7 Meest Opwindende Erogene Zones van de Man

Als het gaat over het mannelijk lichaam in relatie tot vrijen, dan gaat het al vaak snel over de penis. Nu is de penis natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van menig vrijpartij, maar er zijn nog veel meer plekken op het lichaam van de man die een vrijpartij naar hogere sferen kunnen verheffen.

In dit artikel zullen een aantal erg gevoelige plekjes op het mannelijk lichaam (de zogenoemde erogene zones van de man) besproken worden. Ook zullen er bij elke zone meerdere tips gegeven worden over het verwennen van de man, waardoor je na het lezen van dit stuk hopelijk weer boordevol inspiratie zit.

Wat zijn erogene zones?

Wat zijn eigenlijk die erogene zones? Daar kan een kort antwoord op gegeven worden: erogene zones zijn plekken op het lichaam die seksueel opwindend zijn bij aanraking. Zowel mannen als vrouwen hebben een reeks verschillende erogene zones. Een aantal erogene zones zul je wellicht al kennen (en misschien zelfs gebruiken tijdens het vrijen) maar sommigen wellicht ook nog niet.

Erogene zones zijn zo gevoelig omdat de concentratie van het aantal zenuwuiteinden er erg hoog is. Daardoor zijn ze veel gevoeliger dan menig ander lichaamsdeel. Omdat deze plekken zo gevoelig zijn, is het wel heel erg belangrijk om deze zones goed doordacht te verwennen. Opwindende stimulering mag namelijk niet omslaan in negatieve stimulering (die bijvoorbeeld pijn doet).

Voordat je volop gaat experimenteren met de verschillende erogene zones die het mannelijk lichaam rijk is, is het volgende nog wel belangrijk om kort te benoemen. Niet iedere man vindt de stimulatie van iedere hieronder genoemde erogene zone erg prettig. Wees dus voorzichtig als je deze zones voor het eerst stimuleert en luister goed naar de reactie van je partner.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Meest opwindende erogene zone van de man #1: Het perineum

De eerste erogene zone van de man in deze lijst is het perineum. Die term zegt je in eerste instantie misschien niets. Het perineum is het kleine en gevoelige plekje dat zich tussen de anus en de testikels van de man bevindt. Door op lichte druk uit te oefenen op he perineum kun je een prostaatmassage inleiden.

Dat het een enorm gevoelig plekje is blijkt wel uit het gemak waarmee je een man kunt laten klaarkomen als je het perineum masseert. Je zou het perineum kunnen beschouwen als de G-spot van de man.

Meest opwindende erogene zone van de man #2: De prostaat

De tweede erogene zone van de man in deze lijst is de prostaat. Dit is meteen ook een van de meest erogene zones op het hele lichaam van de man. Daarnaast kan het stimuleren van de prostaat een goed voorspel bieden voor anale avonturen in bed. De prostaat kan namelijk alleen anaal gestimuleerd worden.

Net als bij het perineum kan het stimuleren van de prostaat tot zeer intense orgasmes leiden. Zeker bij anale stimulatie is het goed om dit eerst met je partner te bespreken. Op die manier komt niemand voor onaangename verrassingen te staan.

Daarnaast doe je er goed aan om voldoende glijmiddel te gebruiken.

Je kunt een prostaatmassage nog aangenamer maken of er wat afwisseling in aanbrengen. Zo zou je samen met je partner over het gebruik van seksspeeltjes kunnen nadenken. Zo zijn er bijvoorbeeld prostaatvibrators. Deze vibrators zijn speciaal vormgegeven om optimaal effect bij een prostaatmassage te garanderen. Kijk hier voor nog meer seksspeeltjes voor stelletjes.

Niet iedere man staat open voor prostaatmassages. Dat is een gemiste kans.

Prostaatmassages zijn namelijk niet alleen erg prettig, ze zijn ook nog eens erg gezond.

Door regelmatige massage van de prostaat wordt de opgehoopte spermavloeistof regelmatig vervangen. Door het te vervangen kan opeenhoping van sperma in de prostaatklier worden tegengegaan. De voordelen van een regelmatige prostaatmassage kort op een rij gezet:

 • Tegengaan van ontstekingen
 • Voorkomen van genitale pijn
 • Voorkomen van pijn bij het plassen
 • Verbetering van de bloedsomloop
 • Het verbeteren van de erectiele functie van de penis
 • Verhoging van de zaadvloeistofproductie

Zoals je ziet is het dus de hoogste tijd dat mannen zich openstellen voor een heerlijke prostaatstimulatie. Zo wordt het taboe doorbroken en zal menig man gezonder door het leven gaan: twee vliegen in één klap!

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Meest opwindende erogene zone van de man #3: Het scrotum

De volgende erogene zone op deze lijst is het scrotum. Het scrotum is een ander woord voor de balzak. Als je de reactie van mannen bekijkt als ze in hun ballen geschopt worden, dan zul je begrijpen dat ook het scrotum een enorm gevoelige plek is.

Bij veel stelletjes zit het stimuleren van het scrotum al in de routine van een reguliere vrijpartij. Zeker bij het aftrekken of pijpen is er soms ook een rol weggelegd voor het scrotum. Dit kan door het te masseren of door er zachtjes op te zuigen.

Sommige erogene zones van de man op deze lijst reageren ook erg positief op pijnprikkels (de tepels bijvoorbeeld). Bij het scrotum ligt dit iets anders. Het scrotum is zo gevoelig dat het te adviseren is om hier zeer voorzichtig mee om te gaan en alleen rustig dit plekje te stimuleren.

Meest opwindende erogene zone van de man #4: De nek

Net zoals bij vrouwen is de nek bij mannen ook een zeer erogene zone. Het stimuleren van de nek is de ideale manier om een man helemaal gek te maken. Een kus in de nek kan namelijk zeer opwindend werken. Probeer wel rekening te houden met het vochtigheidsgehalte van je kus. Een ontzettend natte nek wordt door de meeste mannen niet gewaardeerd.

Het stimuleren van de nek is een echte aanrader omdat het een ideale toevoeging op een goed voorspel is. Door de nek een beetje vochtig te maken door middel van een kus kun je de man flink opwinden en langzaam steeds verder naar beneden afdwalen. De plekken waar je de man ietwat vochtig gekust hebt kun je daarna ook nog stimuleren door zachtjes te blazen.

Meest opwindende erogene zone van de man #5: De oren

De volgende erogene zone op deze lijst van meest opwindende erogene zones van de man is het oor. Mannen smelten normaliter al als je lieve of geile woordjes in hun oren fluistert. De stimulering van deze zone kan echter nog op een aantal andere manieren plaatsvinden, namelijk:

 • Door met je tong langzaam de oorlel van de man te bewerken. De rillingen van genot zullen weldra door het lijf van de man schieten. Veel mannen krijgen op deze manier ook ontzettend snel een erectie.
 • Door zachtjes te bijten in het oor. Bijten in bed is natuurlijk een delicate aangelegenheid, maar als dit goed wordt aangepakt kan het echt seksuele verwennerij zijn voor de man
 • Door met temperatuur te spelen. Wisselende temperaturen kunnen een extra spannende dimensie toevoegen aan menig vrijpartij. Probeer daarom eens te spelen met warmte- en koude sensaties. Denk hierbij aan het spelen met ijsklontjes of het intensief oraal bewerken van het oor.

Maar vergeet niet tegelijkertijd ook nog lieve woordjes (of ondeugende dingen) in het oor van je partner te fluisteren. Zeker afgewisseld met een van de bovenstaande acties kan dit dubbel opwindend werken voor de man. Weldra zal de man zo geil zijn dat een lekkere een goed vervolg van de vrijpartij gegarandeerd is.

Meest opwindende erogene zone van de man #6: De tepels

Niet alleen vrouwen kunnen erg genieten van stimulatie van de tepels, ook mannen vinden dit dikwijls enorm lekker. Als je de tepels van de man masseert door er zachtjes overheen te wrijven zul je al snel merken dat de tepels klein en hard worden.

Dit is een teken dat de man opgewonden is.

Natuurlijk kun je de tepels van de man ook nog op andere manieren verwennen. Zo kunnen mannen ook enorm genieten als je op hun tepels kust, er zachtjes op zuigt of door er enige druk (door middel van zachtjes bijten) op uit te oefenen. Ook stimulatie door middel van temperaturen werkt erg goed bij de tepels.

Meest opwindende erogene zone van de man #7: De lippen

De lippen zijn ook een zeer erogene zone op het lichaam van de man. Dit heeft te maken met het feit dat de lippen een aanzienlijke hoeveelheid zenuwuiteinden bevatten. Dit is ook een van de redenen waarom zoenen met iemand ook zo enorm lekker en opwindend is. Door de enorme stimulatie die vanuit de lippen gerealiseerd kan worden kun je de man helemaal gek maken.

Denke eens terug aan het begin van je relatie, toen jullie niet van elkaar af konden blijven. Jullie konden wel uren met elkaar zoenen zonder hierdoor ooit verveeld te raken. Er is dan ook geen betere manier denkbaar om samen opgewonden te raken dan door middel van een lekkere zoenpartij.

Meest opwindende erogene zone van de man #8: De navel

De volgende erogene zone op deze lijst is de navel. Eigenlijk zou je hier zelfs kunnen spreken van twee erogene zones: de navel en de onderbuik. Mannen vinden het heerlijk als vrouwen ze hier verwennen met kleine kusjes.

Ook met strelen en likken kun je de seksuele spanning en opwinding enorm opbouwen.

Bij het stimuleren van de navel en de onderbuik zijn het niet alleen de sensaties door middel van kussen, strelen en likken die de man erg opgewonden maken, het is ook de spanning die opgebouwd wordt door anticipatie die hieraan debet is. De man zal namelijk zeer opgewonden raken van het feit dat hij misschien wel een spannende pijpbeurt kan verwachten.

Meest opwindende erogene zone van de man #9: De handen (en voeten)

Ook handen en voeten zijn erg gevoelig en worden daarmee tot de erogene zones van het mannelijk lichaam gerekend. Bij de handen zijn met name de handpalmen erg gevoelig. Je kunt de handpalmen natuurlijk masseren, maar het is nog veel spannender om de man op te winden door hem verschillende van je eigen lichaamsdelen met zijn handpalmen te laten voelen.

Bij de voeten zijn het met name de voetzolen die erg gevoelig zijn en daardoor als ideaal middel werken om de man snel opgewonden te maken. Iets simpels als een voetmassage kan al wonderen doen. massageolie kan bij de massage helpen

Het slotstuk: De penis

In een lijst van meest opwindende erogene zones van de man kan de penis natuurlijk niet onbesproken blijven. De penis is namelijk het meest gevoelige lichaamsdeel van de man. Dit komt doordat de penis de meeste zenuwuiteinden bevat.

Voor een lange, intense en spannende vrijpartij is het belangrijk dat je weet welke delen van de penis het meest gevoelig zijn.

De meest gevoelige plek van de penis is het topje (ook wel de eikel genoemd). Dit is ook het deel dat tijdens de vaginale of anale seks constant gestimuleerd wordt. Echter moet je tijdens het aftrekken, de seks of de orale bevrediging niet constant gefocust zijn op het topje van de penis. Ga juist afwisselend over zijn penis te werk.

Vlak voordat je aan de slag gaat met het verwennen van de penis, kun je de man nog een laatste dosis opwinding geven. Dit doe je door hem alvast te kriebelen aan de binnenkant van zijn dijen (of hem hier zachtjes te likken). Dit laatste stapje zal er gegarandeerd voor zorgen dat de man meer dan klaar is om samen met jou een spannende vrijpartij te beleven. Wat tips voor de dijen:

 • Beweeg met je vingertoppen langzaam op en neer en streel de binnenkant van de dijen van de man.
 • Oefen zachte druk uit op de binnenkant van de dijen door er subtiele tikjes aan te geven met de palm van je hand
 • Kus de binnenkant van de dijen (hier zitten ook enorm veel zenuwuiteinden). Dit zal hetzelfde effect hebben als het kussen van de onderbuik. De man zal enorm opgewonden raken van het idee dat je nu zo dicht bij zijn penis bent.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *