotische. Als jij de hele tijd tegen het naakte lichaam van je geliefde aankijkt, kan het bijna niet anders dan dat je zin krijgt in seks. Dit is natuurlijk een ideale situatie voor als je romantische seks wil hebben. Daarnaast heb je in bad ook privacy, omdat iedere badkamer op slot kan.

Tot slot speelt het ook mee dat de media het idee van samen in bad gaan als erg romantisch heeft bestempeld, en dat dit ons onbewust beïnvloedt. Als jij samen met iemand in bad zit, dan associeer je dat automatisch met alle videoclipjes en filmscènes waar koppels dit enorm romantisch vinden. Ook dat draagt bij aan een romantische sfeer, zelfs als je je ervan bewust bent dat het deels hierdoor komt.

Hoe maak ik de seks zo romantisch mogelijk? 5 tips

Het kiezen van de juiste locatie is natuurlijk belangrijk, maar het is zeker niet alles. Het creëren van de juiste sfeer voor romantische seks bestaat uit veel meer dan alleen de locatie, en ook je gedrag tijdens de seks is van belang. Om je dus nog dat extra zetje te geven, geef ik je nu nog enkele tips voor romantische seks. Ik sta bij de volgende vijf tips stil:

  1. Ken je partner
  2. Kaarsjes zijn altijd goed
  3. Voorspel is alles
  4. Maak oogcontact met elkaar
  5. Knuffel nog even na als je klaar bent

Tip 1: Ken je partner

Ik kan je wel allemaal algemene tips gaan geven (en dat ga ik zeker ook doen) maar het is belangrijk dat je je partner kent, en kan inschatten wat hij of zij romantisch vindt. Rozenblaadjes over het bed strooien vinden sommige mensen enorm romantisch, maar je laat er anderen in lachen door uitbarsten. Bedenk dus bij elke volgende tip: zou mijn partner dit ook op prijs stellen?

Tip 2: Kaarsjes zijn altijd goed

Als het op aankleding aankomt, dan is dit essentieel, maar het kan ook erg lastig zijn. De grens tussen romantisch en smakeloos is erg dun, en ligt bovendien voor iedereen net even anders. Om het voorbeeld van net nog maar even te herhalen: rozenblaadjes brengen sommige mensen meteen in de stemming, maar anderen zullen je er keihard om uitlachen.

Daarom raad ik je één element aan dat het in mijn ervaring altijd goed doet, en dat zijn kaarsen. Kaarslicht vindt bijna iedereen wel romantisch, zonder het te over the top te vinden. Doe het licht uit of erg gedimd, anders gaat het effect natuurlijk een beetje verloren. De lage hoeveelheid licht, waarbij je elkaar nog net kan zien, is echt de sweet spot.

Natuurlijk moet je wel een beetje op de brandveiligheid letten. Je kan kaarsjes beter niet op de hoeken van tafels of kastjes zetten, want dan wordt de kans wel heel groot dat ze omvallen. Zet kaarsen ook niet te dicht bij het bed, want in al die passie kun je het zomaar niet doorhebben dat je een kaarsje omstoot. Zet ze ook niet in de buurt van papier, want dat brandt heel snel af.

“De vonk mag tussen jullie best overslaan, maar met de kaarsen zou ik oppassen!”

Als je de sfeer nog wat extra wil verhogen, dan kunnen geurkaarsen helpen. Over het algemeen werken wat zwaardere geuren het best om een romantische sfeer te creëren, maar ook hier geldt weer dat de smaak van je partner een grote rol speelt. Ook moet je het zelf een beetje lekker vinden ruiken, anders leidt die geur je alleen maar af.

Tip 3: Voorspel is alles

Ik hoop dat ik je dit niet hoef te vertellen, maar de ervaring leert dat schrikbarend weinig mensen zich hiervan bewust zijn. Voorspel is van essentieel belang voor de seks, net zo belangrijk als (en volgens sommigen belangrijker dan) penetratie. Voor romantische seks geldt dit natuurlijk dubbel, want er is weinig romantisch aan een man die hem er meteen in ragt. Zorg dat je voor voorspel echt de tijd neemt. Doe het ook een beetje op een tedere manier, want anders zal de romantische sfeer al snel plaatsmaken voor een ruige, geile sfeer. Als jij je vriendin klaar wil maken voor romantische seks, kun je beter niet als een malle met je vingers in haar vagina gaan stoten. Iets wat ook nog wel eens wordt vergeten, is zoenen tijdens het voorspel. Sterker nog, dit kan enorm sfeerverhogend werken. Zoals gezegd draait romantiek voor een groot deel om intimiteit, en hoe verhoog je die intimiteit nou beter dan met zoenen? Vooral bij romantische seks is zoenen dus echt een must. Wat ook een goede tip is, is om elkaar tijdens het voorspel echt overal te strelen. Sommige mensen hebben de neiging om alleen met de genitaliën van hun partner bezig te zijn, maar het is veel romantischer om iemand ook over de rug te strelen, of even met je vingers door iemand haar te gaan. Zo laat je zien dat het je niet alleen om seks, maar ook om de persoon zelf te doen is.

Tip 4: Maak oogcontact met elkaar

Ook deze tip hangt weer samen met die oh zo belangrijke intimiteit. Elkaar recht in de ogen aankijken is één van de meest effectieve manieren om intimiteit met een ander persoon te creëren. Dit geldt niet alleen voorafgaand aan, maar ook tijdens de seks. Iemand aankijken kan een saaie pot seks in één keer verheffen tot een ontzettend romantische ervaring.

Het uitkiezen van de juiste standjes is hierbij natuurlijk wel van belang. Doggy kun je enorm geil vinden, maar de meest romantische houding is het niet, omdat je elkaars gezicht niet eens kan zien. Missionaris werkt prima, maar er zijn ook genoeg standjes die iets spannender zijn, maar nog steeds de mogelijkheid tot oogcontact hebben. Denk bijvoorbeeld aan cowgirl, of een standje waarbij de één de ander optilt.

Let er wel op dat je oogcontact ook af en toe moet onderbreken, anders wordt het gewoon creepy. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet dat je moet wegkijken, want dat geeft een heel raar signaal af. Je ogen dichtdoen is de beste optie, omdat je hiermee aangeeft dat je nog wel aan het genieten bent. Ook kun je je hoofd in iemands nek leggen als je het oogcontact even op een niet-rare manier wil onderbreken.

Tip 5: Knuffel nog even na als je klaar bent

Ook bij deze tip hoop ik dat het geen nieuwe informatie voor je is, maar voor de zekerheid noem ik hem toch maar even. Net als het voorspel is ook het “naspel” zeer belangrijk. Als jij na de seks meteen uit bed stapt om in je eentje te gaan douchen, dan geef je natuurlijk niet echt het signaal af dat je van de ander hebt genoten. Blijf dus nog even knuffelen met elkaar.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *