7 Belangrijkste Erogene Zones van de Vrouw + Stimulatie

Wil jij een optimale verleider worden? Wil je leren hoe je het maximale uit je seksleven kunt halen? Dan is het misschien goed om eens na te denken over het stimuleren van de erogene zones van vrouw. Er zijn weinig dingen die het hoofd van een vrouw zo op hol kunnen laten slaan als het goed stimuleren van haar erogene zones.

Om een vrouw te verleiden, moet je veel uit de kast trekken. Maar wie een meester in de verleiding is, kan vrouwen met gemak om zijn vinger winden. In dit artikel ga ik nader in op de vraag wat erogene zones precies zijn, welke erogene zones het vrouwelijk lichaam kent en hoe je deze erogene zones het beste kunt stimuleren.

Wat zijn erogene zones?

Erogene zones zijn plekken op het menselijk lichaam die seksuele gevoelens kunnen oproepen als ze aangeraakt worden. Deze erogene zones van persoon tot persoon kunnen verschillen; niet iedereen vindt alles even geil. Toch zijn er een aantal plekken op het lichaam van de vrouw die bijna altijd seksuele lusten opwekken bij aanraking.

Het is van belang de erogene zones van je partner te kennen. Deze kennis kun je namelijk gebruiken om je partner geil te maken. Dit is trouwens ook de reden waarom nieuwe stelletjes soms nog een beetje onwennig zijn als ze voor het eerst met elkaar naar bed gaan. Ze kennen elkaars lichamen eigenlijk nog niet goed genoeg, en dit kan tot onwennige situaties in bed leiden.

Maar hoe werkt dat dan precies? Als je als partner de erogene zones van je partner aanraakt, komen er bij je partner bepaalde stofjes vrij, in dit geval endorfine. Endorfine wordt het lusthormoon genoemd. Het aanraken of strelen van deze zones zal dus lustopwekkend werken. Aan de andere kant betekent het ook dat je erg bedachtzaam te werk moet gaan: het zijn immers gevoelige plekken.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Welke erogene zones zijn er?

Er zijn dus veel verschillende erogene zones op het lichaam van de vrouw te vinden. Later in dit artikel zal ik ingaan op de stimulatie van iedere erogene zone. De ene erogene zone is namelijk de andere niet. De erogene zones die ik in dit artikel zal aanhalen zijn:

  • Ogen
  • Borsten
  • Vagina
  • De armen en benen
  • Buik en rug
  • Billen van de vrouw
  • Gezicht en mond

Er zijn veel verschillende manieren waarop je de erogene zones van een vrouw kunt stimuleren. In de tekst hieronder heb ik de belangrijkste, leukste en succesvolste manieren op een rijtje gezet om je partner seksueel te stimuleren.

Erogene zone 1: Stimulering van de oren

De oren van de vrouw zijn een goed voorbeeld van een erogene zone bij de vrouw die echt letterlijk bomvol met zenuwuiteinden zit. Dit betekent dat de zone extreem gevoelig is. Dit kun je gebruiken om je partner enorm op te winden.

Als het om de oren gaat, zijn de oorlellen in dit grote verleidingsspel van levensbelang.

Probeer eens zachtjes op de oorlel van je partner te bijten. Iets anders wat je zou kunnen doen is heel zachtjes te zuigen op de oorlel van je partner: ze zal er enorm van genieten. Net zoals bij andere erogene zones van de vrouw, moet je ook hier bedachtzaam te werk gaan. Een verkeerde beweging en jullie klappen samen uit ‘het moment’. Steek dus niet je tong of je vinger in haar oor.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Erogene zone 2: Stimulering van de borsten en tepels

Een erg belangrijke erogene zone die absoluut niet in dit lijstje mag ontbreken zijn de borsten van de vrouw. Veel mannen maken de fout om alleen met de tepels te spelen tijdens de seks. Je kunt een vrouw echter ook heel geil maken op het moment dat je je niet puur focust op de tepels.

Neem ook de rest van de borsten onder handen!

Bij sommige vrouwen kan het masseren van de tepels zelfs leiden tot een zogenaamd ‘tepelorgasme’. Ongeveer 30 procent heeft wel eens een dergelijk orgasme mogen meemaken. Bij een tepelorgasme speelt zich in de hersenen hetzelfde af als tijdens een vaginaal orgasme. Door de massering van de tepels komt er oxytocine vrij, hetgeen zorgt voor samentrekkende vaginale spieren.

Mocht je nog meer willen weten, dan kan dit artikel over het vrouwelijk orgasme zeker meer inzichten bieden.

Je kunt de borsten dus op verschillende manieren stimuleren. Dit kun je doen door te likken, zachtjes te knabbelen of te kussen. Ook kan een sensuele massage met lekker geurende oliën je partner in hogere sferen doen raken. Mocht je echt een keer iets anders willen proberen in bed en hou je van een stevige aanpak, dan zouden jullie kunnen kijken naar tepelklemmen.

Met tepelklemmen kun je je partner ook zeer opwinden. Het is wel belangrijk dat je hier van tevoren goede afspraken over maakt, want het gebruik van tepelklemmen is niet zonder risico en kan, zeker de eerste paar keren, als pijnlijk worden ervaren.

Erogene zone 3: Stimulering van de vagina

De bekendste erogene zone is wellicht de vagina. Het strelen of penetreren van de vagina kan bij de meeste vrouwen tot een orgasme leiden. De vagina kun je dus op een aantal verschillende manieren stimuleren. Deze manieren heb ik hieronder kort op een rijtje gezet:

Orale seks

Om een vrouw snel opgewonden te krijgen kan orale seks een heel goed middel zijn. Bij orale seks is het overigens wel heel belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent. Veel mannen hebben de neiging om zo hard en zo snel mogelijk rondjes te draaien met hun tong tijdens het beffen.

Dit is niet de juiste manier. Probeer met gevoel voor ritme rustig en beheerst je vrouw op te winden. Het is daarbij ook belangrijk om goed te luisteren naar de wensen en aanwijzingen van de vrouw zelf.

Vingeren

Wat aftrekken bij mannen is, is vingeren bij vrouwen. Met een paar simpele handelingen kun je je partner in hogere sferen doen geraken.

Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je rustig begint met vingeren.

Verken met de toppen van je vingers de ingang van de vagina en controleer of deze al vochtig is geworden. Als deze al ietwat vochtig is, dan is dit een indicatie ervoor dat je partner langzaam geil begint te worden. Na verloop van tijd kun je een extra vinger gebruiken bij het vingeren en langzamerhand overgaan tot het stevigere werk.

Penetreren

Het penetreren van de vagina wordt dikwijls afgedaan als ‘gewone seks’. Maar zo ‘gewoon’ in termen van opwinding is dit helemaal niet. Wanneer de penis van de man de vagina van de vrouw penetreert, is dit een samenkomst van twee extreem gevoelige lichaamsdelen.

Niet alleen zijn jullie lichamen letterlijk met elkaar verstrengeld. Doordat er zich zoveel zenuwuiteinden bevinden, zowel in de penis als in de vagina, beleven beide partijen iedere beweging erg intens.

Gebruik van seksspeeltjes

Rondom het gebruik van seksspeeltjes heerst helaas nog altijd een relatief taboe. Maar seksspeeltjes zijn niet meer of minder dan hulpmiddelen in de slaapkamer. Met seksspeeltjes kun je de vagina stimuleren in het voorspel.

Je kunt door middel van een dildo of een vibrator er ook voor zorgen dat na het orgasme van de man ook de vrouw haar hoogtepunt kan bereiken.

Gebruik van de douchekop

De douchekop is ook uitermate geschikt om de vagina te stimuleren.  Een ferme warme waterstraal kan de zinnen van een vrouw enorm prikkelen. Dit kan zowel tijdens het onder de douche staan, maar ook tijdens het in bad zitten (dan is er sprake van een warme straal onder water.

Erogene zone 4: Stimulering van de armen en benen

Erogene zones die je misschien niet zou verwachten in dit lijstje zijn de armen en benen. Kijkend naar de benen van een vrouw kijken springen er eigenlijk twee zones uit. Aan de ene kant zijn het de dijen die erg gevoelig zijn. Maar ook de achterkant van beide knieën kunnen erg gevoelig zijn.

Het komt dan ook weleens voor dat er vrouwen zijn die hier iets minder van kunnen genieten.

Dit heeft te maken met het feit dat het strelen van zowel de dijen als de achterkant van de knieën vaak wordt waargenomen als kietelen. Hoewel dit grappig klinkt, is het niet bevorderlijk voor het libido. Check dus eerst even bij je partner of ze tegen kietelen kan, anders kan dit tot ongemakkelijke situaties leiden. Vooral de dijen zijn favoriet als het gaat om het ‘teasen’ van je partner.

Voor meer tips over het snel bevorderen van het libido van je partner kun je dit artikel eens aandachtig lezen.

Ook de armen en de handen van de vrouw zijn erg gevoelig. Zeker de handpalmen en de vingertoppen bevatten veel zenuwuiteinden. Door middel van het geven van tedere kussen op de hand en het zachtjes zuigen op de vingertoppen kun je een vrouw heel snel opwinden. Daarnaast is de binnenkant van de armen erg gevoelig, maar let op: deze zijn ook erg ‘kietelgevoelig’.

Erogene zone 5: Stimulering van de buik en rug

Dat anticipatie een grote rol speelt bij het verleiden is alom bekend. Zeker bij het stimuleren van de onderbuik is dit heel belangrijk. Laat je lippen langzaam afdalen richting de vagina van je partner. Wanneer je met kleine kusjes en likjes je partner in de stemming aan het brengen bent, kom je bij de onderbuik uit op een zeer gevoelige erogene zone.

Als het gaat om de stimulering van de rug, is het aan te raden om helemaal bovenin te beginnen. Met zachte kussen in de nek en misschien een sensuele massage met massageolie kun je al veel bereiken. Als je eenmaal de onderkant van de rug bereikt hebt, zul je overgaan in een andere erogene zone: de billen van de vrouw.

Erogene zone 6: Stimulering van de billen

De billen van de vrouw zijn zeer gevoelig. Dit is ook een van de redenen waarom billen zo geliefd zijn bij mensen die aan sm doen. Hoewel de billen van de vrouw dus duidelijk erogene zones zijn, is het ook een gevoelig onderwerp. Vrouwen identificeren zichzelf nogal met de eigen billen. Er zijn veel vrouwen die het niet prettig vinden dat de partner zich intensief bezighoudt met hun billen.

Check dus van tevoren even bij je partner hoe ze er tegenover staat als jij haar billen wilt gaan stimuleren. Het stimuleren van de billen kun je doen door er zachte tikjes op te geven. Ook zachtjes kriebelen en kneden wordt door veel vrouwen als zeer prettig ervaren. Wil je je partner echt verwennen? Stimuleer dan de perineum (stukje tussen de anus en de vagina) met een massage.

Erogene zone 7: Stimulering van het gezicht en de mond

Het gezicht en de mond van een vrouw zijn ook erogene zones. Dit wordt eigenlijk meteen al duidelijk als je aan het zoenen bent. De sensaties die hier gevoeld worden zijn vaak niet te evenaren. Het zachtjes strelen van de oogleden en de wangen zijn hier bij veel vrouwen favoriet. Maar ook een intieme tongzoen doet wonderen wat betreft het voorspel.

Optimaal effect bereiken

Het stimuleren van de erogene zones van de vrouw is allemaal leuk en aardig, maar het is wel belangrijk dat je je steeds blijft beseffen waar je precies mee bezig bent. Om echt optimaal effect in bed te bereiken is het goed om je partner af en toe te teasen. Of in dit geval: verleiden, geil maken, maar niet meteen overgaan tot seks.

Dit klinkt misschien contra-intuïtief, maar er zit een heel logische gedachte achter. Als je iemand achterlaat in een staat van begeerte, zal het verlangen van die persoon om met jou het bed te delen alsmaar toenemen. Daarom is het een goed idee om niet altijd meteen toe te happen, maar het stimuleren van de erogene zones tactisch te gebruiken. Zo kun je het plezier in de seks te maximaliseren!

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *