5 Manieren om Je Libido Als Vrouw Te Verhogen

Het seksueel verlangen, ook wel bekend als libido, fluctueert in de loop van de tijd. Het is normaal en natuurlijk dat het libido kan worden beïnvloed door van alles, van dagelijkse stress tot hormonale schommelingen. Het libido neemt zelfs af naarmate we ouder worden, hoewel het uiteraard ook op latere leeftijd gewoon mogelijk is om gezonde zin in seks te behouden.

Als je als vrouw meer zin in intimiteit wilt krijgen dan nu het geval is, zijn er gelukkig diverse en effectieve manieren om het libido te verhogen. Hoewel het libido bij iedereen anders is, kunnen interne en externe factoren een rol spelen bij de mate van de seksuele drift. Om je verder op weg te helpen met je seksuele passie, laten we je in dit artikel kennismaken met 5 verschillende manieren om je libido te verhogen.

Wat is libido precies en wat zijn de oorzaken van een ‘laag’ libido?

Aangezien het verhogen van je libido een essentiële rol speelt bij het verbeteren van je seksuele drift, beginnen we eerst met wat nuttige feitjes over het libido. Als we het hebben over libido, dan moet je weten dat hoe meer testosteron je hebt, hoe sterker je seksdrift is. Hoewel mannen meer testosteron hebben dan vrouwen, circuleert er meer testosteron bij  jongere vrouwen dan bij oudere vrouwen.

Het libido van vrouwen piekt echter later dan dat van mannen. Volgens diverse medische experts bereiken vrouwen het hoogtepunt op hun 32e, terwijl mannen doorgaans op hun 18e het meeste zin in seks hebben. Dit is te wijten aan hormonale invloeden, hoewel het seksuele verlangen bij vrouwen verband kan houden met de ovulatie, de zwangerschap en de periode na de bevalling.

Bovendien is het belangrijk om te weten dat een robuust libido een aantal  gezondheidsvoordelen heeft, waaronder minder stress, een betere geestelijke gezondheid, gezondere relaties, een verhoogd zelfvertrouwen, betere slaapkwaliteit en meer zin in lichaamsbeweging. Er kan echter bezorgdheid ontstaan wanneer de seksuele begeerte zo sterk is dat die oncontroleerbaar wordt en het dagelijks leven wordt verstoord.

Als je het gevoel hebt dat je te maken hebt met een laag libido, dan is de eerste stap om uit te zoeken wat hiervan de oorzaak kan zijn. Als er bijvoorbeeld iets mis is met je lichamelijke of emotionele gezondheid, zal dat waarschijnlijk invloed hebben op je seksuele passie. Het goede nieuws: het kan behandeld worden.

Het komt veel voor dat vrouwen kampen met een laag libido en dit kan door veel verschillende factoren veroorzaakt worden. Het vinden van de oorzaak kan leiden tot een effectieve behandeling, die vaak zo simpel is als het veranderen van dagelijkse routines. Voordat we naar mogelijke oplossingen gaan kijken, nemen we eerst enkele veel voorkomende oorzaken van een lage geslachtsdrift bij vrouwen onder de loep.

Maak jij onnodige fouten in bed?

Doe deze test en ontdek je “Seks IQ”.

Het nemen van voorbehoedsmiddelen of antidepressiva

Anticonceptiemiddelen hebben een negatieve werking op het libido, omdat de meeste soorten anticonceptiemedicatie oestrogeen en progestageen bevatten. Het slikken van pillen die beide hormonen bevatten, kan het testosterongehalte verlagen. Laat dat nu precies het hormoon zijn dat de geslachtsdrift stimuleert.

Bovendien kunnen antidepressiva ook seksuele bijwerkingen veroorzaken, doordat de meeste soorten van deze medicatie SSRI’s bevatten die het serotonineniveau in het lichaam verhogen en je kalmer en minder angstig laten voelen. Ze kunnen echter ook je zin in seks verminderen. Het libido kan ook worden verminderd door andere medicijnen en lichamelijke factoren, zoals onderliggende ziekten. Bij onduidelijkheden raden we je aan om contact op te nemen met je arts of gynaecoloog om eventuele gezondheidsproblemen door medicatie te zoeken.

Natuurlijke hormonale veranderingen

Tijdens de zwangerschap en net na het bevallen, kan je seksuele lust laag zijn door hormonale veranderingen. De zwangerschap gaat overigens vaak gepaard met vermoeidheid, lichamelijke veranderingen en de stress van het ouderschap, wat ook kan leiden tot een afname van het libido.

Dit is echter heel normaal, vooral in de eerste maanden na de bevalling. Wanneer een vrouw in de menopauze komt, kan het libido ook worden beïnvloed. Tijdens deze periode daalt het oestrogeenniveau, waardoor het libido afneemt en de vaginale droogheid toeneemt, wat kan resulteren in een ongemakkelijk seksleven.

Gratis video: 2 aantrekkelijke dames doen voor hoe jij het beste kan zoenen

Klik direct op de video en leer hoe jij een zoengod wordt.

drsm-zoenvideo-570

Een lagere seksdrift vanwege de geestelijke gezondheid

Als je je mentaal niet goed voelt, zal seks vaak het laatste zijn waar je aan denkt. Of het nu gaat om onbehandelde angst, depressie en hoge stress of een slecht lichaamsbeeld en een laag gevoel van eigenwaarde, mensen met geestelijke problemen hebben vaak ook moeite om een gezonde levensstijl te volgen. Omgaan met stress door te roken, alcohol te drinken of andere drugs te gebruiken kan eveneens leiden tot een achteruitgang van de seksuele passie.

Problemen in de liefdesrelatie

Voor de meeste vrouwen is emotionele nabijheid essentieel voor seksuele intimiteit. Als je problemen hebt met jouw partner, kan het heel goed zijn dat het seksueel verlangen minder is dan normaal. Het is hierbij belangrijk om met je partner te communiceren en onopgeloste conflicten of vertrouwensproblemen te overwinnen en je te richten op het sterker maken van de relatie.

Het vinden van een geneesmiddel

Als we het hebben over het vinden van een geneesmiddel, dan zijn vele medische experts het erover eens dat het libido van een vrouw nogal complex in elkaar zit. Al vele eeuwen lang hebben verschillende elixers en gadgets verbetering in het vrouwelijke libido beloofd, maar het kritische oog vraagt zich af of deze zogenaamde kuren echte oplossingen zijn of gewoon het placebo-effect creëren.

Dit heeft vooral te maken met de verwachtingen en de hoop van vrouwen dat de mogelijke oplossingen gunstig zullen zijn, wat betekent dat verwachtingen ook het gedrag kunnen veranderen. Uit veel onderzoeken komt namelijk naar voren dat elke vrouw die deelnam aan een libidoversterkende studie, meer gemotiveerd was om seksueel actiever te zijn!

Hoe dan ook, placebo of niet, er zijn wel degelijk manieren die een gedegen impact lijken te hebben op het verbeteren van het seksueel verlangen van de vrouw. Dus als jij het gevoel hebt dat jouw libido afneemt en hierdoor jouw dagelijks leven wordt beïnvloedt, lees dan snel verder om kennis te maken met de beste libidotips om de zaken weer op de rails te krijgen.

Libidotip 1: Een gezonde focus op dieet en libidoverhogende voedingsmiddelen

Een gezond dieet speelt een belangrijke rol in de algehele menselijke gezondheid. Er zijn echter ook specifieke voedingsmiddelen die worden beschouwd als afrodisiaca: libidoverhogende voedingsmiddelen die een gezond seksleven kunnen bevorderen.

Voorstanders van afrodisiaca stellen namelijk dat een dieet van bloedsomloopbevorderende voedingsmiddelen de seksdrift kan verhogen.

Met name het opnemen van hartgezonde en antioxidantrijke voedingsmiddelen in jouw dieet, zoals zalm, bananen, vijgen, avocado’s, aardbeien, bosbessen, asperges en bonen, wordt aanbevolen. Deze voedingsmiddelen leveren belangrijke vitaminen en mineralen die de bloedtoevoer naar de genitaliën kunnen vergroten en de zin in seks positief kunnen beïnvloeden.

Er zijn trouwens ook diverse kruiden en supplementen die worden aanbevolen voor een libidoverhogend dieet. Als je de volgende keer weer eens romantisch gaat dineren, zet dan vooral basilicum of knoflook op de tafel. Daar waar de geur van basilicum heel goed de zintuigen weet te prikken, bevat knoflook een hoog gehalte aan allicine, wat kan helpen om  de bloeddoorstroming te bevorderen.

Bovendien zijn er verschillende natuurlijke kruiden en adaptogenen die niet alleen jouw lichaam helpen zich aan te passen aan fysieke, chemische of biologische stress, maar ook het libido, de viriliteit en de vruchtbaarheid positief kunnen beïnvloeden. Tot de meest populaire behoren maca, ginseng en ginkgo biloba.

De Peruviaanse macawortel is verreweg één van de best bestudeerde afrodisiacumkruiden. Hoewel maca vaak wordt genegeerd door de farmaceutische industrie die je liever kunstmatige medicatie wil aansmeren, stelt huidig onderzoek dat deze wortel een positief effect heeft op seksueel verlangen.

Sterker nog: maca schijnt zelfs te helpen bij vrouwen die in de menopauze zitten, door sommige symptomen, waaronder opvliegers en onderbroken slaap, te helpen verlichten.

Maca is veelal beschikbaar in poedervorm en kan dus gemakkelijk worden toegevoegd aan smoothies, hoewel het middel ook in tabletvorm kan worden ingenomen. Je kunt dus maca-infused smoothies maken om je opwinding te verhogen!

En dan is er ook nog een andere plantenwortel, genaamd ginseng, waarvan is aangetoond dat die een positief effect heeft op het libido en de seksuele functie van vrouwen. Met name de Koreaanse rode ginseng lijkt bijzonder effectief te zijn bij het verbeteren van de geslachtsdrift, helemaal bij vrouwen die hun menopauze achter de rug hebben. Ginseng is zowel vers als in poeder- of tabletvorm verkrijgbaar en wordt vaak vers gebruikt in Koreaanse gerechten.

Een ander kruid dat staat aangeschreven als een middel dat de geslachtsdrift verhoogt, is Ginkgo biloba. Dit is een kruid dat in extractvorm wordt gebruikt voor de lichamelijke kant van een laag libido; het kan de zin in seks verhogen door zijn effect op de bloedstroom. Ginkgo biloba verhoogt namelijk de bloedstroom in het genitale gebied en het is aangetoond dat dit seksueel verlangen en de seksuele bevrediging verhoogt.

Libidotip 2: Vergroot je zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen en een positief gevoel van eigenwaarde spelen een belangrijke rol in de relatie die je hebt met seks. Hoe je je voelt over je lichaam kan je relatie met seks beïnvloeden. Als je veel kampt met lichamelijke onzekerheden, zul je misschien minder snel verbinding voelen met je seksuele passies, doordat je terughoudendheid je ervan weerhoudt om van de seks te genieten.

Kortom: het gaat erom je lichaam te aanvaarden zoals het is, en dankbaar te zijn voor de functies die jouw lichaam kan vervullen.

Hetzelfde kan het geval zijn met jouw seksuele zelfwaardering: het gevoel in staat te zijn om jouw seksuele praktijken met positieve resultaten te verrichten. Je kunt je gevoel van eigenwaarde en seksdrift verbeteren door je aandacht te verleggen van je zwakke punten naar je sterke punten. Bovendien kan het helpen om je minder druk te maken over seksuele prestatiedrang en simpelweg te genieten van het moment zonder te denken over de resultaten!

Libidotip 3: Zoek tijd voor meditatie en stressvermindering

Hoe gezond je ook bent, stress kan je zin in seks beïnvloeden. Er is dan ook veel onderzoek dat aangeeft dat vrouwen bijzonder kwetsbaar zijn voor de effecten van stress op hun seksleven. Om stress te verlichten, kun je overwegen om te gaan mediteren. Bovendien is er een positieve link tussen meditatie en een gezond seksleven.

Verschillende studies hebben namelijk een verband gevonden tussen meditatie en een betere seksuele ervaring. We hebben enkele noemenswaardige conclusies uit deze onderzoeken hier samengevat. Om te beginnen: mensen die mediteren, hebben de neiging om een groter seksueel verlangen en een betere seksuele functie te hebben dan mensen die niet mediteren.

Bovendien is gebleken dat mensen die positief denken tijdens de seks een grotere seksuele bevrediging en een groter seksueel gevoel van eigenwaarde hebben. Een andere studie geeft zelfs aan dat vrouwen die positief denken tijdens de seks, ook meer kans hebben om opgewonden te raken.

Kies ervoor om deel te nemen aan fysieke activiteiten die een positieve invloed kunnen hebben op het verlagen van je stress. Neem een yogales, beoefen Tai Chi of neem gewoon meer tijd voor jezelf om dichter bij de ware jou te komen door te gaan mediteren! Wanneer je jouw opgekropte gevoelens een betere plaats kan geven, zul je al gauw merken dat jouw seksuele energie ook beter zal vloeien.

Libidotip 4: Zorg voor voldoende slaap

Het is nu eenmaal zo dat mensen met een drukke levensstijl niet altijd tijd genoeg hebben om  te slapen. Als je niet voldoende kan uitrusten en te druk bezig bent, dan kan dit het moeilijk maken om tijd te vinden voor seks. Vooral mensen die jongleren met werk en de zorg voor van jonge kinderen zijn vaak niet goed genoeg uitgerust om zin te hebben in seks.

Ervoor zorgen dat je voldoende slaap krijgt, is essentieel voor een gezond libido. Dit komt doordat seks en slaap nauw verbonden zijn met elkaar: beter slapen kan je seksleven verbeteren, en een beter seksleven kan je slaap verbeteren. Enkele slaaptips die je kunt volgen, zijn: uit bed komen als je niet in slaap kunt vallen, een consequent slaap-waakschema volgen, een gezonde avondroutine instellen en slaap-ontmoedigende middelen vermijden.

Libidotip 5: Werk aan je relatie

Het libido van een vrouw kan ook op relationeel vlak worden beïnvloed. Het kan namelijk zijn dat de seksuele chemie tussen jou en je partner is verdwenen. Misschien voelt je partner zich niet zo seksueel of opgewonden, dus is het moeilijk voor jou om je intiem met hem of haar te voelen. Dit kan opgelost worden door samen aan jullie relatie te werken.

“In plaats van op zoek te gaan naar seksueel verlangen, doe je samen leuke activiteiten om meer geïnteresseerd te zijn in elkaar.”

Dit kun je doen op verschillende manieren. Je kunt onder meer proberen aan sekstherapie of relatietherapie te doen, samen leuke afspraakjes te plannen, en elkaar meer opzettelijk aan te raken. Kortom: hoe beter je relatie emotioneel is, hoe groter de kans dat je intiem wilt zijn met je partner. Let er trouwens ook op dat communicatie de sleutel is tot het opbouwen van vertrouwen. Het is dus belangrijk te voorkomen dat er wrok ontstaat en conflicten onopgelost blijven.

[Voorbeeld VIDEO’s] De beste seks technieken om een seksgod te worden in bed

Jonathan & Oscar zijn experts op het gebied van vrouwen optimaal plezieren in de slaapkamer. In hun programma De Revolutionaire Seks Methode leren ze jou om een seksgod te worden en vrouwen letterlijk verslaafd aan je te maken.

Een vrouw zal je niet meer willen verlaten of vreemd willen gaan.

Twee sexy actrices en een acteur doen alles voor op video!

Ontdek op de volgende pagina bewezen technieken die de meeste mannen nooit zullen weten om vrouwen iedere keer meerdere orgasmes te geven:

De Revolutionaire Seks Methode Risicovrij Uitproberen

Richard Zomers

Hoi, ik ben drs. Richard Zomers, seksuoloog en deskundige op het gebied van seksualiteit, intimiteit, versieren en daten. Ik geef deskundige hulp aan mannen en vrouwen van alle leeftijden. Ik schrijf voor diversen media over seksualiteit en voor vrijendoejezo.nl schrijf ik zonder taboes over (lekkere) seks, daten en flirten.

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *