Zo Begin Je Veilig en Pijnloos met Anale Seks

Anale seks: deze woorden klinken niet bij iedereen direct prettig in de oren. Om anale seks heerst toch nog een klein taboe, en dat terwijl het juist heel aangenaam kan zijn. Vooral mannen zien het soms als ‘ultieme droom’ om anale seks te hebben. Nu hoef je het ook weer niet zo gek te maken, maar heb je wel eens overwogen om het te proberen?

Het is heel belangrijk dat je rustig begint met anale seks en het niet te snel doet. Anders kan het namelijk erg veel pijn doen, en dat wil je uiteraard niet. Lees daarom goed dit artikel door, alvorens je met anale seks begint. Zo voorkom je dat jullie traumatische ervaringen ontwikkelen bij anale seks en kunnen jullie ervan genieten!

11470545.54816f298b0e2

Waarom anale seks?

Misschien vraag je je af waarom mensen anale seks zouden willen hebben. Het is op het eerste gezicht ook niet zo aantrekkelijk; iemand penetreren in de holte waar ook de uitwerpselen uitkomen. Toch is het voor veel mensen een opwindend idee. En begrijp me niet verkeerd: het kan zeker heel lekker zijn!

Het cliché is dat vooral mannen geïnteresseerd zijn in anale seks. Dit kan verschillende redenen hebben. Allereerst is het eens wat anders dan vaginale seks. Zelfs met afwisseling van standjes kan dat op den duur saai worden. En de man staart natuurlijk zeker eens naar de billen van zijn partner, en gaat dan fantaseren…

Daarnaast is anale seks een interessant idee voor mannen, omdat de anus strakker is dan de vagina. Voor de man geeft dit dan ook veel meer stimulatie, omdat de anus zich veel meer om zijn penis sluit. Maar anale seks kan ook voor de ontvanger prettig zijn, mits het op de juiste manier gebeurt. En daarvoor heb ik nu juist dit artikel geschreven!

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Begin alleen met anale seks als jullie er beiden klaar voor zijn

Deze tip kan ik niet vaak genoeg benadrukken. Anale seks is echt nog een grote stap verwijderd van ‘normale’ seks. Het is niet alsof je even voor de gein een ander standje probeert. In de praktijk is het meestal zo dat de vrouw er het meest aan moet wennen, maar soms is het ook de man die liever nog niet aan anale seks begint.

analsex

Anale seks wordt vaak geassocieerd met pijnlijk. En dit kan ook het geval zijn, met name wanneer de ontvangende partij er nog niet klaar voor is. Bij anale seks speelt de sluitspier een belangrijke rol. Wanneer deze gestimuleerd wordt, is de eerste neiging om aan te spannen. Pas wanneer je zelf goed ontspannen bent, en wat meer gewend bent aan aanraking, kan de sluitspier ontspannen.

Je snapt nu misschien ook waarom het een slecht idee is aan anale seks te beginnen als je daar nog niet klaar voor bent. Je spant dan telkens je sluitspier aan, omdat je het een spannend (of zelfs eng) idee vindt. En als jouw partner dan wel doorzet, dan kan het inderdaad pijn doen.

Ik zeg het maar nog een keer: begin pas met anale seks als jullie er allebei klaar voor zijn. Wees ook heel resoluut tegen je partner: als je het niet wilt, wil je het niet. Klaar. Er is hier geen ‘misschien’ of ‘vooruit dan maar’ mogelijk, tenminste niet als je wilt dat het prettig is. Maar wees ook realistisch: anale seks hoeft niet vies of pijnlijk te zijn.

Zo zorg je dat anale seks geen pijn doet

Als je nog nooit anale seks hebt gedaan, kan het pijnlijk zijn wanneer jullie op de verkeerde manier te werk gaan. Daarom heb ik een heleboel tips voor je om het zo prettig mogelijk te maken. Houd natuurlijk de tip van de vorige alinea altijd in je achterhoofd. Dat is de eerste stap die je moet zetten: daarna komen de praktische zaken.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Begin rustig en voorzichtig

Het stomste dat je kan doen, is direct met penetratie beginnen bij anale seks. Zeker bij de eerste keer is dat vragen om problemen. Je moet juist heel voorzichtig te werk gaan, voordat je anale seks gaat hebben. Begin bijvoorbeeld met voorzichtig de anus verkennen met een vinger. Dit kan de ontvanger ook zelf thuis doen, wanneer hij/zij meer ontspannen is.

dc48207f7a5f5288bc5d22bbc5e63fe8

Je kunt voelen hoe de sluitspier zich aanspant zodra je hem aanraakt. Wacht dan even, en ga dan verder. Op een gegeven moment zal de sluitspier minder sterk reageren op aanraking. Je kunt dan wat verder met je vinger naar binnen, en langzaam de sluitspier wat oprekken. Geen zorgen; de anus kan heus wel wat hebben. Bouw het langzaam op; eerst alleen, dan met je partner.

Zorg voor hygiënische handen

En daarmee bedoel ik niet alleen maar dat je je handen wast van tevoren. Heel belangrijk zijn namelijk ook de vingernagels. Veel mensen vergeten ze nog wel eens, maar te lange nagels kunnen juist zorgen voor kleine scheurtjes in de anus. Zorg dus dat jij en/of je partner goed je nagels geknipt hebben, voordat je begint met anaal spel.

Let ook op dat er geen kleine scheurtjes of haakjes aan de nagel zitten. Het zijn hele kleine dingen, maar kunnen een groot verschil maken tijdens de anale seks. Wees ook zeker niet bang om dit te checken bij je partner. Je moet zo veel mogelijk op je gemak zijn bij anale seks, en dit kan een onderdeel daarvan zijn.

Gebruik altijd veel glijmiddel

Glijmiddel is je beste vriend bij anale seks. In tegenstelling tot de vagina maakt de anus namelijk zelf geen vocht aan. Om de seks dan nog gangbaar te maken, is glijmiddel flink noodzakelijk. Wees er niet te zuinig mee; je kunt beter te veel dan te weinig glijmiddel gebruiken. Gebruik het ook op je vingers, of maak met speeksel je vinger nat.

Let's get it on.

Let’s get it on.

Glijmiddel maakt het zowel prettig voor de ontvanger als de gever om anale seks te hebben. Het helpt tevens om de anus en de sluitspier te ontspannen. Je wilt dus echt geen anale seks beginnen zonder glijmiddel. Kies altijd voor glijmiddel op water- of siliconenbasis, omdat vethoudende glijmiddelen het condoom aantasten.

Laat de ontvanger het tempo bepalen

Anale seks kun je het best heel langzaam beginnen, en niet te ver opbouwen. Om pijn te voorkomen, is het beter om de ontvanger het tempo te laten bepalen. Hij of zij kan dan zelf aangeven wanneer het pijn doet, of wanneer het tempo juist precies goed is. Doet het te veel pijn? Geef dat dan duidelijk aan! Je moet je partner hierin goed kunnen vertrouwen.

De beste standjes voor anale seks zijn die waarin je heupen gekanteld zijn, dus waarbij je niet met je benen recht ligt. Doggystyle of op je zij liggen met je knieën opgetrokken werken dan ook het best. Experimenteer zelf ook met standjes, en ontdek wat je zelf het prettigst vindt. Pas ook op na de seks, en haal de penis er niet te snel uit! Na een orgasme trekt de sluitspier namelijk samen.

Zo heb je hygiënisch anale seks

In de anus en de endeldarm bevinden zich uiteraard veel bacteriën. Veel mensen vinden het idee van anale seks dan ook ‘vies’. Echter kun je ook gewoon op een hygiënische manier anale seks hebben. Het vergt wel wat meer voorbereiding dan bij vaginale seks, maar je hoeft zeker niet elke keer een anale douche te doen.

Je kunt het beste altijd van tevoren naar het toilet gaan en goed je anus wassen. Beter is nog om te douchen en zo goed mogelijk je billen schoon te maken. Daarnaast moet je ook altijd een condoom gebruiken bij anale seks. De kans op SOA’s is groter dan bij normale seks – en het is überhaupt hygiënischer om een condoom te gebruiken in de anus.

header

Je zou een anale douche of darmspoeling kunnen doen, om je anus grondig schoon te maken. Dit is echter niet noodzakelijk. Bovendien moet je dit niet te vaak doen. Je verstoort dan namelijk je darmflora, die bestaat uit een belangrijk evenwicht van bacteriën. Gebruik hierbij ook geen zeep of andere chemische producten.

Wat je nog meer moet weten over anale seks

Je weet nu precies hoe je het beste kunt beginnen met anale seks, om het zo prettig en hygiënisch mogelijk te maken. Hopelijk heeft dit je drempel verlaagd om anale seks te hebben, want het kan erg fijn zijn en het is een hele nieuwe ervaring ten opzichte van vaginale seks. Zorg wel dat je er helemaal klaar voor bent.

Bij anale seks kun je niet hygiënisch genoeg zijn. Als je bijvoorbeeld een speeltje in de anus hebt gebruikt, maak dit dan grondig schoon voordat je het op andere manieren gebruikt. Gebruik altijd een condoom, pas op dat het niet scheurt en wees voorzichtig wanneer de penis uit de anus gehaald wordt. Het condoom kan dan makkelijk afglijden of scheuren.

Ten slotte wil ik je nog een ding meegeven: ontspan! Als je strak staat van de zenuwen, kun je nooit prettig anale seks hebben. Probeer rustig te worden, bouw het langzaam op, en geniet van het nieuwe gevoel dat je ervaart. Na die eerste keer vraag je je af waarom je er nooit eerder mee begonnen bent!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

2 reacties op "Zo Begin Je Veilig en Pijnloos met Anale Seks"

 1. Helmich says:

  Zelf 12 jaar geleden ben ik verliefd,verloofd en getrouwd met een biseksuele vrouw. Voor die tijd dacht ik uitsluitend zelf heterogevoelig te zijn, maar dat blijkt dus anders te liggen. Ik had al fantasieën en dromen, maar het heeft tot 2 jaar geleden geduurd voor ik er met mijn vrouw over durfde spreken. Ik voel dus ook dat ik mannen net zo aantrekkelijk vind als vrouwen. Mijn vrouw pakte dat "uit de kast komen" van mij heel goed op en het heeft onze relatie alleen maar versterkt.
  Sinds dit laatste is onze seks uitgebreider geworden en hebben we een opener relatie gekregen. Ik ben en wil nu ook in penetratie ontvanger zijn, kortom genieten van anale seks. Daar moest ik dus wel even inkomen, want ik vond anaal bij mijzelf en bij haar nog behoorlijk "not done". Maar nu ben ik dus al een poosje aan het experimenteren bij en door mezelf hoe het voelt anaal gepenetreerd te worden. Eerst voorzichtig met het harde niet flexibele gedeelte van de eenvoudigste anale douche met zo,n knijpbalgje, in omvang maar 14x 2 cm. Dat lukte, maar voelt niet fijn. Daarna probeer ik toch meer te experimenteren met een flexibele buttstaaf van 18x4 cm. Het duurde wel even, maar na vele keren oefenen, verdwijnt hij nu probleemloos geheel in mijn lichaam. Maar ik wilde natuurlijk ook iets dikker in omtrek, dus na twee té dikke dildo,s te hebben geprobeerd, heb ik een dildo met het zelfde stijve resultaat als mijn eigen penis in erectie aangeschaft. Die gaat nu ook heel goed, maar het hangt wel van mijn seksuele opgewondenheid af. Ik blijf echter wel zitten met voor mij nogal intieme vragen. Klopt het, dat na nu vele keren penetratie het soms toch pijn blijkt te doen en een dagenlang branderig gevoel in en bij mijn anus achterlaat? Is het normaal als ik een goede erectie heb bij het vrijen, deze direct tot slap gevalletje afneemt, zo gauw ik mijzelf of mijn vrouw mij tegelijkertijd anaal penetreert? En tot slot een wat algemener vraag. Is het zo, dat je je sluitspier kunt trainen om nog dikkere penetratie mogelijk te maken? Ik ben vrij krap geschapen geloof ik, maar misschien heb ik het mis. :)

 2. Pim says:

  Hoi Helmich, ik doe al 25 jaar aan heftige, diepe anale seks. De laatste tijd bijna dagelijks maar heb er nog nooit een branderig gevoel of ander ongemak van ondervonden. Het is wel ontzettend heerlijk.
  Wat je andere vraag betreft zou ik zeggen: veel trainen. Daar wordt je anus en ook de kringspieren steeds soepeler van.

  kik pimmoisas

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *