Hoe Moet Je zoenen?

Hoe moet je zoenen? - Vrijen doe je zo!

In dit artikel geven we je antwoord op de vraag: “Hoe moet je zoenen?”. Wees gerust, het is echt niet moeilijk, maar er zijn wel een paar dingen waar je goed op moet letten. Dit geeft je alle informatie voor die eerste kus, maar om écht goed te kunnen zoenen, en je eigen stijl te ontwikkelen, zal je moeten oefenen, véél oefenen. Niet zo erg toch?

Er zijn allerlei manieren om iemand te zoenen, maar een hele intieme manier van zoenen is tongzoenen, of tongen. Een tongzoen is eigenlijk gewoon zoenen, maar dan met je tong die speelt en “danst” met de tong van de ander. Toch is dit sneller gezegd dan gedaan. Voor veel jongeren is tongzoenen een belangrijk punt: Niet alleen hoe je moet tongzoenen, maar ook of je het wel goed doet en of het niet te gehaast is. En wat kun je nog meer doen, als je met je vriend of vriendin aan het tongzoenen bent?

Voor een eerste zoen is het juiste moment erg belangrijk!

Het blijft natuurlijk een kwestie van gevoel, maar het is heel belangrijk om het juiste moment af te wachten. Je moet er zelf natuurlijk voor in de stemming zijn, en je moet proberen te peilen of je partner hetzelfde gevoel heeft. Als je elkaar nog niet zo lang kent, blijft het aftasten. Doe niks overhaast en snel, want dat zou het moment bederven. Ook houden de meeste mensen, met name vrouwen, niet van té haastig en té snel. Maar ga natuurlijk ook niet de hele avond letten op dat ‘juiste’ moment. Laat het een kwestie van gevoel zijn, en dan gebeurt het vanzelf. Het juiste moment kiest zichzelf uit.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Hoe weet je of de ander ook wil tongen?

Zoals je meestal ook in de films ziet, is het juiste moment meestal als je ‘toevallig’ met je gezichten vlakbij elkaar bent. Je voelt vonkjes overslaan, kijkt in elkaars ogen en langzaam breng je je gezicht dichterbij. Maar ga op dat moment niet direct tongzoenen. Begin eerst af te tasten met een lief kusje op de wang en daarna op de lippen. Zodra je dit doet, merk je vanzelf of de ander ook zin heeft om te zoenen. Terwijl je dit doet, kun je je handen om haar heen slaan of het hoofd in je beide handen houden. Let er wel op dat je de ander niet dwingt! Zie het als een lief gebaar die de ander geborgenheid geeft. Zodra je merkt dat de ander ook zin heeft, kun je voorzichtig je mond open doen en met je tong over de lippen bewegen. Zodra je op dat moment merkt dat de ander terughoudend wordt, ga dan door met ‘gewoon’ zoenen op haar lippen en op haar wang en/of nek. Het is dus belangrijk om af te tasten of de ander ook die eerste zoen wil, of nog niet. Ga nooit dwingen, want het laatste wat je wilt is de ander afschrikken waarna al je kansen misschien verkeken zijn. Blijf ontspannen, het volgende moment komt vanzelf weer voorbij!

De voorbereiding

Ok, je hebt iemand ontmoet, en je voelt gewoon dat binnenkort hét grote moment komt voor de eerste zoen. Je wilt natuurlijk dat deze perfect is! Op TV lijkt het allemaal erg gemakkelijk: “Ze keken elkaar diep in de ogen en zoenden elkaar”…klaar!

Maar zo werkt het niet altijd in de praktijk. Zeker niet als je niet volledig zeker bent of de ander ook zin heeft om te zoenen of te tongen. Om dit aan de weet te komen kun je een aantal dingen proberen. Let op dat ze niet beslist in dezelfde volgorde hoeven. Laat je leiden door je gevoel!

Geef duidelijke hints

Het allereerste wat je kunt proberen is door zo nu en dan even een duidelijke hint te geven. Je kunt bijvoorbeeld zo nu en dan even heel erg duidelijk naar de lippen van de ander kijken. Deze zal dit merken, en zal zelf ook na gaan denken over eventueel kussen of niet. Jij hebt op dat moment in ieder geval duidelijk gemaakt dat je daar wel zin in hebt. Ga beslist niet staren, want de ander kan zich daardoor heel ongemakkelijk gaan voelen, met als resultaat een afwijzing!

Voor de dames: Maak je mond aantrekkelijk door een bescheiden lippenstift te gebruiken. Ook een frisse adem is erg belangrijk. Gebruik hiervoor een pepermuntje of een mondspray. Liever geen kauwgum, want dat moet je eerst uitspuwen voordat je begint te zoenen. Géén fris gezicht!

Hou je lippen een beetje losjes van elkaar, en niet de hele tijd strak op elkaar. Je kunt dan bijvoorbeeld zo nu en dan even zachtje op je onderlip bijten. Dit werkt heel sensueel en zal de ander zeker op gaan winden om jou te gaan kussen. Als je je lippen heel strak op elkaar houdt, zend je een signaal uit dat je geen zin hebt in kussen!

Geef lieve kusjes, maar niet op de mond!

Als je je er goed bij voelt, en bijna zeker bent van je zaak, kun je bijvoorbeeld een lief kusje geven op de rug van haar hand, of voor de meisjes op de wang van de jongen. Zorg wel dat je dit langzaam en sensueel doet, en niet zoals je een familielid kust. Zeg hierbij een paar lieve woordjes zoals “Je ziet er stralend uit” of “Ik heb een heerlijke avond met jou” of Ik hou ervan als je zo lacht”

Vraag het direct!

Als je daarna nog niet zeker bent, of als je date de hints gewoon niet begrijpt, dan kun je de stoute schoenen aantrekken en het gewoon vragen. Dit zal niet gemakkelijk zijn, maar het is wel duidelijk. Je kunt het natuurlijk heel direct en bot zeggen, maar er zijn ook andere manieren. Gebruik bijvoorbeeld één van de volgende zinnen:

“Misschien ga ik te snel voor jou, maar ik zou je heel erg graag willen zoenen”, of “Het liefste wat ik wil is je nu, op dit moment, te zoenen.

Zodra je, naar aanleiding van deze tests, merkt dat de ander ook wil gaan kussen, ga er dan voor!

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Hoe moet je zoenen? 10 duidelijke stappen!

Je hebt de allereerste stap gezet, en je bent nu vrijwel zeker van het feit dat de eerste tongzoen nu ook daadwerkelijk plaats gaat vinden. Hierbij kun je een aantal technieken gebruiken om de ervaring van het zoenen intenser en spannender te maken. Ga in ieder geval niet direct als een gek in de weer met je tong, maar bouw het rustig op.

Begin met een paar zachte en lieve kusjes

In het begin gebruik je helemaal geen tong. Je begint met een paar lieve kusjes, bijvoorbeeld op de wang of in de nek. Hou het erg lichtjes en zacht, want het doel is een prettige ervaring. Door zachtjes te beginnen, geef je de ander de kans om er alsnog mee te stoppen als die dat wil. Dit kan zeer ongemakkelijke momenten voorkomen.

Denk om je speeksel

Het is erg ongemakkelijk als je té veel speeksel in je mond hebt. Dit doet een beetje denken aan een hond die aan het kwijlen is. Je kunt dit vermijden door zo nu en dan het speeksel door te slikken. Als dit niet lukt, stop dan even heel kort met zoenen en slik je speeksel even snel door. Dit is helemaal niet erg, want ook de ander zal hier last van hebben. Je geeft de ander dan ook de kans hetzelfde te doen.

De TV-kus

Als het tot zover goed ging, kun je doorgaan met een zogenaamde TV-kus. Hierbij druk je heel teder elkaars lippen op elkaar. In feite ‘stapel’ je je lippen op elkaar, waarbij jouw bovenlip tussen de lippen van de ander komt, of de bovenlip van de ander tussen jouw lippen. Je gebruikt hierbij nog geen tong. Wel kun je zo nu en dan even heel teder op de onderlip van de ander ‘knabbelen’ of ‘zuigen’. Zorg er wel voor dat je tijdens dit kussen kunt ademen door je neus vrij te houden.

Doe iets met je handen!

Heel vaak weet je niet wat je met je handen kunt doen, dus laat je die maar lekker naast je lichaam slingeren. Maar je handen zijn wel degelijk instrumenten om het kussen nog intiemer te maken. Meestal slaat het meisje de handen over de schouders van de jongen, terwijl de jongen het meisje zachtjes bij de middel vast pakt. Voordeel hiervan is dat beide in staat zijn om de ander dichter naar zich toe te trekken. Je kunt je handen ook aan de zijkant van het gezicht plaatsen, en dan met je vingers over de wang strijken of de vingers door het haar halen. Met name dit laatste is erg intiem en vooral sensueel!

Probeer je tong

Als je met de TV-kus bezig bent, kun je proberen om met het puntje van je tong over de onderlip van de ander te gaan. Doe dit heel langzaam en sensueel, hoe langzamer hoe beter! Let hierbij goed op de reactie van de partner. Als je merkt dat de ander ook met het puntje van de tong naar buiten komt, kun je verder gaan. Maar als je merkt dat de ander te kennen geeft om niet verder te gaan, trek je je tong direct terug, en laat je het bij deze lipzoen. Volgende keer beter!

Het échte tongen

Als je merkt dat de ander ook verder wil gaan, kun je je tong helemaal gaan gebruiken. Verken met het puntje van je tong eerst de binnenkant van de lippen. Ga dan heel langzaam met de tong verder naar binnen, en raak voorzichtig het puntje van de tong van de ander aan. Blijf langzaam bewegen met je tong, en ga ‘spelen’ met de tong van je date. Gebruik sensuele en onvoorspelbare bewegingen, en ga beslist niet als een wasmachine te keer. Dit zal heel snel een einde aan de kus maken.

Combineer zoentechnieken

Wissel de intensiteit van het zoenen af. Trek zo nu en dan even je tong terug om weer lieve kusjes op de lippen of op de wang te geven. Ga zo nu en dan wat dieper en wissel dit allemaal af: Snel, langzaam, diep, ondiep, zacht en hard. Alles is mogelijk, zolang jullie zich er beide goed bij voelen. Ook kun je zo nu en dan een lief woordje fluisteren, of elkaar even in de ogen kijken, of natuurlijk even lekker knuffelen.

En het allerbelangrijkste: Geniet van het moment

Probeer te ontspannen, en ga niet constant denken of je het wel goed doet, of dat de ander het wel lekker vindt. Geniet gewoon van het moment en laat je leiden door je gevoel.

Tips voor die eerste kus

Als dan eindelijk dat magische moment aangebroken is, ga je tongzoenen. Stap voor stap gaan we je uitleggen, en tips geven, hoe je dit het beste aan kunt pakken.

 • Op het moment dat jullie hoofden ‚toevallig’ dicht bij elkaar zijn, kijk je de ander in de ogen en beweeg je langzaam je gezicht naar de ander.
 • Zodra je merkt dat de ander dezelfde beweging maakt, kijk je elkaar in de ogen draait je gezicht een beetje. Zorg er voor dat jullie niet dezelfde kant op draaien, want dat zal resulteren in botsende neuzen!
 • Zodra je er zeker van bent dat de neuzen niet gaan botsen, sluit je je ogen, slik je eventueel overtollig speeksel door en maak je je lippen een beetje nat. Niet te veel, want dat is weer niet fijn voor de ander.
 • Begin met zachte kusjes op de wang, de lippen of eventueel in de nek. Probeer de ander te verleiden met intieme kusjes en eventueel lieve woordjes.
 • Werk langzaam naar de mond toe en open je lippen een klein beetje. Dit is het moment dat je zult merken of je over kunt gaan op tongen, of dat je een versnelling terug moet naar ‚normaal’ kussen.
 • Open je mond een beetje en maak de lippen van de andere en beetje nat met het puntje van je tong. Je zult merken dat de ander de lippen ook opent waarna je voorzichtig de ander zijn tong op kunt zoeken. Doe niet te wild en te gepassioneerd in het begin. Probeer te ontdekken wat jullie beide lekker vinden. Jullie tongen spelen met elkaar als een soort dans.
 • Tijdens het tongzoenen adem je door je neus. Op deze manier kun je het heel lang volhouden.
 • Onderbreek regelmatig de tongzoen om weer kleine kusjes te geven, of om in elkaars armen te genieten van dit bijzondere moment van een eerste zoen.

Je kunt het tongzoenen een beetje oefenen op de achterkant van je vingers. Doe je middelvinger en wijsvinger een beetje uitelkaar zodat het een beetje op een mond lijkt. Op deze manier kun je een beetje gevoel krijgen bij het tongzoenen, voordat je aan het echte werk begint.

In eerste instantie zal het tongzoenen misschien wat stroef verlopen. Je weet beide nog niet precies wat je lekker vindt. Maar al zoekend wordt je steeds bekwamer in het tongzoenen. Hoe meer jullie het doen, hoe fijner het zal worden! Probeer in ieder geval te ontspannen en te genieten van het moment!

Wij wensen je ontzettend veel succes!

Voor vrouwen: ontdek tips & tricks om je man seksueel verslaafd aan je te maken en het ideale seksleven te hebben

Wist je dat de kans één op drie is dat jouw relatie wordt verbroken door vreemdgaan? Edwin Edinga onthult DE methode waardoor jouw man alleen nog maar aan jou kan denken.

Ontdek hoe je hem laat sidderen van genot maar OOK hoe je ervoor zorgt dat je zelf kan laten gaan en kan genieten van het seksleven waar je altijd al van hebt gedroomd.

Edwin Edinga heeft jaren gedaan om de geheimen van seksueel genot en het seksleven te ontrafelen. Eindelijk deelt hij het in zijn nieuwe ebook “Ideaal Seksleven”.

Alleen jij weet wat je je seksleven en relatie waar vindt…

“Ideaal Seksleven” + Bonussen Volledig Risicovrij Uitproberen

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

1 reactie op "Hoe Moet Je zoenen?"

 1. henk says:

  bedankt voor jullie tips.
  Klinkt misschien vreemd, maar met deze tips zal het voor mij duidelijker worden mijn gevoel over te brengen, wat wel zo fijn is nu mijn vriendin weet wat ik wil.
  bedankt

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *