Je gevoelens tijdens de puberteit

Je gevoelens tijdens de puberteit - Vrijen doe je zo!

Dankzij de hormonen die heen en weer razen door je lichaam, staat alles op z’n kop. Je veranderd niet alleen maar aan de buitenkant, maar aan de binnenkant gebeurt er ook het nodige.

Tijdens de pubertijd gebeurt er van alles in je lichaam. Je transformeert van meisje naar een jonge vrouw, met alles erop en eraan! Daar hoort ook bij dat je ongesteld gaat worden, onzeker van jezelf bent en wat opstandig wordt. Maar er zijn ook leuke dingen! Je wordt voor het eerst verliefd en je gaat anders naar jongens kijken. Je ontwikkelt je seksuele gevoelens en ontdekt allerlei nieuwe dingen.

Je gevoelens tijdens de puberteit

Lees even rustig het volgende lijstje door. Herken je een aantal veranderingen al? Zo niet, dan is het geen probleem. Bij de een gaat de pubertijd wat sneller dan bij de ander.

Onzekerheden

Door alle veranderingen ga je je onzeker voelen, met name door je uiterlijk. Wat vindt iedereen van mij? Is mijn kont niet te dik? Te kleine borsten? Erg vervelend allemaal, maar in de loop van de jaren gaat dit weer veranderen. Dan pas ga je je zekerder voelen en dat dus ook uitstralen.

Ongesteld worden

Tussen je negende en zestiende jaar kun je voor het eerste ongesteld worden. Gemiddeld ligt dit rond het twaalfde levensjaar. Als je het niet verwacht, kan het erg schrikken zijn. Maar na een paar keer wordt het een onderdeel van jezelf en van je leven. Je hebt ook geen keus, want dit heb je nog ongeveer 30 jaar, dus nog maar 360 keer te gaan!

Verliefd worden

Je gaat in dezelfde periode ook anders naar de jongens in je klas kijken. Je begint te fantaseren en ontdekt je seksuele gevoelens. Je wordt verliefd en weet niet precies hoe je daarmee om moet gaan. Je voelt in ieder geval heel veel gekriebel in je buik, en je krijgt een rood hoofd als je diegene ziet. Je gaat je ook bezig houden met vragen als: Hoe moet je zoenen?, en hoe moet je seksen?

Seksuele ontwikkeling

Je wordt steeds nieuwsgieriger naar seks, en alles wat daar mee te maken heeft. Het geeft je een opgewonden gevoel waardoor je nog nieuwsgieriger wordt. Veel meiden vinden het prettig om hierover met vriendinnen te praten en te fantaseren, erover te lezen en plaatjes te kijken. Ook op deze website kun je je hart ophalen, met name door de vele bruikbare tips en andere informatie.

Uiterlijk

Niemand is hetzelfde. Ieder meisje heeft een ander lichaam: Dik, dun, lang, kleine borsten, platte billen, ronde billen…noem maar op! Natuurlijk vind jij dat je buurmeisje veel mooier is dan jezelf. Hier kun je wat aan doen door aan je zelfvertrouwen te werken

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Je uiterlijk tijdens de puberteit

Ook je uiterlijk veranderd tijdens de pubertijd. Lees hier alles over in het artikel Je uiterlijk tijdens de puberteit.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *